Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
öğlen üstü beni aradı..çok sıkıntılıydı sesi.."sizinle bişey konuşcam..konuşmamız lazım.kem küm.tamam.he ."sesi nasıl kısık anlatama..dedim bu sorun çıkaracak..
öğlen olana kadar 1, 5 saat geçti..ama o saate kadar benim kalbim boğazımda attı yani.kafayı sıyırıp oğlana bir şey yapmasından korktum..deli gibi olmuş .sesi öyleydi..Allahtan emir i sağ salim okula bırakmış öğlen
ben yine de ona hep güler yüzlü davrandım..ne kadar kızsam da hem iyi oldum..çocukları emanet edip çıktığım için..korktum bana kızar da çocuklardan acısını çıkartır diye
ama kadın artık sınırları açtı..
yemeğe çıkmıştık tam ..aradı bu ..dedi ki işte "emir şöyle emir böyle..elinde fotograf makinasını aldı benim uygunsuz fotograflarımı çekti.beni kızdırıyor.yok annem seni istemiyor diyor"ama sesi nasıl...sinirli..ben zaten gergginim ..ne oldu diye..
baktım sürekli şikayet..dedim tamam o zaman yarın anahtarı bırak..bitirelim bu işi.
aaaa..nasıl sinirlendi..nasıl kinayeli konuşuyor.."siz dünden bakıcı bulmuşsunuz, siz dünden razıymışsınız"
dedim ki "bak sadiye abla sen şikayet ediyorsun .bir dünya laf diyorsun ben anahtarı bırak o zaman dediğim için kabahatli oluyorum öyle mi"
diyor ki "ben çalışmak istemiyordum zaten.eşim istediği için çalışıyordum"
"ben de anlamıştım sadiye abla zorla geliyordun.hissediyordum.ama yine de birşey demiyordum"
hala uzatıyor ben çalışırım .siz bakıcı buluncaya kadar ,gelirim diyor..yok dedim bu saatten sonra sen bana bu kadar laf dedin ben sana bu kadar laf deedim daha artık olmaz..üstelik oğlum seni fotograflarını çekecek mi , seni kızdıracak mı, anlaşamıyorsunuz .ben bu şekilde nasıl işte çalışabilirim..siz evde benim aklım sizde..olmaz ..tabi işte siz zaten bakıcı buldunuz demek ki (kinayeli ve küçümser tavırla)sanki arkasından iş çevirdim
dedim ki"bak sadiye abla ben tabi ki bi bakıcı arayacağım.çocuklarım benim için önemli .ne yapmamı bekliyorsun ki"
bu arada konuşma çok hararetli .taa başından beri ..ikimiz de hiç susmadan konuşuyoruz.ama o laf yetiştireceğim diye uğraşıyor..arada "aaaaaaaaaa sizi böyle bilmezdim " diyor..mahalle ağzıyla..sanki olayı ben başlatmışım gibi
dedim..sen o kadar laf saydın döktün..ben söyleyicede alınganlık yapıyorsun..sen söyleyeceksin ben susacağım öyle mi
yarım saat ağız dalaşı yaptık..ama dilim damağım kurudu..ellerim ise zangır zangır telefonu zor tutuyorum..
işte böyle..daha karşılaşmak istemiyorum..oğlumun sınıfından arkadaşının annesi ..umarım karşılaşmayız bir daha.
ne diyorsunuz bu işe..o çocuklarım için bizde.ama sanki biz onun için var olmuşuz..öyle davranıyor..görevini sorumluluklarını unutmuş..
uygunsuz foto dediği nedir ki...çıplak mı geziyor evimde..uygunsuz mu oturuyor..bacaklarını mı ayırıyor..anlamadım ki uygunsuz ne olabilir oğlumun gözleri önünde..ya çok cahil ya da iftiracı..akşam bakacağım resimlere bakayım neymiş uygunsuz foto
oğluma sapık diyecek nerdeyse..çok cahill..allahım yarabbim...akıl fikir versin
ne diyorsunuz kızlar ..bakın düştüğümüz durama ya..
oh maşallah hızlı sizin öğretmen, oğlun da zeki, daha ne olsun, hep böyle devam eder inşallah. Bu yöntemi geçtikleri zaman ben de aklımda tutup kızıma söyleyim, pratik olsun değil mi ama, süpermiş.kızlar bizim öğretmen bölmelere geçmiş yavaş yavaş.pratik yolunu öğretti anne bize dedi çarpma biliyosan bölme çok kolay diyo bak sor bana dedi 32 yi dörde böl dedim 8 dedi hemen şaşırdım kaldım.4 ü hangi sayıyla çarparsam 32 eder diye düşündüm buldum dedi.Öğretmen matematiği sevdirdi bayağa bizimkinin en sevdiği ders matematik şimdilik bakalım,inşallah hep böyle devam eder.
