• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çirkin kizin söylemek istediği şeyler var...

Jervezguje

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
18
9
1
33
Biliyorum bu tarz konular çok açıldı. Sikildiniz , o yüzden sadece beni anlamak isteyenler ve durumu yasayanlar okusun. Çünkü çok iç bunaltıcı bir konu.
Kendimi bildim bileli cirkindim ben. Evet. Aynaya baktığım bir an bile kendimi güzel görmedim.çok denedim kendime guvenmeyi, diğer kızlar gibi şıkır şıkır olup özgüven duygusunu tadabilmeyi. Evet özgüven sadece güzellikle olan bir şey değil. Ancak öyle bir dunyadayiz ki bir şeyler biliyosan konuşmak bi konuda fikir beyan etmek istiyosan hele ki biriyle fikren ters dustuysen hemen gelir "ya bu cirkinler de zeki görünmeye calisiyo, cirkinliklerini boyle mi kapatmaya çalışıyorlar ne" yaftaları. Kusura bakmayın olmuyor iste. Bir ortamda güzel arkadaşınıza deli gibi iltifatlar edilip siz sanki hic yokmussunuz gibi davranildiginda orda sorgulamaya başlıyorsunuz iste gerçek güzellik acaba gerçekten de içimizde mi diye?
Çocukluktan bu yana dislandim ben, kendi kardeşim bile en ufak bir tartışmada alakasız yerde yuzumdeki kusurlardan bahsedip susturdu. Hele lise yılları, allahım... Suratima bakıp bakıp gulmeler, bence sınıfın en çirkin kızı sensin diyen öküz arkadaşlarım. Bunların çoğu da hoslandigim kişinin yaninda oldu . tabi hoşlanmaya da ne hakkım varsa dimi?
Cidden çok ezildim ben. Dalga gecmelerin hakaretlerin haddi hesabi yoktu. Ve emin olun her gün insanlara bir sans vererek uyaniyordum ne kadar iyi olsam da bi şekilde dünyanın dışında birakildim. Görmezden gelindim. Sevgilimse hic olmadı. Nasıl olsun.
Mesela güzel bir arkadaşım var diyelim iyi anlasiyoruz. Ona yanaşmaya çalışanlar için hep güzel kizin yanindaki çirkin kız oldum. Yüzüme karşı sen arkadaşını kiskaniyosun dediler. Üstelik arkadaşımı sevmeme rağmen, sadece aldatildigi dayak yedigi için ona sevgilisinden ayrılmasını söyledim diye.
Üniversite de bitti. Hic güzel kizin yaşadığı ayrıcalıkları yasayamadim. Hata yapma luksum sıfıra yakındı. Nasıl psikolojim bozulduysa sokakta biri dikkatli baksa sinirden deli oluyorum acaba çok mi mu çirkin buldu diye.
Evet sevgili mevzuuna gelelim birkaç çıkma teklifi aldım. Birinden hoslandim bile. Ama ozguvensizligim öyle tavanda idi ki nasılsa beni bırakır, ya da başka amaçla çıkmak istiyordur, o çocuk bana mi kaldı kafasını yaşadım. Sonuc yıllardır yalnızım.
Sanki yok gibiyim. Gerçekten. Var oldugumu sadece aci çekerken hissediyorum. Ne ailemi seviyorum ne başka birini. Kimseye karşı zerre güven ve sevgim yok. Çünkü ailem de dahil olmak üzere çevremin yuzde doksanı her durumda beni yerin dibine sokmak için ellerinden geleni yaptılar. Ben ne yapayım simdi bu dağılmış psikolojiyi.
Bana ozguvenli ol demeyin,nasıl olayım?
Kendini geliştir de demeyin. Çünkü bütün gün odamda kitap okuyup bir şeyler ogrenmekten başka yaptığım şey yok.
Beni şu an sadece birazcık güzel olmak kurtarır. Fizigim iyi. Boyum kilim ideal. Yüzüm çok çirkin. İnanır misiniz yıllardır ne face ne instagram açtım. Fotoğraf koymam gerekiyor çünkü.
Yakında maaşı iyi olan bir işe başlıyorum. E o kadar ineklemenin nimetlerinden faydalanmamak olmaz dimi. Hayatımın bundan sonrasını bu şekilde geçirmek istemiyorum. İnsanlar en ufak bir tartışmada bana sen sus çirkin desinler istemiyorum. Beğendiğim bir erkek oldugunda aman nasılsa bana bakmaz diye bastan vazgeçmek isteniyorjm. Sizce estetik olmak iyi bir çözüm mü? Yoksa o da mi faydasız olur.
Dipnot: bana saç makyaj önerisi vermeyin çünkü yüz çirkin olunca bunları yapmanın hicbir faydası olmuyor, ki çok da denedim zaten.
Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

