• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın kızlarrrr

Dün akşam ödevimiz yokmuş...

Okulda yazamadığı Türkçe kitabındaki şiiri yazdık, babası biraz hayat bilgisi ve Türkçe çalıştırdı, çarpım tablosu tekrarı yaptık, birde okulda test olmuşlar yanlışları vardı onların üzerinden geçtik.

Yeni hikaye kitabı geldi ama çok okuyamadık sadece başlayıp bıraktık, banyo yaptırıp yatırdım kuzumu...

Bende ufaktan akşamları ders çalışmaya başladım dün akşam...

11:30 da filan yattım önceki günden de yorgundum zaten...

Günaydın canım. Ödev olmadığında bile çocuklara rahat yok biz annelerden :)

Şu çarpım tablosunu çok çabuk unutuyorlar. Bir de benim kız bir dakika söyleyeceğim diyor. İçinden hesaplayıp söylüyor.

Sınavın ne zaman Zeliş, son sınıfmıydın? Bitiyor mu bu yıl?

Benim de Mali Müşavirlik bitirme sınavıma tam 1 yıl kaldı. Yazın ufaktan ders çalışmaya başlamam lazım. Bakalım nasıl olacak, düşüncesi bile yoruyor beni.
Şu sınavlar bitse de bi rahatlasak.

Bugün için Çanakkale ile ilgili gösteri hazırladılar ama ben izin alamadım :(((

Çalışan anne olmanında bu yönü kötü değilmi?

Her istediğinde yanında olamıyorsun çocukların..Üzülme canım kameraya çekerler heralde..Sınıfta tanıdığın veli varsa alırsın cdyi..Çoğaltırsınız...

Ben Allahın sevgili kuluyum galiba kızlar:)

Kızım 3 yaşından beri anne bana kitap oku derdi evdeki tüm kitapları okuturdu..Okumayı öğrenince kendi okumaya başladı..Şimdi görseniz hergün eli,nde başka bi kalın kitap geliyor..Arkadaşlarıyla değişiyorlar...

Çok seviyor okumayı da biz de matematikten yana biraz dertliyiz..Problemleri yapıyor yapmasına da tam dikkatini vermiyor bazen..Çok şükür testlerden ya bir ya iki yada hiç yanlışsız çıkıyor..Ama matematiği hiç sevmiyor..Nasıl sevdiricem bilmiyorum...

maşallah kızına :) matematiği de sever bir an önce inşallah

Çalışan anne olmanında bu yönü kötü değilmi?

Her istediğinde yanında olamıyorsun çocukların..Üzülme canım kameraya çekerler heralde..Sınıfta tanıdığın veli varsa alırsın cdyi..Çoğaltırsınız...

evet yaa eşim gitmeye çalışacaktı oda gecikti inşallah gösteri de biraz geç başlamıştır

Son düzenleme:

Ah ah ne kadar çok yaşadım o duyguyu bilemezsin canım. Hep içim burulur böyle bişey okuduğumda. Ama şöyle düşünüyorum artık sadece çalışan biz değiliz, bir çok kişi aynı durumda. Malesef..

Kızım 3 yaşından beri anne bana kitap oku derdi evdeki tüm kitapları okuturdu..Okumayı öğrenince kendi okumaya başladı..Şimdi görseniz hergün eli,nde başka bi kalın kitap geliyor..Arkadaşlarıyla değişiyorlar...

Çok seviyor okumayı da biz de matematikten yana biraz dertliyiz..Problemleri yapıyor yapmasına da tam dikkatini vermiyor bazen..Çok şükür testlerden ya bir ya iki yada hiç yanlışsız çıkıyor..Ama matematiği hiç sevmiyor..Nasıl sevdiricem bilmiyorum...

