Sevgili anneler,arkadaşlar.Aralık ayına kadar bu süreç biraz sancılı geçecek.Ümitsizliğe kapılmayın.Yapamıyor,ezberliyor,okuyamıyor gibi olumsuz düşünceleri kafanızdan atın.İlk üç ay çocuklar ezberlemeyle gitmeye çalışıyorlar.Örneğin ben sınavda Talat ata et at,diyordum.Yazarken sesli düşünüyor "Talat,Talat,Talat nasıldı yaa " diyorlar.Sonra " hah buldum,hatırladım " deyip Talat'ı ezberden yazıyor.Sizde de oluyordur.Kelimeyi bütün olarak yazıyor ezberinden.Ama şu an sanırım herkes 1. grup seslerde.Yani e,l,a,t, i sesleri ilk grup sesler.İkinci grupta n,or, m sesleri var.Har ses verildikçe türeyebilecek kelime sayısını bir düşünün.İlk üç seste ne kadar kelime oldu.8-10 ses gelince kelimeler alıp başını gidecek.O zaman hepsini ezberlemeleri mümkün mü? İşte bu noktada seslerin ses olarak kavranması ve birleştirilmesi devreye girer.Bunu zaten kavrayan çocuk okumaya da geçmiştir.Son grup sesleri öğretmen vermeden kendileri öğreniyor merak etmeyin.Bu ilk üç -4 ayı biraz daha sabırlı,sakin ve çalışmalara önem vererek,bol bol okutup bakmadan yazdırarak geçirmeye gayret edin diye öneriyorum.Ayrıca çocuklard okumada ve yazmada gözlemlediğiniz çok büyük sorunlar varsa,hiç okuyamıyor ve yazamıyorsa göz doktoruna götürün,görem sorunu olabiliyor.Bu durum ilerlemeden devam ederse öğretmeni ile konuşarak tabii Rehberlik Merkezlerine başvurun.Baştan takip edilirse çok iyi olur.Ses cd leri dinletin bol bol.İnternette var.Şimdilik bu kadar.Bunlar benim önerileirm.Hep söylediğim gibi öncelikle kendi öğretmenlerinizin söyledikleri önemlidir. Sevgiler.