• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çizgi film

günaydın arkadaşlar.çocuklara hangi çizgi filmleri izletiyorsunuz.yiğenim 3,5 yaşında herşeyden korkar oldu.odadan bağırarak çıktı.şimdide evde tek gezemiyor.aynı yaş gurubunda çocuğu olan arkadaşlara sordum onlarınkindede arada oluyormuş.ben çizgifilmlerden kaynaklandığını düşünüyorum.geçen şirinleri açtım kendi çocukluğumun çizgifilmi azmandan bile korktu :KK43: ne izleyecek bu çocuklar
valla baby tv izletiyorum sadece bir ara duck tv izletiyordum bulutlardaki haçları görünce kapattım o kanalı vurdulu kırdılı çizgi filmleri izletmiyorum.yaşına girdi girecek. aslında hiç izletmemem lazım ama yetişemediğim anlar oluyor çalışıyorum eşim polis gece olmayabiliyor o gidene kadar ortalığı toplamam gerekebiliyor tuvalete gitsem ağladığı için en masum kanalı bulduğumu düşünüyorum.biraz daha büyüdüğünde en uygun çizgi filmleri bulup internetten izletirim ama tv dekileri değil.

Benim henüz çocuğum yok ama abimler trt çocuk ya da minika açıyorlar yeğenime. Öğretici olduğunu da düşünüyorum diğer çizgi filmlere göre.

Benim 3.5 ve 5 yaşında kızlarım var trt çocuktan başka çizgifilm kanalı yoktur biz de

ne kadar izletiyorsunuz ölçütünüz ne bana onu söyleyebilir misiniz çocuğumun tv ye kitlenmesini de sevmiyorum..

Ben çok küçükken Tom ve Jerry, Bugs Bunny falan vardı. Nasıl severdim. Biraz büyüdüm, o zaman da Fox Kids diye bir kanal vardı, bayılırdım oradaki çizgi filmlere. Eğer internetten bulabilirseniz Fox Kids'te yayınlanmış olan çizgi filmleri indirip izletebilirsiniz. Hala unutamam, yeri bende ayrıdır onların. Hele prensesli bir dizi vardı, Prenses Sissi diye, bayılırdım ya ayy anılarım canlandı. Kesinlikle saçma sapan bir sürü çizgi film var şu anda, bütün çocuklar şiddet eğiliminde ya da korkuyorlar.

Cartoon Network zaten büyüklere yönelik bi çizgifilm kanalı. Her çizgifilm çocuklar için değildir. Yegenim niloya izler. Aslında trt cocuktaki her çizgifilm izlenebilir bence.

ne kadar izletiyorsunuz ölçütünüz ne bana onu söyleyebilir misiniz çocuğumun tv ye kitlenmesini de sevmiyorum..

Gunde 2 cizgi film izletiyorum ben ortalama 20 ser dk dan 40 dk. bazen 3 oluyor yani gunde 40-60 dk arasi diyelim. 4.5 yasini gecti kizim. daha kucukken 1 tane izletiyordum.

Kızım 4,5 yaşında anaokuluna gidiyor. Gün içerisinde zaten izlemiyor.
Akşamları da ödevini yapıyor, yemek faslından sonra aralıklı olarak yaklaşık 1 saat kadar izliyor.
Bu aralarda oyun oynuyoruz, resim yapıyoruz, yada mutfakta vakit geçiriyoruz, tatlı kek v.s. yapıyoruz.
Kızımın güzel olan huyu eğer biz onunla oyuın oynarsak kesinlikle t.v ihtiyaç duymuyor.
İzlediği çizgi filmler ise;
Elifin Düşleri
Can
Doru
Niloya
Pepe
Pisi
Ege ve Gaga
Rafadan Tayfa
İstanbul Muhafızları
Harika Kanatlar
Mutlu Oyuncak Dükkanı
Maysa ve Bulut
Arı Maya
Şirinler
bunun dışında bazı çizgi filmler son derece mekanik ve inanılmaz gerçek dışı.
Evet tüm çizgi filmler hayal ürünü gerçeklikten uzaklaşılan notlar illa ki var ama kimisi artık çığırından çıkmış.
Özellikle Winx ve Mia izletmiyorum. Perili v.s şeyler çok etkiliyor.

Son düzenleme:
Gunde 2 cizgi film izletiyorum ben ortalama 20 ser dk dan 40 dk. bazen 3 oluyor yani gunde 40-60 dk arasi diyelim. 4.5 yasini gecti kizim. daha kucukken 1 tane izletiyordum.
en fazla 30 dk izletiyorum ben.zaten 15.dk dan sonra tv ye takılı kalıp izlemiyor dikkati dağılıyor.