Maşallah kızına, inşallah hep böyle devam eder. Matematikle ilgili de özel ilgileneceksin biraz.

canım okuldaki öğretmenler ilgisiz, zaten beden öğretmenini rehber öğretmen yapmışlar, ara ki bulasın, hep ya ders te oluyrmuş, ya da dışarı maçlara falan gidiyormuş. Dershanedeki öğretmeniyle görüşüyorum, işte diyor siz dersaneye gelmesini sağlayın, ben onu çalıştırırım, ilgilenirim falan diyo ama :26::26: Zaten çok sıkmıyoruz ki caım biz, sadece dediğimiz kızım kendin için yapıcaksın, bizim için değil, geleceğini kendin belirleyeceksin, onun haricinde akşamları zaten biliyorsunuz, saat en geç 9 da yatar, ders çalış dedik mi, sadece göstermelik yapıyor, kitabı eline alıyor, yüzüne bakıor, sanki biz anlamıyoruz, o ders çalışma isteğini-motivesini yakalaması lazım ama nasıl yapacağız artık bilmiyorum, Allahım biran önce inşalah aklını başına toparlasın.

Dershanedeki öğretmeniyle sık sık konuşuyoruz ama bilmiyorum artık canım yaaa, iş kendine bitiyor, dershaneye gönderdiğime bile pişmanım açıkçası, okula gider gibi gidip geliyor, en iyisi birebir ders ama o da az buz para tutmuyor:26:

offf yaaaaa hepsi üst üste desene bütün olumsuzluklar bu dönemi sizin için daha da zorlaştırıyor. Allah yardımcın olsun arkadaşım ama destek almayı düşünmelisin bence....

Aslında dershane de rehber öğretmen olması lazım onunla da görüştün mü?

çok şanslısın matematiği de düzeltir merak etme, birde her yönden başarılı olamaz ki illa bir taraf daha baskın olacaktır. Belki de geleceğin edebiyat üstadını yetiştiriyorsundur :51::51::51::51::51:

Şu çarpım tablosunu çok çabuk unutuyorlar. Bir de benim kız bir dakika söyleyeceğim diyor. İçinden hesaplayıp söylüyor.

Benim de Mali Müşavirlik bitirme sınavıma tam 1 yıl kaldı. Yazın ufaktan ders çalışmaya başlamam lazım. Bakalım nasıl olacak, düşüncesi bile yoruyor beni.

Sora ya hem de en kolay olan 2 leri unutmaya başlamış diğerleri daha iyi şimdi artık her akşama tekrar ettireceğim zaten 5 lerden sonrası seneye bu sene bu kadar yeter...

Okulun son senesi son dönemindeyim canım inşallah haziranda bitecek

Bende dün ALES'e kayıt yaptırdım deneyeyim kendimi olmadı sonbaharda tekrar girerim, hiç hazırlanmayacağım çünkü...

Senin de az kalmış çalışman lazım dediğin gibi...

Günaydın kızlarrrr

Dün akşam ödevimiz yokmuş...

Okulda yazamadığı Türkçe kitabındaki şiiri yazdık, babası biraz hayat bilgisi ve Türkçe çalıştırdı, çarpım tablosu tekrarı yaptık, birde okulda test olmuşlar yanlışları vardı onların üzerinden geçtik.

Yeni hikaye kitabı geldi ama çok okuyamadık sadece başlayıp bıraktık, banyo yaptırıp yatırdım kuzumu...

Bende ufaktan akşamları ders çalışmaya başladım dün akşam...

11:30 da filan yattım önceki günden de yorgundum zaten...
canım Allah kolaylık versin.
sen de derslerini verirsin inşallah hayırlısıyla..
offf yaaaaa hepsi üst üste desene bütün olumsuzluklar bu dönemi sizin için daha da zorlaştırıyor. Allah yardımcın olsun arkadaşım ama destek almayı düşünmelisin bence....

çok şanslısın matematiği de düzeltir merak etme, birde her yönden başarılı olamaz ki illa bir taraf daha baskın olacaktır. Belki de geleceğin edebiyat üstadını yetiştiriyorsundur :51::51::51::51::51:

Sora ya hem de en kolay olan 2 leri unutmaya başlamış diğerleri daha iyi şimdi artık her akşama tekrar ettireceğim zaten 5 lerden sonrası seneye bu sene bu kadar yeter...

Okulun son senesi son dönemindeyim canım inşallah haziranda bitecek

Bende dün ALES'e kayıt yaptırdım deneyeyim kendimi olmadı sonbaharda tekrar girerim, hiç hazırlanmayacağım çünkü...

bizim çarpım tablosu tamam..yazdırarak öğret zeliş.bir de karışık yaz deftere..
ben ilk başta şöyle yapmıştım.
boş bi kağıt verdim eline..kalemini aldı..ben öğretmen gibi..3 kere 8 dedim..o yazdı..cevabını da kendisi yazdı..ama karışık yazdırdım..bazen 3 lerden bazen 4 lerden bazen 2 lerden..
bilemediklerini söyledim..yazarak çalışmanın faydası var bazı yerlerde..unutmamak için..

evet ales kayıtlar başladı..bizim üniversitede de başladı..mesai arkadaşım da yüksek lisans yapıyor..o da yazıldı ales e ..hayırlısı olsun sizin için.

