günaydın arkadaşlar..
nasılsınız..
kimseler gelmemiş..burada hava yağmurlu..hava ılık..
çocuklar evde..
dun akşam çok ödev yoktu..ama öğretmenimiz 50 soru çözsün dediği için biz de akşam 50 soru çözmeye çalıştık..
benim oğlan yine derste rahat duramamış..2 çarpı daha almış.çarpılar iyice çoğaldı..yine bize bir kurabiye cezası görünüyor..oğluma akşam dedim..daha yeni yaptık kurabiye.sen yine ceza alacaksın.öğretmen sana kurabiye cezası verirse yapmayacağım kurabiye falan dedim..ki artık derste konuşmasın yani ..çarpı almasın ...tutsun dilini..
ozgeroz canım açık öğretim de olsa kayıt dondurma işlemleri 1 yıl için yapılır..bir sonraki yıl eğitim öğretime devam etmen gerekir..
askerlik durumu olanlar yada geçerli bir sebebi olanlar için 2 yıl kayıt dondurma işlemi yapılabilir..
bu yüzden kaydın silinmiştir arkadaşım
tekrar üniversite sınavına gir..açık öğretim den 2 yıllık bir bölüm oku..önlisans olarak kpss ye gir..sonra açık öğretimden 4 yıla tamamlarsın..eğer açıköğrtimden 4 yıla tamamlamak istersen bir sınava girmene gerek yok..sadece açıköğretim bürosuna gidip kayıt yaptırıyorsun..bildiğim kadarıyla 3. sınıftan başlıyorsun..bu şekilde sınavsız 4 yıla tamamlarsın..
ya da üniversite sınavlarına girersin..4 yıllık bir açıköğretim bölümü seçersin..4 yıllık bitirirsin..lisans kpss ye girersin..bu da bir ihtimal arkadaşım.
benim de öyle bir hakkım var..açıköğretimden 4 yıla tamamlayabiliyorum..fakat kamu iktisat ve işletme alanlarına ..benim alanım zıraat..zıraatın de açıköğretimde 4 yıllık bölümü yok ..örgün öğretimde var.onun için de dgs (dikey geçiş sınavı) ye girmem lazım..iyi bir puan almam lazım ..ve üniversite okumam lazım..kazanırsam zıraat mühendisliği 3. sınıftan başlayabiliyorum.
ama ben yine dört ayak üstüne düştüm ki üniversiteye atandım..bulunduğum ünivertisede ziraat mühendisliği bölümü var..memurlarına şart koşmuyorlarmış derse girme zorunululuğunu..
gerçi bazı hocalar derse katılmak zorundasın devamsızlıktan bırakırım dese bile bulunduğum yer bana müsade edecek ..sonucta şu an memur arkadaşlarımdan biri yüksek lisans yapıyor..deslere katılıyor haftada 2 gün..kimse birşey demiyor..
benim hayallerimi yakalama şansın 35 yaşımdan sonra oldu..inşallah yukarıda anlattıklarımı gerçekleştirebilirim..dgs den iyi bir puan alıp mühendis olabilirim..şimdilik tek hedefim bu...
ben 2000 mezunuyum önlisanstan..yıllar boyu önlisans diplomam işe yaramadı..yani kullanmadım..attım bir kenarda durdu..
ama geçen sene kpss aşkı geldi bana ,,atandım..memur oldum.
şimdi kafama koydum zıraat mühendisliğine tamamlayacağım bölümümü inşallah..seneye dgs ye gireceğim Allah nasip ederse..
ben mezun olduğum sene direk bölüm birincilerine dikey geçiş hakkı vermişlerdi...fakat ben istememiştim..bölüm birincisiydim..ama ben şimdiki eşim ile evlenmek istiyordum..bu yüzden bir işe girip para biriktirmem gerekiyordu..öyle de oldu..para biriktirdim..ev için birşeyler alabilmek için..tencere tava , porselen yemek takımı vs..hheheheheheeh
inşallah sen de açıköğretimden bir yer okursun..kpss ye girersin arkadaşım..evde oturmak ne zordur biliyorum..Allah gönlüne göre verir inşallah arkadaşım.
inşallah alışır arkadaşım..
ben de ilk kez dün akşam oturdum bizim oğlanın başına ..ama daha doğru yaptı arkadaşlar..bir de 50 test sorusu kopardım testlerden..hepsini yaptı..ve daha getir anne dedi...benim izlemem hoşuna gitti oğlanın...uzun zamandır başına oturmayınca özlemiş kuzum..dün okulda öğretmen test yapmış 2 tane..zaten her gün yapıyor ya neyse... testlerden çok yanlış çıkarmış .bildiği soruları halbuki ....karıştırmış..eş sesli kelimeleri..sorularda zordu aslında..