Canım yeşimin dediği gibi belliydi zaten bişeyler olacağı, en sonunda herşey ortaya çıktı, canını sıkma sen, inşallah hayırlı bir bakıcı bulursun. Maalesef insanlarımız böyle, ihtiyacı varken, kadir kıymet bilmeyip, bir de üste çıkıyor, boşver üzülme sen. Daha geç olmasındansa şimdi oldu, zamanında sahip çıkaydı madem çocuklarına değil mi? Benim burda arkadaşlarımın bakıcıları var, bir tanesi anne diyor kadına, arada zaman zaman onlarda kalıyor, o derece yani, herşey karşılıklı.öğlen üstü beni aradı..çok sıkıntılıydı sesi.."sizinle bişey konuşcam..konuşmamız lazım.kem küm.tamam.he ."sesi nasıl kısık anlatama..dedim bu sorun çıkaracak..
öğlen olana kadar 1, 5 saat geçti..ama o saate kadar benim kalbim boğazımda attı yani.kafayı sıyırıp oğlana bir şey yapmasından korktum..deli gibi olmuş .sesi öyleydi..Allahtan emir i sağ salim okula bırakmış öğlen
ben yine de ona hep güler yüzlü davrandım..ne kadar kızsam da hem iyi oldum..çocukları emanet edip çıktığım için..korktum bana kızar da çocuklardan acısını çıkartır diye
yemeğe çıkmıştık tam ..aradı bu ..dedi ki işte "emir şöyle emir böyle..elinde fotograf makinasını aldı benim uygunsuz fotograflarımı çekti.beni kızdırıyor.yok annem seni istemiyor diyor"ama sesi nasıl...sinirli..ben zaten gergginim ..ne oldu diye..
baktım sürekli şikayet..dedim tamam o zaman yarın anahtarı bırak..bitirelim bu işi.
aaaa..nasıl sinirlendi..nasıl kinayeli konuşuyor.."siz dünden bakıcı bulmuşsunuz, siz dünden razıymışsınız"
dedim ki "bak sadiye abla sen şikayet ediyorsun .bir dünya laf diyorsun ben anahtarı bırak o zaman dediğim için kabahatli oluyorum öyle mi"
"ben de anlamıştım sadiye abla zorla geliyordun.hissediyordum.ama yine de birşey demiyordum"
hala uzatıyor ben çalışırım .siz bakıcı buluncaya kadar ,gelirim diyor..yok dedim bu saatten sonra sen bana bu kadar laf dedin ben sana bu kadar laf deedim daha artık olmaz..üstelik oğlum seni fotograflarını çekecek mi , seni kızdıracak mı, anlaşamıyorsunuz .ben bu şekilde nasıl işte çalışabilirim..siz evde benim aklım sizde..olmaz ..tabi işte siz zaten bakıcı buldunuz demek ki (kinayeli ve küçümser tavırla)sanki arkasından iş çevirdim
dedim ki"bak sadiye abla ben tabi ki bi bakıcı arayacağım.çocuklarım benim için önemli .ne yapmamı bekliyorsun ki"
bu arada konuşma çok hararetli .taa başından beri ..ikimiz de hiç susmadan konuşuyoruz.ama o laf yetiştireceğim diye uğraşıyor..arada "aaaaaaaaaa sizi böyle bilmezdim " diyor..mahalle ağzıyla..sanki olayı ben başlatmışım gibi
dedim..sen o kadar laf saydın döktün..ben söyleyicede alınganlık yapıyorsun..sen söyleyeceksin ben susacağım öyle mi
yarım saat ağız dalaşı yaptık..ama dilim damağım kurudu..ellerim ise zangır zangır telefonu zor tutuyorum..