Son düzenleme:

tebrik ederim kızını..maşallah..matematik değil de sözelci mi olacak senin kız..edebiyata eğilimi var gibi..
matematik için de arkadaşların dediği gibi biraz üstüne düşmen gerekir..kolay gelsin sana da arkadaşım:16::16::16:

Bende alayım bari yaaa bazen kendi kendimden korkuyorummmm
Süper ufaklığı tebrik ediyorum.

Canım büyük kız için acaba destek mi alsan, işini iyi yapan rehber öğretmen olabilir, pedegog yada psikolog olabilir, şimdilerde ergenlik dönemlerinde okul başarısının düşmemesi içi yaşam koçu desteği alınıyor ve çok fayda sağlanıyormuş. Aslında İstanbulda olsan birini tavsiye edebilirdim ama oralarda bulsan faydalı olabilir diye düşünüyorum... Çünkü bir taraftan da zamn geçiyor kaçırılan zamanın telafisi de çok zor olacak...
enimki de dün akşama baya inatlaştı okumasam, 3 sayfa okusam, bugün çok çalışmadım mı anne gibi bir sürü bahane ama bugün bitecek o kitao inşallah çok ödev gelmezse...
Ya düşünüyorum işte, bir de ek özel ders mi alsam ne yapsam bilemedim? Bir araştırayım bakalım dedğini canım, sağol.

canım nasıl uyuz bi okul ..beden öğretmeninden rehber öğretmen mi olur..Ay çok şaşırdım ya..okul ilgisiz mi..bir de dersleri ne konular üzerine ..bölüm var mı mesela..sözel sayısal. matematik , edebiyat..bizim zamanımızdaki gibi mi..derslerde mi zorlanıyor da ucunu bıraktı..

dershane sen gönder biz ilgileniriz der..çünkü para alıyor sizden..bi kuş bu kuştur hesabını yapıyorlar..kaçırmak istemiyorlar.
yani ne yapmak lazım ya...bilemedim...kaçıncı sınıftı..
burhaniye de oturursen üst komşum vardı.hayriye abla.kızına sen gibi hep çalış derdi..ağlardı kadın..üzülürdü..kızla konuşan komşular olurdu..bakın anneniz babanız sizi dershaneye yolluyor..nelere katlanıyor..anne ev hanımı baba gardiyan.15 yaşında evlendirilmiş..ve 15 yıl çocukları olmamış..15 yıl sonra peş peşe 2 kız..
lise 1 e gidiyordu küçük olan...

neler neler..hep dua ediyordu annesi..15 dersten 13 ü zayıf getirmişti geçen sene..

hep konuşuyorum o komşumla..dün akşam konuştum yine..kız düzelmiş..toparlanmış..bu yıl zayıf getirmemiş 1. dönem..çok mutluydu hayriye abla.yeterki onlar kendini kurtarsın diyor..
büyük de dershaneye gidiyor..bu yıl üni.sınavlarına girecek..hatta kpss kitaplarımı ona vermiştim.sen atandın..belki uğur getirir demişti.
yani senin kız da aklını başına alır inşallah..
he bir de geçen yaz bu kız teyzesinin yanına gitti.3 ay orda durdu..teyzesinin durumu çok çok iyi..tabletler çifter çifter..yüzme havuzu var bahçelerinde..dışarda yerler haftanın 3 günü..gününü gün ederler..teyzesinin kızı da aynı yaşta..
belki onlar onu çekti toparladı..seneye zayıf getirme yine gel bol bol gezelim gibi şeyler söyledi bilemiyorum..çünkü hayriye ablanın çok üzüldüğünü biliyorlardı..o yüzden onunla konuşmuşlardır diye düşünüyorum..
Bölüm yok canım, hepsi tüm dersleri görüyorlar, orta son canım, sbs varya, ona göre gideceği lise belli olacak, onun için üzülüyorum, bu gidişle hiç iyi bir yer kazanamayacak diye.