insanın kendine çirkin sıfatını yakıştırmasını hoş bulmuyorum. her insanın güzel olduğu kadar çirkin olduğu yerleri vardır. fıstık gibidir ama bacakları çarpıktır mesela. sadece şunu söylemek için yazıyorum. instagramdaki badanalı boyalı yüzleriyle foto çekip koyan kızlar kadar çirkin olamazsın be tatlım. kirpik takma, burun estetik, kaşlar boya, saçlar takma.....

ben insanın kendini bu kadar çirkin bulmasının psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum, güzellik çok göreceli bir şey çünkü.
ama yüzünüzde gerçekten beğenmediğiniz bir yer varsa estetikten kaçmayın, kızkardeşim burun estetiği oldu bambaşka birine dönüştü, bir burun bir insanı ne kadar değiştirebiliyormuş dedik hepimiz. ki öyle anormal büyük bir burnu da yoktu sadece biraz kemerliydi... herneyse yüzünüzde sizi çok rahatsız eden bariz bir özellik varsa yaptırın, burun olur, yanak olur vs. dudaklara dolgu, kaşa kontör, diş estetiği, cilt bakımı, güzelleşemeyecek kadın yoktur bu devirde.

Ben kimsenin bu anlatımdaki kadar çirkin olduğunu düşünmem. Ucube tarif eder gibi yazmışsınız, hiçte sanmıyorum bu özeleştirinizi hakedecek suratta olduğunuzu. Ama teselli etmicem belliki kendini buna inandırmışsın. Sadece şunu söyleyeceğim, ne çirkin kızlar var sadece giyimleriyle bile baktırıyolar. İki havalı çanta-ayakkabı iyi bi saç rengi tamamdır yani.

