İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Benim bu haftasonum çok yorucuydu,cuma kendi temizliğim çamaşırım vs..cumartesi anneme gittim ablamda orda malum ayağından dolayı ordada annemin camlarını sildim tüllerini yıkadık akşamüstü pazara çıktım alışveriş eve gelince yemeklerimi yaptım saat gece 11 de işim bitmişti sırtım yarılıyodu ağrıdan bu arada cumartesi bende regl oldum oda tetikledi galiba.Pazar 12 ye kadar uyudum ama bir baş ağrısıyla kalktım kabus gibiydi,hemen ağrı kesici aldım türk kahvesi içtim üstüne anca geçti.Tam uzanmış dinleniyodumki oğlanın sınıftan arkadaşının annesi aradı bi çocuğun doğumgünüymüş sınıftan annesi banada söylemesini rica etmiş...

Apar topar giderken bir hediye baktık aldık,hayatımda ilk defa böyle apar topar bir doğumgününe gittim son dk haber verilirmi yahu..ordanda anneme geçtim tekrar kandillik akşamda gelince malum yıkadıklarımı ütüledim banyo faslı falan...bugün işe geldim dinleniyorum çok şükür:KK9::KK9::KK9::KK9:bu arada ödevlerimizi cumartesi gece babası yaptırdı bu hafta el sürmedim.Geçen hafta sınav sonuçlarımızda iyi geldi şükür çalıştığımıza değdi.E-okuldan baktım türkçe yi de düzeltmiş öğretmen son notundan sonra,karne notlarını girmiş artık.

canım annen nasıl oldu..tam bir teşhis koyuldu mu artık..

bütün işler size kalınca yorulmuşsunuz...Allah annene şifa versin de ayaklansın hemen..evet sizin de doğum günü resimlerinizi gördüm..yakışıklı oğluşunu da gördüm..

ben de bakayım bakayım e okula ..cuma girdim baktım girilmemişti notlar..

kızlar bizim öğretmenimiz 2. dönem değişiyor...bizim öğretmen rehber öğretmen oluyormuş..zaten branşı da rehber öğretmenmiş..üzüldüm ya..memnundum öğretmenden..yeni gelecek olan öğretmen cuma günü sınıfa gelmiş..tanışmış çocuklarla..emir onu da sevmiş..hatta daha çok sevmiş.:KK53::KK53::KK53::KK53:

Benim bu haftasonum çok yorucuydu,cuma kendi temizliğim çamaşırım vs..cumartesi anneme gittim ablamda orda malum ayağından dolayı ordada annemin camlarını sildim tüllerini yıkadık akşamüstü pazara çıktım alışveriş eve gelince yemeklerimi yaptım saat gece 11 de işim bitmişti sırtım yarılıyodu ağrıdan bu arada cumartesi bende regl oldum oda tetikledi galiba.Pazar 12 ye kadar uyudum ama bir baş ağrısıyla kalktım kabus gibiydi,hemen ağrı kesici aldım türk kahvesi içtim üstüne anca geçti.Tam uzanmış dinleniyodumki oğlanın sınıftan arkadaşının annesi aradı bi çocuğun doğumgünüymüş sınıftan annesi banada söylemesini rica etmiş...

Apar topar giderken bir hediye baktık aldık,hayatımda ilk defa böyle apar topar bir doğumgününe gittim son dk haber verilirmi yahu..ordanda anneme geçtim tekrar kandillik akşamda gelince malum yıkadıklarımı ütüledim banyo faslı falan...bugün işe geldim dinleniyorum çok şükür:KK9::KK9::KK9::KK9:bu arada ödevlerimizi cumartesi gece babası yaptırdı bu hafta el sürmedim.Geçen hafta sınav sonuçlarımızda iyi geldi şükür çalıştığımıza değdi.E-okuldan baktım türkçe yi de düzeltmiş öğretmen son notundan sonra,karne notlarını girmiş artık.