Ah canım ya kıyamam, babası yetişir inşallah.

Maşallah kızcağızına, Allah daim etsin inşallah.

Allah kolaylık versin kızlar size. Ben de geçtim o yollardan, bilirim:27:

Var cnaım rehber öğretmen konuşuyorum onla da, o da işte hangi biriyle ilgilensin, tamam konuşacağım diyor o kadar.
Maşallah kız, alestir-yüksek lisanstır, hepsini yapmaya çalışıyon, severim ben böyle kendini geliştirenleri, çok güzel yani.:nazar::nazar::nazar:
Ahhhh ah ben de başörtüsü problemi olmayaydı da, geçmişte bir memur olaydım, şimdi kimbilir hangi kurumda müdürdüm:27::27::27: Nasip kısmet işte, en çok da bu nedenlerden kızımın okuyup iyi bir meslek sahibi olmasını istiyorum, özel sektörde bizim gibi çekmesin, ççok zor yani, çoook.:ssz::ssz::ssz:

maşallah kızına :) matematiği de sever bir an önce inşallah

evet yaa eşim gitmeye çalışacaktı oda gecikti inşallah gösteri de biraz geç başlamıştır

ne güzel..inşallah gitmiştir eşin..

canım Allah kolaylık versin.
sen de derslerini verirsin inşallah hayırlısıyla..

bizim çarpım tablosu tamam..yazdırarak öğret zeliş.bir de karışık yaz deftere..
ben ilk başta şöyle yapmıştım.
boş bi kağıt verdim eline..kalemini aldı..ben öğretmen gibi..3 kere 8 dedim..o yazdı..cevabını da kendisi yazdı..
bilemediklerini söyledim..yazarak çalışmanın faydası var bazı yerlerde..unutmamak için..

evet ales kayıtlar başladı..bizim üniversitede de başladı..mesai arkadaşım da yüksek lisans yapıyor..o da yazıldı ales e ..hayırlısı olsun sizin için.

Canım bend ebenim oğlanda onu gördüm annesi gibi oda yazarak daha iyi öğreniyor

ve zaten öyle yaptın dediğin gibi öğrendik de karışık filan hiç şaşırmıyordu

üzerinden ne kadar geçtiki işte 1 ay ancak olmuştu unutmuş onu farkettim ve demek ki tekrar gerekiyormuş artık akşamları birer defa tekrar ettiricem

Yüksek lisansta İstanbul'da sadece bir üniversite var istediğim bölümde (sanırım) bakalım canım o bölüm açılır mı? ben gerekli başarıyı göstere bilirmiyim kısmet artık bu dönem bi deneyeyim de inşallah seneye başlamak nasip olur...

Ya düşünüyorum işte, bir de ek özel ders mi alsam ne yapsam bilemedim? Bir araştırayım bakalım dedğini canım, sağol.

Bölüm yok canım, hepsi tüm dersleri görüyorlar, orta son canım, sbs varya, ona göre gideceği lise belli olacak, onun için üzülüyorum, bu gidişle hiç iyi bir yer kazanamayacak diye.

Ah canım ya kıyamam, babası yetişir inşallah.

Maşallah kızcağızına, Allah daim etsin inşallah.

Allah kolaylık versin kızlar size. Ben de geçtim o yollardan, bilirim:27:

Var cnaım rehber öğretmen konuşuyorum onla da, o da işte hangi biriyle ilgilensin, tamam konuşacağım diyor o kadar.
Maşallah kız, alestir-yüksek lisanstır, hepsini yapmaya çalışıyon, severim ben böyle kendini geliştirenleri, çok güzel yani.:nazar::nazar::nazar:
Ahhhh ah ben de başörtüsü problemi olmayaydı da, geçmişte bir memur olaydım, şimdi kimbilir hangi kurumda müdürdüm:27::27::27: Nasip kısmet işte, en çok da bu nedenlerden kızımın okuyup iyi bir meslek sahibi olmasını istiyorum, özel sektörde bizim gibi çekmesin, ççok zor yani, çoook.:ssz::ssz::ssz:

canımcım memurda başörtü sorunu yok artık..şimdi dene istersen kpss yi..hem kızına da gaz olur..ben diyorum emir düzenli ödev yapmayı.ödev sorumluluklarını beni ders çalışırken gördüğü için mi kazandı..:27::27::27::27:
azimle çalıştım çünkü..sabah akşam gece gündüz demeden..
gir canım sen de kpss ye.ben gibi 36 ında atanırsın..aynı yaştaydık seninle..
bu arada ben 25 martta 37 oluyorum arkadaşlar..:27::27::27::27::27:

of süper..sana sakinlik vermişse..
neler yapıyorsun..bu hafta sonu planın programın var mı..
yakışıklı oğluşun nasıl..

