- 17 Mart 2011
- 2.656
- 1.200
hoşbulduk:)
çalışıyorum.avukatım.k.maraşta yaşıyorum.
bir arkadaşım da ödevi beraber yapmaktan ve devamlı hadi hadi çalışalım,ödeve başla demeksinden şikayetçiydi.en sonunda "canıma tak etti. yardımı kestim,yaptığı kadarıyla okula gitti.hiç yapmamışsa öylece gönderdim .öğretmenine durumu izah ettim.üç gün bu böyle sürdü.üç kez ceza alınca bir baktım kendi çalışmaya başladı,ödevlerimi yetiştirmeliyim diye sorumluluğu üzerine aldı.şimdi o da ben de rahatız.sıkıştığında yapamadığında sadece yardım ediyorum "diye anlattı ama ben bunu yapamadım bir türlü.
Hoşgeldin aramıza cnm,aramızda bir avukat olması ne güzel.Hepimizin ortak noktası bu zaten tek başına ders yapmamaları maalesef ama ben bir şey keşfettim geçen gün türkçe değerlendirmesinde öğretmen kelimeler vermiş bunları her iki anlamda kullanarak cümle kurup yazın demiş mesela ekmek, benimkide geçen gün babaannemle tarlaya ekin ektik demiş birde annem beni fırıncıya ekmek almaya gönderdi gibi güzel cümleler kurmuş şimdi bunu öğretmen eve ödev olarak verseydi tek başına yapmaz beni beklerdi ama okulda çok güzel yapıyor demekki biz çalışan annerin ortak sorunu bu olduğuna göre çocuk dersi bizimle zaman geçirmek olarak görüyor olabilirler mi?çünkü kendi yapabileceği birşeyi yapmıyor ben böyle düşünmeye başladom son zamanlarda..