Çirkin olmakla lanetlenmiş gibi hissediyorum

ayyenibirbenlazim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2023
6
13
3
Çok küçük yaşlardan beri bedenimle hep problemim oldu. Çocukken en büyük hayalim zayıf ve güzel olmaktı. Ancak çok küçük yaşlarda hormon problemi yaşadım. Maddi imkansızlıklar sebebiyle tedavi olamadım ve çok küçük yaşta regl oldum ve ardından kısa kalan boyum, kocaman göğüslerim, bıyıklarım ile akranlarımın zorbalıklarına maruz kaldım. Sonra yeme bozukluğum başladı ve bir süre sonra artık aynı zamanda balıketli bir çocuk da oldum. Ardından yaşadığım her zorbalık biraz daha kilo aldırdı, biraz daha yemeklere sarıldım. Zaman zaman verdim zaman zaman aldım. Sonra çok ağır psikolojik tedavi süreçleri geçirdim ve 13 yaşımda başladığım antidepresanlar, antipsikotikler, terapiler dahi yeme bozukluğuma çare olmadı. 24 yaşımda 103 kiloya ulaşmış oldum. 37 gün önce tüp mide ameliyatı oldum ve 25. yaşıma acı içinde, hastanede, şişman girdim. Aslında ameliyatı beni daha fazla yaralamasınlar, beni sevsinler diye olmak istedim ve sıra beklediğim 4 ay boyunca hep "Buna değer mi? Yemekler gidince neye sarılacağım? Beni böyle sevemezler mi?" diye sordum kendime. Sevemediler ve herkesin çok hevesli olduğumu sandığı ama aslında hiç istemediğim o ameliyata girdim. 14 kilo verdim. 37 günde bir tüp mideliye göre çok az kilo kaybı yaşadım. Buna rağmen daha şimdiden sarkmaktan deli gibi korkuyorum. Çevremde sarkık ameliyatı olan insanlar var ve korkunç görünüyorlar. 25 yaşımda o izleri taşımak istemiyorum. 5 yerimden delik açıp midemi aldılar ama bu bile güzel olmama yetmedi. Ne yaparsam yapıyım güzel olamayacağım ve bu gerçek beni çok yaralıyor. Kendimi ve bedenimi sevmeyi asla başaramayacağım gibi geliyor. Herkesi motive eden tüp mide videoları o sarkmaları gördükçe bana cinnet geçirtiyor ve o 4 ay bu boyutunu hiç araştırmayıp, düşünmediğim için kendime daha çok öfkeliyim. Çoğu insanın hiçbir çaba harcamadan hatta yemek yiyerek sahip olduğu şeylere ben bunca acıyla ve çabayla dahi sahip olamıyorum. Artık hayattan da nefret ediyorum. Ben ne yapacağım.. Nasıl toparlayacağım?

Ameliyatı geri döndürmeyecegimize göre sonrasını konuşalım. Sporla verirsen sarkma daha az olur. İlla spor salonu vs değil yürüyüş olur. Leslie olur. Artı her aynanın önünden gecerken kendine bakıyorsun ve iltifat ediyorsun. Ve gulumsuyorsun. Gulen insandan güzeli yoktur. Bir oje bir ruj sür. Keyif al hayattan. Kendini sev içindeki sevgi boşluğu ancak böyle dolar.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim...
bu süreci bir destekle mi devam ettirseniz acaba? Psikolojik destek almaya çalışın. Şimdi zaten işe yaramayacak diye tekrar yemeğe sarılırsanız çektiğiniz acı da boşa gidecek çünkü.
Psikiyatrist ve psikolog ile görüşmelerim hala devam ediyor ama konuşacak o kadar şey var ki bu konunun üzerinde dahi durmuyorlar... Yemeğe sarılmaktan öyle çok korkuyorum ki. Çok haklısınız.

Ayrıca biraz kilo verin güzellik merkezlerinde çatlak tedavisi sıkılaştırma selülit tedavisi var. Onlara gidersiniz ufak ufak.