aman ne bileyim..
bize daha öğretmen perşembe ve cuma için tatil demedi ya..oooof...bu akşam sorayım bari ben..oğlana soruyorum söyledi mi öğretmen tatil diye birşey ..yok anne diyor..
kızlar kayınpederim ameliyat olmuştu hatırlarsınız..midesi alınmıştı..kanser olduğu için..yayılma yok denilmişti..fakat dün ilaca başlandı.sabah 4 ,akşam 4 tane hap yutacakmış..doktor ellerine ve ayaklarına kına yakın demiş...ilaç buradaki derileri tahriş edecek demiş..ne ilacı anlamadım..moralimiz düzelmişti..yayılma yok diye..ama dün akşam sesleri mutlu havasındaydı..ama gerçek olmadığı her halinden belliydi..kayınvalıdemi bu öğlen arayayım..kayınpederim yanında olmazsa daha rahat konuşur..şimdi o üzülmesin diye konuşmamıştır akşam..moralimiz bozuldu akşam eşimle..bu sabah da öyle ..kabusta gibi uyandım yine...
Oooo çok gençmiş daha canım yaa, inşallah iyileşir.canım benim ..işte rahat büyüyor bu sıpalar ya..annelerine de nazı geçiyor..tv karşısında kitap okuyor..annesinden de korkmuyor...kıyamıyoruz ya...
düzelir canım..sen canını sıkma ..senin oğlan doğru yolda ilerliyor maşallah.başlarda korktuğun gibi değil..
f temiz arkadaşım..kayınpeder 64 yaşında..inşallah bakalım bu öğlen kayınvalidemi bir arayıp yoklayayım..belki kayınpederin duymadığı yerde söyler ciddi bir şeyler varsa.
Hayır olsun canım, havalardandır belki, kaç gündür güneşe hasret kaldık, hep bulutlu. Oğluşun da tabii dedeye naz geçer, benim kız gibi, sıpalar, benimki de çok asabi bu günlerde, bir karşılık veriyor, sinir oluyorum, bağırıyo bağırıyo sonra da gelip bir sarılışı var, ama tabii beni deli ettikten sonra, of ya çok canımı sıkıyor bu durum benim, ama ne desem boş, anneanne-dede kıramadığı için bişey demiyolar, çocuk da hep öyle olacak sanıyor.Günaydın kızlar, nasılsınız bugün? Ben biraz durgunum nedendir bilemiyorum....
Gün içi yine bir müşteri denetimim var ona hazırlanıyorum bitmedi bu ara bunlar
Dün öğretmen ödev vermemiş oğlana. Yardımcı kitaptan paralarla ilgili 2-3 sayfa alıştırma yapmış ben söylemiştim yap diye.
Sonrada arayıp telefonla onu bırak hikaye kitabı oku demiştim kitabı okumuş, ben gittiğimde okumaya devam ediyordu ama nasıl????
Geçmiş televizyonun karşısına elinde kitap dedesi yanında güya okuyormuş :))
Nereye kadar okudun diyorum oğlan başka dedesi başka söylüyor tepem bir attı...
Geç masaya dedim baştan başla okumaya...
Başladı baya okudu ama bitiremedi bugüne kaldı yarısı..
Ama şunu fark ettim okuması daha iyi hala heceliyor ama daha hızlı okumaya başladı...
Düzelecek inşallah daha da iyi olacak ama işte zaman lazım...
evet canım her çocuk bir değil..bizim iki numara öyle kendi başına yapmayacak gibime geliyor..ben de başına duracağım sanki...neyse bu günlerin tadını çıkarayım demi.Alışacaklar kızlar ama biraz daha zaman gerekiyor sanırım. Belki de önümüzdeki yıl artık tamamen kendileri yaparlar...
Siz dersler konusunu çözdünüz ne güzel yaaa. Ama her çocuk bir olmuyor işte darısı en kısa zamanda başımıza inşallah
Canım tekrar çok geçmiş olsun. Allah acil şifaklar versin kayınpederine.
canım gir tabi ..hazır kursa gitmişken gir..Bravo valla insanın yapısıyla ilgili bu durum herhalde enerjine hayran olmamak elde değil
Benimde bu yıl aklımda tekrar ygs ye girmek var endüstri mühendisliği için
ygs, lys, kpss, ales hepsine gireyim diyorum hazır kursa gidip bilgileri canlandırmışken
evet haklısın galiba fazla kendine güveniyor..ondan oluyor..sağol canım ..Ne güzel maşallah kendi başına o kadar test çözmesi,imrendim valla.Bizimkide öyle değerlendirmede bildiği şeyleri karıştırmıştı hep şok olmuştum,oluyo öyle şeyler takma kafana biliyorsunki çocuğun azimle yapıyor testleri..ben öğretmenle konuştuğumda neden böyle oldu acaba diye,kendilerine fazla güvenden dedi nasılsa ben bunu biliyorum yapıyorum edasından dikkat etmiyolar,dikkatli okumuyorlar ondan dedi...Kayınpederin içinde çok geçmiş olsun tekrar canım inşallah ilaç tedavisiyle atlatır ama en önemlisi kanserde moral hep moral vericeksiniz siz güçlü olacaksınız...
