• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

canım o pasifflora bende hiç etki etmiyor.....bi kez aldım..ölçüsü kadar içtim..baktım yok..aynıyım.
sonra 3 katı içtim ölçünün ..yok..aynıyım..
sonra şişenin yarısını içtim..yok..
1 saat sonra şişenin kalan yarısını da içtim..yok..koca şişeyi 1 saatte kafya diktim ama hiç içmemiş gibiydim..bende etki göstermedi.:27::27::27::27:

haha dilekcim senin vücut çok dirençli çıktı,ben içtiğimde sadece güzel bir sakinlik veriyo hiç bir şeyi takmıyorsun pozitifsin yani ama sana hafif gelmiş

haha dilekcim senin vücut çok dirençli çıktı,ben içtiğimde sadece güzel bir sakinlik veriyo hiç bir şeyi takmıyorsun pozitifsin yani ama sana hafif gelmiş

of süper..sana sakinlik vermişse..
neler yapıyorsun..bu hafta sonu planın programın var mı..
yakışıklı oğluşun nasıl..

canım o pasifflora bende hiç etki etmiyor.....bi kez aldım..ölçüsü kadar içtim..baktım yok..aynıyım.
1 saat sonra şişenin kalan yarısını da içtim..yok..koca şişeyi 1 saatte kafya diktim ama hiç içmemiş gibiydim..bende etki göstermedi.:27::27::27::27:

kızım naptın sen :53: iyi dokunmamış..

günaydın kızlar..
dün deftere çapma işlemleri yaptık birde okuma yaptık..
günaydın canım,
Bizimkiler de çarpmaya geçmiş, anne ben hepsini öğrenmem lazım dedi, 6 ları çalıştık. Çok şükür en azından kendi kavramış öğrenmesi gerektiğini.

bu mesajı gözden kaçırmışım..
yok canım 3 saat yağmurda dolaşmadım..
1 saati yağmurda geçmiştir.sonra alışveriş merkezine girdim..alışveriş yaptım..:27::27::27::27:

günaydın arkadaşlar..

akşam ödev vardı..hayat bilgisi ve matematik kitaplarından..
1 sayfa önlü arkalı fotokopi vardı.tablo konusuyla ilgili matematik ..
bir de yazım yanlışları ile ilgili fotokopi vardı arka sayfada.

böyle..

test olmuşlar..2 tane..iyi geldi notları..
sınıfta en az yanlışı çıkaran öğrenci olmuş emir.
iyi gidiyoruz bakalım..Allah bozmasın..
Günaydın canım,
Allah başarılarını daim etsin inşallah canım.
Benim büyük kız da dersanede sınav olmuştu pazar günü, 120 soru da 50 yanlış, offff of, ne yapacağım ben bu kızı bilmiyorum. Ders çalışmayı hiç sevmiyor, böyle o kadar zoraki çalışıyor ki, en önemli yılımız, en dibe düştüğü yıl oldu, çocuk bir atlatamadı şu ergenliği yanii:ssz::ssz:
Yine akşam konuştum bişeyler anlatmaya çalıştım ama ne kadar etkili bilemiyorum.:ssz::ssz:

çok teşekkür ederim canım..sizinde doğum gününüz kutlu olsun. sağlıklı mutlu nice yıllara..
sizin ne zamandı ben geçmiştekileri okuyamadım..

bulgarcım bende kaçırmışım kuzucuğun doğum günü kutlu olsun musmutlu bir yıl geçirsin:)

