Birinci sinif genel olarak sıkıntılıdır ki bu sistemle daha da sıkıntılı oldu. Ben sinif ogretmeniyim ayni zamanda da zihinsel engelliler sinif ogretmeniyim. Okullarda ogretmenler (vicdanli, sabirli olanlardan ve meslegini sevip benimsemis olanlardan bahsetmiyorum) yorucu cocuklarla ilgilenip enerji sarfetmek istemiyorlar. Bu nedenle uyum saglamakta zorlanan cocuklari hemen bize sepetliyorlar akillari sira. Aman dikkat edelim, evde cocuklarimizin neler yapabildiklerini, nasil ve neyi, ne kadar yapabildiklerini kendimiz olcmeye calisalim.
Her turlu sorununuzda yardimci olmaya calisirim.
Herkese sevgiler...
Merhaba Hocam;
Ben 43 yaşında yeni memur olmuş 7 yaşında oğlumla tek başına Muğla'da yaşamaya başlayan bir anneyim.Oğlumu burada 1.sınıfa yazdırdık.Babadan uzak kalacağı için erkek öğretmen istedik baba modeli olur düşüncesiyle.İlkin sevinçliydik.Oğlum hareketli,kendini iyi ifade edebilen,zeki ama bir o kadar da yaşı gereği ödev yapmakta zorlanan bir çocuk.Öğretmen disiplinli olsun demiştik ama sanırım fazla disiplinlisine denk geldik..Eski bir öğretmen,hırslı,mesleğine aşık olduğunu söyleyen birisi..Geçen haftalarda oğlumla ödevini yaptıktan sonra dökülmeye başladı.Öğretmeni popolarına cetvelle vuruyormuş.Kırılır diye yedeğini de saklıyormuş cetvelin..Öğretmen sadece ceza vermez mi o ne biçim öğretmen cetvelle vuruyor demeye başladı benimki..Olabilir oğlum deyip geçiştirdim..Ödevinde özellikle yazmada çok zorlanıyor.Etüte kaldığı halde akşam 2 sayfa da olsa ödev oluyor..Çocuk sabaın 8:30'undan akşamın 5 ine kadar okulda..Ödevini eksik yapsa hep ceza sırasında oturuyor..Her akşam 2-2.5 saat mücadele veriyorum ödev için..Her gün soruyorum ödevini yapmış olsa bile yine ceza sırasına oturmuş.Artık alışkanlık yapmış gibi..Teneffüse çıkarmıyormuş derste yazısı bitmedi diye.Koca gün sadece 1 teneffüs çıkabiliyormuş benim oğlan.Yorumlarınızı bekliyorum.Ne yapmalıyım,bunlar normal midir?