Çok yorucu geçmiş hafta sonun canım ama bugün dinlenebiliyorsan ne güzel hep çalış çalış nereye kadar değil mi...

Annenin durumu nasıl oldu bir gelişme var mı?

Aferin oğluna düzeltmiş notunu...

Çocukları çok da sıkmamak lazım biz sınıfa yetişmeye çalıştığımız için aslında çok atlıyoruz gerçeği, sürekli bir ders çalışma halindeyiz aslında hem özel durumumuz var dikkatten dolayı hem de sınıfta en küçük benim oğlum bu okula geçen yıl küçük yaşta kayıt alınmamış tüm 2. sınıf öğrencileri 8 yaşında ve çok ciddi farklılık oluyor.

Hafta sonu bir arkadaşımla görüştük çocukluk arkadaşım onunda benim oğlandan 3 yaş büyük kızı var 4. sınıfa gidiyor ana okul ve ilkokulun ilk 3 yılı zehir gibi olan kız bu yıl çok fena salmış kendini, onlarda çok fazla zaman ayırıyordu ödevlere çocuk oynamaya zaman bulamıyordu neredeyse hafta sonu biraz oda düşündürdü beni çünkü bizde öyle ilerliyoruz sürekli ders ders...

Hoş geldin canım,

Sizin de güzel geçmiş hafta sonunuz ne güzel ohhh..

Ya ben bu yeni beğen butonunu hiç beğenmedim :))))

Önceden okuduğumuz mesajları işaretlemek gibi oluyordu şimdi fark edilmiyor :))))

evet ..bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama tam olmamış..zamanla düzeltirler sanırım.

bütün işler size kalınca yorulmuşsunuz...Allah annene şifa versin de ayaklansın hemen..evet sizin de doğum günü resimlerinizi gördüm..yakışıklı oğluşunu da gördüm..

kızlar bizim öğretmenimiz 2. dönem değişiyor...bizim öğretmen rehber öğretmen oluyormuş..zaten branşı da rehber öğretmenmiş..üzüldüm ya..memnundum öğretmenden..yeni gelecek olan öğretmen cuma günü sınıfa gelmiş..tanışmış çocuklarla..emir onu da sevmiş..hatta daha çok sevmiş.:KK53::KK53::KK53::KK53:

Sizin öğretmeniniz çok iyiydi canım, inşallah yeni gelen öğretmende iyi olur. Öğretmen çok öneli gerçekten okuldan daha önemli. Ama oğlun sevmiş ne güzel. Çocuklar biliyorlar seziyorlar daha doğrusu kimi seveceklerini, ferah tutu içini sorun olmaz inşallah...

Çalışan anneler açığı kapatıyor

Çocuklarına yeterince zaman ayıramayan çalışan annelerin bunu telafi etmeyi bildiği ortaya çıktı.
ABD’de yapılan bir araştırmada, çalışan annelerin çocuklarına harcadıkları zamanın niceliği değil, niteliğinin önemli olduğu belirlendi. Çalışmayan annelerin çocuklarına çalışan annelerden sadece 1.5 saat fazla zaman ayırdıkları tesbit edildi. Öte yandan bir başka araştırmada da anneleri çalışan çocuklar ile çalışmayanlar arasında belirgin bir sosyal ve entelektüel fark bulunmadığı gözlendi.

Çalışan annelerin, çalışmayanlara oranla eksik kalan zamanı ev işlerinden feragat ederek tamamladıklarını tespit eden bilim adamları, çocuğun sosyal ve entelektüel gelişimi için, anne ile çocuk arasındaki ilişkinin niteliğinin, çocukla geçirilen süreden daha büyük etkisi ve önemi olduğunu belirtiyorlar.

ABD’nin Houston ve Texas üniversitelerinde görevli öğretim üyesi Stacey Rosenkrantz Aronson liderliğinde bir ekip tarafından yürütülen araştırmada, 7 ve 8 aylık bebekleri olan 1053 anne, tuttukları günlükler ve 3 yaşına basıncaya kadar çocuklar gözlemlendi.

