• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CMV IGM pozitif geldi, yaşayanlar yardım edebilir mi?

Benim igm pozitif çıktı ama doktorum sorun etmedi aralik annelerine yazdigimda da boyle demislerdi kizim şuan 1 buçuk yaşında
sizde de cmv igm mi pozitif çıkmıştı? değerleriniz kaçtı acaba rica etsem söyler misiniz?

Bunlar böyle nasil acaba 9 ayda böyle olmuş

Eklentiler

• Screenshot_2023-06-08-10-07-01-61_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2023-06-08-10-07-01-61_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 547
  • Screenshot_2023-06-08-10-07-39-92_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2023-06-08-10-07-39-92_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 508
evet mantığınız doğru, daha önce geçirildiyse igg'nin pozitif olması gerekiyor diye biliyorum.
Benim bi arkadaşımda toksiplazma çıktı kız delirdi Bi daha baktirdi negatif bu testler yanlışmış çıkıyor anlamadim bide dediğiniz gibi öyle olsa yine pozitif çıkar ama bana o zamanlar öyle demişlerdi nettende Bi bakın

Benimde igmler negatif evet iggsanirim daha önce geçirilen enfeksiyonu gösteriyordu igm şimdiyi igm benimde negatif girunuyor şimdi siz söyleyince hatirladim

Yani ikisinde de igg pozitif mi? Aa simdi hatırladım ikiside farkli hastane refaransi farklı almış demi

K bakmayın bnim gibi igg pozitif olup igm negatif diye endişe ediyorsunuz sandım o zamanlqr sonuclara doktordan once bakip kafamda sabaha kadar kurmustum.bakın siz testleri yenileyin arkadaşımın da pozitif çıkmıştı çok ağladı sonra yenilendi test negatif geldi oğlunun da maşallahı var hiç korkmayın içinizi ferah tutun

Cmv'de bir tedavi yok deniyor, sanırım toksoplazma için antibiyotik kullanılıyor. Aviditeniz nasıl gelmişti? Maalesef küçük bir şehirde yaşıyorum bir perinatolog var, o da fazla yorum yapmadı avidite gelene kadar. Teşekkür ederim demek istediğinizi anlıyorum...
İgm pozitif igg negatif olduğu için avidite hesaplanamadı. 2şer ve 3er haftalık aralıklarla avidite verdim, toplamda 3 kere. İnşallah sizinki de benimki gibi olumlu sonuçlanır, sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi🌸

İgm pozitif igg negatif olduğu için avidite hesaplanamadı. 2şer ve 3er haftalık aralıklarla avidite verdim, toplamda 3 kere. İnşallah sizinki de benimki gibi olumlu sonuçlanır, sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi🌸
aviditeniz her seferinde nasıl çıktı? hastalığı önceden mi geçirmişsiniz yoksa gebelik esnasında mı acaba? inşallah öyle olur :(

19+6da yapilan detayli ultrasonda bagirsakta parlaklik görülünce enfeksiyon testleri istendi ve cmv igg ve cmv igm pozitif geldi. Igm'nin pozitif gelmesinde problem oluyormuş, enfeksiyonu şu anda aktif olarak geçiriyorum demek oluyormuş. Avidite testi istendi bugun verdim. Bu sorunu yasayan var mi? Bebekte ciddi sıkıntılar olabiliyormus.
Aybi sorunu bana da özele gittigim poliklinik de doktor demişti bagirsakta parlaklık var falan diye biz bununla yetinmeyip bir kaç doktora daha gittik bu parlaklık tek başına bir şey anlam ifade etmediğini söylediler öncesinde bizde çok takıyorduk ama sonra hersey allahtan gelir dedik çok şükür doğum yaptım hiç de öyle bir sıkıntı yokmuş bunu öğrendik o yüzden sende kendini strese koyma bütün hastalıklar stresten geliyor

aviditeniz her seferinde nasıl çıktı? hastalığı önceden mi geçirmişsiniz yoksa gebelik esnasında mı acaba? inşallah öyle olur :KK43:
İgm pozitif, igg negatif olduğu için avidite hesaplanamadı hiçbirinde. Sonuncu da zaten igm de negatif oldu çok şükür

19+6da yapilan detayli ultrasonda bagirsakta parlaklik görülünce enfeksiyon testleri istendi ve cmv igg ve cmv igm pozitif geldi. Igm'nin pozitif gelmesinde problem oluyormuş, enfeksiyonu şu anda aktif olarak geçiriyorum demek oluyormuş. Avidite testi istendi bugun verdim. Bu sorunu yasayan var mi? Bebekte ciddi sıkıntılar olabiliyormus.
merhaba ben de aynı sıkıntıyı yaşadım. kontrol testimde de ikisi pozitif çıkmıştı.,
Benim igm 1.5 , igg 24 bin
avidite testi yaptırdım sonuç yüksek çıktı. Yüksek çıkması 3 aydan önce geçirilmiş enfeksiyon demekmiş . Şuan 30. haftadayım ve bir sıkıntı yok çok şükür, içinizi ferah tutun :)
Sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz inşallah

Son düzenleme:
Bunlar ne testı oluyor canım

merhaba ben de aynı sıkıntıyı yaşadım. kontrol testimde de ikisi pozitif çıkmıştı.,
Benim igm 1.5 , igg 24 bin
avidite testi yaptırdım sonuç yüksek çıktı. Yüksek çıkması 3 aydan önce geçirilmiş enfeksiyon demekmiş . Şuan 30. haftadayım ve bir sıkıntı yok çok şükür, içinizi ferah tutun :)
Sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz inşallah
Insallah benim de avidite yuksek gelir ogrendigimden beri ölü gibiyim

Aybi sorunu bana da özele gittigim poliklinik de doktor demişti bagirsakta parlaklık var falan diye biz bununla yetinmeyip bir kaç doktora daha gittik bu parlaklık tek başına bir şey anlam ifade etmediğini söylediler öncesinde bizde çok takıyorduk ama sonra hersey allahtan gelir dedik çok şükür doğum yaptım hiç de öyle bir sıkıntı yokmuş bunu öğrendik o yüzden sende kendini strese koyma bütün hastalıklar stresten geliyor
Parlaklik icin enfeksiyon bakilinca maalesef bende de pozitif cikinca cok korkuyorum bebegime zarar vermis diye. Diger avidite testi henuz sonuclanmadi ama insallah bir zarar vermemiştir gercekten ruhum çekildi bedenimden sanki...

Back