Cinsellik olmadan evlilik olur mu?

Ben yorumların aksine şunu söylemek istiyorum: evet, cinsellik olmadan evlilik olur. AMA iki tarafta bundan memnunsa. Bazı insanlar cinselliği, teması sevmezler. Bu kadar basit. İki taraf da bundan memnunsa bu evlilikte bir sorun yoktur.
Her cinsellik yaşamayan eşini aldatıyor ve ya eşcinsel demek inanılmaz saçma. Fiziksel sebepler ve ya psikolojik sebepler de olabilir, bu çok çok yaygındır. Ki erken boşalma var bu nasıl büyük bir stres kaynağı erkek için.
Sizin tek sorununuz da cinsellik değil zaten. Eşinizin genel olarak sevgi anlayışı farklı sizden. Bunu aşmak çok çok zor..

Lohusayken sizin yaninizda uyumayan adam sizi sevmiyordur. Benim icin bu bile ayrilma sebebi.

bir miktar hak veriyorum size

benim ailemde de asla sevgi sözcükleri, cinsellikle alakalı bir cilveleşme, ima, olmaz. hiç görmedim. hayatta seks diye bir şey yok gibiydi ben büyürken. hala da öyleler. mesela bir çiftin hayatında asla seks yokmuş gibi davranırlar, sadece kendileri için de değil. ben şaka yollu boşanan bir çifte "belki seks hayatları kötüydü" filan desem annem uzaylı görmüş gibi bakar.

---Annem-babam mükemmel anne baba ama çok kötü birer eş...yani benim şimdiki anlayışıma göre yoksa anadolu için baksak kavga yok gürültü yok, aldatma yok, her güçlükte birlikteler.---

ben tamamen aseksüel bir insandım yani. onların yansıttığı biçimde.

ama bu ailesel kodlar olsa olsa 15 yaşına kadar (ben ailemden 14 yaşında ayrıldığım için) hadi diyelim ki aileden geç ayrılan insanlar için 20 olsun..bilemediniz 25 olsun. Sonra yetişkin bir insan illa ki kendi anlayışını geliştirmez mi?

Yani birey oluyorsak
kendi dünya görüşümüz
arkadaşlıklarımız
bütçe yönetimimiz onumuz bunumuz oluyorsa
cinsellik en "bireysel" alan aile etkisi nereye kadar olabilir ki?
Aileden erken ayrılanlar kendini erken kurtarıyor zaten. Ama ayrilamayanlar? Mesela bu adam 27 yaşında baba evinden çıktı ama ayrıldı mı? Hayır. Düzenli olarak maniple edilmeye, doldurulmaya devam etti. Mesela biz evliyiz, düğün fotomuzun birinde fotoğrafci alnımdan opturerek foto çekti. Aylar sonra düşünün ki kp olacak mendebur bu fotoyu görüp eşime essogluessek dedi. Yani biz evliyiz, daha ne olabilir? Bu adamın verdiği mesaj, benim küçük beyinli düşünme yoksunu kocamda şunu oluşturmuyor mu "eşini öpme, eşine ilgi gösterme, onu insan yerine koyma, onun istekleri değil bizim isteklerimizi yerine getir"
nitekim zaten açık açık da söyledi en sonunda o mendebur kp. Biz kadınlara bir şey sormayiz karar alırken dedi. Halbuki konu sadece ben ve kocamı ilgilendirecek bir şeydi, onun zerre kadar hakkı yoktu. Ve bu koca sıfatı olan adam 40 yaşında şu an ve hala kendi aklı yok. Kafasının içinde asalak ebeveynlerinin düşünceleriyle hareket ediyor, sorgulamiyor, doğru yanlış ayırt etmiyor. İşte kabile halinde yaşayan, birbirinin hayatına haciz koymuş geri kafali ailelerin durumu bu.
O kadar aciz bireyler yetiştiriyorlar ki. Sadece kendilerine hizmet etsin diye üremek. Doğur, ilgilenme, sırtından gecin maddi manevi nefes aldırma, evlenince de gelinine sar, çekirdek ailenin huzurunu boz. Bunların yatacak yeri yok, olmasın da zaten. Allah haklarından gelsin, şerleri de bizden uzak olsun.
Böyle evlat mi yetistirilir? Böyle evlat mı olunur? Koca denen düşünme yoksunu, meyve soyuyor, bir dilim babasına uzatıyor, bir dilim kendi yiyor, ben de yanındayım. Bana yok tabii. İşte Türkiye gerçeği