Oooo çok gençmiş daha canım yaa, inşallah iyileşir.
Kızlar yemekte ne var? Ben 1 tas mercimek çorbası içtim, 1 tabak da sosyete mantısı yedim, sarımsaklı yoğurtlu falan, şimdi de acaip uykum geldi, mayıştırdı beni resmen, ayy bi koltuk olsa da kıvrılsam şurda
hafta sonu yaklaşıyor kızlarrr, planı programı olan var mı? Benim kıza sözüm var, sınavı iyi geçerse sinemaya götürcem onları. Büyük kızım sınava girecekya yarın-öbür gün, dua edin kızlar bizim için, inşallah iyi geçer sınavları. Tüm çocuklarımızın sınavları güzel geçsin inşallah Allahım. Ya eskiden bizim zamanımızda bu kadar sınav yoktu, bir üniversite sınavı vardı, liseye falan istediği okula gidiyorduk sanki, puana göre oluyodu, şimdi yarış atı gibi yetişiyo çocuklarımız, çocukluklarını yaşayamadan hababam debabam sınav, Allah sonlarını hayır etsin.
hafta sonu yaklaşıyor kızlarrr, planı programı olan var mı? Benim kıza sözüm var, sınavı iyi geçerse sinemaya götürcem onları. Büyük kızım sınava girecekya yarın-öbür gün, dua edin kızlar bizim için, inşallah iyi geçer sınavları. Tüm çocuklarımızın sınavları güzel geçsin inşallah Allahım. Ya eskiden bizim zamanımızda bu kadar sınav yoktu, bir üniversite sınavı vardı, liseye falan istediği okula gidiyorduk sanki, puana göre oluyodu, şimdi yarış atı gibi yetişiyo çocuklarımız, çocukluklarını yaşayamadan hababam debabam sınav, Allah sonlarını hayır etsin.
Yemekte tavuk suyu çorba, fırın türlü ve salata yedim. Aslında sabah kahvaltısı dışında ekmek yemiyorum ama türlüyle bir dilim ekmek yedim bugün, öğleden sonrada su böreği ve sütlaç var onları da yicem :))))
Allah zihin açıklığı versin kızına, dediklerin çok doğru bazen gerçekten üzülüyorum bu yeni nesil hem çok şanslı hem de bu konularda çok şanssız. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Sakin olmasını öğütle kızına bence bu çok önemli canım...
Kızlar yemekte ne var? Ben 1 tas mercimek çorbası içtim, 1 tabak da sosyete mantısı yedim, sarımsaklı yoğurtlu falan, şimdi de acaip uykum geldi, mayıştırdı beni resmen, ayy bi koltuk olsa da kıvrılsam şurda
hehehehehhe...afiyet olsun..menü güzelmiş.Kızlar yemekte ne var? Ben 1 tas mercimek çorbası içtim, 1 tabak da sosyete mantısı yedim, sarımsaklı yoğurtlu falan, şimdi de acaip uykum geldi, mayıştırdı beni resmen, ayy bi koltuk olsa da kıvrılsam şurda
inşallah güzel geçer sınavı kızının canım...dua edeceğim canım kızın için.hafta sonu yaklaşıyor kızlarrr, planı programı olan var mı? Benim kıza sözüm var, sınavı iyi geçerse sinemaya götürcem onları. Büyük kızım sınava girecekya yarın-öbür gün, dua edin kızlar bizim için, inşallah iyi geçer sınavları. Tüm çocuklarımızın sınavları güzel geçsin inşallah Allahım. Ya eskiden bizim zamanımızda bu kadar sınav yoktu, bir üniversite sınavı vardı, liseye falan istediği okula gidiyorduk sanki, puana göre oluyodu, şimdi yarış atı gibi yetişiyo çocuklarımız, çocukluklarını yaşayamadan hababam debabam sınav, Allah sonlarını hayır etsin.
sizin de menü güzelmiş..afiyet olsun..Yemekte tavuk suyu çorba, fırın türlü ve salata yedim. Aslında sabah kahvaltısı dışında ekmek yemiyorum ama türlüyle bir dilim ekmek yedim bugün, öğleden sonrada su böreği ve sütlaç var onları da yicem :))))
Allah zihin açıklığı versin kızına, dediklerin çok doğru bazen gerçekten üzülüyorum bu yeni nesil hem çok şanslı hem de bu konularda çok şanssız. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Sakin olmasını öğütle kızına bence bu çok önemli canım...
hayırlısı olsun kızın içinAfiyet olsun canım, güzelmiş menün.