slm kızlar
dün okuma krizi yaşadık ama baya baya krizdi yani babamızda karıştı işin içine... geçen okula gitmeyebilirsin muhabbetini anlatmıştımya benzer bir taktik uyguladı babası bana sen karışma dedi ama biraz sertti iyimi kötümü bilemedim ama çok üzüldüm
40 sayfalık hikaye kitabı yarısı resim kaldı 20 sayfa..set halinde aldırdı öğretmen her hafta birinden sınav yapıyor . neyse dünde okunacak sabah başladık kahvaltıdan sonra hadi kızım hadi kızım gel yanımda oku istersen odanda oku sesli oku sessiz oku vs vs vs yok
istemiyorum diyor okuyamıyorum diyor güzel güzel konuştum biraz sert konuştum olmuyor.. babası bir hışımla geldi odadan bıktım sizim bu kitap okuma tartışmanızdan diye aldı karşısına birazda yüksek sesle sen okuma istemiyormusun hayır dedi bizimki. tamam dedi gitti aldı eline poşet başladı kitapları doldurmaya tamam kızım istemiyorsan okuma hepsini atıyorum dedi tabi bu başladı ağlamaya tamam baba okuycam falan yok dedi aynı şey hep sen hep söz veriyorsun okumuyorsun tamam bundan sonra okumazsın işte atıyorum hepsini ciddi ciddi doldurdu kitapları torbaya..birazda sert konuştu neyse bu yalvardı yakardı okuycam baba falan. o hevesle ailece hepimiz aldık birer kitap oturduk bi saat kitap okuduk. sonra anlat bakim kızım ne anladın dedim anladığı bir şey yoktu hikayede maalesef.....ne yapayım bilmiyorum artık zorlada olsa iyiliklede olsa istemiyor okumayı sevmiyor nasıl sevdiricem yani bu içinden gelecek tabi inanın normalde zorlamıyorum haftada 1 kitap okuyor oda sınav olacak diye akıl verin bana yaaa

Canım ilk önce şunu bil ki hepimizin çocukları aynı. Şimdiye kadar kimse birşey söylemeden kendi kendine eline kitap alıp okuyan çocuk duymadım, varsa da çok istisnadır. Sizinki sanki biraz da inat yapıyor gibi geldi bana. Biraz kendi haline bıraksan.
Ben okumak istemediği zamanlar şöyle yapıyorum. Beraber oturuyoruz kitabı açıyoruz, onun tarafında olan sayfayı o okuyor, benim tarafımda olan sayfayı ben okuyorum. Sonra birbirimize anlatıyoruz. Ben anlatırken biraz şebeklik yapıyorum, gülüyor hoşuna gidiyor.

Benimki tam tersi bana çok düşkündür cumadan dert saldı daha teyzene gidiceksin deyinde ama napim annemler gitti bugünde okul yok mecburen gitmesi lazımdı.Dr a gittim smear sonuçları çıkınca arıyacak 1-2 güne onun dışında herşey normal

Çocuk için de iyi oluyor aslında bu tür değişiklikler bence. Herşeyin normal çıkmasına da sevindim canım.İnsanın içi rahatlıyor.

Pasiflora şurup bitkisel tavsiye ederim:ssz::ssz::ssz:

Ha ha Dilek ne yapmışsın sen ya. Yanlız sağlam bünyen varmış maşallah.

Bununla ilgili bir şey anlatayım size. Dilek yazınca aklıma geldi.

Yengemin eniştesine dr pasiflora vermiş uykusuzluktan dolayı. Adam ilk önce bir kaşık içmiş uyku yok, sonra biraz daha içmiş yine uyku yok,sonra şişenin tamamını içmiş. Bir uyumuş 24 saat sonra eşi kaldıramamış. Uyanmıyormuş dahi.Kadın çok korkmuş, ailelere haber vermiş. Herkes adamın başına toplanmış ama adamda hala tık yok. Saatler sonra adam hiçbirşey yokmuş gibi uyanmış ama eşinin yaşadığı paniği anlatamam size. Şimdi arada anlatır gülerler.

kızım naptın sen :53: iyi dokunmamış..
yok dokunmadı..vitamin şurubu gibi geldi..

günaydın canım,
Bizimkiler de çarpmaya geçmiş, anne ben hepsini öğrenmem lazım dedi, 6 ları çalıştık. Çok şükür en azından kendi kavramış öğrenmesi gerektiğini.

