- 4 Ekim 2016
- 25
- 16
öğretmen bize çocuk için önce kalemtraş, silgi, sayı boncuğu, boya kalemi gibi ihtiyaçlardan oluşan bir liste vermişti. sene boyu gereken şeyler. hepsi toplam 75 TL tuttu. sonra da kitaplardan oluşan bir set aldık, o da 50 TL. kılık kıyafeti için 130 TL vermiştik yanlış hatırlamıyorsam. arada extra ufak tefek şeyler istiyor, tahta kalemi vs. gibi. şu ana kadar bizden istenenler bu kadar. (tüm bunlar okuldan okula az-çok değişebilir)
ama unutmadan söyleyeyim, servise vermedik, o da olsa kaç tutardı bilmiyorum. bir de sınıf için masa örtüsü, perde yaptıranlar var, bizim öğretmen henüz öyle bir şey istemedi. sonra da istemez umarım.
kısaca devlet okulu da olsa, maddiyatı iyi olmayanlar için masraflar zorlayıcı olabiliyor. gerçi öğretmen durumu iyi olmayanların kendisiyle görüşmesini istemişti, sanırım o şekilde olanlara yardım ediliyor.
ama unutmadan söyleyeyim, servise vermedik, o da olsa kaç tutardı bilmiyorum. bir de sınıf için masa örtüsü, perde yaptıranlar var, bizim öğretmen henüz öyle bir şey istemedi. sonra da istemez umarım.
kısaca devlet okulu da olsa, maddiyatı iyi olmayanlar için masraflar zorlayıcı olabiliyor. gerçi öğretmen durumu iyi olmayanların kendisiyle görüşmesini istemişti, sanırım o şekilde olanlara yardım ediliyor.