Sadece 1.5 saat fark
Bilim adamları, çalışan annelerin bir işgünü ile çalışmadıkları iki ayrı 24 saati incelediklerinde, çalışmayan annelerin çocuklarına çalışan annelerden sadece 1.5 saat fazla zaman ayırdıklarını belirledi.
Araştırmayı yapan bilim adamları, bir çocuğa ayrılan toplam zamanın en büyük belirleyicisinin, evde bir başka çocuk olup olmadığına bağlı olduğuna işaret ederek, çalışan annelerin ev işlerinden feragat ettiklerini ve özellikle hafta sonları çocuklarına hobi ve sosyal faaliyetler için daha fazla zaman ayırdıklarını kaydettiler.

Çocuklar arasında belirgin fark yok
ABD’de yapılan bir başka araştırmada da anneleri çalışan çocuklar ile çalışmayanlar arasında belirgin bir sosyal ve entelektüel fark bulunmadığı tespit edildi.

12 bin 600 kişinin katıldığı araştırmada, anneleri uzun saatler çalışan çocukların sözlü ifade ve eğitim gelişiminde, anneleri çalışmayan çocuklara oranla biraz daha düşük notlar almalarına karşın,bu farkın zaman içinde kapandığı belirlendi.

kızlar sohbetini bölüyom acil cvp yazın..
benim kız birinci sınıfta ama üç yada dört harfli heceleri okuyamıyo...
bu hafta tüm harflerin görmüş olacaklar daha bi çok harfi tanımıyo..ne yapayım ne zaman okur gerimi kaldı..
öğretmeni iyide demiyo ama onun gibi çocuklar da var diyo nedecem bi yardım edim siz tecrübelisiniz..:KK50::KK50::KK50::KK50:

Merhaba kızlar
Nasılsınız, çocuklar nasıl? Biraz okudum ama kafam çok dolu yüzden pek bişey kalmadı aklımda.
Berbat bir hafta geçirdim inşallah bu hafta iyi geçer.
Geçen Salı günü yakın bir arkadaşımın annesi aniden vefat etti.
O kadar üzüldüm ki anlatamam. Arkadaşıma ayrı üzüldüm, annesine ayrı.....
Cenazede de içime bi fenalık geldi, bayılacağım diye ödüm koptu.

Bu arada çocuklarımın ikisi de hastalandı. Kız Cuma günü okula gidemedi.
Tabi kardeşine de bulaştı. Ama bebek daha ağır geçiriyor. 3gündür inanın uyku bilmiyorum.
Bu sabah bile ateşliydi. İlacını içirdim ananeye bıraktım işe geldim. İşyerinde dinleniyorum.

Biz de özet durum böyle. Ödev konusuna girmiyorum bile çünkü 3 gündür hiç ders çalışmadık malesef....

kızlar sohbetini bölüyom acil cvp yazın..
benim kız birinci sınıfta ama üç yada dört harfli heceleri okuyamıyo...
bu hafta tüm harflerin görmüş olacaklar daha bi çok harfi tanımıyo..ne yapayım ne zaman okur gerimi kaldı..
öğretmeni iyide demiyo ama onun gibi çocuklar da var diyo nedecem bi yardım edim siz tecrübelisiniz..:KK50::KK50::KK50::KK50:

Sürekli evde okutacaksın canım, bunun başka çaresi yok. Okuya okuya gelişecek okuması da.
Senin biraz daha üzerinde durman gerekiyor sanırım. Biraz gayret ederseniz arayı kapatırsınız. Ama öğretmenin gösterdiği harfleri tanıması lazım. Hergün evde düzenli tekrar. Geçen yıl nerdeyse gece 12 ye kadar ders yapıyorduk biz. Kolay gelsin, birden öğrenir inşallah.

