• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğa sadece anne mi bakar?

farklı bir yöntem dene..tatlı dille babasını özlemiş falan deyip kucağına koy sonra mutfağa git çabucak yap işini..gelince al üzdün mü babanı falan de..tatlı dille halletmeye çalış..

Hanimefendi lutfen beni yanlis anlamayin bende calisan bir bayanim fakat bu isler kadinin gorevi degilse kimin gorevidir sizce?
Cocuk bakmak cocuk yetistirmek demektir.Bu kadinin sorumlulugu degil mi?
Kadin calissin,calismasin ev islerinde yardimci tutabilir, esinden destek,yardim isteyebilir.Zaten calisan bir kadininda esi gerek ev isleri,gerekse cocuk bakiminda esine yardimci olmalidir fakat bu isler kadinin gorevi degildir demek bana gerceklerden oldukca uzak geldi.

Sevgili konu sahibi,cocugunuzun baba ile az da olsa zaman gecirmesi cok onemli.Oncelikle bunu saglamaya calisin. Herseyi mukemmel yapmaya calismak.sadece kendinizi yipratmaniza sebep olur.Yetistiremediginizde ev islerini birakin,madem esiniz destek olmuyor yardimci tutsun size.Onu da yapmiyorsa duzenden sonrabkarisikliga fazla dayanamayip, uzaktan seyretmek yerine yardimci olmayi deneyebilir.

Hem kadının hem erkeğin görevidir. Baba da anne kadar bakmalı çocuğa. Zaten çocuğun da buna ihtiyacı varken bence yanlış düşünüyorsunuz. Sadece kadının görevi ise babalar çocuk üzerinde hak iddia etmesinler o halde.

Çocuk sadece annenin olmadığı için bakmak da sadece annenin görevi değildir. Çocuk yapıyorsa bir adam bakıcak da. Sadece annenin üstüne yıkmak yok.

Bu gerçekler(!) yüzünden erkekler şuan bizden üstün konumda. Çocuk bakmak zor değil. Baba sadece emziremez o kadar geri kalanını yapar , yapmalı da.

Annenin görevi olduğuna inandırmışlar sizi bence. Ama öyle değil.

Sizin görevinizi onu bunu geçtim de o çocuğun babasıyla zaman geçirmeye de ihtiyacı var. İlgisiz bir babayla baba sevgisinden ilgisinden yoksun büyüyor yavrunuz farkında mısınız? Sizin iş yapabilmenizdense bu daha önemli bir nokta bence.
kesinlikle,babalara sorumluluk yüklemek gerek,onlardan beklemek yerine..buna çocuğun inanılmaz ihtiyacı var..

Ben ikizlerime tek Başıma bakıyorum. Ne annem ne kv hiç biri Yardıma gelmedi 18 aydır. Eşim desen akşamdan Akşama çok şükür onlar sağlıklı olsunlarda bugünlerde geçeçek biliyorum. Sonra sefasını sürecem oyüzden sabrediyorum. Demem o ki sizde sabredin. Bebek uyuyunca kendinize vakit ayırın

Bende çalışmıyorum şuan 10 aylık bebeğim var. Eşimde başlarda pek yardım etmezdi ama bi cinnet geçirdim artık yardım ediyo:KK53:
Erkekler beceriksiz oluyolar zor geliyo. Ben kızımın oynayacağı bi oyuncak buluyorum babasının yanına oturuyorum 3 ümüz birlikte oynamaya başlıyoruz. Aa ben şunu bi halledeyim diye kalkıyorum. Onlar devam ediyolar.
Sende kızıp küsmek yerine taktik geliştirebilirsin. Bunaldığını hep çocukla uğraşmanın psikolojini çok kötü etkilediğinden bahset. Otur ağla hatta benim gibi:KK53:
Bunalınca çocuğa karşı düzgün davranamıyprum de. Ayrıca o çocuğunda babasına ihtiyacı var. Onun sevgisine ilgisine ihtiyacı var. Nasıl bu kadar vurdumduymaz olabiliyolar anlamıyorum.

Ben de kizim dogduktan sonra isten ayrıldım. Ama ilk gunden beri aksam esim geldikten sonra yedirme icirme giydirme dahil tum gorevi ona biraktim.
Aksam 7 de eve geliyor sonra cocuk su bile istese getirmiyorum mesaim bitti diye :KK70:
ona birakip markete, alisverise bazen arkadaslarimla sinemaya kahve icmeye falan gidiyorum. Siz de gec kalmis sayilmazsiniz, biraz sorumluluk verin. Baktiniz beceremiyor mudahale etmeyin, eninde sonunda alisacaktir.

Aslında anlatmak istediğim sadece ev işi değil. Eve gelir çocuğu biraz mıncıklar sonra hop tv karşısına yatar uyur.
Bazen yalnız bırakıyorum ikisini. Bi bakıyorum çocuğun ağzında emzik (normalde sadece uyuturken veriyorum), elinede abuk subuk bişey vermiş kumanda telefon gibi. Kendi de yine tv keyfi yapıyor. Çocukla birlikte oynaması falan ne mümkün... Yani çocuğun bezini sütünü almak onun görevi, geri kalan herşey benim olarak görüyor.
Gerçekten iyimser yazıyorum tek taraflı dinlediğiniz için objektif olamazsınız diye.
Canim benim oğlum da on altı aylık kocam da aynısı hiçbir farkı yok bazen altını falan değişir o işte. Bebek nasıl sevilir haberi yok ALLAH yardimcimiz olsun ne diyeyim.oglumda bayadie sadelik zaten babasına ilgi görmeyince bana çok düşkün

Hem kadının hem erkeğin görevidir. Baba da anne kadar bakmalı çocuğa. Zaten çocuğun da buna ihtiyacı varken bence yanlış düşünüyorsunuz. Sadece kadının görevi ise babalar çocuk üzerinde hak iddia etmesinler o halde.

