- 22 Kasım 2014
- 875
- 387
- 73
- 35
Bu gunahlari bilenn ve diinini yasayan birr musluman bu gunahlarin hepsinden kendisini uaak tutar.Ama zina genellikle gunah diye degikse ayip olarak goruluyor.Yoksa gunah olsa birinle cinsel.ikiskide bulu ndudiye bi baba kizini oldurup en buyyk gunahlardan birini islemez bence burda ypilan haram oldugu icin degil ayip oldugu gerekcesyle verilen buyuk bir yalnis esasen...Bakın bunlar islamdaki büyük günahlarmış. Benim merak ettiğim diğerlerini bu kadar önemsemezken zina denilen günahı neden bu kadar önemsiyoruz? Faiz yer ama zina yapmaz, dedikodu yapar ama zina yapmaz. Neden? Tartışmak değil amacım sadece merak ediyorum. Dedikodu yapan bir kadın öldürülmez ama sevdiğiyle sevişen öldürülür. Neden neden nedeen?
- Şirk koşmak,
- Bir kişiyi haksız yere öldürmek,
- Savaştan kaçmak
- Livata ve zina yapmak,
- Büyücülük/büyü yapmak.[2]
- Yalan söylemek ve iftira atmak
- Domuz eti ve bunun benzeri gibi yenmesi haram olan şeyleri yemek
- İçki içmek
- Kumar oynamak
- Rüşvet alıp vermek
- Faiz parası yemek
- İsraf etmek
- Emanete hıyanet etmek
- Sünnet'i reddetmek,
- İnsanları çekiştirmek (Gıybet etmek)
- Kaş-göz işaretleriyle insanlarla alay etmek[3]
Ucu erkeğe dokunuyor çünkü Sephora.Dedikodu yapan bir kadın öldürülmez ama sevdiğiyle sevişen öldürülür. Neden neden nedeen?
Erkekliklerine mıçayım ben onların. Bak o kadar kibar hatunum, ağzımı bozdurdularUcu erkeğe dokunuyor çünkü Sephora.
Guzel yazmissin ama bu yaziyla sadece ortalikta birbirine bagiran insanlar yaratirsin. Yani gelip bilmis bilmis yazmak kendini iyi hissettiriyordur da, okuyup "ya haggatten yaaa dusunce tarzimi degistiriyim" diyen olmaz. Bu tip seyler forumda milletin birbirine cemkirmesiyle degismez, konusmakla falan degismez. Kadin bu ulkede guc veya soz sahibi degil, ben kizimi serbest birakayim demek icin belli bir sosyoekonomik seviyede olmak gerek. O seviyedeysen zaten bunlari bilir uygularsin, 6 aylik bebegin ivisi vivisi diye derdin olmaz, cunku o cocugun gelecegi garantidir.
Ha gelip burda bakire olmayana vik vik vik mahalle karisi gibi cemkiren ve kendi ezildigi gibi baskasini da ezmeye calisanlar yok mu, var. bunlara da bu cici kompozisyonla son veremezsin cunku dedigin gibi sosyal bir durum, bu kadinlarin kulturu bu artik, degismesi kendine bagli, hayatindaki bir anin kafasinda bir seyleri dank ettirmesine bagli.
Herkese açık bir konu açıyorsanız benimde cevap verme hakkım var tabi ki..Bunda bir sakınca yada gereksizlik yok..Ama sizin açtığınız bu konu genelde kk yı birbirine düşüren bir konudur..Herkesin farklı bir düşüncesi vardır ve kendi düşüncesinin doğruluğunu savunur..Hatta bazıları vardır ki kendini savunurken karşı tarafada bu düşünceyi zorla kabul ettirmeye çalışır..Birliktelik yaşayan insanada yaşamayan insanada laf söylemek kimseye düşmez..Kiminin inancına ve ahlak değerlerine göre onu intihara sürükleyecek kadar önemlidir bekaret..Kiminin inancına ve ahlak değerlerine görede çok basit ve önemsenecek birşey değildir..Yani 2 zıt düşünceden bahsediyoruz..Sizin bu konuyu açmanız ortalığın karışmasından başka birşeye yaramayacak..Buyrun izleyin ve görün...O halde sizin bu konuya yazmanızda çok gereksiz.