Doktorum hiçbir etkisi olmaz cerrahi müdahele dışında pek seçenek olmuyor sporla toparlanan toparlanır diyor.. Bende buna güveniyordum içten içe. Tüp mide olmayı düşünüp burayı okuyan var ise diyeti tekrar bir değerlendirsin yani.

Rujumun rengini seçmeye gidiyorum en azından ağlamam :) teşekkür ederim...

Ben fark gördüm giden arkadaşlarımdan. Bazıları gerçekten etkili. Sporla desteklenince özellikle fayda görüyorsunuz. Sıkmayın canınızı kilo gittikçe motive olursunuz

kendinizi sevmeye çalışın.
sarkmaktan korkuyorsunuz spor yapmaya başlayın. pilates vs iyi gelebilir.
cilt bakımına başlayın yüz masajı öğrenin yüz hatlarınızı şekillendirin ama bunlardan önce kendinizi sevin. yoksa ne kadar güzel olursanız olun kendinize güzel gelmezsiniz.

Psikologa devam etmek zorundasin. Sizin sorununuz cirkinlik ya da kilo degil bakis aciniz. Yasadiklariniz zor ve uzulmekte de haklisiniz.
Agir yasamlar belgeseli izledigimizde bile anlatilan hep cocukluk travmalari ve yemek ile kapatma istegi. Cok ciddi arastirin ve bu durum icin en uygun psikologu bulun derim. Bu konuyla ilgili kitaplari da okuyun.
*** arkadaslarim arasinda en eli yuzu duzgun olanlardan biri benimdir, ne bi iliskiyi super becerebildim ne cok sansli ya da kismetliyimdir bir gramda tipimin hayrini gormedim. Aramizdaki en kisa boylu ve kilolu olan arkadasim ki muhtesem biridir, super bir evliligi, agzinin icine dusen bir kocasi var. Kendini hep seksi hissetmistir her zaman mutludur ve ne hissediyorsa o enerjiyi yayar. Ben basenim cikti diye golgede otururken ilk denize kosan odur. En guzelimizde odur, canim arkadasim benim
Olay tiple olaydi ne adriana lima aldatilirdiiiiiii, ne kemal sunal hala en tepelerde olurdu.
Kendini gelistirmek, spor yapmak, bakimli olmak onemli olan..

Kendinize değer verin lütfen, herkesin muhteşem vücudu yok sonuçta,zaten Türk kadınları genel olarak ortalama güzellikte olan kadınlarız, öyle ahım şahım güzellikte olanlar çok az zaten.. ..insanın kaderi güzel olsun,şansı güzel olsun..genç yaşta hayatlari sönen, ölen bi sürü model,manken kızlar var ya da zamanında güzellikleriyle erkeklerin peşinden koştuğu ama şuan huzurevlerinde yaşayan kadınlar var ..saglikliysaniz allahin verdiği bedene şükür etmelisiniz..Biraz spor,biraz bakım,biraz dikkat...

