Cinsel kimlik karmaşası

Zeynep0118

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2019
5
0
29
Merhaba.oğlum için çok endişeleniyorum. Oğlum 5 buçuk yaşında sürekli kız gibi davranıyor. Kız kıyafetlerine özeniyor pembe rengi seviyor kız oyuncaklarıyla oymak istiyor erkek oyunları oynamıyor oyunlarında anne rolünü üstleniyor. Bu sene anaokuluna başladı hep kızlarla oynuyor. Hareketleri hep kız gibi(yürürken, dans ederken vs.) bu durumla karşılaşan varsa lütfen cevap verebilir mi. Karşılaştıysanız ne yaptınız. Geçici midir bu durum ne yapmalıyım lütfen yardım ediinnn

Bu kadar kaygılı iseniz bir pedagog ile görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Bu konuda çok endişeliyseniz bir çocuk psikoloğuna danışılabilir. Ama korkulacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Mesela bir çocukluk arkadaşım vardı ve kız olmasına rağmen hep erkeklerle futbol oynardı, erkek gibi giyinirdi. Abisini rol model alıyordu çünkü. Yaşı büyüdükçe normale döndü. Belki sizin oğlunuzun da çevresinde sevdiği ve model aldığı bir kız çocuğu falan vardır.

Merhaba.oğlum için çok endişeleniyorum. Oğlum 5 buçuk yaşında sürekli kız gibi davranıyor. Kız kıyafetlerine özeniyor pembe rengi seviyor kız oyuncaklarıyla oymak istiyor erkek oyunları oynamıyor oyunlarında anne rolünü üstleniyor. Bu sene anaokuluna başladı hep kızlarla oynuyor. Hareketleri hep kız gibi(yürürken, dans ederken vs.) bu durumla karşılaşan varsa lütfen cevap verebilir mi. Karşılaştıysanız ne yaptınız. Geçici midir bu durum ne yapmalıyım lütfen yardım ediinnn
Etrafında baba rolü yok mu ?

Endısenizde belki haklı belkı degılsınız bunu biz degıl pedagog fılan o minvalde kişiler daha ıyı bılır cocugu gozlemlemek uzere tabi.yıne burdan degıl.
Yıne anlatılanlarla degıl.

Gerçekten kaygı verici bir durum size hak veriyorum. Benim de erkek evladım var büyüyünce böyle olsa çok üzülürüm ve çözümüne bakarım. Lakin bu durumun evveline bakmak lazım gelir. Baba, dayı, amca vs gibi rol model aldığı kimse yok mu? Çevresindekiler genelde kadın ve kızlardan mı oluşuyor?

Ana okulundaki sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenin bu konudaki fikrinize yorumu nedir?
Ciddi bir sorun olduğunu düşünüyor iseniz yaşına uygun bir uzmandan çocuk psikoloğu, pedagog, rehberlik araştırma merkezi gibi destek almanız gerekiyor. Böyle kafada kurarak olmaz. Problem yoksa olayı da büyütmekten kurtulursunuz.

Gerçekten kaygı verici bir durum size hak veriyorum. Benim de erkek evladım var büyüyünce böyle olsa çok üzülürüm ve çözümüne bakarım. Lakin bu durumun evveline bakmak lazım gelir. Baba, dayı, amca vs gibi rol model aldığı kimse yok mu? Çevresindekiler genelde kadın ve kızlardan mı oluşuyor?
Hayır etrafında kadın kadar erkeklerde var babası,amcası ,babasının amcaları, çocukları vs. Çok var yani

Endişenizde haklısınız. Bence bu davranışları sergilediği zaman videoya çekip pedagog, çocuk pskoloğu ile görüşüp videolarını göstermelisiniz. Yoksa buradan okuyacağınız bizde de oldu geçici vs gibi cevaplar bence yetersiz kalır.

Benim bi erkek kuzenim o yaşlarda hep etek giyinmek isterdi, bi diğeri bebeklerle oynamak isterdi.. şimdi gayet normal erkek gibiler.. Babayla falan daha fazla vakit geçirsin bence..

Benim de küçüklüğümde apartmanımızda bir abla vardı erkeksi davranışları ve giyimi vardı. Yıllar sonra bir baktım kapanmış ve iki çocuklu hoş bir bayan olmuştu.

Bence doktoruruza söyleyin,belki hormonlarina bakılır.5yasinda çocuk cinsiyeti ayırabilir..Etrafında baba amca vs de varsa bana doğal gelmedi...Bir akrabamizin kızı vardı, küçükken hiç etek giymek toka takmak istemezdi.Ben kız değilim derdi,Su an genç kız ama degil yine erkeksi,giyimi davranışları...Sizi üzmek istemem ama belki hormon tedavisi falan alır ,şimdiden bir gösterin diye düşünüyorum en azından nasıl davranmanız gerektiğini bilirsiniz...Belki geçici bir durumdur sizdeki...Öyle de olabilir tabii.

X