Ben Hollanda'da yasiyorum, burda ilk cinsel egitimi ben ortaokulun ilk senesi gordum. Yani 11 12 yaslarindaydim. Cinsel egitim olarak biz oyle ayri bir ders gormedik. Bijoloji dersinde isledik bu konulari. Isledigimiz konular ise genel olarak kadin ve erkek cinsel organlari, hamile kalmamak icin uygulanan yontemler, kondom cesitleri ve kondomun nasil kullanilacagi, hamilelik haplari ve nasil kullanilacagi, nasil hamile kalindigi (ustu kapali bir sekilde cocuklara uygun anlatim), hamile kaldiktan sonra kadin vucudunda olan degisiklikler, yumurtanin gelisimi ve dollenmesi, coguk dogumunda bebegin izledigi yol. Hamile kalmadigin takdirde kadin vucudunda nelerin oldugu, kadinlarin hangi aralikta hamile kaldiklari, kadinlarin adet donemi. Tabiki kondom kullaniminin neden cok onemli oldugu, cinsel yolla bulasan hastaliklar vs..
Sinifa hocamiz herkese birer kondom dagitmisti, alin cuzdaninizda bulunsun felan demisti hatirliyorum baya :)))
Simdi ben bu derslerden cok sey ogrendim ve bizim sinifimizda da cok musluman vardi. Biz bu anlatilanlari normal dersmis gibi dinledik, sinav olduk. Taskinlik, laubalilik yapan da olmadi. Boyle bir ortam Turkiye'de olabilir mi hic sanmiyorum. Bizim genclerimize cinsellik desen agizlar bes karis aciliyor, gulmeler sakalar bel alti sakalar havada ucusuyor. Maalesef zihniyet degismeden olmaz. Turkiye'de karma siniflarda olmasa bile kizlara erkeklere bunlar anlatilmali.