• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çirkin olmakla lanetlenmiş gibi hissediyorum

4 ay boyunca hep "Buna değer mi? Yemekler gidince neye sarılacağım? Beni böyle sevemezler mi?" diye sordum kendime. Sevemediler
Birileri beğensin diye ameliyat olunmaz bunu kendiniz için yapmış olmanız gerek kendinizi daha iyi hissetmek için

Ayrıca 103 kilo diyet ve spor ile verilmeyecek bir kilo değil ameliyatı sonraya bıraksaydınız diyeceğim ama olmuşsunuz artık hayırlı olsun geçmiş olsun. Sarkmaya gelince 103 kilodan aşırı sarkma olmaz sanırım bol bol spor yapın başlarda zor gelecek ama inanın sıkılaşınca vücudunuz siz bile kendinize şaşıracaksınız 60 kiloyum ama spor ile diyet uyguladım 55 kilo gösteriyorum.

Güzelliğe gelince bıyık o bilmem ne kuaföre gidersiniz olur biter yahu ilk önce siz kendinizi sevin

Her zaman söylerim yurdum insanına devletin aile hekimliğine psikolog ataması lazım diye inşallah o günleri de görürüz. Çünkü bir psikoloğa danışsaydınız belki bu süreç bu kadar ağır olmazdı önce kendinizi sevmeye başlardınız kendinizi sevince kendinize bakmaya da başlardınız arkası gelirdi. Bu arada millet beni beğensin diye kilo vermeye uğraşmaz insan sağlık çok daha önemli kilo beraberinde hastalıkları da getiriyor. Umutsuz olmayın Ergin Kırbaç hocanın YouTube videoları ile başlayın mezurayı alın bel kalça göğüs ölçülerinizi yazın spor yaptıkça ölçümleri yenileyince aradaki farkı göreceksiniz.

Çok küçük yaşlardan beri bedenimle hep problemim oldu. Çocukken en büyük hayalim zayıf ve güzel olmaktı. Ancak çok küçük yaşlarda hormon problemi yaşadım. Maddi imkansızlıklar sebebiyle tedavi olamadım ve çok küçük yaşta regl oldum ve ardından kısa kalan boyum, kocaman göğüslerim, bıyıklarım ile akranlarımın zorbalıklarına maruz kaldım. Sonra yeme bozukluğum başladı ve bir süre sonra artık aynı zamanda balıketli bir çocuk da oldum. Ardından yaşadığım her zorbalık biraz daha kilo aldırdı, biraz daha yemeklere sarıldım. Zaman zaman verdim zaman zaman aldım. Sonra çok ağır psikolojik tedavi süreçleri geçirdim ve 13 yaşımda başladığım antidepresanlar, antipsikotikler, terapiler dahi yeme bozukluğuma çare olmadı. 24 yaşımda 103 kiloya ulaşmış oldum. 37 gün önce tüp mide ameliyatı oldum ve 25. yaşıma acı içinde, hastanede, şişman girdim. Aslında ameliyatı beni daha fazla yaralamasınlar, beni sevsinler diye olmak istedim ve sıra beklediğim 4 ay boyunca hep "Buna değer mi? Yemekler gidince neye sarılacağım? Beni böyle sevemezler mi?" diye sordum kendime. Sevemediler ve herkesin çok hevesli olduğumu sandığı ama aslında hiç istemediğim o ameliyata girdim. 14 kilo verdim. 37 günde bir tüp mideliye göre çok az kilo kaybı yaşadım. Buna rağmen daha şimdiden sarkmaktan deli gibi korkuyorum. Çevremde sarkık ameliyatı olan insanlar var ve korkunç görünüyorlar. 25 yaşımda o izleri taşımak istemiyorum. 5 yerimden delik açıp midemi aldılar ama bu bile güzel olmama yetmedi. Ne yaparsam yapıyım güzel olamayacağım ve bu gerçek beni çok yaralıyor. Kendimi ve bedenimi sevmeyi asla başaramayacağım gibi geliyor. Herkesi motive eden tüp mide videoları o sarkmaları gördükçe bana cinnet geçirtiyor ve o 4 ay bu boyutunu hiç araştırmayıp, düşünmediğim için kendime daha çok öfkeliyim. Çoğu insanın hiçbir çaba harcamadan hatta yemek yiyerek sahip olduğu şeylere ben bunca acıyla ve çabayla dahi sahip olamıyorum. Artık hayattan da nefret ediyorum. Ben ne yapacağım.. Nasıl toparlayacağım?
Guzellik algisi kisiden kisiye degisiyor. Yalnizca kendinize gore guzel degilsiniz inanin. Kendinize olan sayginiz ve verdiginiz deger arttiginda insanlar size saygi duymaya ve sizi guzel bulmaya baslar. Bu hep boyledir. Hicbirimiz dort dortluk degiliz. Ama siz kendinizi cirkin bulup kendinizce kusurlu yonlerinizi yalnizca siz istediğiniz icin degistirecekseniz bir suru yolu var bunun. Her sey maddiyat da degil. Zamanla ve sabirla olacak degisimler.

