Haklısınız, dediklerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim tavsiyeniz içinBu konuyu dahi söylemekten imtina ettiğiniz biriyle sevgili olmayın lütfen.
Sevgilisiyle insan rahat eder, her konuyu çekinmeden konuşur,ilkelerini rahatça konuşur.
E ileride evlilik olduğunda cinsellik yaşanacağında da cinsellik korkutmaz arzularını. Çünkü onun yanında rahat hissedersiniz.
Evet biraz saçma olur durduk yere bu konuyu açmak eğer ki mevzusu açılırsa onun tarafından vs o zaman söyleyebilirsin canim benim tutumum bu yönde netim diye sonrasında keyfi bilir zatenİlişkiye başlanırken ya da flört döneminde mi konuşulur bu konular, yani direkt konuyu açmam garip kaçmaz mı? Ne zaman söylenilir bu
Tamamdır çok teşekkür ederimEvet biraz saçma olur durduk yere bu konuyu açmak eğer ki mevzusu açılırsa onun tarafından vs o zaman söyleyebilirsin canim benim tutumum bu yönde netim diye sonrasında keyfi bilir zaten
Karşıdaki kişinin hayat tercihleri benimkinden farklı olduğu için onun sırtına böyle bir yük vermek bana, ona haksızlık yapıyormuş gibi hissettirdi diyebilirim… dedikleriniz çok doğru, teşekkür ederimmBu tamamen sizin seçiminiz ister yaşarsınız ister yaşamazsınız. Zaten -yukarıda yazmışsınız- sırf erkeği memnun etmek için seks yapmak doğru değil. İki taraf içinde karşılıklı rıza olmalı. Aksi takdir de bazı kadınların sonrasında kendini kötü hissetmesinin sebebi bu.
Bu tipler yüzünden cinselliği korkunç bir şey sanıyor insanlar. İnsanlığın var oluşundan beri sevişiliyor. En temel dürtümüz üremek.Bir tanesiniz
Bi abla tavsiyesi de bendenÇok teşekkür ederim içime su serptiniz
Merhaba sevgili olursanız konuyu eger oralara getirirse açıkça söylersin ben evlenmeden cinsel iliski yasamak istemiyorum diye. Bu bir tercih ve sana saygi duymak zorunda seni herhangi bir seye zorlayamaz zaten, aradaki mesafeyi bastan korursan zaten sana karsi o tarz bir adim atamaz bence erkekler karsisindaki kadinin tavrına göre sekilleniyorlar. Eger sen cinsellige acik oldugunu belli edersen senden bunu ister, ama sen istemezsen abaza degilse seni zorlamaz. Abaza ise istemedigin halde israr ederse zaten ayrilirsin öyle adamdan hayır gelmez. Universiteye baslayacagina göre yaşında küçük. Bence cok doğru düşünüyorsun. Kendi ayaklarının üzerinde durmadan kimse böyle bir adim atmamali zaten. Yoksa gelip burda evlilik disi hamileyim nasil aldiririm konulari açıyorlar malesef, sorumluluğunu alamadigi seye kimse kalkismasa keskeMerhabalar, yaşım birçoğunuzdan eminim ki çok küçük bu yüzden sizlerden abla tavsiyesi almak istiyorum. Ben üniversiteye yeni başlayacağım, hayatımda hiç sevgilim olmadı ve gerçekten bir şeyler hissettiğim kendisine çok güvendiğim birisiyle bir ilişki yoluna gireceğiz gibi. Kendisi üniversiteden yeni mezun oldu. Kullanma gibi bir mevzu inanın söz konusu değil. Ben evlilikten önce cinsellik istemeyen birisiyim, cinsellikten çok korkuyorum bu da bir nevi kaçış yolum diyebilirim. Yarın öbür gün bu kişiyle beraber olursak ben cinsellik istemediğimi nasıl ne zaman söylemeliyim, kendisi eminim daha önce bunu tecrübe etmiştir, ben bunu nasıl ifade edebileceğimi hiç bilmiyorum. Görüşlerinizi merak ediyorum
Sırf erkeğin gönlü olsun mutlu olsun diye. İstemediğin hiç bir şey yapma.Lisedeyken bile 15 yaşındaki arkadaşlarım cinselliğe karşılarındaki sevgilileri istediği için adım atıyordu. Tüm lise hayatımda böyle örnekler gördüm ve bu beni çok korkuttu. Ben belki yanlış düşünüyorumdur ama teklif etmeyecek veya böyle bir adım atmayacak erkek yok algısından kurtulamıyorum
Sizin davranışlarınız zaten bunu ona anlatır. Sınırlarınızı davranislarinizla cizersiniz. Ama anlamadı is6o noktaya geldi. Ben bu aşamada böyle bir şey istemiyorum ya da kendimi buna hazır hissetmiyorum dersiniz olur biterMerhabalar, yaşım birçoğunuzdan eminim ki çok küçük bu yüzden sizlerden abla tavsiyesi almak istiyorum. Ben üniversiteye yeni başlayacağım, hayatımda hiç sevgilim olmadı ve gerçekten bir şeyler hissettiğim kendisine çok güvendiğim birisiyle bir ilişki yoluna gireceğiz gibi. Kendisi üniversiteden yeni mezun oldu. Kullanma gibi bir mevzu inanın söz konusu değil. Ben evlilikten önce cinsellik istemeyen birisiyim, cinsellikten çok korkuyorum bu da bir nevi kaçış yolum diyebilirim. Yarın öbür gün bu kişiyle beraber olursak ben cinsellik istemediğimi nasıl ne zaman söylemeliyim, kendisi eminim daha önce bunu tecrübe etmiştir, ben bunu nasıl ifade edebileceğimi hiç bilmiyorum. Görüşlerinizi merak ediyorum
Bu değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim sizeBu tipler yüzünden cinselliği korkunç bir şey sanıyor insanlar. İnsanlığın var oluşundan beri sevişiliyor. En temel dürtümüz üremek.
