o değil de bu konular çevreden çevreye,kültürden kültüre,statüden statüye değişiyor bakış açısı bakımından.
sonu yok yani bunun..
bıkmadınız mı tartışmaktan?
şahsen kusuyorum artık..hep aynı şeyler çünkü.
Ay sormayın bıktık artıkiyiki bir öğrenmişsiniz ahlak bekçisi lafını pelesenk ettiniz mübarek. sizene isteyen yapar istemeyen yapmaz. bıkmadınız mı ya.
Bu tartışmalardan hiçbirine şimdiye dek katılmadım. Ve bugün düşüncelerimi belirtmek istedim. Fakat kadınların bir bekaret yüzünden böylesine aşağılanması kendine, hemcinslerine saygı duyan her insanı rahatsız eder diye düşünüyorum.
Biz birbirimizi böylesine aşağılrken erkeklerden "kadın"a saygı duymalarını beklemek zor.
Bir ekleme daha yapacak olursam evlilik öncesi ilişkiye giren kadın "günahkar, namussuz" olarak tanımlanırken, evlilik öncesi gününü gün eden erkeğe neden "erkektir yapar" gözüyle bakılıyor. Bu tamamen ikiyüzlülük ve kadın erkek eşitsizliği.
Ay evet. Hayır sanki bekarete önem verenlere zorla seviş deniyor, önem vermeyene de bekaret kemeri takılıyor. Zaten çoğumuzun kendi görüşüne göre çevresi var, niye her zaman birbirimize giriyoruz anlamıyorum valla.herkes rahat ettiği çevrede takılsa yeterli olur belki.
Ay evet. Hayır sanki bekarete önem verenlere zorla seviş deniyor, önem vermeyene de bekaret kemeri takılıyor. Zaten çoğumuzun kendi görüşüne göre çevresi var, niye her zaman birbirimize giriyoruz anlamıyorum valla.
Ay evet. Hayır sanki bekarete önem verenlere zorla seviş deniyor, önem vermeyene de bekaret kemeri takılıyor. Zaten çoğumuzun kendi görüşüne göre çevresi var, niye her zaman birbirimize giriyoruz anlamıyorum valla.
bakire olmayanlar-
"sevişeceksin doğanın kanunu ulen"
bakire olanlar-
"sevişmeyeceksin günah ulen"
İnsanlar birbirine saygı duysa hiçbir sorun kalmayacak aslında da... olmuyor.
Ben evlenmeden ilişki yaşamayı onaylamayan birine "kendi kararınız, saygı duyarım" derken; "bence evlenmeden de insanlar sevgilileriyle sevişebilir eğer iki taraf da istiyorsa" diyorum diye rahat, geniş, mezhebi geniş vb. bir sürü sıfatla karşılaşıyorum. E hani saygıydı esas olan, siz bana niye duymuyorsunuz da ahlaksız oluveriyorum bir anda? : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?