Kendinizle barışmanız, kendinize değer vermeniz lazım. Siz kendinizi sevmezken başkalarının sevmesini bekliyorsunuz. Hep olumsuz düşünüp olumsuzlukları çekmeyin. Benim mottom hiçbir şey imkansız değil. Eğer isterseniz yapabilirsiniz, önce yürekten inanmanız lazım. Herşey kötü gidiyor ve kötü olacak düşüncesini artık bir kenara bırakın. Değişim için bir adım attınız ve bundan sonra siz farklı ve güçlü biri olacaksın öyle düşünün. Sorun kilodan ziyade sizin kendinizle olan kavganız. Ayrıca bence kilonuz o kadar fazla değilmiş, diyetle de toparlayabilirdiniz.
Spor hayatınızın bir parçası olsun, kendinize bir rutin oluşturun. Hem yağ yakma hem sıkılaşmaya yönelik bir programınız olsun. Kimbilir belki böylece sarkma olmayacak. Yaşınız çok genç
Giyiminize kuşamınıza özen gösterin. Kilolarınız güzel giyinmenize engel değil.
Bakımlı olun, biraz süslenin iyi hissettirir. Takıp takıştırın, makyaj yapın, oje sürün, parfüm kullanın.
Etkinlikler yapın, gezin tozun. Hobilerinize yoğunlaşın. Eve tıkılıp kalmayın
Hayvan sahiplenebilirsiniz. Onların koşulsuz sevgisi insanı iyi hissettiriyor. İlla kedi köpek olması şart değil kuş da besleyebilirsiniz. Aranızda bir bağ oluşur. Size de iyi gelir. Yemek yemeğe değil de bunlara sarılabilirsiniz
Son olarak arkadaşlarınızı iyi seçin. Kendinizi kötü hissettiren insanları hayatınızdan çıkarın.
Bir arkadaşım var kilosu sizinkinden çok daha fazla. Çok özgüvenlidir, hiç kilolarıyla ilgili de konuşmaz bu başkalarına da konuşma fırsatı verir çünkü. Acayip süslüdür. Sabah kalkar kalkmaz makyaj yapar, ojesiz gezmez. Ben hayranım ona. Ve onu çok seven bir eşi var. Şimdi ikisi beraber zayıflıyorlar. Yani demek istediğim önemli olan bakış açımız. Mutlu olmanız için çok fazla sebep vardır eminim

Ne güzel yazmışınız... Daha da sakin bir ruh halinde tekrar tekrar okuyacağım.

Merhaba, öncelikle ameliyat cesaretin için çok tebrik ederim seni. ayrıca da kıskanmadım değil yani neden biliyor musun? çünkü çok genç yaşta bu ameliyatı oldun ve sarkman çok minimum olacak, ayrıca metabozliman daha hızlı ve sonucun çok daha güzel olacak.
ben 30 yaşında 110 kıloyla oldum bu amelıyatı. bir baktım her gün kg verdim, bir baktım haftalarca kg gitmedi takıldı ama o 1 senenin sonunda mükemmele ulaşmıştım . spordan nefret eden ben zayıfladıkça neden daha fazlası olmasın diye diye spora başladım hatta aşık oldum. ilk zamanlar evde kendim yaptım ama bu bana zamanla yetmedi :) spor salonuna yazılacakken insanlar aaammmmaaaann boşuna para verme yapmazsın gitmezsin dediler ama denemeliyim dedim iyiki de kimseyi dinlememişim yazılmışım disiplin oldu bana. sarkmalara gelince neredeyse sarkmadım desem yeri. düzenli kolojen kullanmak ve proteın agırlıklı beslenmek altın anahtar.. şuan 2,5 yılı devirdim zayıfladıktan sonra sakın rehavete kapılma hemen alınıyor ve tüp mideli olduğun için vermesi çok zor oluyor. bi 10 kg aldım fakat iki kez tüp bebek tedavisi ve 1 hamilelik yaşadığım için o da. ama şuan azmettim vermeye başladım çünkü bu ameliyat bana ışık oldu öğretmen oldu.. lütfen değerini bil ve doktorun dediklerinden nolur çıkma.
ve 110 kiloyken bile çok özgüvenli ve kuyruğum dikti hep.. o kılodayken bile makyajım süsüm hiç eksik olmazdı ipli kırmızı bikini giyerdim o derece:) seni aşağı çeken ne varsa acil uzaklaş at hayatından.. önce ben önce kendim demelisin. bir de en iyi tavsiyem çalışmaıyorsan acil çalışmalısın ne iş olursa olsun.. hayatın düzene giriyor yeme içmelerin düzene giriyor inan kg vermede de baya etkili... ama en önemlisi çalışan insanın öz güveni yerine geliyor

Son düzenleme:
Yavaş kilo veriyorum diye dertlenmişsiniz ama daha iyi değil mi ? Bir anda hızlı verilen kilolarda sarkma daha fazla olur. Yavaş ama kendinizden emin ilerleyin.

