Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Selam hanımlar. Okuma yarışını çok abartmayın derim ben. 15 yıllık örtmenim. İlk yıllarımda yaptırıyordum müfettişin biri uyardı sağolsun. Gerçekten de çocukların okuması çok anlamsız noktada virgülde durma yok anlam vurgu tonlama yok çok kötü oluyor ve bu alışkanlık oluyor hep böyle okuyorlar. hatta kelimeleri yutarak ve eksik okuyorlar. Şimdi hiç ölçmüyorum hepsi maşallah öyle güzel ses tonuna dikkat ederek okuyor ki ben bile hayran hayran dinliyorum. Çocukların okumasını geliştirmenin başka bir sürü yolu var. Herkesin kuzusuna maşallah
benim kızımın zaten çizgilerle arası yok resmide güzel değil bu da bir yetenek yazısı çok güzel çocuklar var ama benim kız beceremiyor :)))o da nazar boncuğu olsun diyorum bende nolacak canım yazısı güzel olsa ne olmasa ne:)
evet yaa... bu okuma yarışı yüzünden kızım okumaktan nefret eder oldu...
ilk başlarda hep okumayı öğrensem de kitap okusam diyen çocuk artık kitap yüzü görmek istemiyor
slm kızlar..hepinize sabır diliyorum baştada kndime:)) testlere geçtik geçeli baya bocalıyoruz..anlama sorunu ç.ekiyo basit sorulara bile yanlış cvp vermiş hep..bende biraz tepki gösteriyorum ister istemez( matematikle hiç aramız yok toplama çıkarmayı bile karıştırıyo...nolcak bilmiyorum çok üzülüyorumm(
merhabalar..
hepimize kolay gelsin yeni gördüm güzel olmuş burada toplandığınız :) benimde bir kızım var. 2 sene bağımsız anaokulları var burda meb bağlı yine oraya gittikden sonra 1.sınıfa başladık başarı olduğunu düşünüyorum öğretmenide öyle söylüyor inşallah böyle devam eder. tabi bizimde zorlanmalarımız arada bişiler yapmak istemediğimiz günler olabiliyor. özellikle havaların ısınması ile evde tutmak zor olucak çocukları. şimdi bile akşam gelince biraz takılıp geliyor servisden indikten sonra. yada çıkıyor ve kapı çalıyor hadi bahçeye gel diye. ödevlerini kendi yapar ben sadece kontrol ederim. yazımız çok güzel. kendide bu durumdan memnun öğretmeninin defterini örnek göstermeside hoşuna gidiyor.
2010dan beri jimnastik yapıyor ve birde haftada 2 gün akşamları 19.30 da ona yetişiyor. halinden memnun öğretmeni çok destekliyor. ilerde özellikle ergenlik döneminde çocukların böyle şeylerle uğraşması gerektiğini söylüyor. cimnastik öretmenimizde hangi sporla uğraşırlarsa uğraçsınlar bununla başlamaları gerektiğini söylüyor.
ve hafta sonu sadece pazar da matematik üzerine menital aritmetik eğitimi alıyor. 2.dönem başladı. haftada 3 saat sadece okullar kapanana kadar 48 saat yapacak. ama bunu 196 saate tamamlayacak inşallah. 2 yılda olabilir. onun ödevleri günlük geliyor netten yapılıyor. bugün yapmazsan yarın bulamıyorsun ödevi siliniyor. kendi sitelerinden yapılıyor. aranızda böle kurslara gönderen oldumu acaba merak ettim şimdi. çünkü başlangıç yaşı 4 yaş.
zor çocuk yetiştirmek. ve bu arada bi tanede oğluşum var. 2 çocukda başka. daha 8 aylık. ters bi zaman oldu 1.sınıf ve bebek. ama atlattık inşallah.
merhaba benim oğlum 6 yaşında bende mental aritmetik eğitimi ile ilgileniyorum ve araştırma yapıyorum gönderdiğiniz kursla ilgili bilgi verirmisiniz bide rica etsem internet sitesini yazarmısınız.Ben nette Gizli zeka mental aritmetik diye bir buldum tel açıyorum saçma sapan bir yer çıkıyor yani her yere güven olmuyor o yüzden bilgilerinizi paylaşırmısınız.
merhaba menar aritmetik merkezine gidiyor.menar.comdan ulaşabilirsiniz. bunula ilgili bir çok yerler vardır ama benim gönderdiğim yer 2008 de halit şen tarafından açılmış şimdide türkiyenin dörtbir yerinde 100 den fazla şubesi bulunan bir yer. haftada bir gün yapılıyor ve 3 ders saati sürüyor. bizim pazar günü. 10 kurdan oluşuyor. 24 saatten her kur yani 240 saate tamamlanacak. biz 15 tatilden hemen sonra okullar tatil olana kadar 48 saatlik programı aldık. 700 tl bu. ve çantalarından oluşan kitap ve abeküslü bir setleri var oda 70 tl.
fiyatlar değişebilir belki ama bu 48 saat için burda uygulanan fiyatı. hergün 15 dk çalışmaları gerekiyor zaten ödevleride ona göre. menarın sitesinden size en yakın şubeyide kolaylıkla bulabilirsiniz. sormak istediğiniz bir şey varsa yazabilirsiniz.
Bende az önce aradım mecdiyeköydeki şubesini cuma günü görüşmeye gideceğim teldeki beyfendiden pek bişey anlamadım ücreti nekadar dedim bana 1.450 tl dedi.Bide 72 saatlik var dedi 150 tl.Ödeme şekilleri nasıl dedim ben aylık ödeme yapmak istiyorum dedim belki çocuğumun gitmeyeceği zamanlar olur toplu ödeme yapmayayım dedim her türlü kolaylığı sağlıyoruz dedi fakat çok açıklayıcı bilgiler alamadım doğrusu en iyisi oraya gidip görüşmek bende pazar günleri istiyorum 6.yaşında oğlum bu kurlar değişiyormu ben hangisinden yararlanabilirim acaba? siz bu 700 tl yi bir keredemi ödediniz yoksa ödeme nasıl oluyor acaba.. teşekkür ederim..
Matematikte neredesiniz kızlar.?
Biz hala toplama çıkarmadayız. Üçlü toplama, üçlü çıkarma. Bahçedeki hayvanların ayaklarının sayısı 18. Bahçede 2 tane kuzu olduğuna göre kaç tane tavuk vardır?? gibi sorular işte. Anlamıyor çoğunu..
Arkadaşlar acil bir konu ne olur cevap verin........
şubat tatilinde taşındık ve çocuklarım yeni okula kaydını aldırdım daha doğrusu aldırdığımı sandım.3 ay geçti aradan eski okuldan arayıp devamsızlıklarının çoğaldığını söylediler.yeni okula gittim okul müd.yardımcısı siz bu okulda değilsiniz diye saçmalamaya başladı...okula kaydı müdür yaptı 50 tl aidat 100 tl de gönlümüzden ne koparsa diye bağış verdik.... bir sorun olursa ben size söylerim dedi müdür.
şimdi ne karne alabildik ne karne alabileceğiz ne olur ne yapmamız gerekiyor böyle saçmalık böyle aptallık görmedim ben ya
öğretmen yoklama alıyordur herhalde. okul müdürü yeniden nakil isteyecek..sizbu okulda değilsiniz de niye bir dönemdir bize kimse gelmeyin demedi demediniz mi?
korkmanıza gerek yok.. sanırım müdür unutmuş nakil istemeyi.. öğretmende takip etmemiş..düzelir..