Günaydın cnm,geçmiş olsun aman dikkat edin salgın fena vitamin depolaması yapın akşamları elma,portakal,havuç hergün sıkmaya çalışıyorum oğlana büyük bir bardak içiriyorum bende.Hastalanmadan bitirelim şu dönemi inşallah.Bizimkiler bugün okulda değil gezide olucaklar trump towers a gidiyolar orada çocuklara özel bir alan yapmışlar,meslek gruplarını öğreneceklermiş diğer sınıflar gitmiş çok eğlenmişler.
haklısın canım, biraz ağırlık versek iyi olacak, Allahım şu kışı hayırlısıyla bir geçirsek. Oh ne güzel oğluşuna da iyi olmuş canım.

Güzel bir hafta olsun inşallah hepimiz için. Canım geçmiş olsun kızına aman canım çok dikkatli olmak lazım şu yeni grip virüsü için antibiyotik kullanmamak ve şeker tüketmemek gerekiyormuş. Sürekli haberlerde bunlar dönüyor her sene başka bir virüs.

Günaydın canım, doğal yollarla koruma sağlamak lazım evet kış geldiğinden beri meyveye bende fazla ağırlık veriyorum hasta olduktan sonra atlatmak çok zor. Çocuğun çektiği ayrı bizim ki ayrı...

Çok güzel bir gezi olacak sizinkiler için desene... Trump normalde de çocuklar için çok cazip sürekli yeni yeni etkinliklerle AVM yi çocuklar için güncel tutmayı başarıyorlar. Ama bu meslekler bölümü de güzel fikir yani... Bizimki de çok seviyor orayı :))))

Günaydınlar herkeslere...

Bu hafta regl dönem öncesi hafif bunalım takılıyorum moralim pek iyi değil bir terslik yok aslında ama ruh hali kötü olunca insan kafayı takacak onlarca detay üretebiliyor...

Cuma akşamı temizlik ödev koşuşturması vardı bizde, ertesi gün ananeye gideceğiz kalmasın ödevler bitsin diye :)

Türkçe, matematik ve hayat bilgisi kitaplarından etkinlikler vardı ama bitirmişiz daha önce onları sadece hayat bilgisini yaptık. Bir adet hikaye kitabımız vardı okunması bitmişti hikaye haritasını yaptık resim çizdik bu sefer ben yardım ettim resim çizimine :))) enteresan bir resim çıktı ortaya :)))

Çarpım tablosunda 4ler baya zorluyor kızlar, aslında çok iyi ezberlediği 3 leride karıştırmaya başladı dellendim bu yüzden ama dediğim gibi 4 leri ezberlemesi zaman alacak gibi.

Cumartesi günü ben yemek ve ütüyle uğraşırken oda yardımcı kitaptan sorular çözdü baya ödev kısmı böyle geçti hafta sonu.

Cumartesi öğleden sonra ananeye gittik gece çok geç döndük saat 1 filandı galiba. Pazar günü de işimiz kalmadığı için önce AVM sonra yemek sonra arkadaş muhabbetine gittik. Keyifli geçti hafta sonu..

Sizler nasılsınız neler yaptınız...
Sağol canım. Bizim öğretmen daha cuma günü 2 leri 5 kez deftere yazıp ezberleyin diye not düşmüş, ben 2 ve 3 leri çalıştırmıştım ama tekrar etmeyince unutuyolar.
Güzel geçmiş hafta sonunuzda, iyi olmuş.

günaydın arkadaşlar.
fadime ciğim abladan mı bulaştı acaba mikrop kızçene...
ah ah..inşallah rahatlıkla atlatır...hastalık zor..

çok geçmiş olsun.

zelişçim siz de 4 lere geçmişsiniz.tebrik ederim..zor tabi...ödevler de yapılmış..maşallah oğluşuna..face de gördüm..gezmişsiniz de maşallah

haribucum senin oğluş da gezmelere gidiyor demek..ne güzel..

bizim hafta sonunda amcamız geldi..çok mutluyduk..yedik içtik gezdik..ödevleri zor yaptık...başka bir ders yapmadık...iyi geldi bize kaynımın gelmesi..ayın 22 sinde de kayınpederim ve kaynanoşum gelecek inşallah.
Sağol canım abladan bulaşmış olabilir haklısın, inşallah hafif atlatır.
Sİzin de güzel geçmiş sevindim canım.
Hoş geldin canım,

Sizin de güzel geçmiş hafta sonunuz ne güzel ohhh..

