• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cinsellik konusundaki tabular ve cehalet

Bu konulardan kusacak kadar bıkmış olabilirsiniz evet ama bu tarz konulr anında kilitleniyor. Çünkü tartışmanın dozajı olmuyor hiçbir zaman. Az önce bir konuya düşüncemi belirtmek için girdim ama yazamadım çünkü konu kilitlenmişti.
biri demişki

-kızlık zarını tamir ettirirsin

Bunu yazan birinin kendine saygısı olduğunu düşünmüyorum ben.
Bu ve buna benzeyen cevapları görünce artık düşüncelerimi daha fazla içimde tutamadım. Okumak istemeyen girmez, isteyen de düşüncesini paylaşır. Her şeyde olduğu gibi bu da tercih meselesi.

İsteyen yapar isteyen yapmaz gunahsa herkes kendi gunahini ceker buralar da karisir ben de çok sinirlenirim gidiyorum

bugüne kadar bu tartışmalardan hiç birine katılmamış
şimdi yeni bi tartışma yaratmak ve milleti birbirine düşürmek için konu açmış, böyle bi konuda orta yol bulamazsın malesef, herkes kendi doğrusunu savunur

Arkadaşım ağzına sağlık senin :KK9::KK9::KK9: Yalnız şöyle bir hataya düşmüşsün. Kızlık zarına, kadının kalbi ve beyni muamalesi yapan bazı KK kadınlarına ne yazıkki bunu anlatamazsın. Herkes bildiğini okusun boşver, tam cahil insanı düşüncelerinle doğru yola getirirsin de yarı cahil insanı asla getiremezsin, çünkü onlar zaten herşeyi biliyordur. Doğru ve mutlu ilişkiyi sana kızlık zarın getirmez ancak güzel bir karakter, iyi niyetler ve temiz kalp var ya.. O işte her kapıyı açar. Allah hepimizin karakterini güzel eylesin gerisi fasa fiso :)

bugüne kadar bu tartışmalardan hiç birine katılmamış
şimdi yeni bi tartışma yaratmak ve milleti birbirine düşürmek için konu açmış, böyle bi konuda orta yol bulamazsın malesef, herkes kendi doğrusunu savunur

Kimseyi birbirine düşürmeye çalıştığım yok. Öyle boş işlerle uğraşmam. İşte düşünce belirtmeyi "ortalığı karıştırmak" olarak algıladığınız için fikir alışverişi yapamıyoruz.

Uzun bir süredir forum üyesiyim. Her gün "bir derdim var" topiğine göz atarım. Dikkatimi çeken konuları okur, üzerinde düşünürüm.
Fakat bazı konular ve bu konulara yazılan cevaplar beni gerçekten şoka sürüklüyor.

Öncelikle ülkemizde bir "cinsellik tabusu" gerçeği var. Özellikle "kızlık zarı" konusunda yoğun baskıya maruz kalmış insanlar var. 6 aylık çocuğunun kızlık zarının bozulmasından şüphe edip konu açan üye gördüm. O daha 6 aylık bir bebek. O küçücük çocuğa bile "kızlık zarını korumak zorunda olan kişi" gözüyle bakılıyor.
Bekareti bozulanlar buraya gelip "bu utançla yaşayamam ölücem" şeklinde konular açıyorlar. Hani ya canını vereceksin ya bekaretini deseler canını vermeyi tercih edecek psikolojide insanlar var.

Bu kadar metalaştırılan, bu kadar hayati bir öneme sahip olan kızlık zarı nedir? Sağlık fakültesinde öğrenci olan biri olarak öğrendiğim ve tıp kaynaklarında geçeni size açıklayayım. Vajinanın 2-3 cm içerisinde yer alan bir zardır. Ortasında bir delik vardır. Bu delik sayesinde regl dönemindeki kan akışı sağlanır. Bazılarında yarım ay şeklindedir ve ilişki sırasında yırtılmaz. 6-7 çeşidi vardır. Kiminde tamamen kapalı olabilir ve cerrahi işlemle açılır. Aslında bilimsel olarak net bir şekilde fizyolojik bir işlevi yok. Bazı kaynaklarda mikroorganizma ve zararlı bakterilerin vajina içerisine girişini önlediği yazıyor. Ki aslında ergenlik dönemine kadar bu bilgi doğru sayılabilir. Çünkü ergenlik öncesi kalın olan zar ergenlikle beraber östrojen hormonunun artmasıyla incelip esnek bir hal alıyor. Yani eskisi gibi koruma işlevselliği çok olmuyor. Anlayacağınız fizyolojik işlevinden çok özellikle müslüman ülkelerde sosyolojik bir işleve sahip. (İsteyenler internetten daha detaylı bilgiye sahip olabilirler)

Bizim ülkemizde de sosyolojik etkilerini sadece şu forumda açılan konulara ve yazılan cevaplara bakarak bile anlayabiliriz. "Sevgilimle ilişkiye girdim kızlık zarım bozuldu" diyen bir üyeye
-cehennemde yanacaksın
-git evlen
-evlenmeden 2-3 gün önce diktirip eşini kandırırsın
-ailenin, çevrenin yüzüne nasıl bakacaksın
gibisinden cevaplar geliyor.

