• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsel kimlik karmaşası

Bende küçükken arabalarla oynayan, oyuncak He-man kılıcıyla gezen, cicili bicili tokalar takan yaşıtlarımın aksine saçlarımı falan toplatmayan bir kız çocuğuymuşum. Annem güne falan gittiğinde arkadaşlarının kızları bebekleriyle oynarken ben kılıcımı çekip “gölgelerin gücü adına” diye bağırıyormuşum😂 Sonradan oyuncak bebeklere, evcilik oyuncaklarına geçmişim daha “normal” görünen bir kız çocuğu olmuşum.
İçiniz rahat etsin diye bir pedagoga götürün elbette ama bana da normal bir durum gibi geldi.
Oyunu giyim tercihi bir noktadan sonra normal geliyor söylemleri insanı düşündürüyor. Cinsel kimliğinden memnun olmama bariz duruma geliyor işte o yüzden bizim endişemiz artıyor. Keşke erkek olsaydım cümlesi ve kızlar böyle yapar kalıplarının dışına çıkıp ona dair hiçbir şeyi yapmak istememesi insanı korkutuyor. Bir kere götürdüm ama bu konuda tecrübeli bir psikologla çalışmak daha mantıklı . Onun için de hem o kişiyi bulmak hem babayı ikna etmek hem de kendi ruh halimi hazır hissetmem gerekiyor sanırım.

Merhaba danışmak istediğim bir konu var. Kızım 4 yaşında . Birkaç aydır elbise etek vb. Şeyleri giymeyi reddediyor. Sadece pantolon tayt şort giymek istiyor. Bu çok dikkatimi çekmemişti ama son zamanlarda alışverişe çıktığımızda sadece erkek reyonu ilgisini çekiyor. Oyuncakçıda sadece arabalar. Bebeklerle oynamak istemiyor . Hatta bebeklerin yüzüne bakmıyor. Oyunlarda baba olacağım kral olacağım . İlerde de asker olmak istiyorum diyor. İnternete göz gezdirdiğimde cinsel kimlik bozukluğunun tüm belirtilerini görüyorum. Psikoloğa da gittik çok da güvenemedim. Bu yaşta olur dedi. Ama artık çok bunaldım düşünmekten. Kimse de ciddi bir şey olduğunun farkında değil. Babası da dahil. Çevrenizde bunun gibi örnekleri olan var mı düşüncelerinize ve örneklerinize ihtiyacım var.

Merhaba danışmak istediğim bir konu var. Kızım 4 yaşında . Birkaç aydır elbise etek vb. Şeyleri giymeyi reddediyor. Sadece pantolon tayt şort giymek istiyor. Bu çok dikkatimi çekmemişti ama son zamanlarda alışverişe çıktığımızda sadece erkek reyonu ilgisini çekiyor. Oyuncakçıda sadece arabalar. Bebeklerle oynamak istemiyor . Hatta bebeklerin yüzüne bakmıyor. Oyunlarda baba olacağım kral olacağım . İlerde de asker olmak istiyorum diyor. İnternete göz gezdirdiğimde cinsel kimlik bozukluğunun tüm belirtilerini görüyorum. Psikoloğa da gittik çok da güvenemedim. Bu yaşta olur dedi. Ama artık çok bunaldım düşünmekten. Kimse de ciddi bir şey olduğunun farkında değil. Babası da dahil. Çevrenizde bunun gibi örnekleri olan var mı düşüncelerinize ve örneklerinize ihtiyacım var.

Merhabalar, çocuğunuzun rol modelinin kim olduğu çok önemli, kısıtlayıcı bir aile misiniz yoksa kontrollü özgürlükçü mü? Çocuğunuz nasıl bir ortamın içinde ve bu davranış ne kadar süredir devam ediyor. Bunların cevabını alabilirsem yardımcı olmak isterim. İsterseniz özel mesaj ile anlatabilirsiniz.

