Cinsellik istememek

Bu sorular önemli
Eşinizi seviyor musunuz
Yakın zamanda doğum yaptınız mı
Bebek veya çok çocuk var mı evde
Maddi açıdan sıkıntınız var mı
Ön sevişme yapıyor musunuz bu süreci uzun tutmayı denediniz mi direk vajina ile oynayarak ön sevişmeye başlamak değil daha sakin başlayarak
Çalışıyorsanız işyerinizde veya başka kafaya taktığınız herhangi birşey var mı
Bu noktalarda sorun yoksa terapiye gitmek zorundasınız maalesef

Şu anda eğitimdeyim. Bu konu ile ilgili konuşuyorduk biraz önce. Mutlaka cinsel terapist bulmalısınız. Bu psikiyatrist de olabilir psikolog da. Önemli olan cinsel terapi eğitimi almış olması.

Cinsel istegi artirdigi iddia edileb gidalari yemeyi deneyebilirsiniz.

Iste keci boynuzu, incir, muz falan filan,

Denemis olursunuz, hem plasebo etkisi diye bisi de var, bence faydasi olur.

Dönemsel olabilir mi hep mi böyleydiniz ?

neden evlendiniz o zaman bilmiyor muydunuz eskiden beri frijit olduğunuzu. kocanızda da şikayet yok demek 1 çocuğunuz varken 2. çocuğa tüp bebek yapıyorsunuz. tuhaf. belki cinsek yöneliminiz farklıdır

Ben de cinsel isteği epey düşük biriyim. Dehb tanım var bazen buna sebep olabiliyormus. Cinsel terapi dışında şunları önerebilirim bence kesinlikle iyi gelen şeyler:

• disarda gün ışığında yürüyüş (dopamin artıyor hormonlar dengeleniyor)
  • yüzme spor salonu gibi düzenli spor (stres azalıyor)
  • yoga (vücut esniyor insan kendini daha iyi hissediyor ozguven artıyor)
  • meditasyon (rahatlamak takıntılı düşüncelerden uzaklaşmak yakınlaşma esnasında daha konsantre olmak)
  • bakımlı olmak, güzel kıyafetler, hoş gecelikler, iç çamaşırlari (bence insan kendini daha seksi hissedince daha istekli oluyor)
  • eşinizle gün içinde sohbet muhabbet beraber komik filmler izleyip gülme, sakalasma, beraber aktivite, paylaşım, gecelere akıp dans etme, beraber içip dağıtma (sizi yatak odası dışında yakinlastiracak bütün bu aktiviteler aslında bir tür on sevisme işlevi görüyor bence biz kadınlar için. Çoğumuz duygusal ve hormonların kontrol ettiği varlıklarız güven sevgi saygı aşk bunlar isteği çok etkiliyor bence)
  • eşinizle cinsel konularda konuşma, açıkça sorunlarınızı dile getirme, birlikte çözüm arama (biz bir takımız ikimiz hayatı paylaşıyoruz sorunlarımızı beraber çözeceğiz duygusunu artırır)
  • yatakta yeni şeyler deneme, seks oyuncakları alma, fantezileri paylaşma
  • kendi kendinize erotik kitaplar okuma, filmler izleme, vibrator deneme

Bence cinsel istek düşüklüğü durumları çoğu zaman stres, depresyon, fiziksel hastalıklar, yorgunluk, tükenmişlik... bunlarla alakali cikabiliyor ya. Aseksuellik durumlarını hariç tutuyorum o konuda bilgim yok, aseksuel olmadığınızı farz ederek konuşuyorum. Yani libido aslında yaşam enerjisi artıkça artan bisey. Şahsen mutlu olduğumda sağlıklı ve iyi hissettiğimde karşımdakine böyle coşkun bi sevgi ve güven hissettiğimde benim isteğim de artıyor. Bence sadece cinsellikte değil genel sağlığınızı da bir değerlendirmelisiniz

Birliktelik yaşamasanda evlenene kadar insan kendini az çok bilir. Madem böyle şeyler vardı ne diye evlendiniz?

Yani burdan size yardımcı olamayız diye düşünüyorum her şey olabilir, belki eşinizi sevmiyorsunuz, belki aseksüelsiniz hiç istemiyorsanız, belki libidonuz az, belki depresyon geçiriyorsunuz, belki başka şeyler... bir terapisye bir kez olsun görünmelisiniz bence.

Asexuel olabilirsiniz

sizin galiba çocuğunuz var ve tüp bebek tedavisi görüyorsunuz. bu durumda bebek sahibi olmak pek mantıklı değil bence. ama sanırım eşiniz istiyor. bence eşinizle konuşun terapi görmeniz şart. bu öncelikli. cinsel terapiye bütçe ayırsın eğer ayırmazsa önemsemezse kararlı bir şekilde ikna etmeye çalışın. cinsellik olmadan evlilik olmaz ki malesef

Bende sorun tamamen ilgilidir ama ben hoşlanmıyorum rahatsız ediyo mesela vajina ile oynanması yada gögüslerime dokunulması bişey hissettirmiyo koluma dokunmuşsun gbi çok kötü
LGBTQA+ daki ‘A’ Aseksuelleri temsil eder. Yani bazi insanlar sekse karsilarinda kim olursa olsun asla ilgi duymazlar. Yani yaniniza kivanc tatlitug ya da kenan imitzalioglu gelse git ote sicak oldu diyecebilecek durumda olabilirsiniz. Bazilari ise bu aseksuelligin ‘demiseksuel’ bantindadir. Yani biriyle cinsellik yasamasi icin o kisiyle inanilmaz bir duygusal bag ve yakinlik kurmasi gerekir. Ve tedavisi olan durumlar degildir bildigim kadariyla. Eger durum boyleyse. Bence bi dusunun yani hayatinizda hic mi birine bisey hissetmiyorsunuz? Mesela ben esimle evli olmasam karsima cok yakisikli biri ciksa firsati kacirmam:) seks yapmaya baslamadan once de hissederdim mesela boyle seyler. Dokunsa opse ya da ben yapsam diye dusunurdum ya da hayallerimde daha ileri gittigim olurdu. ama belki siz hic boyle hissetmediniz hic kimseye? Eger durum boyleyse dedigim gibi olabilir ama eger degilse terapinin yardimi olabilir veya esinize karsi cekiminiz zayiftir. Onun cozumu cok daha baska. Orda erkegin yetenekleri devreye giriyor. Kimi erkek var oluyu diriltir:) oyle oynar partneriyle ki zaten istemeden duramazsiniz ama kimisi var ya ben isimi halledeyim partnerim naparsa yapsin diye takilir. Falan filan. Once bi kendinizi tartin ve dusunun derim. Sonra cozum esinizde ise ona bunu anlatmaniz lazim.

Yatağa girip hadi seks yapalim diyince de olmuyor ki heyecan lazım cilveleşme kıyıda köşede sıkıştırma falan ay konuşturmayın beni Bir üyenin dediği gibi ten uyumu yoktur veya aseksuelsinizdır

Ten uyumu vs olması gerekiyor insan sevmese bile seksüel çekime kapılabiliyor bence ikisi de yok gibi ten uyumu-seksüel çekim sevgiyle bazen bağlantısız durumlar.

Öncelikle hormonlarını ölçtürmelisin eğer fizyolojik olarak bir rahatsızlık yoksa, psikolojik olarak destek almalısın.

Umarım eşiniz bu süreçte artık yeter diyip pes etmez ve farklı kararlar almaz.
Bu sizi çok daha fazla yıpratır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…