Günaydın canım,
Benim büyük kız da dersanede sınav olmuştu pazar günü, 120 soru da 50 yanlış, offff of, ne yapacağım ben bu kızı bilmiyorum. Ders çalışmayı hiç sevmiyor, böyle o kadar zoraki çalışıyor ki, en önemli yılımız, en dibe düştüğü yıl oldu, çocuk bir atlatamadı şu ergenliği yanii:ssz::ssz:
Yine akşam konuştum bişeyler anlatmaya çalıştım ama ne kadar etkili bilemiyorum.:ssz::ssz:

canım..senin kız soruları okumadan mı işaretlemiş bir kısmını acaba..zor ya..Allah yardım etsin sana..hem dersaneye gidiyor.o kadar para veriyorsunuz.
hem ayrı ayrı konuşuyorsunuz..daha başka ne yapılabilir..elinden geleni yapıyorsun anne olarak..sen de biraz kendi haline bırak..uzak takibe al kızı..
çaktırma ilgilenme biraz..kendi halinde neler yapıyor bak..izle..dersane hocasıyla görüşebiliyorsan görüş.
kendi sınıf öğretmenleriyle görüş..gerekiyorsa rehber öğretmene yönlendirsinler kızı...onlar konuşsun..sonra sen rehber öğretmenle konuşur ne yapılması gerektiğini anlarsın.öğrenirsin

günaydın canım,

Günaydın canım,

Canım bu yaşlarda evden birinin sözünü pek dinlemiyorlar. Sevdiği bir büyüğü varsa yada öğretmeni yada rehber öğretmen falan onlarla konuşsan da onlar kızınla konuşsa ve ilgilense nasıl olur?

Çocuk için de iyi oluyor aslında bu tür değişiklikler bence. Herşeyin normal çıkmasına da sevindim canım.İnsanın içi rahatlıyor.

Ha ha Dilek ne yapmışsın sen ya. Yanlız sağlam bünyen varmış maşallah.

Bununla ilgili bir şey anlatayım size. Dilek yazınca aklıma geldi.

Yengemin eniştesine dr pasiflora vermiş uykusuzluktan dolayı. Adam ilk önce bir kaşık içmiş uyku yok, sonra biraz daha içmiş yine uyku yok,sonra şişenin tamamını içmiş. Bir uyumuş 24 saat sonra eşi kaldıramamış. Uyanmıyormuş dahi.Kadın çok korkmuş, ailelere haber vermiş. Herkes adamın başına toplanmış ama adamda hala tık yok. Saatler sonra adam hiçbirşey yokmuş gibi uyanmış ama eşinin yaşadığı paniği anlatamam size. Şimdi arada anlatır gülerler.

HAhahah..bak ya..adamda etki göstermiş..
yok ya..bende etki etmedi..
ama adam iyi dinlenmiş hee...24 saat uyumuş.

günaydın canım,

Günaydın canım,

bunu duymak ne güzel dimi HEPSİNİ ÖĞRENMEM LAZIM..:46:
biz bölmelere de başladık..
Allah kolaylık ve zihin açıklığı versin canım. evet en önemli yıl şimdi.

Günaydın kızlarrrr

Dün akşam ödevimiz yokmuş...

Okulda yazamadığı Türkçe kitabındaki şiiri yazdık, babası biraz hayat bilgisi ve Türkçe çalıştırdı, çarpım tablosu tekrarı yaptık, birde okulda test olmuşlar yanlışları vardı onların üzerinden geçtik.

Yeni hikaye kitabı geldi ama çok okuyamadık sadece başlayıp bıraktık, banyo yaptırıp yatırdım kuzumu...

Bende ufaktan akşamları ders çalışmaya başladım dün akşam...

11:30 da filan yattım önceki günden de yorgundum zaten...

yok dokunmadı..vitamin şurubu gibi geldi..

