cinsellik konusundaki tabular ve cehalet

Bu gunahlari bilenn ve diinini yasayan birr musluman bu gunahlarin hepsinden kendisini uaak tutar.Ama zina genellikle gunah diye degikse ayip olarak goruluyor.Yoksa gunah olsa birinle cinsel.ikiskide bulu ndudiye bi baba kizini oldurup en buyyk gunahlardan birini islemez bence burda ypilan haram oldugu icin degil ayip oldugu gerekcesyle verilen buyuk bir yalnis esasen...

Ben mesih değilim, kimseyi aydınlatmaya fikrini değiştirmeye gelmedim. Sadece düşüncelerimi belirtmek istedim. Karşıt düşüncede olanların yazılarını da okuyorum şu anda. Bence her insan olaylara farklı perspektiflerden bakabilmeli. Burda da farklı düşünceler devreye giriyor

O halde sizin bu konuya yazmanızda çok gereksiz.
Herkese açık bir konu açıyorsanız benimde cevap verme hakkım var tabi ki..Bunda bir sakınca yada gereksizlik yok..Ama sizin açtığınız bu konu genelde kk yı birbirine düşüren bir konudur..Herkesin farklı bir düşüncesi vardır ve kendi düşüncesinin doğruluğunu savunur..Hatta bazıları vardır ki kendini savunurken karşı tarafada bu düşünceyi zorla kabul ettirmeye çalışır..Birliktelik yaşayan insanada yaşamayan insanada laf söylemek kimseye düşmez..Kiminin inancına ve ahlak değerlerine göre onu intihara sürükleyecek kadar önemlidir bekaret..Kiminin inancına ve ahlak değerlerine görede çok basit ve önemsenecek birşey değildir..Yani 2 zıt düşünceden bahsediyoruz..Sizin bu konuyu açmanız ortalığın karışmasından başka birşeye yaramayacak..Buyrun izleyin ve görün...

arkadaşlar sitede siyaset dışında konuyu dine getirmek yasaktır. yoksa bu devam ederse konu kapanır

Şimdiye kadar gayet güzel ve olgun cevaplar verildi bence. Düşünce belirtmekten bu kadar korkmaya gerek yok. Biri düşünceme karşı çıkar tartışırız diye düşüncemi belirtmekten korkacak değilim. Zaten 2 yıldır forumdayım, ne tarz konuların nasıl tartışmalara yol açtığını biliyorum. Teşekkürler düşünceniz için.

Bunları önemsemeyenler zaten bu günahları rahatlıkla işleyebilen ve kimin bir kusuru varsa etrafa yayan ( bkz. gıybet ) ve bu büyük günahların birini ya da birkaçını rahatlıkla işleyebilen ve bundan en ufak rahatsızlık duymayan insanlardır. Bu tipler zaten zinayı da yaşarlar genellikle. Ama psikolojide yansıtma denilen bir savunma mekanizması var. Aslında kendi yaptığının yanlış olduğunu bilir ama zevkinden de mahrum kalmak istemez. Böylece aslında kendi yaptıklarını başkası yaptığında eleştirler. Belalar verirler , din elden gitti diye dövünürler.
İşte sizin bahsettiğiniz kişiler bunlar kalpten iman etmiş bir mümin yukarıda yazdığınız bu gunahlara yaklaşmaz bile. Yaklaşan birini görürse de onu yaptığı günahtan kurtarmaya ve onun günahını örtmeye çalışır.

Kadının recm edilmesi olayı şurdan çıkmıştır
Efendimiz (sav) zamanında kadının biri zina yapar ama çok pişman olmuştur. Gelip efendimize durumu anlatır. O da sus git tövbe et ve kimseye bunu söyleme diye tembihlemiştir. Ancak kadın bir türlü vazgeçmeyerek birçok kez daha aynı şikayetle efendimizin yanına gelmiş ve kendi isteğiyle recm edilmiştir. Taşları atanlardan biri kadının namusuna laf etmiş cehenneme gideceksin demiştir. Efendimiz ise onun tüm günahlarının bağışlandığını ve tövbesinin kabul edildiğini orda bulunup taş atanlardan daha temiz olduğunu söylemiştir.

Tekrar ediyorum recm kadının kendi isteğiyle yapılmıştır.

Akıl sahibi insanlar bu ayrımı rahatlıkla yapabilirler.
İslam kalbin , sevginin, huzurun dinidir.
Bunu farklı yorumlayıp kendine göre yontan insanlar vardır ve bunlar üzerinden İslamı değerlendirmek haksızlıktır.

konuyu dine getirmerzseniz sevinirim. bir önceki mesajıma bakarmısınız

Olgun cevaplar verilmiş tamam ama herkes bu olgunlukta değil ne yazık ki..En büyük tartışma yaratan konular din,siyaset ve bu bekaret mevzusudur genelde..Bekaret denilince şimdi konu dine de bağlanacak..Neyse umarım olay çıkmaz ve kalpler kırılmaz..İyi akşamlar...