Biliyorum bu tarz konular çok açıldı. Sikildiniz , o yüzden sadece beni anlamak isteyenler ve durumu yasayanlar okusun. Çünkü çok iç bunaltıcı bir konu.
Kendimi bildim bileli cirkindim ben. Evet. Aynaya baktığım bir an bile kendimi güzel görmedim.çok denedim kendime guvenmeyi, diğer kızlar gibi şıkır şıkır olup özgüven duygusunu tadabilmeyi. Evet özgüven sadece güzellikle olan bir şey değil. Ancak öyle bir dunyadayiz ki bir şeyler biliyosan konuşmak bi konuda fikir beyan etmek istiyosan hele ki biriyle fikren ters dustuysen hemen gelir "ya bu cirkinler de zeki görünmeye calisiyo, cirkinliklerini boyle mi kapatmaya çalışıyorlar ne" yaftaları. Kusura bakmayın olmuyor iste. Bir ortamda güzel arkadaşınıza deli gibi iltifatlar edilip siz sanki hic yokmussunuz gibi davranildiginda orda sorgulamaya başlıyorsunuz iste gerçek güzellik acaba gerçekten de içimizde mi diye?
Çocukluktan bu yana dislandim ben, kendi kardeşim bile en ufak bir tartışmada alakasız yerde yuzumdeki kusurlardan bahsedip susturdu. Hele lise yılları, allahım... Suratima bakıp bakıp gulmeler, bence sınıfın en çirkin kızı sensin diyen öküz arkadaşlarım. Bunların çoğu da hoslandigim kişinin yaninda oldu . tabi hoşlanmaya da ne hakkım varsa dimi?
Cidden çok ezildim ben. Dalga gecmelerin hakaretlerin haddi hesabi yoktu. Ve emin olun her gün insanlara bir sans vererek uyaniyordum ne kadar iyi olsam da bi şekilde dünyanın dışında birakildim. Görmezden gelindim. Sevgilimse hic olmadı. Nasıl olsun.
Mesela güzel bir arkadaşım var diyelim iyi anlasiyoruz. Ona yanaşmaya çalışanlar için hep güzel kizin yanindaki çirkin kız oldum. Yüzüme karşı sen arkadaşını kiskaniyosun dediler. Üstelik arkadaşımı sevmeme rağmen, sadece aldatildigi dayak yedigi için ona sevgilisinden ayrılmasını söyledim diye.
Üniversite de bitti. Hic güzel kizin yaşadığı ayrıcalıkları yasayamadim. Hata yapma luksum sıfıra yakındı. Nasıl psikolojim bozulduysa sokakta biri dikkatli baksa sinirden deli oluyorum acaba çok mi mu çirkin buldu diye.
Evet sevgili mevzuuna gelelim birkaç çıkma teklifi aldım. Birinden hoslandim bile. Ama ozguvensizligim öyle tavanda idi ki nasılsa beni bırakır, ya da başka amaçla çıkmak istiyordur, o çocuk bana mi kaldı kafasını yaşadım. Sonuc yıllardır yalnızım.
Sanki yok gibiyim. Gerçekten. Var oldugumu sadece aci çekerken hissediyorum. Ne ailemi seviyorum ne başka birini. Kimseye karşı zerre güven ve sevgim yok. Çünkü ailem de dahil olmak üzere çevremin yuzde doksanı her durumda beni yerin dibine sokmak için ellerinden geleni yaptılar. Ben ne yapayım simdi bu dağılmış psikolojiyi.
Bana ozguvenli ol demeyin,nasıl olayım?
Kendini geliştir de demeyin. Çünkü bütün gün odamda kitap okuyup bir şeyler ogrenmekten başka yaptığım şey yok.
Beni şu an sadece birazcık güzel olmak kurtarır. Fizigim iyi. Boyum kilim ideal. Yüzüm çok çirkin. İnanır misiniz yıllardır ne face ne instagram açtım. Fotoğraf koymam gerekiyor çünkü.
Yakında maaşı iyi olan bir işe başlıyorum. E o kadar ineklemenin nimetlerinden faydalanmamak olmaz dimi. Hayatımın bundan sonrasını bu şekilde geçirmek istemiyorum. İnsanlar en ufak bir tartışmada bana sen sus çirkin desinler istemiyorum. Beğendiğim bir erkek oldugunda aman nasılsa bana bakmaz diye bastan vazgeçmek isteniyorjm. Sizce estetik olmak iyi bir çözüm mü? Yoksa o da mi faydasız olur.
Dipnot: bana saç makyaj önerisi vermeyin çünkü yüz çirkin olunca bunları yapmanın hicbir faydası olmuyor, ki çok da denedim zaten.
Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Canımmsın neden dert ediyorsun bunu bu kadar, allah herkesi bir yaratmıyor ki..
Güzel olan herkesin bahtı cok mu güzeli hayatı süper mi, neden yapıyorsun bunu kendine
Hicbir sey senin canından önemli degil, fizigin, kilon yerindeyse cık magazalara gez
Üzerine yakısan kıyafetler al, sıkır sıkır sen de dolas, sanki tüm kızlar cok güzel:110:
Bu kadar abartma, allah korusun hasta olursun, bugünlerini ararsın sonra.

Estetik değerlendirilebilir bir çözüm.
Yine de çirkin veliaht Tyrion reyizin sözlerini hatırlatmayı borç bilirim:
"Ne olduğunu hiçbir zaman unutma. Dünyanın kalanı unutmayacaktır. Bir zırh gibi giy onu. Böylece seni incitmek için asla kullanılamaz."
Sinemanın ne çirkin yüzleri vardı ki çirkinlikleri karizmalarının ayrılmaz bir parçası oldu.

Hepimizin zevkleri, guzellik anlayisi cok farkli.
Siz neye gore kime gore cirkin oluyorsunuz onu bilemiyorum.
Yuzunuzu sevmiyorsaniz dikkati saclara cekebilirsiniz. Bakimli saclar sizi dahaa farkli gosterebilir.
Yuzunuzde muhakkak guzel yerler vardir onu ön plana cikarin.
Fizigim duzgun dediniz fiziginize uygun guzel kiyafetler giyinin.
Iyi bir isinizde olcakmis yine sükür halinize hangimiz mükemmeliz ki zaten?

Öncelikle yüzünde kusurlu bulduğun bölgeler hangileri.. Burnun mu kemerli, dudağın mi ince..şimdi bir çok kadın estetik oluyor, normal bisey, kardesim kepçe kulak ameliyatı oldu, benimde fırsatim olsa goguslerimi diklestiririm, çünkü çok sarktilar

Arkadaşlar yorumlarınzi okuyorum , teşekkürler ama su an çok meşgul olduğum için alıntı yaparak cevap veremeyecegim.ama siz yazın merakla ve ilgiyle okuyorum. Aksam da tek tek cevap vericem.
Bir arkadaş sanki kendi kendime yapiyormusum gibi bir yorum atmış, fakat daha iyi okursaniz bunu bana hissettirenlerin cevrem olduğunu görürsünüz.