Zaten makaleleri bilimsel araştırmaları takip etmeden kendimce bir şeyler uydurmuyorum. Sadece ilk gittiğim kişinin bu konuda deneyimi olduğunu düşünmüyorum. Ben de etek elbise giyen biri değilim ama erkek olmak istiyorum demiyorum belki siz de demediniz. Zaten kriterleri var sadece oyuncakları ve kıyafetleri değil ölçüt. Bunları yazıyorum ki önceden ben nasıl bilgi sahibi değilsem bu konuda hala fikri olmayanlar vardır eminim onlar da ergenlikte ya da sonradan ortaya çıkan bir şey olduğunu savunmasın aklına ufak bir soru işareti oluşsun

Maalesef düşünce yapınız yanlış. Bu şekilde düşünerek davrandıkça kızınızı baskılayarak, ki ister istemez düşünceleriniz çocuğa yansıyordur, çocuğun sizin açınızdan psikolojik baskı yaşamasına neden olursunuz.

Okuduğunuz makaleler ve araştırmalar bilimsel kanunlar değiller. O makalelerin kimler tarafından ne şartlarda yazıldığını teyit edemezsiniz eğer o alanda çalışan bir akademik personel ya da akademik eğitimi alan biri değilseniz. Bu yüzden makale diye okuduklarınızı ciddiye alarak hareket etmeyin.

Siz kendiniz yazmışsınız çocuk geç yaşa kadar sınırlı çevreyle büyümüş ek olarak sürekli babasıyla zaman geçiriyormuş. Çocuk kendi içinde babayı ideal insan yerine koyarak özenme yaşıyor.

Bizim gibi ülkelerde cinsiyet kalıpları çok kalın kırmızı çizgilerle belirlendiği için aileler çocuklarının cinsel kimlik karmaşası yaşadığını sanıyorlar. Toplum çocuklara bile küçük yaşta etiket yapıştırıyor ama bu yanlış.

Cinsek kimlik karmaşası ergenlikte başlar eğer başlarsa. Başladığında da çocuğun kendi hissettiği ile bedeninde yaşanan yenilikleri garipsemesiyle belli olur genellikle. sizin çocukta bunla alakalı bir şey yok.

Benim bı akrabam öyleydi lise zamanına kadar erkek gibi takıldı. Erkeklerle oynardı evcilik oynamazdi bebeklerle ilgisi yoktu vs. Yıllar sonra konuşunca ailem hep erkek gibi olduğumu soylerdi bende kendimi buna inandirmistim demek ki erkek gibiyim ben diye dusunuyordum o yüzden oyleydim liseye geçince kendimi sorguladım demişti. Şuan gayet bakımlı kokoş bı genç kız 💃 başka bı akrabam da sanırım 3-4 yaşlarındaydı erkekti fakat ablasının eteklerine takmıştı kafayı sürekli onlari giymeye çalışırdı zamanla kendiliğinden bıraktı.

Yanlış hatırlamıyorsam 3 yaştan itibaren cinsel kimlik tanınmaya başlıyor şuan etrafını keşfediyor olabilir erkeklerle ilgili şeyler daha dikkat çekici geliyor olabilir

Ben de renk ve oyuncak cinsiyeti olur diyen biri değilim zaten arabaları da tamir seti de makyaj malzemeleri de bebekleri de var. Mavi de giydirdim pembe de. Ancak normal denilen bir şey olduğunu düşünüyorum yani hepsi olsa da biraz olsun cinsiyetine eğilim olması gerekir içinden sadece karşıt cinsiyet oyuncak ve kıyafetlerine yönelmesi diğerlerini reddetmesi normal değil diye düşünüyorum.
İyi günler, bugünlerde durumunuz nasıl merak ettim.. fayda gördüğünüz, destek aldığınız bir yer var mı? Ben de benzer sıkıntıyı 6 yaşındaki kızımla yaşıyorum.. sadece erkek reyonundan giyinmek istiyor.. etek elbiseyi reddediyor.. erkek kahramanları olmak istiyor.. babası ve abisinin kıyafetine özeniyor.. pipim olsaydı diyor🥹

Back