Herkese açık bir konu açıyorsanız benimde cevap verme hakkım var tabi ki..Bunda bir sakınca yada gereksizlik yok..Ama sizin açtığınız bu konu genelde kk yı birbirine düşüren bir konudur..Herkesin farklı bir düşüncesi vardır ve kendi düşüncesinin doğruluğunu savunur..Hatta bazıları vardır ki kendini savunurken karşı tarafada bu düşünceyi zorla kabul ettirmeye çalışır..Birliktelik yaşayan insanada yaşamayan insanada laf söylemek kimseye düşmez..Kiminin inancına ve ahlak değerlerine göre onu intihara sürükleyecek kadar önemlidir bekaret..Kiminin inancına ve ahlak değerlerine görede çok basit ve önemsenecek birşey değildir..Yani 2 zıt düşünceden bahsediyoruz..Sizin bu konuyu açmanız ortalığın karışmasından başka birşeye yaramayacak..Buyrun izleyin ve görün...
Bunları önemsemeyenler zaten bu günahları rahatlıkla işleyebilen ve kimin bir kusuru varsa etrafa yayan ( bkz. gıybet ) ve bu büyük günahların birini ya da birkaçını rahatlıkla işleyebilen ve bundan en ufak rahatsızlık duymayan insanlardır. Bu tipler zaten zinayı da yaşarlar genellikle. Ama psikolojide yansıtma denilen bir savunma mekanizması var. Aslında kendi yaptığının yanlış olduğunu bilir ama zevkinden de mahrum kalmak istemez. Böylece aslında kendi yaptıklarını başkası yaptığında eleştirler. Belalar verirler , din elden gitti diye dövünürler.Bakın bunlar islamdaki büyük günahlarmış. Benim merak ettiğim diğerlerini bu kadar önemsemezken zina denilen günahı neden bu kadar önemsiyoruz? Faiz yer ama zina yapmaz, dedikodu yapar ama zina yapmaz. Neden? Tartışmak değil amacım sadece merak ediyorum. Dedikodu yapan bir kadın öldürülmez ama sevdiğiyle sevişen öldürülür. Neden neden nedeen?
- Şirk koşmak,
- Bir kişiyi haksız yere öldürmek,
- Savaştan kaçmak
- Livata ve zina yapmak,
- Büyücülük/büyü yapmak.[2]
- Yalan söylemek ve iftira atmak
- Domuz eti ve bunun benzeri gibi yenmesi haram olan şeyleri yemek
- İçki içmek
- Kumar oynamak
- Rüşvet alıp vermek
- Faiz parası yemek
- İsraf etmek
- Emanete hıyanet etmek
- Sünnet'i reddetmek,
- İnsanları çekiştirmek (Gıybet etmek)
- Kaş-göz işaretleriyle insanlarla alay etmek[3]
konuyu dine getirmerzseniz sevinirim. bir önceki mesajıma bakarmısınızBunları önemsemeyenler zaten bu günahları rahatlıkla işleyebilen ve kimin bir kusuru varsa etrafa yayan ( bkz. gıybet ) ve bu büyük günahların birini ya da birkaçını rahatlıkla işleyebilen ve bundan en ufak rahatsızlık duymayan insanlardır. Bu tipler zaten zinayı da yaşarlar genellikle. Ama psikolojide yansıtma denilen bir savunma mekanizması var. Aslında kendi yaptığının yanlış olduğunu bilir ama zevkinden de mahrum kalmak istemez. Böylece aslında kendi yaptıklarını başkası yaptığında eleştirler. Belalar verirler , din elden gitti diye dövünürler.
İşte sizin bahsettiğiniz kişiler bunlar kalpten iman etmiş bir mümin yukarıda yazdığınız bu gunahlara yaklaşmaz bile. Yaklaşan birini görürse de onu yaptığı günahtan kurtarmaya ve onun günahını örtmeye çalışır.