Yüzünü çirkin bulabilirsin, çirkin bulmana şaşırmadım. Bana abes gelmiyor yani. Çirkin olduğunu düşünebilirsin ama aynı zamanda örneğin aptal olduğunu da düşünmüyorsundur. Yani gayet normal veya iyi çalışan bir zekan vardır. Sen de bunu kullan mesela. Sempatik ol ne bileyim, bu yöndeki açığını farklı şekillerde kapatmaya çalış. Benim çevremde de fiziği çok düzgün ama yüzü çirkin (bana göre çirkin) insanlar var ve onlara baktığım zaman özgüvenleri yüksek, sohbetleri güzel, sempatik bir kişilik görüyorum mesela. Ha benim kişisel tavsiyem asla kendini çirkin bulma ama madem buluyorsun o halde sen de başka şeylerle bunu kapat.

Çevrendeki insanlara gelince, çok boş beleş insanlarmış.

Arkadaşlar yorumlarınzi okuyorum , teşekkürler ama su an çok meşgul olduğum için alıntı yaparak cevap veremeyecegim.ama siz yazın merakla ve ilgiyle okuyorum. Aksam da tek tek cevap vericem.
Bir arkadaş sanki kendi kendime yapiyormusum gibi bir yorum atmış, fakat daha iyi okursaniz bunu bana hissettirenlerin cevrem olduğunu görürsünüz.
Canım cevreni takmamayı ögrenmelisin, seni üzmek icin yapıyorlar besbelli
Sen tatlı dilli, sevecen olduktan sonra gerisi bos
Her gün güzellik abidesiyim diye kendini begenip gezen kızların özgüvenini düsün, kimsenin kimseden eksigi yok
Bak simdi isin de olacakmıs insallah, tak takıstır ayol, benim isim olunca ben de öyle yapacam:-)
Bu arada foton varsa atar mısın istersen tabi, cok merak ettim seni.

Canım cevreni takmamayı ögrenmelisin, seni üzmek icin yapıyorlar besbelli
Sen tatlı dilli, sevecen olduktan sonra gerisi bos
Her gün güzellik abidesiyim diye kendini begenip gezen kızların özgüvenini düsün, kimsenin kimseden eksigi yok
Bak simdi isin de olacakmıs insallah, tak takıstır ayol, benim isim olunca ben de öyle yapacam:-)
Bu arada foton varsa atar mısın istersen tabi, cok merak ettim seni.
Tesekkur ederim, foto isteyen birkaç arkadaş daha olmuş ama ne yazık ki atamayacagim. Özür dilerim. Ben estetik ameliyat olmayı ciddi ciddi düşünüyorum fakat kime gideyim kim alanında uzmandır bilemiyorum. Kafam karisik yani.

Tesekkur ederim, foto isteyen birkaç arkadaş daha olmuş ama ne yazık ki atamayacagim. Özür dilerim. Ben estetik ameliyat olmayı ciddi ciddi düşünüyorum fakat kime gideyim kim alanında uzmandır bilemiyorum. Kafam karisik yani.
Tam bilemiyorum ama burada estetikle ilgili sayfalar var sanırım
Oralara bakıp fikir edinebilirsin canım:KK19:

Anladigim sey cirkin olmadigin. Yani kilon ve fizigin yerindeyse basta söyliyim cirkin olma hakkini kaybediyorsuz, gelelim yüzüne.. Yani sen nasil cirkin diyebiliyorsan, hadi hic olmadi bir iki estetik müdahale ama hic sanmiyorum ihtiyacin oldugunu. Yazmamisn da su cirkin diye, sen direk cirkinim demissin.
Etrafin tarafindan bu duruma düsmüsün. Özenilecek taraflarin oldugu icin dislamislar seni gibime geldi.

kendini nasıl gördüğüne bağlı bence. güzel görürsen güzelsin çirkin görürsen çirkinsin. hem çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır sözü cidden doğru. kimsenin beğenmemesi konusuna gelince de kız arkadaş çevreni genişlet. faydasını emin ol göreceksin

Back