- 25 Nisan 2009
- 34.320
- 39.770
Zararlı olduğunu anlatırsan uygun dille anlar herhalde canım en azında bilinç oluşur.
Benimki şimdiye kadar hiç çay içmedi mesela kola da içmez çooook nadiren içer biliyor artık biz içerken bile çocuklara zararlı diyor, İkeada büyük kahvaltı tabağı aldırmıyor bana salam var içinde diye :))))
Benimki bayılıyor salama sucuğa sosise salam olmadan kahvaltıdan saymıyo o derece,nasıl vazgeçiririm acaba ya,peynir yemez ama taze kaşara bayılır.Nerde zararlı gıda var onları seviyor çocuk..
bak senin oğlan yemiyormuş..bizim çocuklar da salam sosis sever nadiren alıyorum..yani yılda 1 kez yada 2 kez..
ama zararlı olduğunu biliyor..
anasınıfına girdeken emir in öğretmeni bir deney yapmış..kolanın içine 1 adet pişmemiş yumurta koymuş.
bir de normal suyun içine pişmemiş yumurta koymuş.
2 gün sonra mı 3 gün sonra mı kolanın içindeki yumurtanın kabuklarının şekli çok çirkin olmuş..kararmış.ve kabuk incelmiş.
o günden sonra bizim emir kola içmez..
çay arada ister..paşa çayı yaparım.ama en çok ıhlamur sever .ihlamur yok diye çay veriyorum..gaddar anneyim..kısa zamanda ihlamur alayım bari çocuklarıma..
salam sucuk için ise sunu anlatayım..
belki oğluna anlatırsın haribucum.o da soğur ..
eşim bir dönem büyük bir et firmasında çalıştı..
etler kasap reyonları için ayrılıyordu.antrikot haslamalık rosto vs..ve iç kısımda bunlar kemiklerden ayrılıyor..neyse koca koca kemikler bir yerde bekletiliyor..yine bu kemiklerin peşinde bir sürü firma ..bilin bakalım ne için..???
evet doğru tahmin..kemikler öğütülüp ,un haline getirilip sucuklara konuluyor..salam sosis için de aynı..ucuz maliyetle pahalı sucuklar ..hemde hangi firmadan geldiklerini de biliyordu eşim..yani öyle fasa fiso firmalar değil..önemli markalar..asla güvenip almayın..ama mahallenizdeki kasabı tanıyorsunuzdur..etini beğeniyorsunuzdur..onun yaptığı sucukları alın derim..ben öyle yapıyorum yıllardır..
bazen görürdüm camdan bakarken ...üst katta otururduk..kamyonlar gelir geçerdi..içleri tonlarca kemikle dolu..sıyrılmış..üstünde et met yok.hatta ben sosis severim..bir ara bir yerde dur tadına bakayım dedim..ama bildiğim için çok çiğnedim..gerçekten ağzıma kıtır kıtır geldi..un etmiş içine katmışlar..iğrenç.