Bizler kadın olarak kendimizi bu konuda aşağılıyoruz. Yapmayın, altı üstü bir kızlık zarı. Bazı insanlar utanmasa bekaretini kaybetmiş kadınları vebalıymış gibi toplumdan dışlayacak.

Belki de bu yüzden ülkemizde vajinismus bu kadar yaygın. Çünkü "kızlık zarı korumamız gereken en önemli varlığımız" ve "cinsellik çok büyük günah" gibisinden düşünceler yerleştiriliyor zihnimize.

Herkesin inancı, değerleri kendine. Kimsenin kimseyi böylesine sert yargılamaya, aşağılamaya hakkı yok. İsteyen cinselliğini evlenmeden önce yaşar, isteyen evlendikten sonra. Ve siz ahlak bekçisi değilsiniz. Herkesin hayat tarzı kendini ilgilendirir.

Beni yanlış anlayanlar çok olacak bundan eminim ama doğru anlayanlarda olacaktır mutlaka. Düşüncelerimi elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Çünkü bu sitede her gün, kendi bedenini tanımayan, kızlık zarı bozulduğu için psikolojisi bozulan ve kızlık zarı bozulan insanları aşağılayan üyeler görüyorum. Ve bu gerçekten üzücü.
Bu yazdıklarının işe yarayacağına, bazı kesimlerin bilinçleneceğine inanıyor musun gerçekten. Yoksa sırf içini dökmek için mi yazdın?

Bu yazdıklarının işe yarayacağına, bazı kesimlerin bilinçleneceğine inanıyor musun gerçekten. Yoksa sırf içini dökmek için mi yazdın?

%80 içimi dökmek için. Huylu huyundan vazgeçmez farkındayım. Ama artık kadın aşağılanmasına tahammül edemiyorum cidden. Bir şeyler yazmazsam patlayacaktım.

cinsellik ve din konusunda tartışmak sadece safları sıklaştırır.herkesin kendi doğrusuna daha sıkı sarılmasına neden olur.
bu bir süreç meselesi. bu yüzden şahsına saldırı gelmedikçe, umursamamak ,yok saymak kendi kafandaki insanlarla mutlu mesut yaşamak en mantıklısı.

Evet inancımıza göre evlilik öncesi cinsel ilişki yasaktır.
Ben de evlilik öncesi ilişkiye karşıyım.
Ancak erkektir yapar diyen cahillerle gerçekten inanan ve inancının gereğini yerine getirenler karıştırılmamalıdır .
Biz evlilik öncesi cinsel ilişkiye zina diyoruz ve bu haramdır.
Zina ise iki kişi arasında yapılır.
İlişki sırasında kadın zina yaparken erkek armut toplamaz , o da zina yapar.

Bunun dışında isteyen buna inanır isteyen inanmaz .
Kabul etmek ya da etmemek kişiye kalmıştır.
Kimse kimseyi yargılayamaz.
Hatta birçokları bilmese de dinimizde böyle günahların yayılması , birinin bir kusuru görülünce etrafa saçılması da haramdır.
Allah , kim benim bir kulumun bir günahını örterse ben de kıyamet gününde onun gunahlarını örterim diyor.
O yüzden kimse böyle bir cahilliği çirkinliği müslümanlık la bağdaştırmasın.

Son düzenleme:
%80 içimi dökmek için. Huylu huyundan vazgeçmez farkındayım. Ama artık kadın aşağılanmasına tahammül edemiyorum cidden. Bir şeyler yazmazsam patlayacaktım.
Kadının aşağılanmasını ancak toplumun bilinçlenmesiyle aşabiliriz. Bizim ülkemizde toplum bilinçlenmek yerine gittikçe cehaletin en derinlerine dalıyor. O yüzden benim artık umudum yok. Kendi küçük çevremden dışarı çıkmamaya çalışıyorum. Toplumun geneline hiç bir konuda ayak uyduramıyorum çünkü.