Güzellik algını değiştirmek zorundasın. Çatlak nedir Allah aşkına? Çok mu önemli? Herkeste var ama herkes saklıyor, çok komik.
103 kilo ile ameliyata girdiysen aşırı bir sarkman olmayacak ki. 35 kilo vermiş biri olarak söylüyorum. Biraz sirkelen yahu. O olursa bu olursa, kendini sall. Anın tadını çıkar.

Evet çocukken ergenken dalga geçenler oluyor ama sen artık yetişkinsin. Benim de hayatımın çoğu kilolu geçti, ama kimseye kilomla alakalı yorum yapma hakkını vermiyorum. Böyle davranırsan herkesten yorum alırsın. Herkes kendine baksın. Zayıf da olmak zorunda değiliz. Kimsenin görünüşüne bir başkası yorum yapamaz.

Daha fazla kilo vereceksin. Su alımına dikkat et. Vitaminlerini al. Her şey güzel olacak, ileriyi tahmin etmeye çalışıp kendini yorma♥️

Sezaryen doğumdan sonra karnımda sarkma olmuştu , bir güzellik merkezinde 24 seans pasif jimnastik aletine girdim ya ben böyle mucizevi bir şey görmedim hem belim inceldi hem sıkılaştım , karnım eskisinden küçük ama gevşek değil bir 24 daha almak istiyorum

Karnım gitmezse bende operasyonla yağ aldırıp göğüslerimi yaptırmak istiyorum , iz falan olmuyor çok , tıp ilerledi onlar eskidendi, 40 yaşındayım ben , göz altı dolgusu vs yaptırıyorum düzenli , çok memnunum , sizi mutlu edecek ne varsa yaptırın , bu arada da saçınızı değiştirin tarzınızı değiştirin , kalıcı kaş yaptırmak bile beni bambaşka biri yaptı yani ne bileyim bir sürü alternatif var

Bende kendimi çok çirkin bulan biriydim sonra baktım etrafa türkiyede yaşıyorum etrafta da 180 sarışın mavi göz manken kadınlar yok ama onları güzel gösteren neşeleri kendileriyle barışık canlı cıvıl cıvıl olmaları sonra bende öyle olmaya başladım ben aynı benim ama mutlu gözüküyorum ve çevremden kat kat fazla iltifat almaya başladım .Her şey özgüven dünya güzeli de olsa suratsız özgüvensiz birini kimse sevmez

Çok küçük yaşlardan beri bedenimle hep problemim oldu. Çocukken en büyük hayalim zayıf ve güzel olmaktı. Ancak çok küçük yaşlarda hormon problemi yaşadım. Maddi imkansızlıklar sebebiyle tedavi olamadım ve çok küçük yaşta regl oldum ve ardından kısa kalan boyum, kocaman göğüslerim, bıyıklarım ile akranlarımın zorbalıklarına maruz kaldım. Sonra yeme bozukluğum başladı ve bir süre sonra artık aynı zamanda balıketli bir çocuk da oldum. Ardından yaşadığım her zorbalık biraz daha kilo aldırdı, biraz daha yemeklere sarıldım. Zaman zaman verdim zaman zaman aldım. Sonra çok ağır psikolojik tedavi süreçleri geçirdim ve 13 yaşımda başladığım antidepresanlar, antipsikotikler, terapiler dahi yeme bozukluğuma çare olmadı. 24 yaşımda 103 kiloya ulaşmış oldum. 37 gün önce tüp mide ameliyatı oldum ve 25. yaşıma acı içinde, hastanede, şişman girdim. Aslında ameliyatı beni daha fazla yaralamasınlar, beni sevsinler diye olmak istedim ve sıra beklediğim 4 ay boyunca hep "Buna değer mi? Yemekler gidince neye sarılacağım? Beni böyle sevemezler mi?" diye sordum kendime. Sevemediler ve herkesin çok hevesli olduğumu sandığı ama aslında hiç istemediğim o ameliyata girdim. 14 kilo verdim. 37 günde bir tüp mideliye göre çok az kilo kaybı yaşadım. Buna rağmen daha şimdiden sarkmaktan deli gibi korkuyorum. Çevremde sarkık ameliyatı olan insanlar var ve korkunç görünüyorlar. 25 yaşımda o izleri taşımak istemiyorum. 5 yerimden delik açıp midemi aldılar ama bu bile güzel olmama yetmedi. Ne yaparsam yapıyım güzel olamayacağım ve bu gerçek beni çok yaralıyor. Kendimi ve bedenimi sevmeyi asla başaramayacağım gibi geliyor. Herkesi motive eden tüp mide videoları o sarkmaları gördükçe bana cinnet geçirtiyor ve o 4 ay bu boyutunu hiç araştırmayıp, düşünmediğim için kendime daha çok öfkeliyim. Çoğu insanın hiçbir çaba harcamadan hatta yemek yiyerek sahip olduğu şeylere ben bunca acıyla ve çabayla dahi sahip olamıyorum. Artık hayattan da nefret ediyorum. Ben ne yapacağım.. Nasıl toparlayacağım?
Kendinizi sevmeyi öğrenmesseniz ne yaparsanız yapın mutsuz bir insan olursunuz. O yüzden siz önce kendinizi sevin. İnsanların ne düşündüğü değil sizin aynaya bakınca ne düşündüğünüz önemli. 90-60-90 güzellik algısı da artık pek kalmadı. Sağlıklı olun yeter. Siz kendinizi sever, mutlu hissederseniz dışarı yaydığınız enerji de yüksek olur. İşte asıl güzellik te budur.

