İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Çok az ara vermişsin canım sende doğum sonrası...

Benim hamileliğimde çok rahat geçti oğluşum hiç sorun yaratmamıştı şükürler olsun doğuma bir hafta kalana kadar hemde dolmuş tepelerinde gittim işe..

40 gün kaldım bende evde sonrasında haftanın belli günleri tam gün olamasa da gittim işe 7 ay böyle devam etti çoğu zaman gündüz 11 de gidip 3-4 gibi çıkıp geliyordum eve.

Maaşımı da hep tam aldım saolsun iyiydi bu konuda işverenim hatta tüm doğum masraflarımı, oğluşumun mama ve bez paralarını karşılamak için bunların iki katını ödediler her ay 3 sene boyunca sağolsunlar allah razı olsunnn bin kere...

Doğum yaptım hastaneye hediyeler geldi çiçekler oğluşa ayrı bana ayrı hediyeler. Ahh ahhhh şimdi bu işyerim sadece 1 yıl izin verse yeter diyorum ama kısmet bakıcaz artık.

Çok doğru kardeş konusunda söylediklerin bu yüzden istiyorum yoksa o zamanlar çok zordu gerçekten hiç kolay olmadı ilk bırakıp işe gittiğim günler kabus gibiydi gizli gizli ağlardım hep

Sabahın köründe kreş kapısında bırakıp gitmelerim ayrı dert ama hepsi geçti şükür. Aynı şeyleri tekrar yaşamak kolay olmayacak. Birde o zaman kardeşim vardı bende kaldı 3 yıl şimdi öyle bir şansım da yok ne yazık ki...

olsun olsun daha tatlı olur akşamdan akşamaaa

inşallah iyi olur kreş işin canımmm

hiç bir sevgi kardeş sevgisi gibi olmaz bunu biliyorum zaten 4 kardeşle büyüdüm ben

işte bunun için istiyorum ya 2. ciyi oğluşum canım kuzum yalnız olmasın kardeşi olsunnn diye bakalım artık hayırlısı yaşayıp görücez...

canım ne kadar iyiymiş işverenin, arada da olsa çıkıyor öyle iyiler demek ki. Bunlar da durum nasıl, az çok tahmin ediyosundur? İşte eğrisini doğrusunu dediğim gibi sen bileceksin, evet ilk zamanlar zor oluyor, bırakıp gelmeler, ama onlar kısa bir süre, 1 yaşını doldurdu mu alışıyorsun canım. Allah hakkında hayırlısı ne ise onu nasip eylesin canım.

günaydın kızlarr,
dün işten erken çıktım, büyüğün dersanesine uğradım, deneme sınavı olmuşlardı 258 puan almış, 68.ci olmuş sınavda, 500 tam puan üzerinden, gerisini siz düşünün artık, çok üzüldüm.
Ufağın da öğretmeni göreyim diye gittim, ufakta sorun yok çok şükür, 1.dönem demiştimya matematik 4 geldi diye, dedi ki matematikte de tamamladı eksiğini, zaten Türkçe de çok iyi, ödevler düzenli geliyor, yazılar düzeldi, memnunum bir sıkıntı yok dedi. Şimdi ufak için çok mutlu oldum.
Ama gelin büyük de bu sene son sınıf, sınava girecek, liseye ona göre gidecek Çok canımı sıkıyor bu durum, bir de kendilerini çok akıllı sanıyolar, dediğim zaman kabul etmiyo, benim 258 almam mümkün değil, kaydırma yapmışım diyor, gel de inan. Daha önceki sınavda da 269 almıştı, dedim ki hadi bunda kaydırdın, öbürü de aynıydı dedim. Babası kızdı, bağırdı her zamanki gibi. Ben seslenmedim artık, biraz korksun haketti diye. Sonra yatarken yine konuştum, anlattım işte hayat zor, hep böyle kalmayacaksınız, çalışırsan kendin için çalışacaksın, biz işte geldik, işte gidiyoz, emekliliğimiz doldu, birşekilde olur gider, ama siz daha hayata yeni başlıyorsunuz vs.vs...... Ama işte gel görki bir kulağından girip öbüründen çıkıyor herhalde. Ne olur kızlar siz de dua edin benim kıza, Allah akıl fikir versin, biran önce toparlasın da, iyi bir lise kazansın. Allahım hepimizin çocuğuna hayırlı kapılar açsın RABBİM

Evet canım bu konularda çok iyiydi eski şirketim hamileliğim boyunca da çok idare ettiler sağolsunlar son 2 ayda haftada 3 gün çalıştım mesela bir gün gidip bir gün gitmiyordum gelme diyordu büyük patronum.