Napim iş yerinde işler dün çoktu gelemedim zaten buraya muhasebede kafam ambale oldu her yerden evrak çıkıyo,haftasonu bir plan yok şimdilik ama hava güzel olursa değerlendiririz tabiki:))oğlum akşam döndü teyzesinden annemlerle beraber eşim aldı dün onlara okul yoktu,özlemiş beni sıpa 2 günde kucağımdan inmedi akşam mıc mıc öpmeyide sever.Bende çok özlemişim ama çocuksuz ev çok boş oluyo yaw...

Senin ufak alıştımı kreşine iyice yoksa damarı tutuyomu yine?Allahtan bugünlerde havalar iyi gidiyor:))ütünüde almışsın güle güle eskit philips alman iyi olmuş:))

.

Umarım öyledir..Öğretmenimiz 40 yaşında bu mesleği kaç senedir yapıyorum bu kadar çok okumayı seven bir Ceren i gördüm,bir de başka bi öğrencim daha vardı..O da şimdi üniversite okuyor dedi.İnş. biz de o günleri görürüz kızlar..

Bizde çarpım tablosunu hızlı söylemeye başladık ama sayarak önce bi ikişerli,üçerli,dörderli sayıyoruz içimizden sonra söylüyoruz:28:

tebrik ederim kızını..maşallah..matematik değil de sözelci mi olacak senin kız..edebiyata eğilimi var gibi..
matematik için de arkadaşların dediği gibi biraz üstüne düşmen gerekir..kolay gelsin sana da arkadaşım:16::16::16:

Çok yoruluyorum diyor..Satranç kursuna yazdırmışöğretmeni gitti sevmedi..Aslında başta çok meraklıydı ama bi kere gitti bi daha gitmekistemiyorum dedi..Ben de üzerine gitmek istemiyorum..Zorla güzellik olmaz ...

Umarım öyledir..Öğretmenimiz 40 yaşında bu mesleği kaç senedir yapıyorum bu kadar çok okumayı seven bir Ceren i gördüm,bir de başka bi öğrencim daha vardı..O da şimdi üniversite okuyor dedi.İnş. biz de o günleri görürüz kızlar..

Bizde çarpım tablosunu hızlı söylemeye başladık ama sayarak önce bi ikişerli,üçerli,dörderli sayıyoruz içimizden sonra söylüyoruz:28:

Çok yoruluyorum diyor..Satranç kursuna yazdırmışöğretmeni gitti sevmedi..Aslında başta çok meraklıydı ama bi kere gitti bi daha gitmekistemiyorum dedi..Ben de üzerine gitmek istemiyorum..Zorla güzellik olmaz ...

ya aslında benimki çok meraklı satrança bliyormusunuz

ben yıllar önce şehir dışına çıktığımda eşime bir satranç takımı almıştım camdan hemde

gizli gizli onu çıkarıp oynuyormuş dedesiyle

aslında oğluşa almıştım manyetik olanlardan onun parçaları kayboldu yenisini almam lazım

birde araştırdım burda bir yer buldum kurs olarak belki oraya da gönderebilirim ama bakalım

ayda 8 saat 125 tl nasıl sizce fiyatı kızlarrrr

canımcım memurda başörtü sorunu yok artık..şimdi dene istersen kpss yi..hem kızına da gaz olur..ben diyorum emir düzenli ödev yapmayı.ödev sorumluluklarını beni ders çalışırken gördüğü için mi kazandı..:27::27::27::27:

Şimdiden kutlayalım o zaman doğum gününü canım. Mutlu, huzurlu, sağlıklı yeni yaşların olsun olsun inşallah.