Ne yazık ki saygısız bir toplumuz...

Birtek bizim doğrumuz doğru, bir tek bizim yanlış bildiklerimiz yanlış . Empati kesinlikle yok . İnsanları hataları ile kabul etmek yerine aşağılamayı hor görmeyi ve dışlamayı terch ediyoruz...
Bize yanlış gelenlere bile bir abla bir kardeş olarak öğüt vermek yerine hesap sormayı ve sorgulamayı tercih ediyoruz...

Ki öyle insanlar gördüm ki kimseyle beraber olmamış ama her sevgilisi ile çırılçıplak sevişmiş... Ama sorsan çok karşı....

Bu dusunce kisiden kisiye degisr ama benim sinir oldugum hem hem herseyi yasayio gelip burda yok kizligim bozulmus mudur yok hamile olabilr miiym madem korkuyosun yapmicaksin yapcaksanda arkasinda durcaksin.ve bence cinsellij cok ozel bi duygu sadece sevdigi insanla yasaninca guzel ve ozel oldugunu dusunuyorum kendi isteginle korkusuzca cyoksa cok itici bi kavram geliyo bana.

Guzel yazmissin ama bu yaziyla sadece ortalikta birbirine bagiran insanlar yaratirsin. Yani gelip bilmis bilmis yazmak kendini iyi hissettiriyordur da, okuyup "ya haggatten yaaa dusunce tarzimi degistiriyim" diyen olmaz. Bu tip seyler forumda milletin birbirine cemkirmesiyle degismez, konusmakla falan degismez. Kadin bu ulkede guc veya soz sahibi degil, ben kizimi serbest birakayim demek icin belli bir sosyoekonomik seviyede olmak gerek. O seviyedeysen zaten bunlari bilir uygularsin, 6 aylik bebegin ivisi vivisi diye derdin olmaz, cunku o cocugun gelecegi garantidir.

Ha gelip burda bakire olmayana vik vik vik mahalle karisi gibi cemkiren ve kendi ezildigi gibi baskasini da ezmeye calisanlar yok mu, var. bunlara da bu cici kompozisyonla son veremezsin cunku dedigin gibi sosyal bir durum, bu kadinlarin kulturu bu artik, degismesi kendine bagli, hayatindaki bir anin kafasinda bir seyleri dank ettirmesine bagli.

Valla siz tartışmadan bıkmışsınız,hoşunuza gitmiyormuş bu durumlar ama tartışmaya açık bir konu açmışsınız ve ortalığı karıştıracaksınız..İnanılmaz gereksiz buldum konunuzu kusura bakmayın..Herkesin dini,ahlakı ve yaşam tarzı kendinedir..Bu yüzden kimisi kafaya takar kimisi kafaya takmaz..Sizi ilgilendiren birşey pek göremedim ben bu konuda..

Evet inancımıza göre evlilik öncesi cinsel ilişki yasaktır.
Ben de evlilik öncesi ilişkiye karşıyım.
Ancak erkektir yapar diyen cahillerle gerçekten inanan ve inancının gereğini yerine getirenler karıştırılmamalıdır .
Biz evlilik öncesi cinsel ilişkiye zina diyoruz ve bu haramdır.
Zina ise iki kişi arasında yapılır.
İlişki sırasında kadın zina yaparken erkek armut toplamaz , o da zina yapar.

Bakın bunlar islamdaki büyük günahlarmış. Benim merak ettiğim diğerlerini bu kadar önemsemezken zina denilen günahı neden bu kadar önemsiyoruz? Faiz yer ama zina yapmaz, dedikodu yapar ama zina yapmaz. Neden? Tartışmak değil amacım sadece merak ediyorum. Dedikodu yapan bir kadın öldürülmez ama sevdiğiyle sevişen öldürülür. Neden neden nedeen?

valla bu kadar sağlık ile ilgili site varken, kızlık zarı sorularını burada soranları anlamıyorum ben, bu devirde cehalet sadece bir seçim bence, bilmiyorum belki bi algı yetmezliğide vardır

Valla siz tartışmadan bıkmışsınız,hoşunuza gitmiyormuş bu durumlar ama tartışmaya açık bir konu açmışsınız ve ortalığı karıştıracaksınız..İnanılmaz gereksiz buldum konunuzu kusura bakmayın..Herkesin dini,ahlakı ve yaşam tarzı kendinedir..Bu yüzden kimisi kafaya takar kimisi kafaya takmaz..Sizi ilgilendiren birşey pek göremedim ben bu konuda..

O halde sizin bu konuya yazmanızda çok gereksiz.

Back