Ama işte sonra oğlu geçti işlerin başına her şey tepe taklak oldu nasip oraya kadarmış demek ki, karşılıklı anlaşarak ayrıldım işten kendim çıktığım halde tazminatım ödendi.

İşte bende diyorum 1 yaşına kadar evde kalayım sonrasında bakıcıya bırakırım ama bakalım zaman ne gösterecek...

Canım öncelikle ufaklığına maşallah çok iyi gidiyor. Peki bir şey sormak istiyorum büyük kızın ilk okulda durumu nasıldı?

Biliyorum bunu yapmak zor gerçekten ama nolur üzme kendini, Hepimiz, bütün anne babalar istiyorki çocuklarımız çok başarılı, en başarılı olsun çünkü onların hayatında şuan için müdahale edebileceğimiz bu alan var, istiyoruzki başarılı olsunlar iyi bir hayatları olsun tamamda bunun olmasında tek etken okul değil ki tamam çok önemli ama her insan nasıl birbirinden farklı ise her çocuk da farklı canım..

Hepsinin başka başka alanlarda yeteneği varr

Hep demezler mi "Allah çirkin şansı versin" diye

Kaderleri güzel olsun, bunun için dua etmeliyiz

Hem bu durumlar hiç belli olmuyor ki bakarsın bu dönemi atlatıp lise de çok başarılı olur, belki lise geçer üniversitede çok başarılı olur yada önüne öyle bir fırsat çıkar ki tüm bunların hiç bir değeri kalmaz.

Allah bahtlarını güzel yazsın canım benimmm

Üzme kendini, ama kızınla tamda böyle yaptığın gibi hep konuş...

Sen çok bilinçli bir annesin ve mutlaka aşacaksınız bence bu dönemleri

günaydın kızlar..
dün sadece okuma yaptık..
bugün yine denetim var işler çok yoğun birde bordro hazırlığı var.

Günaydın kızlar,

Dün akşam ödev vermemişti öğretmen, yeni hikaye kitabı almış oğluş ben gittikten sora okumaya başladı yarısına kadar okuyup bıraktık sonra yemek yedik saat 9:30 oldu yatırdım kuzumu...

Dün sınıfta para toplanmış ve sinemaya gidilmiş bizim bir şeyden haberimiz yok oğluş söylememiş bize ya unuttu yada pazartesi o yokken istedi öğretmen detaylarını sormadım daha fazla üzülmesin diye keşke söyleseydin oğluşum sen söylemezsen ben bilemem ki dedim amann çok da gururludur zaten istememiştim gitmeyi dedi ama gözler hiç öyle söylemiyordu

Öğretmenle konuştuğumuz zamanlarda söylemişti öğretmen hiç sinemaya gitmeyen çocuklar var onlar için istiyorum sınıfı götürmeyi diyordu ama herkes gitmedi dedi benimki bilemiyorum.

Akşam doğum günü için Facebook'dan etkinlik oluşturmakla uğraştım kalan zamanda birde okula davetiye göndermemeye karar verdim çünkü eğer bazılarına verip bazılarına vermezse üzülmesin çocuklar bugün velileri arayıp konuşacağım.

Doğum günü detaylarını sormuşsunuz dün yazmıştım aslında o ara bir probleme oldu fabrikaya inmek zorunda kaldım gönderemedim yazdıklarımı birazdan tekrar yazarım...

Canım ilkokulda iyiydi durumu, şimdiye kadar da hep teşekkür almıştır ama işte bu dönem nedense fazlaca bocaladı, her zaman ama deneme sınavlarında falan çok iyi değildi, 360-400 arası puan alırdı ama, böyle de düşmemişti.
Dediğin gibi nasipten ötesi yok, Allahım bahtlarını, kaderlerini açık etsin inşallah.

günaydın kızlar..
dün sadece okuma yaptık..
bugün yine denetim var işler çok yoğun birde bordro hazırlığı var.
Günaydın canım,
kolay gelsin sana, Allah kolaylık versin.
Canım yine yine gıcık öğretmeniniz diyorum başka da bişey demiyorum.
Ama neyse ki senin oğluş, sayende çok faal bi çocuk, hiç üzülmesin.
Evet davetiye olayına da iyi karar vermişin, şimdi mutlaka birbirlerine gösterecekler okulda, böylesi daha iyi.
Ha bir de şey soracaktım sana, normalde akşamları kaçta yatıyosun canım? Sabah 5,30 kalkıyosun sanırım. Ben genelde 10-10.30 gibi yatıp, sabah da 6 da kalkıyorum da, burda arkadaşlar dalga geçiyo benle:26::26: Kime neyse kaçta yattığım,, o yüzden merak ettim. Geç yattım mı, ertesi gün zorlanıyorum, alışkanlık meselesi mi acaba diyorum ama?:26::26:

Bak sende söylüyorsun kızının durumu iyiymiş önceleri canım ergenlik dönemiyle ilgili demek ki gerçekten boşuna üzüyorsun kendini...

bu dönem hakkında biraz araştırma yapabilirsin çünkü onalar içinde zor bir süreç ama sen zaten çok ilgilisin...