Doktorları dinleyin, video izlemeyi bırakın. Çıkın yürüyün, belediyenin spor aletlerinde bisiklet çevirin. Kendine odaklanmak çok güzel bir şey başarırsanız, başkalarını bırakın bir kenara.

Küçük yaşlarda akran zorbalığı çok oluyor. Çok zayf olsanız da başınıza gelebilirdi. Siz günümüze gelin.

Ağlayın ağlamak istiyorsanız ama ağlamanız bitince de ayağa kalkın, bahaneler üretmeyin, kendinize köstek olmayın.

İyi şanslar :)

Sarkmalarınız olacak diye kilo mu vermeyecektiniz? Sanki tek kusurunuz sarkma mı olacaktı? Kusura bakmayın biraz sert konuşuyorsam ama size yansıtılan kötü düşünceleri siz kendinize misli misli yansıtmışsınız. Diyetle, sporla kilo verememişsiniz, iradeniz yokmuş olabilir ameliyat olmuşsunuz. Kimse kilo güzellemesi yapmasın sağlığınız için boyunuza, yaşınıza uygun bir kiloda olmalısınız zaten. Şimdi yapacağınız mideyi genişletmeden sağlıklı bir beslenme biçimi bulmak, spor yapamıyorsanız bile bol bol yürüyün. Kendinize güzel kıyafetler alın, tırnaklarınızı yaptırın, saçlarınızı yaptırın. Kendinizi en güzel hissettiğiniz formu bulun. Psikolojik destek almayı da bırakmayın.

Kilo konusunda empati yapamayacağım. Spor konusunda da bir barışık bir küs hayatım var ama her zaman yürürüm. Bu yüzden dengesiz beslendiğim zamanda bile formumu kaybetmiyorum. Kaybetsem bile çok önemsiyorsam çalışır eski halime dönerim ama zihinsel olarak çok iyi geliyor. O an temiz hava, kulaklığımda güzel bir müzik veya podcast, güzel manzara. Makyaj, saç baş konusunda süslü biri değilim ama tırnak vazgeçilmezim. Azıcık görüntümle ilgili düşeyim hemen tırnaklarımı yaptırırım ve birden çok güzelleşmişim gibi havam değişir. Baksanız değişen bir şey yok aslında ama bana verdiği özgüven o havaya sokuyor. O yüzden kendiniz için iyi gelecek şeyleri yapın. Sarkmanız olacak diye şimdiden moral bozmayın. Sanıyor musunuz ki hiç ameliyat olmayanlarda sarkma, çatlak vs yok.

Dünya adil bir yer değil. Kimimiz sağlığımızla, kimimiz huzur-mutlulukla, kimimiz parayla, kimimiz dış görünüşle önde veya geride başlıyoruz. Dünya güzeli olup da zerre kadar huzuru mutluluğu olmayan insanlar da var. İnsan içinde bulunduğu koşullarda mümkün olduğunca huzurlu olmayı denemeli. En kötüsü sağlıkla sınanmak. Öncelikle sağlığınızı, vücut bütünlüğünüzü düşünün. Kilo verdikten sonra sarkmaların da çaresine bakarsınız. Sizi kötü etkileyen akraba çevresinden uzak durun lütfen akıl sağlığınız için. Kendinizi kimseye beğendirmek, sevdirmek zorunda değilsiniz. Kendini sevmeyene başkaları hiç acımıyor. Siz önce kendinizi seveceksiniz. İyi yanlarınızı ve yetenekli olduğunuz yerleri keşfedip onlara yükleneceksiniz. Geçmişi ve geleceği bırakıp ana odaklanmaya çalışın. Elinizden gelenin en iyisini yapın, gerisini inançlıysanız allaha havale edin. Çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…