Recmden bahseden kim? Tecavüze uğradığı için, babası, abisi tarafından öldürülenlerden bahsediyorum. Verdiğiniz cevaplar kesinlikle tatmin edici değil malesef.
Bekaretini koruyup dedikodu yapan, kendini karısına-kocasına saklayıp faize para koyan milyonlarca insan var. Sizin bahsettiğiniz şeylere göre türkiyede gerçek müslüman yok demektir.

Okypete uyarı geçti, konu dine kaydı iyice o yüzden burda kesip voltamı alıp gidiyorum.

Sıkıldım artık bu konudan kimsenin fikrini düşüncesini değiştirmiyoruz işte kesim kesim değişebiliyor sizin gibi düşünenlerde var aksini düşünen insanlarda mevcut bu ülkede, herkes karşındaki insana saygı duysa sorun olmayacak ama maalesef ....

Herkes kendi yaşam tarzina göre hareket eder. Ben önem veririm, sen vermezsin.. Bu tartisilacak bir konu degil.
Ben ogluma, kızıma bu konularda gerekli terbiyeyi veririm ve sinirlarini bilmesini saglarim ama siz gerek duymazsiniz bile..
Yani yaşam tarzı.. Sorgulayamazsiniz...

Ben de bir sağlıkçıyım ve herkesin istediği uzvuna istediği anlamı yükleyebileceği kanısındayım.

AÇtığımız her konuda bizimle aynı fikre sahip olmayanlar tarafından çok ciddi eleştirilere maruz kaldığımız gbi bunda da kalınmış olabilir. Gayet normaldir. Bu onları ne cahil ne de bilinçsiz yapar.

Herkes sadece kendisinin doğru olduğunu düşünüp başkalarının da böyle düşünmesi gerektiğine inanırsa işler çıkmaza girer. Ve malesef ki siz de böyle bir amaçla açmışsınız konuyu.. başkalarının doğrularına saygı duymak yeterli olacaktır bence..

Evlilik öncesi ilişki yaşayanlar çok eleştiriliyor ama herkesin hayat görüşü farklı' içerikli bir yazı yazsaydın8z daha şık olurdu..

Ayrıca kk da erkektir yapar zihniyetine rastlamışlığım da yoktur..

Son olarak " kan benim damar benim" diyen velet geldi aklıma. "Hymen benim vajina benim"

zate anladığım kadarıyla konu sahibinin derdi şu...
ister sevişmeye açık olun ister olmayın
ööyle bir şey yaşadığınızda ,kendinizi değersiz görmeyin...haklı bence...
hatalar insan için...senin sevişmen sana göre hataysa ve bunu da yaptıysan
kendine paspas değeri verenin aklına şaşarım...

Peki bende size soruyorum knu sahibi neden özellikle kızlık zarı konusu yüzünden devamlı gunah denmesı zına denmesı cehalet şöyledir böyledir diyip konusunu neden gündeme getırıyorsunuz .Bu sizi rahatsız ediyor anladıgım kadarıyla hem saygı duyulması gerektığini söylüyosunuz bır yandan da eleştiriyorsunuz o da ınsanların kendi düşüncesi neye inanıyorsa onu savunuyor . Bu konunun sonu gelmez gündemde bir çok konu varken bunun paylaşılması bence anlamsız.Ayrıca kesinlkle yargılamaktan bahsetmıyorum yargılamak bize düşmez düşüncesini söylersin karşıdaki kişiye bırakılır.Kaldı ki Bende evlenmeden öyle bir ilişkinin olmasına karşıyım altını çiziyorum eleştirmiyorum oyle yapanları yargılamıyorum da herkesin kendi düşüncesi sadece bana ters geliyor.Çünkü dinimizce zinadır ayrıca o kişiyle evlenip evlenmeyeceğin belli değil i bunu yaşayan kişide o ilişki olduktan sonra burdan yazanlardan esinlenerek söyüyorum pişman veya rahatsız oluyorlar sırf aile veya namus meselesi için degil kendi rahatsız oldugu ıcın yanı sizin dediğiniz gibi çevreden baskı alacagını dusunup yapmazdı oyleyse kimide rahatt olabilir onada bir şey diyemem yanı tamamen kişinin kendi vicdanı.

bu konu ne kadar tartışılırsa tartışılsın nihai sonuç alınamayacak konulardan.çünkü çok katmanlı bir sorun.sosyolojik,ekonomik,dini boyutları var.bir sonuç alabilmek ise tamamen kadınlardan geçiyor.eğitimli,özgüvenli ne istediğini bilen kadınlardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…