Ben akşamları 12 gibi yatarsam bu normal yatış saatim oluyor dediğin gibi 5,30 - 6 arası da uyanıyorum

çok yorun olursam daha erken yatıyorum 11:00 - 11:30 gibi yada bazen de 1:00 gibi biraz daha geç yattığım oluyor

kesinlikle alışkanlıkla ilgili ben eskiden çok uyurdum ama artık istesem de uyuyamıyorum bu tempoya alıştım çünkü ama aslında bazen 1 saat daha ileri çekerek normal yatış saatimi 01:00 yapmak istiyorum ama biraz daha zaman geçmesi lazım birde yaş ilerledikçe zaten vücut daha az uykuya ihtiyaç duyuyormuş

Arkadaşım sende gerçekten erken yatıyormuşsun ama

arkadaşlar merhaba ..iş çoktu..arada okudum yazdıklarınızı ama cevap yazamadım

zeliş doğum günü detaylarını yazacaktın ..yazmamışsın...
sinemaya gidilecek demeyi unuttu mu oğluş .yoksa öğretmen bazı kişileri mi haberdar etti bu konuda..

akşam ödev çoktu.

fotokopi makinasına toner alınınca fotokopiler gelmeye başladı

akşam emir i alırken bir konuşmaya şahit oldum..sınıfta çok çalışkan bi çocuk var sanırım şu an sınıf 1. si.(gerçi görseniz sınıfın en tembeli dersiniz.hem aşırı tombiş ,çok iri . uzun boyluhem bizim çocuklardan en az 1 yaş büyük..yani sanki sınıfta kalmış da 2. sınfı tekrar ediyor.bir de hareketlerinde anormallikler var..don dun koşuyor.aptal aptal kelimeler söylüyor..)

neyse onun babaannesi aldı akşam..kadın 50 yaşlarında falan..

öğretmene sesleniyor " hey , bi baksana sen buraya!"

ben kavga etcek sandım.ödevlerle ilgili bi şey sordu..:26::26::26::26:

ben akşam 11 ya da 11.30 gibi yatıyorum genelde..bazen 12

ama saatim 6.30 a kurulu..hiç çalmıyor..çünkü ben 5 yada 5.30 gibi uyanıyorum :26::26:..
kalkıyorum..kahvaltı yapıyorum..yemek hazırlıyorum vs..işte böyle.

Son düzenleme:
haklısın canım, bakalım hayırlısı inşallah.
Yaaa ben yaşça senden büyüğüm ama demek ki alışkanlık meselesi, kendimi önce bir 11 e ayarlayım bakalım, vücut alışsın, sonra da 11.30 yaparım en geçFazlası beni aşar
Ha bu arada 10-10.30 diyorum ama arada bazen 11, bazen 12, hatta dün kahve içmiştim 12,45'e kadar durdum şekerim, genel olarak 10-10.30. Daha da uykum yoktu da, kendimi zorla yatırdım, işe gideceğim diye.
Sen de 1 de yatıp da, 5,30 da kalkıcan, 4.30 saat mi uyucan, o kadar da zorlama kendini be yav.

Kız geçen ben 5,30 da kalktım da, akşam nasıl olcek dedim, siz de maşallahınız varmış
Bu demek oluyor ki ben çok uyuyorum, ama 10 da yatıp 6 da kalkınca 8 saat oluyor işte, uzmanlar öyle diyor.

Merhaba kızlar,

Dün girdim yazdım yazdım silindi. Bir daha da girmeye fırsat bulamadım buraya.

Yıllık Gelir vergilerini yapıyoruz, hesap mutabakatları falan var, çok yoğunuz, inanın işler hiç bitmeyecek gibi.

İşler biraz hafiflesin okuyacağım mutlaka yazılanları.

Kendinize ve kuzularınıza iyi bakın, öpüyorum hepinizi.