canım..senin kız soruları okumadan mı işaretlemiş bir kısmını acaba..zor ya..Allah yardım etsin sana..hem dersaneye gidiyor.o kadar para veriyorsunuz.
hem ayrı ayrı konuşuyorsunuz..daha başka ne yapılabilir..elinden geleni yapıyorsun anne olarak..sen de biraz kendi haline bırak..uzak takibe al kızı..
çaktırma ilgilenme biraz..kendi halinde neler yapıyor bak..izle..dersane hocasıyla görüşebiliyorsan görüş.
kendi sınıf öğretmenleriyle görüş..gerekiyorsa rehber öğretmene yönlendirsinler kızı...onlar konuşsun..sonra sen rehber öğretmenle konuşur ne yapılması gerektiğini anlarsın.öğrenirsin
canım okuldaki öğretmenler ilgisiz, zaten beden öğretmenini rehber öğretmen yapmışlar, ara ki bulasın, hep ya ders te oluyrmuş, ya da dışarı maçlara falan gidiyormuş. Dershanedeki öğretmeniyle görüşüyorum, işte diyor siz dersaneye gelmesini sağlayın, ben onu çalıştırırım, ilgilenirim falan diyo ama :26::26: Zaten çok sıkmıyoruz ki caım biz, sadece dediğimiz kızım kendin için yapıcaksın, bizim için değil, geleceğini kendin belirleyeceksin, onun haricinde akşamları zaten biliyorsunuz, saat en geç 9 da yatar, ders çalış dedik mi, sadece göstermelik yapıyor, kitabı eline alıyor, yüzüne bakıor, sanki biz anlamıyoruz, o ders çalışma isteğini-motivesini yakalaması lazım ama nasıl yapacağız artık bilmiyorum, Allahım biran önce inşalah aklını başına toparlasın.

Canım bu yaşlarda evden birinin sözünü pek dinlemiyorlar. Sevdiği bir büyüğü varsa yada öğretmeni yada rehber öğretmen falan onlarla konuşsan da onlar kızınla konuşsa ve ilgilense nasıl olur?
Dershanedeki öğretmeniyle sık sık konuşuyoruz ama bilmiyorum artık canım yaaa, iş kendine bitiyor, dershaneye gönderdiğime bile pişmanım açıkçası, okula gider gibi gidip geliyor, en iyisi birebir ders ama o da az buz para tutmuyor:26:

Pasiflora şurup bitkisel tavsiye ederim:ssz::ssz::ssz:

Bende alayım bari yaaa bazen kendi kendimden korkuyorummmm

günaydın kızlar..
dün deftere çapma işlemleri yaptık birde okuma yaptık..

günaydın canım...

kızzzz senin bünye baya baya taş gibi çıktı desene :60: :60: :60:

günaydın canım,

Günaydın canım,

Süper ufaklığı tebrik ediyorum.

Canım büyük kız için acaba destek mi alsan, işini iyi yapan rehber öğretmen olabilir, pedegog yada psikolog olabilir, şimdilerde ergenlik dönemlerinde okul başarısının düşmemesi içi yaşam koçu desteği alınıyor ve çok fayda sağlanıyormuş. Aslında İstanbulda olsan birini tavsiye edebilirdim ama oralarda bulsan faydalı olabilir diye düşünüyorum... Çünkü bir taraftan da zamn geçiyor kaçırılan zamanın telafisi de çok zor olacak...

Canım ilk önce şunu bil ki hepimizin çocukları aynı. Şimdiye kadar kimse birşey söylemeden kendi kendine eline kitap alıp okuyan çocuk duymadım, varsa da çok istisnadır. Sizinki sanki biraz da inat yapıyor gibi geldi bana. Biraz kendi haline bıraksan.
Ben okumak istemediği zamanlar şöyle yapıyorum. Beraber oturuyoruz kitabı açıyoruz, onun tarafında olan sayfayı o okuyor, benim tarafımda olan sayfayı ben okuyorum. Sonra birbirimize anlatıyoruz. Ben anlatırken biraz şebeklik yapıyorum, gülüyor hoşuna gidiyor.

yöntemim çok iyiymiş tuttum :60: :60: :60:

benimki de dün akşama baya inatlaştı okumasam, 3 sayfa okusam, bugün çok çalışmadım mı anne gibi bir sürü bahane ama bugün bitecek o kitao inşallah çok ödev gelmezse...

Günaydın kızlar..

