Kendi yapmıyorsa yapmasını beklemeyin.Merhaba arkadaşlar. 15 aylık bir oğlum var. Doğum yapana kadar çalıştım, doğum yapınca da bakacak kimsem yoktu bebeğime tek başıma baktım.
Sorun şuki eşim ilk günlerde yardımcı oluyordu fakat sonra sonra elini eteğini çekti. İlk babalık heyecanıyla mı öyle iyiydi bilmiyorum. Çok yoğun çalışıyor, yorgun oluyor tamam buna eyvallah. Ama arada bir bile olsa biraz da oğlumla ben ilgileneyim dediğini duymuyorum. Ve bu sebepten sürekli kavga ediyoruz.
Gerçekten çok yoruluyorum ve de bunalıyorum. Bu aylarda bilirsiniz ne kadar hareketli ve yaramaz olduklarını. Yani hem çocuk hem ev yetişemiyorum. Bulaşık yıkanacak eşime çocuğa bak diyorum bırak yarın yaparsın diyor. Yani hem çocuğa bakıp hem mutfak topla diyor. Benim de sinirim tavan yapıyor.
Arada sırada "ver bu seferde ben uyutayım" demesini beklemek, yada çocukla ilgili herhangi bi şeyi yapmasını beklemek çalışmayan bi anne için bencillik mi oluyor? Ev hanımı olduğum için bütün bakımı bana mı ait olmalı?
Ben sıkıldım artık bu durumdan. Ben mi çok şey istiyorum yoksa eşim mi lütfen bi akıl verin sürekli kavga ediyoruz çocukla ilgili. Sen annesin tabiki sen yapacaksın dediği zaman zoruma gidiyor. Fıtrat olarak asiliğim var, gereksiz yere mi sivriliyorum ben bilemedim.
Aslında anlatmak istediğim sadece ev işi değil. Eve gelir çocuğu biraz mıncıklar sonra hop tv karşısına yatar uyur.
Bazen yalnız bırakıyorum ikisini. Bi bakıyorum çocuğun ağzında emzik (normalde sadece uyuturken veriyorum), elinede abuk subuk bişey vermiş kumanda telefon gibi. Kendi de yine tv keyfi yapıyor. Çocukla birlikte oynaması falan ne mümkün... Yani çocuğun bezini sütünü almak onun görevi, geri kalan herşey benim olarak görüyor.
Gerçekten iyimser yazıyorum tek taraflı dinlediğiniz için objektif olamazsınız diye.
Sen de ev işlerini bırak çocukla ilgilen canım. Yemek falan gecikirse çocuğa bakarMerhaba arkadaşlar. 15 aylık bir oğlum var. Doğum yapana kadar çalıştım, doğum yapınca da bakacak kimsem yoktu bebeğime tek başıma baktım.
Sorun şuki eşim ilk günlerde yardımcı oluyordu fakat sonra sonra elini eteğini çekti. İlk babalık heyecanıyla mı öyle iyiydi bilmiyorum. Çok yoğun çalışıyor, yorgun oluyor tamam buna eyvallah. Ama arada bir bile olsa biraz da oğlumla ben ilgileneyim dediğini duymuyorum. Ve bu sebepten sürekli kavga ediyoruz.
Gerçekten çok yoruluyorum ve de bunalıyorum. Bu aylarda bilirsiniz ne kadar hareketli ve yaramaz olduklarını. Yani hem çocuk hem ev yetişemiyorum. Bulaşık yıkanacak eşime çocuğa bak diyorum bırak yarın yaparsın diyor. Yani hem çocuğa bakıp hem mutfak topla diyor. Benim de sinirim tavan yapıyor.
Arada sırada "ver bu seferde ben uyutayım" demesini beklemek, yada çocukla ilgili herhangi bi şeyi yapmasını beklemek çalışmayan bi anne için bencillik mi oluyor? Ev hanımı olduğum için bütün bakımı bana mı ait olmalı?
Ben sıkıldım artık bu durumdan. Ben mi çok şey istiyorum yoksa eşim mi lütfen bi akıl verin sürekli kavga ediyoruz çocukla ilgili. Sen annesin tabiki sen yapacaksın dediği zaman zoruma gidiyor. Fıtrat olarak asiliğim var, gereksiz yere mi sivriliyorum ben bilemedim.
Baslarda esim de boyleydi. Ben yemek ypmaya giderdim guya ilgileniyor. Sabrim tasti sonra. Bu mu baba olmak diye. O gun bugundur kendi tv keyfi yapipda ortada birakmaz. Siz soylemeden akillanmaz bunlar. Ayrica birgun birakip gidin. Haftasonu calismak zorunda kalmistim. 9 saat bas basa kldilar 2 gun. Oda baya ise yaradi. Herşeyi kendi yapmak zorunda kalinca farkina variyorlar zorlugunun.
yok canim o tamamen esinle ilgili bir durum benim esimde yogun calisiyor ben ev hanimiyim falan esim cok ilgikidir evdeyken esim evdeki vaktini hep onlara ayirir hatta ben carsi pazar avm bazej arkadaslarimla bulusurum babaya emanet ederekMerhaba arkadaşlar. 15 aylık bir oğlum var. Doğum yapana kadar çalıştım, doğum yapınca da bakacak kimsem yoktu bebeğime tek başıma baktım.
Çocuk , ev , yemek kadının görevi değildir. Bu üstümüze yıkılan ''ortak görevler'' yüzünden iş hayatında erkeklerden daha geri plandayız.
Tüik verilerine göre kadınlar çocuğa günde 5 saat ayırırken erkekler 51 dakika ayırıyor. Kadınların iş hayatına katılmamasının en büyük nedeni ev hanımlığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?