Arabaya ilgi duymakla, etek sevmemekle cinsel kimlik karmaşası mi yasaniyormus? Kim demiş ki kızlar pembe sever,elbise giyer,bebek saçı tarar. Erkekler mekanik şeyleri sever diye.
Sacmaliktan başka bir şey değil. Geçenlerde bir paylaşım görmüştüm.biri ccouk mağazalari gezip gezip videoya almış. Tüm kız kıyafetleri ne kadar tatlı, güzel olduğuna dair sloganlar içeriyor. Pretty, icon, xy girl falan. Tüm erkek kıyafetleri de ne kadar çesur,maceracı, kahraman olduğuna dair sloganlar içeriyor. Yani kızın böyle bir dünyada erkek reyonundan giymesi bana göre bir sorun degil.
Erkek oyuncakları demişsiniz ama erkek oyuncağı diye bir şey mi var? Top deseniz kızların da koşup top oynamaya,oyun kurmaya ihtiyacı var. Building setler deseniz bir şey inşa etmek çocuğa da iyi gelir, tamir vs bunlar güzel şeyler. Benim yeğenim kiz. Açıkçası çok oyuncak alan bir teyze degilim,genelde kitap alıyorum . Ama doğumgünü vs oyuncak almam gerektiği zaman sinir oluyorum oyuncakcida. Kız oyunlarının geneli salak salak şeyler. Süslü makyajlı bebekler, uzun bacaklı barbieler, bebekler, bulaşık yıkama setleri, ütü setleri, elektirk süpürgesi oyuncağı...bu ne ya? Ben otuz yaşında sevmiyorum süpürgeyi, kız çocuğu neden sevsin:)
Bir de erkek oyuncaklarina bakıyorum Action manler, Su tabancaları, arabalar,Tamir setleri, inşa setleri...
Yani kızın erkek oyuncağı oynamasına sasmamali. Benim yeğenime de babası matkap aldı, evde kullanıyor kendince. Bebekcilikten daha çok seviyor.
O yüzden bence çok da korkmayın sorun bu kadarsa.
Yine de düzenli terapi desteği alin.
Eğer endişeniz yüksek boyuttaysa cinsel roller konusunda deneyim sahibi bir psikolog bulun.
Bunu da en iyi lgbt sayfalarinda sıkça paylaşılan psikologlar aracılığıyla yapabilirsiniz. Yillar önce isteyenlere ücretsiz psikolojik destek veren lgbt kuruluşları vardı, gönüllü terapistler ile. Şimdi ücretsiz olmasa da uygun bir tane bulabilirsiniz,bu kişilerin uzmanlık alanı bu olduğu için ve tonla insan gördükleri için sizin kızınızın herhangi bir eğilimi var mı yoksa kendi halinde bir kiz mı hemen anlarlar zaten.
Bazı terapistler bazı konularda yetersiz malesef.