Ya ben bu yeni beğen butonunu hiç beğenmedim :))))

Önceden okuduğumuz mesajları işaretlemek gibi oluyordu şimdi fark edilmiyor :))))
Ben de beğenmedim.

Bayağı bir yoğun geçmiş haftasonun, Allah tez zamanda annene şifa versin canım. 2 ev kolay değil tabii.

Öğretmeniniz çok iyiydi, inşallah yeni gelen de onun gibi olur.

Merhaba kızlar
Nasılsınız, çocuklar nasıl? Biraz okudum ama kafam çok dolu yüzden pek bişey kalmadı aklımda.

Tabi kardeşine de bulaştı. Ama bebek daha ağır geçiriyor. 3gündür inanın uyku bilmiyorum.
Bu sabah bile ateşliydi. İlacını içirdim ananeye bıraktım işe geldim. İşyerinde dinleniyorum.

Biz de özet durum böyle. Ödev konusuna girmiyorum bile çünkü 3 gündür hiç ders çalışmadık malesef....
Allah rahmet eylesin canım, kalanlara sabır versin. Ani ölümler çok zor maalesef ama elden gelen bişey de yok, hayatın cilveleri.
Kızlarına da geçmiş olsun canım, biran önce iyileşirler inşallah.

Kalpten olmadığını söylemiş dr,ayak için renkli dolpler istemiş bu hafta onu çektirip göstericek,şişliği indi morartısıda hafifledi ama tam basamıyor hala anca wc ye kadar gidebiliyor.Sanırım onun bi süreci var ayağı dinlendirip buz tutmak belli bi süre bunu yapmak gerekiyor.Uyguluyor bakalım iyiye doğru gidiyor inşallah:))

yeni öğretmende hakkınızda hayırlı olur inşallah cnm,çocuk sevdiğine göre iyi elektrik almış ne güzel:))hep böyle olsun inşallah:))

Merhaba kızlar

Çok zor bir hafta geçirmişsin hakikaten cnm,çocuklarına acil şifalar diliyorum,2 si birden oluşu çok fena olmuş çok geçmiş olsun,tez zamanda ayaklansınlar inşallah:KK43: bu arada başınız sağolsun cnm.Allah geride kalanlara sabır versin ateş düştüğü yeri yakıyor:KK43:((

İnşallah bu hafta senin çok daha iyi olur:26::26:

Çok yorucu geçmiş hafta sonun canım ama bugün dinlenebiliyorsan ne güzel hep çalış çalış nereye kadar değil mi...

Annenin durumu nasıl oldu bir gelişme var mı?

Aferin oğluna düzeltmiş notunu...

Çocukları çok da sıkmamak lazım biz sınıfa yetişmeye çalıştığımız için aslında çok atlıyoruz gerçeği, sürekli bir ders çalışma halindeyiz aslında hem özel durumumuz var dikkatten dolayı hem de sınıfta en küçük benim oğlum bu okula geçen yıl küçük yaşta kayıt alınmamış tüm 2. sınıf öğrencileri 8 yaşında ve çok ciddi farklılık oluyor.

Hafta sonu bir arkadaşımla görüştük çocukluk arkadaşım onunda benim oğlandan 3 yaş büyük kızı var 4. sınıfa gidiyor ana okul ve ilkokulun ilk 3 yılı zehir gibi olan kız bu yıl çok fena salmış kendini, onlarda çok fazla zaman ayırıyordu ödevlere çocuk oynamaya zaman bulamıyordu neredeyse hafta sonu biraz oda düşündürdü beni çünkü bizde öyle ilerliyoruz sürekli ders ders...