Bol spor yapın sonrasında ayıracak bütçeniz varsa sıkılaştırma vs yaptırırsınız özel merkezlerde tabi bence en önemlisi psikolojik destek almak. İlaç kullanıp mucize beklemek olmaz canım kimsenin sana artık zorbalık yapmasına izin verme

Spor salonuna gitme imkanınız varmi yoksa evde kendiniz spor yapın bol yürüyüş yapın öyle ameliyat oldum tamam bitti olayı olmuyor maalesef benimde bı yakınım oldu sporsuz zayiflarsaniz sarkmalar olur spor yaparsaniz olmaz bunu çok dikkate alin

Benim esimde 140 kilo ile ameliyata girdi suan 77 kilo. Sarkma çok az oldu tabi. Ama spor yaparsan bol bol yürüyüşle bunu en aza indirebilirsin.

Sezaryen doğumdan sonra karnımda sarkma olmuştu , bir güzellik merkezinde 24 seans pasif jimnastik aletine girdim ya ben böyle mucizevi bir şey görmedim hem belim inceldi hem sıkılaştım , karnım eskisinden küçük ama gevşek değil bir 24 daha almak istiyorum

Karnım gitmezse bende operasyonla yağ aldırıp göğüslerimi yaptırmak istiyorum , iz falan olmuyor çok , tıp ilerledi onlar eskidendi, 40 yaşındayım ben , göz altı dolgusu vs yaptırıyorum düzenli , çok memnunum , sizi mutlu edecek ne varsa yaptırın , bu arada da saçınızı değiştirin tarzınızı değiştirin , kalıcı kaş yaptırmak bile beni bambaşka biri yaptı yani ne bileyim bir sürü alternatif var
Bu arada Nemesis’in yazdıklarının altına imza atarım. Artı yaşın genç, 103 kiloda sarkmazsın çabuk toparlarsın, beğenmediğin ufak bölgeseo bölgelere lipo yaptırabilirsin. Yeter ki zihnen sağlıklı ol. Vücudun çözümü zihnin çözümünden daha kolay

Şu yaşadığınız tekçe size ait bir durum değil. Aynı psikolojik bunalıma giren o kadar insan var ki. Mutlaka destek lazım. Kendi bedenimizi kabul etmemiz gerek. Barbie ile büyütülen çocuklar olarak neslimize o vücut tipi dayatildi. Bu da bizi bu duruma itti. Sen o kadar kilo almışsın. Ben 55 leri görünce kriz geçiriyordum. Günlerce yemek yemiyordum. Hatta bir ara açlık orucu tuttum. 20 gün boyunca sadece su içtim. Zayıflar çok mutlu sanmani asla istemiyorum bu yuzden

Çoğu insanın hiçbir çaba harcamadan hatta yemek yiyerek sahip olduğu şeylere ben bunca acıyla ve çabayla dahi sahip olamıyorum.
Yemesine ve içmesine dikkat etmeden yine de fit kalan sadece üç tanıdığım var. Geri kalanlar dikkat etmedikleri an kilo alıyor. Bu yanlış algıyı düzeltin lütfen.

Sporla hem psikolojiniz düzelir hem de daha toparlayıp kilo verirsiniz.

Back