Sen çok azimlisin maşallah. Ben 1 yıl sonraki sınavdan şimdiden korkuyorum. Giren arkadaşlarım çok zor olduğunu söylüyorlar. Sürekli mevzuat değişiyor çünkü.

Dilekcim sen bilirsin KPSS de yaş sınırı kaç?

Canım,yalnız değilsin üzülme bende oğlumun hiçbirşeyine katılamıyorum karne almasına bile bu sene 15 tatildekinde ilk defa gidebildim.Çok üzülüp burkuluyoruz ama yapıcak bişey yok alışıyolar çalışan anne çocukları bu gibi durumlara:55::55:

kız sen napıyonnnnnnnnnnnnnnnn

artık ileri değil geri sayacaksın yaşıı Allam yaaaaaa

35 ten oldumu geriye saymaya başlıyoruz :60: :60: :60:

zaten fizik te müsait göstermiyon hiççççç

daha ne oldun

Napim iş yerinde işler dün çoktu gelemedim zaten buraya muhasebede kafam ambale oldu her yerden evrak çıkıyo,haftasonu bir plan yok şimdilik ama hava güzel olursa değerlendiririz tabiki:))oğlum akşam döndü teyzesinden annemlerle beraber eşim aldı dün onlara okul yoktu,özlemiş beni sıpa 2 günde kucağımdan inmedi akşam mıc mıc öpmeyide sever.Bende çok özlemişim ama çocuksuz ev çok boş oluyo yaw...

Senin ufak alıştımı kreşine iyice yoksa damarı tutuyomu yine?Allahtan bugünlerde havalar iyi gidiyor:))ütünüde almışsın güle güle eskit philips alman iyi olmuş:))

Giden arkadaşın yerine yeni birini almayacaklar anlaşılan, çok yorma kendini yetişmeyeceğini anlasınlar canım yoksa işler temelli üstüne kalacak...

Bende düşünmeye başladım ne yapsak hafta sonu diye ama biz yine ananeye gidicez sanırsam

ya aslında benimki çok meraklı satrança bliyormusunuz

ben yıllar önce şehir dışına çıktığımda eşime bir satranç takımı almıştım camdan hemde

gizli gizli onu çıkarıp oynuyormuş dedesiyle

aslında oğluşa almıştım manyetik olanlardan onun parçaları kayboldu yenisini almam lazım

birde araştırdım burda bir yer buldum kurs olarak belki oraya da gönderebilirim ama bakalım

ayda 8 saat 125 tl nasıl sizce fiyatı kızlarrrr

Benimki de okulda gidiyor santranç kursuna ve çok seviyor.
Bence fiyat normal. Ben de geçen yaz araştırmıştım ama yakınlarda bulamamıştım kurs. Şansımıza okulda açtılar kurs.

kız sen napıyonnnnnnnnnnnnnnnn

artık ileri değil geri sayacaksın yaşıı Allam yaaaaaa

35 ten oldumu geriye saymaya başlıyoruz :60: :60: :60:

zaten fizik te müsait göstermiyon hiççççç

daha ne oldun

Giden arkadaşın yerine yeni birini almayacaklar anlaşılan, çok yorma kendini yetişmeyeceğini anlasınlar canım yoksa işler temelli üstüne kalacak...

Bende düşünmeye başladım ne yapsak hafta sonu diye ama biz yine ananeye gidicez sanırsam

Yok cnm kimseyi almıyacaklar mali müşavir ayda 3 gün bir eleman yollucak o işlicek evrakları,ben fatura kesip ödemeleri takip edicem..Çok yıpratamam kendimi zaten kusura bakmasınlar:6::6:

Canım karıştırdın sanırım, ben 38 e girdim. Bir ara da konuşmuştuk bunu hatırlıyorsan ama ben o kadar yorgunum ki canım, yılların yorgunluğu var üzerimde, kaldıramayacağım yani, herşeye sil baştan başlayamayacağım yanii, evlendim evleneli çalışıyorum ben, öncesinde de okul, ömrü hayatımda şöyle 1 yıl evde kalmışlığım yok canım, yorgunum dostlarım yorgunum artıkk. Hayat koşullarından kendimi zorluyorum işte çalışmak için, yoksa hiiiiç çalışmak falan istediğimden değil, 1 yıllık ev tatili istiyorum bennnnnnn:ssz::ssz::43::43::43:

Back