Allah kolaylık versin canım, seni dinleyince ben yoruluyorum.
Sen de kendine ve çocuklarına iyi bak canım, hem ev-hem iş hem büro, işin çook zor çok:26::26:

Slm herkese,bizimde akşam türkçeden 2 şiir yazılımı vardı deftere birde hayat bilgisi fasikül.Matematikten 95 almış benimki bir soruda çok basit bir hata yapmış akşam anne ben bile kendime kızdım bu kadar basit bir hata için dedi,ben şaşırdım kaldım birden oğlumun sanki biraz daha büyüdüğünü olgunlaştığını farkettim.Kayınvalidem geldi yine her hafta gibi gelir 1-2 gün kalır gider,akşam kendi annemleride çağırdım yemeğe kalabalıktık.Kendi annemi bile yakın olduğum halde 15 gün görmediğim oluyor eşim alıyor oğlanı akşamları geliyor o yüzden görüşemiyoruz arada haftaiçi gelin bana diyorum...

slm canım,
maşallah oğluşuna, ne güzel bilinçli bir de
Akşam yoğundun desene, yemek-bulaşık-çay derken zor olmuştur sana. Kayınpeder yok mu canım?

slm canım,
maşallah oğluşuna, ne güzel bilinçli bir de
Akşam yoğundun desene, yemek-bulaşık-çay derken zor olmuştur sana. Kayınpeder yok mu canım?

kayınvalide kayınpeder ayrı benim cnm,kayınpeder erdekte yaşıyor arada oda gelir kalır.yoğundu akşam ama güzeldi aileyle birlikte olmak güzel başka türlü zaman ayıramadan akıp gidiyor...

sinema konusu ya oğlumun okula gitmediği pazartesi günü konuşuldu yada senin dediğin oldu ama düşünmek istemiyorum kötü olanı bu konu çok geriyor beni...

doğum günü detayları yazıcam şimdi canım

kadındaki tavıra bakarmısın birde gül gibi öğretmen var karşısında yazık işini iyi yapıp da böyleleriyle muhatap olanlara üzülüyorum ama birde bizimkine bak herşey müstehak ama muattap dahi olmak istemiyorum kendisiyle...

8 saat çoook fazla kız ancak haftasonu oda olursa yani

Ben aslında kitap okumaya daha fazla zaman ayırabilmek için istiyorum ama şimdilik bünye kaldırmıyor her gün ilerde belki...

Canım hoş geldin

olsun işlerini hafifletince uğrarsın ama sen genelde çok yoğunsun

tek misin sen yardımcı filan yok mu

Oh ohh senin oğluş koca adam olmuş artık öz eleştri yapıyor bravo canım yaaaa

kayınvalide kayınpeder ayrı benim cnm,kayınpeder erdekte yaşıyor arada oda gelir kalır.yoğundu akşam ama güzeldi aileyle birlikte olmak güzel başka türlü zaman ayıramadan akıp gidiyor...

zaman ayırmak lazım böyle misafirliklere ama çalışınca zor oluyor işteee

biz genelde annemde toplanırız annem emekli birde evde en küçük kardeşimde bekar oda evde

onlara daha kolay oluyor ağırlamak

bu hafta gidiyoruz bizde kısmetse bizdee

Kızlar doğum günü partisi için bir kaç yerle görüştüm ama şartlar ve yer bakımından en uygunu burasıydı o yüzden burada karar kıldık.

12 kişilik bir paket için anlaştık. Paketin içinde;

12 çocuk menüsü,

12 veliye sıcak içecek,

12 kişilik pelit pasta,

1 adet animatör,

İstediğimiz kadar davetiye,

2 saat süreyle alan kullanımı,

1 tane servis personeli var.

Müzik, alan süsleme, çocukları oynatma, yüz boyama gibi aktiviteleri animatör yapacak. Pastayı sordum yeterli olur mu diye, kişi sayısına göre dilimliyoruz 12 çocuk ve velilerine yetiyor dediler.

Daha önce bir arkadaşım bana dışardan yiyecekler almadıklarını söylemişti bunu üstüne basarak sordum. İlave ikramlıklarınızı getirebilirsiniz dediler. Ve ben götüreceğim de kendim yapamasam bile hazır kurabiyeler filan alırım diye düşünüyorum hatta yakında zaten Koska var pasta da bir yetmeme sinyali olursa anında takviye yapabiliriz.

Yukarda saydığım parti için paket fiyat 300 tl.

12 kişiden fazla gelen olursa onlara da ilave çocuk menüsü ve içecekler ayrıca ücretlendiriliyormuş.

Aslında ben birde katılan çocuklara sürpriz hediyecikler yaptırmayı düşünüyordum eğer pastane tarzı bir yer olsaydı ama burada zaten hem çocuk menüsü alacaklar hem de oyuncakları olacak bu menülerin o yüzden bundan vazgeçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…