- 28 Ekim 2008
- 6.979
- 147
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
http://www.kadinlarkulubu.com/ilkog...gulandi-yoksa-kagit-uzerindeki-formalite.html
kızlar bi benim başlığada baksanız bi yol göstermenize fikirnize ihtiyacım varmafoldumben
Okulda verilen veli eğitim projesinde bize öğretilenler bayağı verimliydi ki, bunlardan biride çocuk nasıl ders çalışmalı neler yapılabilirdi?.
Molalar vererek yapılan ders çalışma en kaliteli ders çalışma şekliymiş. Çünkü bu yaş grubunun dikkati ancak 15 dk. verimli daha sonrasında dikkat dağılıyor ve verimli bir çalışma olmuyor. O sebeple 5 ' er dk vs gibi molalar vererek ders çalışmasına izin verin demişlerdi. O sebeple yeğeninizi sıkmayın ... yavaş yavaş ders çalışma bilincine ereceklerdir. Daha yolun başındalar, yıllarca zaten ders çalışacaklar... bari şimdi sıkmayalım çocuklarımızı... Yeğeninize başarılar dilerim canım... opuyorumnanaktan
arkadaşlar sız baya öndesınız oğlum henüz el ele elle yazıyor bakmadan yazıyor bugün iki yıldız almış sevinçden havalara uçuyordu
Gördükleri kelimeyi bütün olarak okuyorlarsa bu ezberlediklerini gösterir.Doğru olan bu değil.Çünkü yöntem ezber yöntemi değil.Sesleri kavrayıp yanındaki sesle birleştirmeleri gerekir.Ezber gidenler bir noktadan sonra tıkanırlar.Kelime sayısı her seste ikiye üçe katlanacakç.O zaman zaten ezberle gidemezler. Sesleri ses olarak kavrayıp,birleştirmeye dayanarak okutulması gerekir.
Gördükleri kelimeyi bütün olarak okuyorlarsa bu ezberlediklerini gösterir.Doğru olan bu değil.Çünkü yöntem ezber yöntemi değil.Sesleri kavrayıp yanındaki sesle birleştirmeleri gerekir.Ezber gidenler bir noktadan sonra tıkanırlar.Kelime sayısı her seste ikiye üçe katlanacakç.O zaman zaten ezberle gidemezler. Sesleri ses olarak kavrayıp,birleştirmeye dayanarak okutulması gerekir.
Sesleri çok iyi bilmesine karşın birleştirmeye gelince sesleri gene ağzından ayrı biçimde çıkartıyor çoğu zaman..Sormak istediğim bu (sesleri) birleştirme çalışmalarında nasıl bir yol ya da yöntem izlemeliyiz ki öğrenme süreçleri çabuk ve kalıcı olsun..Bunu merak ediyorum,şimdiden teşekkürler...a.s.
hocam benim kizim kelimeleri ezbere soyluyor hatta ogretmeninin deftere yazdigi yerlerde karisik soralim bocaliyor.ders calismaya cok istekli ama boyle ezbere soylemesine cok sinirleniyorum.ezberlemesi normalmi degilse ne yapabilirim.
sistem farkli demistiniz tumdengelim uygulaniyor Turkiye'ye donunce cok zorlanirmi acaba bu konuda evde yapabilecegim birsey varmi .intte baktim yeni sistemle ilgili kaynaklar var.bu konuyla ilgili kaynak yok.sizin tavsiye edebileceginiz bir site olabilirmi?
Allah cocuklarimiza zihin acikligi versin
turkbayragi