Pasta yarışmasını gördünüz mü? Bi sorun çıkmazsa son anda bende katılıcamperşembe yada cuma günü:)

Güzel bi tarifim var..

canım okuldaki öğretmenler ilgisiz, zaten beden öğretmenini rehber öğretmen yapmışlar, ara ki bulasın, hep ya ders te oluyrmuş, ya da dışarı maçlara falan gidiyormuş. Dershanedeki öğretmeniyle görüşüyorum, işte diyor siz dersaneye gelmesini sağlayın, ben onu çalıştırırım, ilgilenirim falan diyo ama :26::26: Zaten çok sıkmıyoruz ki caım biz, sadece dediğimiz kızım kendin için yapıcaksın, bizim için değil, geleceğini kendin belirleyeceksin, onun haricinde akşamları zaten biliyorsunuz, saat en geç 9 da yatar, ders çalış dedik mi, sadece göstermelik yapıyor, kitabı eline alıyor, yüzüne bakıor, sanki biz anlamıyoruz, o ders çalışma isteğini-motivesini yakalaması lazım ama nasıl yapacağız artık bilmiyorum, Allahım biran önce inşalah aklını başına toparlasın.

Dershanedeki öğretmeniyle sık sık konuşuyoruz ama bilmiyorum artık canım yaaa, iş kendine bitiyor, dershaneye gönderdiğime bile pişmanım açıkçası, okula gider gibi gidip geliyor, en iyisi birebir ders ama o da az buz para tutmuyor:26:

canım nasıl uyuz bi okul ..beden öğretmeninden rehber öğretmen mi olur..Ay çok şaşırdım ya..okul ilgisiz mi..bir de dersleri ne konular üzerine ..bölüm var mı mesela..sözel sayısal. matematik , edebiyat..bizim zamanımızdaki gibi mi..derslerde mi zorlanıyor da ucunu bıraktı..

dershane sen gönder biz ilgileniriz der..çünkü para alıyor sizden..bi kuş bu kuştur hesabını yapıyorlar..kaçırmak istemiyorlar.
yani ne yapmak lazım ya...bilemedim...kaçıncı sınıftı..
burhaniye de oturursen üst komşum vardı.hayriye abla.kızına sen gibi hep çalış derdi..ağlardı kadın..üzülürdü..kızla konuşan komşular olurdu..bakın anneniz babanız sizi dershaneye yolluyor..nelere katlanıyor..anne ev hanımı baba gardiyan.15 yaşında evlendirilmiş..ve 15 yıl çocukları olmamış..15 yıl sonra peş peşe 2 kız..
lise 1 e gidiyordu küçük olan...

neler neler..hep dua ediyordu annesi..15 dersten 13 ü zayıf getirmişti geçen sene..

hep konuşuyorum o komşumla..dün akşam konuştum yine..kız düzelmiş..toparlanmış..bu yıl zayıf getirmemiş 1. dönem..çok mutluydu hayriye abla.yeterki onlar kendini kurtarsın diyor..
büyük de dershaneye gidiyor..bu yıl üni.sınavlarına girecek..hatta kpss kitaplarımı ona vermiştim.sen atandın..belki uğur getirir demişti.
yani senin kız da aklını başına alır inşallah..
he bir de geçen yaz bu kız teyzesinin yanına gitti.3 ay orda durdu..teyzesinin durumu çok çok iyi..tabletler çifter çifter..yüzme havuzu var bahçelerinde..dışarda yerler haftanın 3 günü..gününü gün ederler..teyzesinin kızı da aynı yaşta..
belki onlar onu çekti toparladı..seneye zayıf getirme yine gel bol bol gezelim gibi şeyler söyledi bilemiyorum..çünkü hayriye ablanın çok üzüldüğünü biliyorlardı..o yüzden onunla konuşmuşlardır diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
Ben Allahın sevgili kuluyum galiba kızlar:)

Kızım 3 yaşından beri anne bana kitap oku derdi evdeki tüm kitapları okuturdu..Okumayı öğrenince kendi okumaya başladı..Şimdi görseniz hergün eli,nde başka bi kalın kitap geliyor..Arkadaşlarıyla değişiyorlar...

Çok seviyor okumayı da biz de matematikten yana biraz dertliyiz..Problemleri yapıyor yapmasına da tam dikkatini vermiyor bazen..Çok şükür testlerden ya bir ya iki yada hiç yanlışsız çıkıyor..Ama matematiği hiç sevmiyor..Nasıl sevdiricem bilmiyorum...

Back