Merhaba 29 yaşımdayım ve 8 senelik evliyiz 5 yaşında bir kızım ve 11 aylık bir oğlum var. Hanımlar kimseyle paylasamadigim büyük bir sıkıntım var. Eşimle aramızda adini koyamadığım bir şekilde soğukluk var kendisi insanlara karşı soğuk denebilecek bir karakter genel anlamda ailesi dışında kimse ile konuşmaz arkadaşı hiç yok denecek kadar az bense tam tersi hareketli güleç birisiyim. Bana karşı genel anlamda bir saygısızlığı hakareti vs.yok ama bu kadar sene içerisinde bir kez bile saçlarımı okşayıp opmüşlüğü de yok seni seviyorum diyor ama evde bulunduğu süre içinde yüzüme bile bakmıyor diyebilirim ilk çocuğumuz tüp bebekle oldu ikincisi ise tamamen şans eseri diyebilirim aramızdaki cinsel beraberlik 2 ayda bir oluyordu artık 2.cocuktan sonra o da olmamaya başladı hamile olduğumu öğrendikten sonra hamilelik boyunca hiç birlikte olmadık bebek doğduktan sonra da sadece 1 kere benim söylememle birlikte oldu onda da sadece 3 dk civari sürüyor ben acı hissediyorum on sevisme yok denecek gibi kendini tatmin ettikten sonra öylece bırakıp duşa girer 20 ayda sadece 1 kere yakinlastik onun dışında da herhangi bir sarılma öpüşme vs.de olmuyor aramızda bebegim doğduğu lohusaliktan beri benimle de uyumak istemiyordu yaklaşık 7 ay tek başıma uyudum ben tartıştım da artık yanımda uyumaya başladı çocuklara karşı da sürekli sinirli bana ev işleri çocuk bakımı konusunda da hiç yardımı yok geçen gün kızıma yine bağırıp oyuncağını kırdı tartıştık bu yüzden sevgini göstermiyorsun bari çocuklara göster dedim para konusunda sıkıntı yaşamıyorum hakkını yiyemem hiç mağdur değiliz ama sevgisi yok bir kere bile sarılıp uyumuslugum yok yanına yaklaşmaya çalışsam nefesin vuruyor arkana dön der artık dayanamıyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bende gencim ilgi görmek değerli olduğumu hissetmek istiyorum çocuklarla birlikte ailece zaman geçirelim istiyorum ama o hep çalışır ve genelde çocuklar ve ben birlikte zaman geçiririm o yok denecek kadar az yanımızda gerçi varlığı ve yokluğu da bir evde olunca da ya uyur ya da telefonu ile uğraşır artık dayanamıyorum akıl akıldan üstündür bir fikri olan varsa bana da birseyler söyleyebilir mi lütfen
Varikoselden dolayı Tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olduğunuzu söylemişsiniz. Benim eşimde de vardı varikosel ameliyat oldu ama ameliyat öncesi Dr kan testinde Testesteron değerine baktı. Şükür bizim normaldi ama İlerlemiş Varikoselde testesteron değerinde düşüş ve cinsel isteksizlik oluyormuş. Eşiniz ameliyat olmadan Tüp bebek tedavisi olduysanız yada varikoseli tekrar nüksettiyse Hormonal bozukluk yaşayabilir bu da isteksizlik yapabilir. Üstüne OKB belirtileri de var. Mutlaka bir Hekime gidin Psikiyatri ve Üroloji görsün. 🙋

Merhaba 29 yaşımdayım ve 8 senelik evliyiz 5 yaşında bir kızım ve 11 aylık bir oğlum var. Hanımlar kimseyle paylasamadigim büyük bir sıkıntım var. Eşimle aramızda adini koyamadığım bir şekilde soğukluk var kendisi insanlara karşı soğuk denebilecek bir karakter genel anlamda ailesi dışında kimse ile konuşmaz arkadaşı hiç yok denecek kadar az bense tam tersi hareketli güleç birisiyim. Bana karşı genel anlamda bir saygısızlığı hakareti vs.yok ama bu kadar sene içerisinde bir kez bile saçlarımı okşayıp opmüşlüğü de yok seni seviyorum diyor ama evde bulunduğu süre içinde yüzüme bile bakmıyor diyebilirim ilk çocuğumuz tüp bebekle oldu ikincisi ise tamamen şans eseri diyebilirim aramızdaki cinsel beraberlik 2 ayda bir oluyordu artık 2.cocuktan sonra o da olmamaya başladı hamile olduğumu öğrendikten sonra hamilelik boyunca hiç birlikte olmadık bebek doğduktan sonra da sadece 1 kere benim söylememle birlikte oldu onda da sadece 3 dk civari sürüyor ben acı hissediyorum on sevisme yok denecek gibi kendini tatmin ettikten sonra öylece bırakıp duşa girer 20 ayda sadece 1 kere yakinlastik onun dışında da herhangi bir sarılma öpüşme vs.de olmuyor aramızda bebegim doğduğu lohusaliktan beri benimle de uyumak istemiyordu yaklaşık 7 ay tek başıma uyudum ben tartıştım da artık yanımda uyumaya başladı çocuklara karşı da sürekli sinirli bana ev işleri çocuk bakımı konusunda da hiç yardımı yok geçen gün kızıma yine bağırıp oyuncağını kırdı tartıştık bu yüzden sevgini göstermiyorsun bari çocuklara göster dedim para konusunda sıkıntı yaşamıyorum hakkını yiyemem hiç mağdur değiliz ama sevgisi yok bir kere bile sarılıp uyumuslugum yok yanına yaklaşmaya çalışsam nefesin vuruyor arkana dön der artık dayanamıyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bende gencim ilgi görmek değerli olduğumu hissetmek istiyorum çocuklarla birlikte ailece zaman geçirelim istiyorum ama o hep çalışır ve genelde çocuklar ve ben birlikte zaman geçiririm o yok denecek kadar az yanımızda gerçi varlığı ve yokluğu da bir evde olunca da ya uyur ya da telefonu ile uğraşır artık dayanamıyorum akıl akıldan üstündür bir fikri olan varsa bana da birseyler söyleyebilir mi lütfen
Son durumunuz nedir ?

X