Aynı kızım gibisin ya istediği birşey olduğunda yaptırıncaya kadar söyler.
Dedim ya evde ayarlayacağım başka şansım yok şuanda burada.
günaydın..
dün ödev yoktu sadece okuma yaptık.
günaydın kızlarrr,
dün matematikten geometrik cisimleri konusa geçmişler, onunla ilgili çizim yapınız ve boyayınız diye basit bir ödevi vardı, üçgen, kare, çember dikdörtgen çizip boyamış.
türkçe den yine türemiş kelimelere devam ettik, 1 sayfa kelime vermiş, sonuna, çı-cı-ci luk-lik-lık sız-suz-siz li-lı ekleri getirelebilen kelimeleri yazacak,gelmeyen kelimelere çarpı koyacak.
yine kafam karıştı, simit vardı mesela, simitçi uygun oluyor, sonra simit -li de olur kızım dedim, düşününce simitli anlam ifade etmedi, ballı simit desen düşündüm bal-lı oluyor ama simit-li ne olacak, sildirdim yani.
Böyle işte, büyük kızıma da İnekle.com diye bir site buldum, oradan online birebir ders aldıracağım bugün, bakalım faydası olur belki kızlar, siz de 3-4.cü sınıflarda gerekli olursa düşünebilirsiniz, üniversite öğrencilerinden oluşan bir topluluk, ama çok beğendim ben açıkçası, soru sorabiliyosun, 60 dakika ders 15 tl, dışarıda birebir derse göre kat kat ucuz, hem de kendi evinde, biraz reklam gibi oldu ama gerçekten uygun, zaten sosyal sorumluluk projesiymiş.
günaydın..
dün ödev yoktu sadece okuma yaptık.
zaten çi eki ile de kelime yapılacak, li eki ile de yapılacak yani tablo şeklinde vermiş, ben simitli olmaz diye düşündüm ama, simitli ne olacak ki mantıken, ballı simit desen, çikolatalı simit, ama simitli olmuyor diye düşünüyorum:26:Günaydın canım,
Hımm baya ödeviniz varmış yine ama türemiş kelimeler doğru aslında hem simitçi olur hem simitli olur yani ama ilk akla gelen simitçi tabi...
Bahsettiğin siteyi daha önce duymuştum canım hatta kurucuları tv de bir prohgrama katılmışlardı orada izlemiştim bence de çok faydalı bir uygulama sanırım 2. sınıflar için yok değil mi seneye mutlaka bizde deneriz. Dediğin gibi maliyet olarak çok mantıklı...
Günaydın canım nasılsın?
zaten çi eki ile de kelime yapılacak, li eki ile de yapılacak yani tablo şeklinde vermiş, ben simitli olmaz diye düşündüm ama, simitli ne olacak ki mantıken, ballı simit desen, çikolatalı simit, ama simitli olmuyor diye düşünüyorum:26:
çi-çı-cı-ci li-lik-lı-lık suz-siz li-lı
simit
kuş
kitap
....
.....
2.ci sınıflar için de olabilir belki, ilkokul olarak var ama bakmadım, istersen bak diyeceğim de, gerek var mı? ihtiyacın olursa düşünebilirsin, içinden çıkamadığın sorularda.
yaaa canım aslında en uygunu yazmak lazım tabi buda simitçi oluyor ama anlam olarak simitli kelimesi de anlamlı kız yaz bak Google simitli kurabiye varmış düşün artık yaaa
bu arada hala kahvaltı yapmadım bu simit konusu ağzımı sulandırıyorrrr:
:1
gördüm yazdım da canım, simitli kurabiye yapmışlar. boşver sen simidi, kahvaltılık gevreğin yok muydu, mis gibi az kalorili ondan ye.:1
evet evet ondan dedim işte, ben de yulaz ezmesi aldım evde, 1 kase süte, yulaf ezmesi-kuru üzüm-2 de ceviz parçalıyorum onu yiyorum, gayet hafif dediğin gibi200 ml süt ile meyveli müsli yiyorum canım sabahları kahvaltıda
gayet hafif ve lezzetli oluyor sanırım diyet dışında da bu şekilde kahvaltı yapmaya devam edeceğim hem çok pratik, hem hafif hemde lezzetli
Yeşim nerde bu arada, dün hiç uğramadı:26::26:
evet evet ondan dedim işte, ben de yulaz ezmesi aldım evde, 1 kase süte, yulaf ezmesi-kuru üzüm-2 de ceviz parçalıyorum onu yiyorum, gayet hafif dediğin gibiZayıflığın gözünü seveyim yaaa, o kadar hantallaştım ki son zamanlarda, zayıflığın tadını alıp da kilo almak daha bir kötüymüş.