işte böyle..daha karşılaşmak istemiyorum..oğlumun sınıfından arkadaşının annesi ..umarım karşılaşmayız bir daha.
ne diyorsunuz bu işe..o çocuklarım için bizde.ama sanki biz onun için var olmuşuz..öyle davranıyor..görevini sorumluluklarını unutmuş..
uygunsuz foto dediği nedir ki...çıplak mı geziyor evimde..uygunsuz mu oturuyor..bacaklarını mı ayırıyor..anlamadım ki uygunsuz ne olabilir oğlumun gözleri önünde..ya çok cahil ya da iftiracı..akşam bakacağım resimlere bakayım neymiş uygunsuz foto
öğlen üstü beni aradı..çok sıkıntılıydı sesi.."sizinle bişey konuşcam..konuşmamız lazım.kem küm.tamam.he ."sesi nasıl kısık anlatama..dedim bu sorun çıkaracak..
canım çok haklısın..ben çok yavaş davrandım..belki işime öyle geldi..buldum bakıcı uzun zaman sonra..onu da kaybetmek istemedim mi bilemiyorum..düzen bozulmasından mı korktum..anlamadım..ama tecrube kazandım yani sayesinde.Cnm ben hiç şaşırmadım açıkçası şimdiye kadar anlattığın kadında böyle bir potansiyel olduğu belli.Şimdiye kadar bu işi çoktan bitirmen gerektiğini düşündüm hep,ne kadar uzarsa o kadar can sıkıcı oluyor bunun değişmeyeceği belliydi gönülsüz çalışıyo çünkü.Şimdi ne yapacaksın peki yarın oğlanı kime emanet ediceksin varmı aklında birisi?
evet canımın sıkıntısı aslında ancak geçti..tamamen kopunca bakıcımla bağ uzun uyumuşum bu akşam..oh maşallah hızlı sizin öğretmen, oğlun da zeki, daha ne olsun, hep böyle devam eder inşallah. Bu yöntemi geçtikleri zaman ben de aklımda tutup kızıma söyleyim, pratik olsun değil mi ama, süpermiş.
Canım yeşimin dediği gibi belliydi zaten bişeyler olacağı, en sonunda herşey ortaya çıktı, canını sıkma sen, inşallah hayırlı bir bakıcı bulursun. Maalesef insanlarımız böyle, ihtiyacı varken, kadir kıymet bilmeyip, bir de üste çıkıyor, boşver üzülme sen. Daha geç olmasındansa şimdi oldu, zamanında sahip çıkaydı madem çocuklarına değil mi? Benim burda arkadaşlarımın bakıcıları var, bir tanesi anne diyor kadına, arada zaman zaman onlarda kalıyor, o derece yani, herşey karşılıklı.
canım üst kat komşumla anlaşmıştım..ona bıraktım emir 'isonunda patlak verdi..hayırlısı olsun canım.
çocukları kime bırakıcaksın şimdi.
sen ne şanslı bir insansın arkadaşım ya..Günaydın kızlar,nihayet cuma geldi bu hafta bana çok uzun geldi ve keyifsizdi,herkese hayırlı cumalar bu arada.Oğlan akşam ödevlerini yaptıktan sonra anneannesine gitti tekrar orada kalmak istedi teyzeside gelmiş anneme orda kaldı.Benimde yarın misafirim var eve gidince temizlik artı poğaça ve tatlı yapıcam,annemde zeytinyağlı ve börek yapıp getirecek.Bizim okulda resim yarışması olacakmış öğretmen not göndermiş 1.dünya savaşıyla ilgili resim çizecek çocuklar benim resmim hiç iyi değildir,oğlanda bana çekmiş çöp adam bile çizemiyo napıcaz bilmem önümüzdeki cumaya kadar vakit var artık pc den resimler çıkarıp bemzetebildiğimiz kadarıla çizicez bişeyler...
Günaydın kızlarrrrrr
Hayırlı cumalarr, bitirdik nihayet haftayııı
Bugünü de sorunsuz sıkıntısız bitiririz inşallah
Dün öğleden sonra coştu benim işlerim bir kaç sıkıntı yaşadım canım sıkıldı ama neyse ki bitti gitti
Bugünkü toplantıyı da atlattım mı hafta bitmiş demektir...