ayağına çok basamıyo hala ama buz koyarak dinlendiriyo şişi inmiş morartısıda azalmış,her gün birazdaha iyiyye gidiyor inşallah...

ben hep söylerim çocukları erken okula başlatmak doğru değil diye bunun örneğinide çok gördüm cnm ama işte sizin şanssızlığını o sene kanunun çıkması oldu fakat sizin mazeretinizde vardı rapor alabilirdiniz sanki.Ben küçüklere hep haksızlık olduğunu düşünüyorum zaten bu kanunun...artık sen ileriye bakıcaksın canım geçmişe bakıp keşkelerin bir faydası yok,çocuğunu en iyi sen tanırsın ona göre derslerdede sıkmadan oyun oynamasınada müsaade ederek gidişata göre hareket ediceksin.

haklısın canım, biraz ağırlık versek iyi olacak, Allahım şu kışı hayırlısıyla bir geçirsek. Oh ne güzel oğluşuna da iyi olmuş canım.

Sağol canım. Bizim öğretmen daha cuma günü 2 leri 5 kez deftere yazıp ezberleyin diye not düşmüş, ben 2 ve 3 leri çalıştırmıştım ama tekrar etmeyince unutuyolar.
Güzel geçmiş hafta sonunuzda, iyi olmuş.

Sağol canım abladan bulaşmış olabilir haklısın, inşallah hafif atlatır.
Sİzin de güzel geçmiş sevindim canım.
Ben de beğenmedim.

Bayağı bir yoğun geçmiş haftasonun, Allah tez zamanda annene şifa versin canım. 2 ev kolay değil tabii.

Öğretmeniniz çok iyiydi, inşallah yeni gelen de onun gibi olur.

Allah rahmet eylesin canım, kalanlara sabır versin. Ani ölümler çok zor maalesef ama elden gelen bişey de yok, hayatın cilveleri.
Kızlarına da geçmiş olsun canım, biran önce iyileşirler inşallah.

Teşekkür ederim canım.
Bu arada küçüğümüz erkek teyzesi:)

Çok zor bir hafta geçirmişsin hakikaten cnm,çocuklarına acil şifalar diliyorum,2 si birden oluşu çok fena olmuş çok geçmiş olsun,tez zamanda ayaklansınlar inşallah:KK43: bu arada başınız sağolsun cnm.Allah geride kalanlara sabır versin ateş düştüğü yeri yakıyor:KK43:((

Teşekkür ederim canım.Gerçekten de çok zor geçti. Büyük atlattı da, küçük hala hasta.
Ani ölüm gerçekten çok zormuş. Allah kimseye göstermesin.

Merhaba kızlar

Teşekkür ederim canım.Gerçekten de çok zor geçti. Büyük atlattı da, küçük hala hasta.
Ani ölüm gerçekten çok zormuş. Allah kimseye göstermesin.

canım çocuklarına geçmiş olsun..bilirim o uykusuz zamanları..yeni yeni atlattık..yine bir hasta olsa benim küçük ( 3 yaşında olmasına rağmen)geceleri uykusuz bırakır ...çok ağlar ...ama bebek olayı daha farklı ...inşallah düşmüştür ateşi..haklısın işte daha çok dinleniliyor..

arkadaşının annesi genç miydi..neden ani bir ölüm oldu..trafik kazası mı yoksa?

Canım senin de annen rahatsızmış. Size de çok çok geçmiş olsun.

canım çocuklarına geçmiş olsun..bilirim o uykusuz zamanları..yeni yeni atlattık..yine bir hasta olsa benim küçük ( 3 yaşında olmasına rağmen)geceleri uykusuz bırakır ...çok ağlar ...ama bebek olayı daha farklı ...inşallah düşmüştür ateşi..haklısın işte daha çok dinleniliyor..

arkadaşının annesi genç miydi..neden ani bir ölüm oldu..trafik kazası mı yoksa?

Sağol canım, evet küçüğün hasta olması çok zor, sürekli ağlıyor, derdini anlatamıyor..
Kaza değil, kalp varmış...

X