Eşim bile eskiden derdi ki, ne uğraşıyon iyisin falan derdi, şimdi diyo ki ne olmuş sana beee diyo, her yandan genişlemişsinyenice farketti de kilo aldığımı. ama zayıflayacağım inşallah
yeşil çay zamanı, gel sana da ısmarlayayım.
yooo, yulaf ezmesi gayet tok tutuyor, ceviz ve kuru üzüm de koyunca, 7 gibi yapıyorum, 10 da yeşil çay ve 3 kuru kayısı veya 8 çiğ badem yiyorum, 12 de de öğle yemeği zaten, ha bazen 11.30 da zencefil-zerdeçal-tarçınlı yoğurt yiyorum, yağ yaktırıcı zayıflatıcı özelliği varmış, 3 öğün yapınca güzel kilo verdiriyor da, ben sadece öğlen yapabiliyorum. Aç karnına yeşil çay içilir mi kızz, içemem ben aç aç. Hem dokanmasın sonra.Evet canım farkettim uğramadı dün hiç, Dilek de yok zaten onunda yokluğu hissediliyor insan özlüyor artık kızzzzz cidden...
Afiyet olsun canım yeşil çayı sabah 8:30 gibi aç karnına içiyorum ben...Şimdi normal çay söyleyeceğim kendime... Sen evden çıkmadan mı yapıyorsun bu kahvaltıyı çok acıkmıyor musun ben 9:30 dan sonra yapıyorum ama 12 ye kadar acıkıyorum ya...
yooo, yulaf ezmesi gayet tok tutuyor, ceviz ve kuru üzüm de koyunca, 7 gibi yapıyorum, 10 da yeşil çay ve 3 kuru kayısı veya 8 çiğ badem yiyorum, 12 de de öğle yemeği zaten, ha bazen 11.30 da zencefil-zerdeçal-tarçınlı yoğurt yiyorum, yağ yaktırıcı zayıflatıcı özelliği varmış, 3 öğün yapınca güzel kilo verdiriyor da, ben sadece öğlen yapabiliyorum. Aç karnına yeşil çay içilir mi kızz, içemem ben aç aç. Hem dokanmasın sonra.
yok kız 2-3 aydır hafta içi her sabah içiyorum bir sıkıntı yok yani. Senin kahvaltı şekilini deneyeyim bir ara ben 9 gibi yiyip ara öğün yemem öğlen yemek saati erken olduğu için acıkmam lazım...
Ya şu ara bağırsak problemim var gerçi az yemekten de olabilir belki ama eskiden çok düzenliydi şimdi çok fena yaaa... Hiç ekmek tüketmiyorum bunun etkisi var galiba çünkü daha önceleri kahvaltımı kepekli sandviçe yapardım ve bağırsaklarım gayet iyiydi...
canım zaten sürekli aynı şeyi yiyince de, metabolizma duruyor, tekrar kepekli ekmekli kahvaltıya geç olmazsa, bir de aklında olsun kefir aç karnına içip, yarım saat sonra kahvaltı yaparsan bağırsak tembelliğine birebir geliyor.
bir çare daha, 2 cevizi 1 bardak suya akşamdan koy(iç ceviz) sabah aç karnına iç, sonra 30 dakika sonra kahvaltı yap.
kefir içemem ben canım hiç denemedim çünkü ama cevizi yapayım bari.
Ekmekli kahvaltıya dönüp aslında 1 hafta devam etsem iyi olacak galiba...
Pazartesi salı 2 günlük ayranlı çorba diyetini denemeye niyetleniyorum bakalım...
evet değişiklik şart canım, değiştir kahvaltını mutlaka fark edecektir, kefir denemediysen niye içemiyosun ki, 1 bardak içceksin sadece, ayranımsı bir tadı var, benim ufaklık 4-5 yaşlarında çok sıkıntı çekti kabızlıktan, kaynımdan duyduk kefiri ve inanır mısın kefirle atlattık o günleri, yani o kadar kötüydü çocuğum wcde saatlerce ağlardı yaniii.
çok şükür geride kaldı o günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?