Çocuk sadece annenin olmadığı için bakmak da sadece annenin görevi değildir. Çocuk yapıyorsa bir adam bakıcak da. Sadece annenin üstüne yıkmak yok.

Bu gerçekler(!) yüzünden erkekler şuan bizden üstün konumda. Çocuk bakmak zor değil. Baba sadece emziremez o kadar geri kalanını yapar , yapmalı da.

Annenin görevi olduğuna inandırmışlar sizi bence. Ama öyle değil.

Oncelikle cocuk bakmak zor bir is, hatta dunyanin en zor isi. Ben sadece anneler baksin demiyorum, tabi ki babalarda ipin ucunu tutmali.Ruhen de saglikli bir cocuk yetistirmenin kurali zaten birlikte buyutmektir.Babalarin rolu yadsinamaz.Fakat ben cocuk yetistirmenin annenin gorevi oldugunu dusunuyorum.Bu erkekler hic bisey yapmasin sadece kadinin bebek dunyaya getirmesine yardimci olsun demek degil.
Bu benim gorusum ve cocugumada severek bakiyorum.Esimde sagolsun yapabildigi kadar yardimcim.Kimsede inandirmadi beni buna,bu benim icin harika bir tecrube. Severek,askla yapiyorum.

gorev gibi dusunmemek gerek aslinda. babaligin verdigi muhabbet ile bakmali ve keyif almali beraber gecirilen vakitten. bu yoksa baksa ne olacak bakmasa.ne olcak. kendisi istemedikten sonra ...

Ev isleri bizim gorevimiz diil eslerimize ikramimizdir oyle demis sevgili peygamberimiz yemek yapma isini gucunu yapma yapamadim cocuk durmadi de bak nasil aliyo eline cocugu sende o yokken dinlenmis olursun hem de yavrunla guzel vakit gecirirsin aksamda rahat rahat isini yaparsin bi iki bakmaz ama sonrasinda mecbur kalir bakar o simdi bakiyo sen iyi kotu her isi yapiosun keyfine bakio nasilsa yapio diye firsat verme:KK39::KK39:

Merhaba arkadaşlar. 15 aylık bir oğlum var. Doğum yapana kadar çalıştım, doğum yapınca da bakacak kimsem yoktu bebeğime tek başıma baktım.

Sorun şuki eşim ilk günlerde yardımcı oluyordu fakat sonra sonra elini eteğini çekti. İlk babalık heyecanıyla mı öyle iyiydi bilmiyorum. Çok yoğun çalışıyor, yorgun oluyor tamam buna eyvallah. Ama arada bir bile olsa biraz da oğlumla ben ilgileneyim dediğini duymuyorum. Ve bu sebepten sürekli kavga ediyoruz.

Gerçekten çok yoruluyorum ve de bunalıyorum. Bu aylarda bilirsiniz ne kadar hareketli ve yaramaz olduklarını. Yani hem çocuk hem ev yetişemiyorum. Bulaşık yıkanacak eşime çocuğa bak diyorum bırak yarın yaparsın diyor. Yani hem çocuğa bakıp hem mutfak topla diyor. Benim de sinirim tavan yapıyor.

Arada sırada "ver bu seferde ben uyutayım" demesini beklemek, yada çocukla ilgili herhangi bi şeyi yapmasını beklemek çalışmayan bi anne için bencillik mi oluyor? Ev hanımı olduğum için bütün bakımı bana mı ait olmalı?

Ben sıkıldım artık bu durumdan. Ben mi çok şey istiyorum yoksa eşim mi lütfen bi akıl verin sürekli kavga ediyoruz çocukla ilgili. Sen annesin tabiki sen yapacaksın dediği zaman zoruma gidiyor. Fıtrat olarak asiliğim var, gereksiz yere mi sivriliyorum ben bilemedim.
Bakması gerekir tabiki bebeğe bakmıyorsa mutfağı falan toplasin

konuyu ikinci çocuk isteyipte eşimin ilgisizliği yüzünden başka benim gibi sorun yaşayanlar varmıdır diye araştırırken gördüm.Eşimle birbirimizi çok severek evlendik ve çocuk istediğimiz halde 3 sene olmadı çok üzüldüm ve sonra mucizem geldi ..ev işlerinde ilk baştan beri hiç yardım etmez eşim ve bende hiç üstelemedim çünkü severek yapıyordum herşeyi..taki bebek olduktan sonra zorlanmaya başlayınca bi dur dedim ..hem iş hem ev hem bebek başa çıkamamaya başladım...hep tartıştık bu konuda...ben bakamam ben bilmem ben ne anlarım cevaplarıyla karşılaştım...şunu anladımki insanda biraz merhamet olmalı benim eşimde hiç yok....okadar hasta oldum çocuğum oyun istiyo ilgi istiyo gelip başımdan almaz...şimdide ikinci çocuğumuzu yapalım oğlumuzun kardeşi olsun tek kalmasın diyo...ben bukadar sıkıntı yaşamıken bunu nasıl düşünürümm...diğer taraftanda kendimi düşündüğüm için çocuğumu kardeşsiz mi bırakacağım diyorum...kafam allak bullak napcağımı bilmiyorum...banada biraz fikir verirseniz sevinirimm

Back
X