Sağolasın canım, bakalım inşallah güzel geçer. Benim kızım zaten çok sakin normalda öyle harıl harıl ders çalışan bir tip değildir, ders çalış kızım dersin gider odaya, 15 dakka sonra çıkar gelir çalıştım diyeye bakalım artıkYani şöyle bir Anadolu Lisesi kazansa yeter diyorum ama zor gözüküyor, meslek lisesine gidecek sanırım.:26:
Afiyet olsun canım, güzelmiş menün.
Sağolasın canım, bakalım inşallah güzel geçer. Benim kızım zaten çok sakin normalda öyle harıl harıl ders çalışan bir tip değildir, ders çalış kızım dersin gider odaya, 15 dakka sonra çıkar gelir çalıştım diyeye bakalım artıkYani şöyle bir Anadolu Lisesi kazansa yeter diyorum ama zor gözüküyor, meslek lisesine gidecek sanırım.:26:
Bu haftasonu benimde güzel planlarım var,cumartesi kuzenlerimle ortaköyde bruch yapıcaz,ayda 1 buluşuruz biz 6 kuzeniz gırgır şamata hasret gideririz,ordanda eşimle oğlum almaya gelir bizi havaya göre gidecek bir yer buluruz gezeriz.pazar malum iş günü yemek ütü vs...
Bende evde pırasa yapmıştım onu getirdim yedim,hafif kalktım masadan
hehehehehhe...afiyet olsun..menü güzelmiş.
inşallah güzel geçer sınavı kızının canım...dua edeceğim canım kızın için.
sizin de menü güzelmiş..afiyet olsun..
ben taze fasulye getirmiştim..1 elma 1 portakal ve yeşil çay içtim..acı biber turşusu yedim bir de.
Oh ne güzel, gezin dolaşın tabii, kafa dengin de oldu mu süper olur, benim eşim gezmeyi hiç sevmez, ben kızlarrla ve annemle takılırım çoğunlukla.Bu haftasonu benimde güzel planlarım var,cumartesi kuzenlerimle ortaköyde bruch yapıcaz,ayda 1 buluşuruz biz 6 kuzeniz gırgır şamata hasret gideririz,ordanda eşimle oğlum almaya gelir bizi havaya göre gidecek bir yer buluruz gezeriz.pazar malum iş günü yemek ütü vs...
Ohhh mis afiyet olsun.Bende evde pırasa yapmıştım onu getirdim yedim,hafif kalktım masadan
Sağol canım.hehehehehhe...afiyet olsun..menü güzelmiş.
inşallah güzel geçer sınavı kızının canım...dua edeceğim canım kızın için.
sizin de menü güzelmiş..afiyet olsun..
ben taze fasulye getirmiştim..1 elma 1 portakal ve yeşil çay içtim..acı biber turşusu yedim bir de.
amin canımmmmmOh ne güzel, gezin dolaşın tabii, kafa dengin de oldu mu süper olur, benim eşim gezmeyi hiç sevmez, ben kızlarrla ve annemle takılırım çoğunlukla.
Ohhh mis afiyet olsun.
Sağol canım.
Sana da afiyet olsun canım.
Zeliş sen de sağol canım, hepinize tekrar teşekkür ederim. Allah ufaklarımızın da o günlerini görmeyi nasip eylesin inşallah.
Kııızzlaaaarrrrrr,
Oğluşla birlikte evde olucam önümüzdeki 2 gün ayarlamaya çalışıyorum işlerimi. Home ofis çalışıcam :)))))
Belki bi ara toplantı için gelebilirim oğlanıda getiririm eğer gerekirse ay çok mutlu oldum yaaa :))))
Ben toparlayayım işlerimi az zaman kaldı akşama :)))
offfffff harika haber..canım sen nerde çalışıyorsun böyle izinlerin olabiliyor..çok sanslısın yaniiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Saol canım. Özel sektör, sanayi canım makine imalatı yapıyoruz, bölüm yöneticisiyim ben. Çok mutluyum bende resmen denk geldi ürün denetimleri cuma bitecekken bugün bitti bir tek cuma günkü toplantı kaldı geriye burada olmamı gerektirecek. Gerisini uzaktan veya evden halledebilirim veya bölümdeki arkadaşlara iş paylaşımı yaparım :)))