Kadının recm edilmesi olayı şurdan çıkmıştır
Efendimiz (sav) zamanında kadının biri zina yapar ama çok pişman olmuştur. Gelip efendimize durumu anlatır. O da sus git tövbe et ve kimseye bunu söyleme diye tembihlemiştir. Ancak kadın bir türlü vazgeçmeyerek birçok kez daha aynı şikayetle efendimizin yanına gelmiş ve kendi isteğiyle recm edilmiştir. Taşları atanlardan biri kadının namusuna laf etmiş cehenneme gideceksin demiştir. Efendimiz ise onun tüm günahlarının bağışlandığını ve tövbesinin kabul edildiğini orda bulunup taş atanlardan daha temiz olduğunu söylemiştir.
Tekrar ediyorum recm kadının kendi isteğiyle yapılmıştır.
Akıl sahibi insanlar bu ayrımı rahatlıkla yapabilirler.
İslam kalbin , sevginin, huzurun dinidir.
Bunu farklı yorumlayıp kendine göre yontan insanlar vardır ve bunlar üzerinden İslamı değerlendirmek haksızlıktır.
Olgun cevaplar verilmiş tamam ama herkes bu olgunlukta değil ne yazık ki..En büyük tartışma yaratan konular din,siyaset ve bu bekaret mevzusudur genelde..Bekaret denilince şimdi konu dine de bağlanacak..Neyse umarım olay çıkmaz ve kalpler kırılmaz..İyi akşamlar...Şimdiye kadar gayet güzel ve olgun cevaplar verildi bence. Düşünce belirtmekten bu kadar korkmaya gerek yok. Zaten 2 yıldır forumdayım, ne tarz konuların nasıl tartışmalara yol açtığını biliyorum. Teşekkürler düşünceniz için.
ewet baktım ve çıktımkonuyu dine getirmerzseniz sevinirim. bir önceki mesajıma bakarmısınız
Recmden bahseden kim? Tecavüze uğradığı için, babası, abisi tarafından öldürülenlerden bahsediyorum. Verdiğiniz cevaplar kesinlikle tatmin edici değil malesef.Bunları önemsemeyenler zaten bu günahları rahatlıkla işleyebilen ve kimin bir kusuru varsa etrafa yayan ( bkz. gıybet ) ve bu büyük günahların birini ya da birkaçını rahatlıkla işleyebilen ve bundan en ufak rahatsızlık duymayan insanlardır. Bu tipler zaten zinayı da yaşarlar genellikle. Ama psikolojide yansıtma denilen bir savunma mekanizması var. Aslında kendi yaptığının yanlış olduğunu bilir ama zevkinden de mahrum kalmak istemez. Böylece aslında kendi yaptıklarını başkası yaptığında eleştirler. Belalar verirler , din elden gitti diye dövünürler.
İşte sizin bahsettiğiniz kişiler bunlar kalpten iman etmiş bir mümin yukarıda yazdığınız bu gunahlara yaklaşmaz bile. Yaklaşan birini görürse de onu yaptığı günahtan kurtarmaya ve onun günahını örtmeye çalışır.
Kadının recm edilmesi olayı şurdan çıkmıştır
Efendimiz (sav) zamanında kadının biri zina yapar ama çok pişman olmuştur. Gelip efendimize durumu anlatır. O da sus git tövbe et ve kimseye bunu söyleme diye tembihlemiştir. Ancak kadın bir türlü vazgeçmeyerek birçok kez daha aynı şikayetle efendimizin yanına gelmiş ve kendi isteğiyle recm edilmiştir. Taşları atanlardan biri kadının namusuna laf etmiş cehenneme gideceksin demiştir. Efendimiz ise onun tüm günahlarının bağışlandığını ve tövbesinin kabul edildiğini orda bulunup taş atanlardan daha temiz olduğunu söylemiştir.
Tekrar ediyorum recm kadının kendi isteğiyle yapılmıştır.
Akıl sahibi insanlar bu ayrımı rahatlıkla yapabilirler.
İslam kalbin , sevginin, huzurun dinidir.
Bunu farklı yorumlayıp kendine göre yontan insanlar vardır ve bunlar üzerinden İslamı değerlendirmek haksızlıktır.
ben müdür değilim.:)ewet baktım ve çıktımburdan kızmayın müdürüm
tamam moderatörüm sevgiler sizeben müdür değilim.:)
moderatörüm kızmam asla
sadece görevimi yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?