Dilekci'ğim aslında beklenen son olmuş canını sıkma eğer devam etseniz daha çok üzülecektin bir an önce düzene sokarsınız çocukların bakım işini umarım... Üzme canını tatlım.
Haribu'cuğum canım oğluna maşallah canım çok iyi gidiyor hep böyle olsun inşallah öğretmen çok önemli gerçekten ve sizler çok şanslısınız bu konuda.
Dün oğluşumu okuldan sonra bir arkadaşım aldı onunda kızı var birlikte vakit geçirdiler, çok eğlenmiş benimki anlata anlata bitiremedi
Dün ödev vermemiş öğretmen Türkçeden okulda yazı yazmışlar Ayşegül metini bitirememiş benimki onu yazmış arkadaşta hoş yine bitmemiş ama ellemedim bende zaten biz eve gidene kadar baya geç oldu saat...
canım çok haklısın..ben çok yavaş davrandım..belki işime öyle geldi..buldum bakıcı uzun zaman sonra..onu da kaybetmek istemedim mi bilemiyorum..düzen bozulmasından mı korktum..anlamadım..ama tecrube kazandım yani sayesinde.
evet canımın sıkıntısı aslında ancak geçti..tamamen kopunca bakıcımla bağ uzun uyumuşum bu akşam..
senin gibi saat 10.30 da yattım canım..saat 6.30 telefonun alarmı çalıncaya kadar uyumuşum..gerilmişim demek ki rahatlayınca uyudum
canım üst kat komşumla anlaşmıştım..ona bıraktım emir 'i
sabah çocuklar 7 ye doğru uyandı.
kahvaltı istedi emir ki asla erken kahvaltı yapmaz..orda istemediği bir kahvaltı olur korkusuyla yedi bir şeyler..
ediz de yaptı kahvaltı..
sonra ediz i hazırladım.babası arabaya götürdü.
emir "i de aldım üst kata çıktık..okul formaları ve çantasını hazır etmiştim..beslenme ve suyunu da koyduk.
kapısını tıklattım..açtı ..içerden mis gibi kahvaltı kokusu geliyor..ikizleri (13 yaşında ) onları kahvaltı yaptırmış okula gönderecek.
küçük kızı (2 yaşında) o var evde.
krep yapmıştım dedi..
dedim emir çok sever ama kahvaltı yaptı teyzesi..çok yedi hem de yemeyebilir..
tamam dedi..
ama kadın tombiş zaten..çocukların damak tadı da bizim oğluşların damak tadına uygun sanırım ..emir sever inşallah
artık kızı ile oynar okula gidinceye kadar..emir büyük küçük oynar kızlar biliyor musunuz..ona insan olsun ..ses olsun..bebek falan ayırmaz..
sonra ediz i bıraktım ..ama çoookkk ağladı..paçalarıma yapıştı.
ama mecburdum
kayınvalidemi aradım akşam yine..
kayınpederimin 26 martta tedavisi bitiyor inşallah..
ediz i anasınıfına vermeme üzülmüştü kaynanoşum..kayınpeder üzülmesin diye söylemedik.
belki ona kıyamaz da gelirler..dua eder misiniz bizim için gelsinler..1 ay kalsınlar..hatta daha çok
sen ne şanslı bir insansın arkadaşım ya..
ahh nasıl kıskanıyorum...aslında zeliş ve fadime de öyle..çünkü çocuklarını anne ve babaları bakıyor..boncuk da öyle..bir benim bakıcı ile uğraşan..kıymetini bilin annelerinizin kaynanoşlarınızın..öpün başınıza koyun...ağlaya ağlaya çocuk bırakmıyorsunuz arkanızda
mamalar yapıyorsun demek...poğaça falan..annen gelirken oğluşunu da getirecek mi..
ben senin yerinde olsan 2. yi hiç düşünmeden yapardım..annen sağolsun.
canım hayırlı cumalar.
toplantını hayırlısı ile atlat inşallah.
oh senin oğluş da çok şanslı...
yeni geldiğimiz için düzceye kimseleri tanımıyoruz..eğer burhaniye de kalsaydık biz de siz gibi anne babalarımıza yakın olurduk..arkadaşlarıma çocuk yollardım...hepsi kankaydı bana..umarım burda da arkadaşlarım olur..