İşte aynen böyle kocaman kocaman anlamlar yükleyip, öz değerlerini seks üzerinden azaltan insanlar için "cinsellik istemek" için "hak etmek" lazım.
İstememek tamamen kendi tercihiniz. Olur da sevgili kişisi yükselip adım atarsa; hazır değilim, istemiyorum lütfen dersiniz. Baktınız sizi manipüle etmeye çalışıyor, dönüp arkanızı gidersiniz.
Bu da çok önemli bir tavsiye oldu, gerçekten çok teşekkür ederimmBi abla tavsiyesi de benden
Bazı tipler "Sen beni sevmiyorsun. Sevsen benle olmak isterdin" diye manipüle etmeye çalışır. Sakın kanma.
Biliyor musunuz iyi ki bu soruyu sormuşum da böyle cevaplar almışım diyorum, özellikle bu yazdığınızdan sonra. Sizde kendimi gördüm, onu bu haktan alıkoyuyormuş gibi hissettim dediniz ya benim de en büyük çekincem oydu. Çünkü benim için öncelik olmayan şey karşı taraf için öncelik olabilir ve benimle onu yaşayamıyorsa ona büyük haksızlık yapıyor olacağım düşüncesi… ve entel bir tiptim kendime yediremedim kısmı da çok tanıdık… ama bana çok iyi bir tavsiye oldu bu, gerçekten altın değerinde. Ne yapacağımı, böyle bir durumla karşı karşıya gelince ne söyleyeceğimi artık sayenizde daha rahat kestirebiliyorum. İnanın çok teşekkür ederimBen de ilk erkek arkadasimla yaklasik 2 yil ciktigimiz halde birlikte olmamistim ve iyi ki birlikte olmamisim diyorum simdi. Kendimi cok baski altinda hissediyordum, sanki onu onemli bir haktan alikoyuyormusum gibi. Tartismalarimizin onemli bir kismi buna dayaniyordu. Ama ben sihirli cumleyi soylememistim: "evlenmeden olmaz". Ben o aralar cok entel bir tip oldugum icin bunu soylemeyi kendime yedirememistim. Meger bunu soyleseymisim saygi duyacak ve bu konuda bana baski ve ikna cabalarina girmeyecekmis. Ayrildiktan aylar sonra bir kere karsilastigimizda bunun konusu acildi. Ben de cinsel iliskiyi evlenmeden dusunmedigimi soyledim. O da bana hemen ardindan evlenme teklifi etti. Benzer sekilde ikinci erkek arkadasima da bunu soyledigimde hemen ardindan evlenme teklifi etmisti. Bu iki teklife de cevap vermedim cunku bu teklifleri ciddi bulmadim. Ama buraya yazayim, erkeklerde boyle bir etkisi olabiliyor
Ben de ilk erkek arkadasimla yaklasik 2 yil ciktigimiz halde birlikte olmamistim ve iyi ki birlikte olmamisim diyorum simdi. Kendimi cok baski altinda hissediyordum, sanki onu onemli bir haktan alikoyuyormusum gibi. Tartismalarimizin onemli bir kismi buna dayaniyordu. Ama ben sihirli cumleyi soylememistim: "evlenmeden olmaz". Ben o aralar cok entel bir tip oldugum icin bunu soylemeyi kendime yedirememistim. Meger bunu soyleseymisim saygi duyacak ve bu konuda bana baski ve ikna cabalarina girmeyecekmis. Ayrildiktan aylar sonra bir kere karsilastigimizda bunun konusu acildi. Ben de cinsel iliskiyi evlenmeden dusunmedigimi soyledim. O da bana hemen ardindan evlenme teklifi etti. Benzer sekilde ikinci erkek arkadasima da bunu soyledigimde hemen ardindan evlenme teklifi etmisti. Bu iki teklife de cevap vermedim cunku bu teklifleri ciddi bulmadim. Ama buraya yazayim, erkeklerde boyle bir etkisi olabiliyor
Bir de çok özel olmazsa bir şey daha sorabilir miyim, sevgilinizle veya sevgililerinizle yakın temasta bulundunuz mu, bu temas yanlış anlaşılır mı? Öpüşmek vesaireBiliyor musunuz iyi ki bu soruyu sormuşum da böyle cevaplar almışım diyorum, özellikle bu yazdığınızdan sonra. Sizde kendimi gördüm, onu bu haktan alıkoyuyormuş gibi hissettim dediniz ya benim de en büyük çekincem oydu. Çünkü benim için öncelik olmayan şey karşı taraf için öncelik olabilir ve benimle onu yaşayamıyorsa ona büyük haksızlık yapıyor olacağım düşüncesi… ve entel bir tiptim kendime yediremedim kısmı da çok tanıdık… ama bana çok iyi bir tavsiye oldu bu, gerçekten altın değerinde. Ne yapacağımı, böyle bir durumla karşı karşıya gelince ne söyleyeceğimi artık sayenizde daha rahat kestirebiliyorum. İnanın çok teşekkür ederim