bir miktar hak veriyorum size
benim ailemde de asla sevgi sözcükleri, cinsellikle alakalı bir cilveleşme, ima, olmaz. hiç görmedim. hayatta seks diye bir şey yok gibiydi ben büyürken. hala da öyleler. mesela bir çiftin hayatında asla seks yokmuş gibi davranırlar, sadece kendileri için de değil. ben şaka yollu boşanan bir çifte "belki seks hayatları kötüydü" filan desem annem uzaylı görmüş gibi bakar.
---Annem-babam mükemmel anne baba ama çok kötü birer eş...yani benim şimdiki anlayışıma göre yoksa anadolu için baksak kavga yok gürültü yok, aldatma yok, her güçlükte birlikteler.---
ben tamamen aseksüel bir insandım yani. onların yansıttığı biçimde.
ama bu ailesel kodlar olsa olsa 15 yaşına kadar (ben ailemden 14 yaşında ayrıldığım için) hadi diyelim ki aileden geç ayrılan insanlar için 20 olsun..bilemediniz 25 olsun. Sonra yetişkin bir insan illa ki kendi anlayışını geliştirmez mi?
Yani birey oluyorsak
kendi dünya görüşümüz
arkadaşlıklarımız
bütçe yönetimimiz onumuz bunumuz oluyorsa
cinsellik en "bireysel" alan aile etkisi nereye kadar olabilir ki?
Aileden erken ayrılanlar kendini erken kurtarıyor zaten. Ama ayrilamayanlar? Mesela bu adam 27 yaşında baba evinden çıktı ama ayrıldı mı? Hayır. Düzenli olarak maniple edilmeye, doldurulmaya devam etti. Mesela biz evliyiz, düğün fotomuzun birinde fotoğrafci alnımdan opturerek foto çekti. Aylar sonra düşünün ki kp olacak mendebur bu fotoyu görüp eşime essogluessek dedi. Yani biz evliyiz, daha ne olabilir? Bu adamın verdiği mesaj, benim küçük beyinli düşünme yoksunu kocamda şunu oluşturmuyor mu "eşini öpme, eşine ilgi gösterme, onu insan yerine koyma, onun istekleri değil bizim isteklerimizi yerine getir"
nitekim zaten açık açık da söyledi en sonunda o mendebur kp. Biz kadınlara bir şey sormayiz karar alırken dedi. Halbuki konu sadece ben ve kocamı ilgilendirecek bir şeydi, onun zerre kadar hakkı yoktu. Ve bu koca sıfatı olan adam 40 yaşında şu an ve hala kendi aklı yok. Kafasının içinde asalak ebeveynlerinin düşünceleriyle hareket ediyor, sorgulamiyor, doğru yanlış ayırt etmiyor. İşte kabile halinde yaşayan, birbirinin hayatına haciz koymuş geri kafali ailelerin durumu bu.
O kadar aciz bireyler yetiştiriyorlar ki. Sadece kendilerine hizmet etsin diye üremek. Doğur, ilgilenme, sırtından gecin maddi manevi nefes aldırma, evlenince de gelinine sar, çekirdek ailenin huzurunu boz. Bunların yatacak yeri yok, olmasın da zaten. Allah haklarından gelsin, şerleri de bizden uzak olsun.
Böyle evlat mi yetistirilir? Böyle evlat mı olunur? Koca denen düşünme yoksunu, meyve soyuyor, bir dilim babasına uzatıyor, bir dilim kendi yiyor, ben de yanındayım. Bana yok tabii. İşte Türkiye gerçeği