Selam kızlar,
Yemeğe çıkmadan fırsat buldum yazmaya.
Öncelikle Dilekcim her şerde bir hayır varmış. Bence böylesi daha iyi senin ve çocukların için. O bakıcıyı sen bırakmasaydın, biz burda kızlarla toplanıp gelip kovacaktık yani, bizim bile burada sabrımızı taşırdı. Şimdi otursun haline yansın.Boşver. Ediz anasınıfına alışacak merak etme, sonrasında ne kadar eğlendiğini , yaptığı faaliyetleri görünce sen de çok mutlu olacaksın.En azından evde tek başına sıkılmıyor, yaşıtlarıyla bir arada.
Zeliş imreniyorum senin bu kadar işlerin arasında gezip-tozup kendine zaman ayırmana. Ahh bi yaz gelse ben de çıkabilsem çocuklarla..
Fadimeciğim kızının dişleri nasıl oldu, hala ağrısı var mı?
Haribucum maşallah senin oğlan süper matematikte, darısı bizim başımıza inşallah. Akşama yoğunsun baya, kolay gelsin şimdiden.
Bulgar denetimler bitti mi?
Geçen hafta sonu kızımın doğum günüydü. Mahalleden bir kaç arkadaşını anneleriyle birlikte çağırdım. Çocuklar kendi aralarında eğlenirken ben de anneleriyle muhabbet ettim. Güzel geçti. Aslında kızım sınıf arkadaşlarından da çağırmak istedi ama olmadı. Hem evim küçük o kadar kişiyi almaz, hem hiç bir veliyi tanımıyorum, hem de sınıfta birini çağır birini çağırma olmaz diye düşündüm. Anlatınca kızımda kabul etti. Sorunsuz atlattık h.sonunu ama tabi ben çok yoruldum.
Hoş geldin canım sen yine yoğunsun sanırım gelemiyorsunnn
Doğum günü kutlamışsınız nice mutlu yıllara canım Allah sağlık uzun ömürler nasip etsin evlatlarımıza
Kızın 8 yaşına girdi değil mi?
Evet dediğin gibi yaz gelsin sende çıkarsın ufaklığın baya büyümüş olacak canım artık bundan seonra rahat edersin
Malesef muhasebede mart- nisan ayları yıllık vergi ayları olduğu için yoğunuz.
Teşekkür ederim canım, kızım tam 8 yaşında oldu. 9 a girdi.
canım hayır hep komşum bakmayacak..okullar kapanana kadar..Zamanla çevreniz oluşur canım, yabancılık çok zor gerçekten
Komşun süreklimi bakacak anlaştınız mı canım?
hahahahah..ay boncukcum..iyi ki varsınız..toplaşın gelin vallahiSelam kızlar,
Öncelikle Dilekcim her şerde bir hayır varmış. Bence böylesi daha iyi senin ve çocukların için. O bakıcıyı sen bırakmasaydın, biz burda kızlarla toplanıp gelip kovacaktık yani, bizim bile burada sabrımızı taşırdı. Şimdi otursun haline yansın.Boşver. Ediz anasınıfına alışacak merak etme, sonrasında ne kadar eğlendiğini , yaptığı faaliyetleri görünce sen de çok mutlu olacaksın.En azından evde tek başına sıkılmıyor, yaşıtlarıyla bir arada.
Zeliş imreniyorum senin bu kadar işlerin arasında gezip-tozup kendine zaman ayırmana. Ahh bi yaz gelse ben de çıkabilsem çocuklarla..