baby tv de 5 e dk lık haldeler bir saatse normal ama çok kitleniyor dikkatini çekemiyoruz izlerken gülüyor konuşuyor ama filmle bizle değil:)

baby tv de 5 e dk lık haldeler bir saatse normal ama çok kitleniyor dikkatini çekemiyoruz izlerken gülüyor konuşuyor ama filmle bizle değil:)

bizimki de bıraksak uzun süre izler, mesela sinemaya gittiğimizde ya da haftasonu evde çizgi sinema keyfi yaptığımızda 60-90 dk arası filmleri sıkılmadan izliyor (alvin ve sincaplara bayılıyor mesela, gülmekten yuvarlanıyor :KK70:)
ama normal çizgi filmlerde öğlen akşam birer hakkı olduğunu bildiği için izleyip bitince hemen tv yi kapatıyor. biz genelde birlikte izliyoruz, ben çok kitlendiğini farkedersem hemen laf atıyorum, ne olmuş çilek kıza, ya da ay ne tatlı köpeği varmış falan diye lafa tutuyorum, zaten ben ondan daha çok seviyorum çizgi film izlemeyi :confused: o da bildiği için bak anne bak bak ne yaptı diye olup biteni bana anlatıyor :KK70:

Carton network çocuklar için değil yetişkinler için diye biliyorum. Çocuğa ille bir şey izlettirmek gereklimiki?

bizimki de bıraksak uzun süre izler, mesela sinemaya gittiğimizde ya da haftasonu evde çizgi sinema keyfi yaptığımızda 60-90 dk arası filmleri sıkılmadan izliyor (alvin ve sincaplara bayılıyor mesela, gülmekten yuvarlanıyor :KK70:)
ama normal çizgi filmlerde öğlen akşam birer hakkı olduğunu bildiği için izleyip bitince hemen tv yi kapatıyor. biz genelde birlikte izliyoruz, ben çok kitlendiğini farkedersem hemen laf atıyorum, ne olmuş çilek kıza, ya da ay ne tatlı köpeği varmış falan diye lafa tutuyorum, zaten ben ondan daha çok seviyorum çizgi film izlemeyi :confused: o da bildiği için bak anne bak bak ne yaptı diye olup biteni bana anlatıyor :KK70:
benim oğlan daha 1 yaşında ya belkide ondan ilgisini çekemiyoruz ...maşallah sizinkine ama onlar artık büyümüş abla abi olmuşlar ::KK45:

benim oğlan daha 1 yaşında ya belkide ondan ilgisini çekemiyoruz ...maşallah sizinkine ama onlar artık büyümüş abla abi olmuşlar ::KK45:

abi abla oldular bi de artistlik yapıyorlar, aman anneee sen de hiç modadan anlamıyorsun dedi bu sabah bana :olamaz:
1.5 - 2 yaş civarı masal dinletilerine götürmeye başlamıştım, belediyelerin çocuk programlarında da oluyor, 0-3 yaş için interaktif çocuk oyunları var bi de (boya benek çok güzeldi mesela) biraz daha büyüyünce onları takip edebilirsin, çok eğlenceli oluyorlar :)

Bizim zamanımızda He-Man / She-La vardı mesela...
Onlar gayet vurdulu kırdılı, kafataslı çizgi filmlerdi.
Fakat biz dört göz beklerdik yayınlanmasını, nefesimizi tutup izlerdik.
Ne psikolojimiz bozuldu, ne de şiddete eğilimli olduk...

Herkesin bir "He-Man" kılıcı vardı o ayrı... :-)

Sözün özü aslında çok doğru bir noktaya değindiniz.
Ebeveynlerin ne izlediği çok önemli.
Ben eve gittiğim zaman TV açık olmuyor ve ben de açmamayı tercih ediyorum.
Direkt oğlumun odasına gidiyoruz ve oyunlar oynuyoruz.
Babası gelince, yemek hazırlama vs. derken eşim ilgileniyor zaten.
TV açtığımız zaman da doğru düzgün birşey izleyebildiğimiz yok desem yeridir.
İki Çalışan ebeveyn olduğumuz için oğlum bizi bir dakika boş bırakmıyor.

Ancak oğlum uyuduktan sonra, dizi setleri aldım mesela, yabancı dizilerden, onun Cd'lerinden takıp 1 bölüm izlersek izliyoruz.
Erken kalktığımız için de her akşam izleyemesekte illa haftasonları 1-2 bölüm izliyoruz sonra bizde direk yatış.

Klasik bir günümüz bu bizim.
Çalışan olduğumuz için bütün gün bilgisayar başındayız zaten.
Haberleri gazetelerden takip ediyoruz (internet haberleri).
Evde de izleme gereği duymuyoruz.

Diziler dersen, takip edecek efor yok bizde... :-)
O yüzden izlememeyi tercih ediyoruz.
O kılıçtan bende de vardı. :KK70:

Aslında tv yi atmak lazım, ben de kontrollü izletiyorum sözde ama hastalanınca falan kurtuluş oluyor bazen, öyle olunca da ipin ucu kaçıyor, mümkünse usb ye yükleyip bilgisayardan süreli izletmek en iyisi.

Ancak benim oğlum da çok etkileniyordu tv den daha küçükken, o yüzden yeğeninizde korku başlamışsa bir müddet hiç bir şey izlemese daha iyi olur kanısındayım.

Evimşzde tv yok. Tv üzerinden çocuğumu eğitmeye de karşıyım.
usb yükleyip kontrollü olarak bilgisayardan izletmek daha mantıklı geldi bana
Tabi oğlumda öyle bir ihtiyaç veya istek hissedersem, henüz hayatımıza hiç gitmedi. 15 aylığız

Back