Haribucum maşallah senin oğlan süper matematikte, darısı bizim başımıza inşallah. Akşama yoğunsun baya, kolay gelsin şimdiden.
kızının doğum günü kutlu olsun..kızın 2006 lı ise 8 yaşına girdi..doldurduğumuz yaştayız canım benim ..büyütme lütfen bizi..özellikle biz bayanları..heheheheh...ben hala 25 im mesela..hahahahahah...yaş ilerledikçe gerisini söylüyorum..Geçen hafta sonu kızımın doğum günüydü. Mahalleden bir kaç arkadaşını anneleriyle birlikte çağırdım. Çocuklar kendi aralarında eğlenirken ben de anneleriyle muhabbet ettim. Güzel geçti. Aslında kızım sınıf arkadaşlarından da çağırmak istedi ama olmadı. Hem evim küçük o kadar kişiyi almaz, hem hiç bir veliyi tanımıyorum, hem de sınıfta birini çağır birini çağırma olmaz diye düşündüm. Anlatınca kızımda kabul etti. Sorunsuz atlattık h.sonunu ama tabi ben çok yoruldum.
merhaba canım..Selam kızlar,
kaç doğumlu kızın 2006 değilmi kızzz nasıl 9 a girdi :)
canım hayır hep komşum bakmayacak..okullar kapanana kadar..
emir in okulu kapanacak.
ediz in okulu da haziranda kapanacak(inşallah o zamana kadar bir pürüz çıkarmaz)
sonra emir in 1. dönem öğretmeni vardı ya rehber öğretmen olan..o aradı geçen gün beni.dedi ki "ediz anaokuluna başlamış.bakıcınızla konuştum çok üzgündü.hayırdır"
Ay emir i okula bırakıyor ya.hem oğluda bizim sınıfta ya bakıcının.o ara ağlamaklı mı oldu ne..ajitasyon yaptı sanırım .
öğretmen de üzülmüş.
anlattım durumu..bakıcımız hakkında bir şey söylemedim yalnız.öğretmeninin aklındaki kadın profili tamamen değişecekti çünkü..öğretmenimiz de bakıcımıza yardımda bulunuyor..küçülen kıyafetlerden toparlıyor..ona teslim ediyor.artı bakıcımız bir şekilde konuşup çocuklarını okula servisle yolluyor..hiç bir ücret ödemeden..ve okulun aidatları ya da gerektiğinde (geçen olduğu gibi toner bitti 10 lira) toplanacak paraları hiç ödemiyor..çocuklarının öğretmenlerinin hepsi durumlarını biliyor..yani imkanı yok..böyle söylüyor.ve zaten yardımlarla geçindiğini söylemiş anneme..
evine gittik biz bayramda duvardı plazma tv vardı..büyük ekran
çocukların pc si son model plazma ekranlı pc.
yani yardımlarla almış sanıyorum ..kaymakamlık kömür ve ihtiyaç yardımı yapıyordur..ne bileyim..böyle böyle..
yani kendini güzel ifade eder..imkanı yok ..yardıma ihtiyaçları var ..
işte ediz de bırakınca öğretmene üzüldüğünü söylemiş..
neyse öğretmenimiz kendi bakıcısını önerdi..madem haziranda bakıcı tutmak zorunda kalacaksın ki emir yazın tam gün evde olacak..bakıcı şart..
benim bakıcım da haziranda bizi bırakıyor tavsiye ederim..onunla anlaşın..tamam dedim..
sanırım onun bakıcısı bakacak..çok güvenilir ..kendi evinde bakıyor diyor.
hatta evine gelip çocuğu alıp gidiyormuş..senin götürmeni beklemiyor..evlerimiz de yakın toki içinde oturuyor o da ..bana benziyormuş..uzun boylu ince diyor..seversiniz diyor..yeter ki akıllı başlı bir insan olsun..beni yormasın.
hahahahah..ay boncukcum..iyi ki varsınız..toplaşın gelin vallahi
kızının doğum günü kutlu olsun..kızın 2006 lı ise 8 yaşına girdi..doldurduğumuz yaştayız canım benim ..büyütme lütfen bizi..özellikle biz bayanları..heheheheh...ben hala 25 im mesela..hahahahahah...yaş ilerledikçe gerisini söylüyorum..
slm kızlarr,
işler yoğundu gelemedim, az sonra da doktor kontrolümüz var, dişleri için.
Bu hafta da bitti kızlar, hafta sonu planlarınız nasıl bakalım?
Ben henüz bişey düşünmedim, aslında hamam istiyordum ama öncesinde yapmam gerekenler var, bilemiyorum fırsat bulabilir miyim?
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum arkadaşlarım.
merhaba canım..
denetlemeler bitti nihayet..
puantajları bitirmeye çalışıyorum artık...