Cinli kedim

Bu insanlarda cins kedi besleme huyu nedir ya ben özellikle cins alanlara hatta satın alanlara pekte hayvansever gozuyle bakmıyorum. Bizim ev mustakildi evde 6 sokak kopegi 12 sokak kedisi yasıyordu tabi bahceliydi evimiz babam bahceye gelen kopege yemek vereyim derken bu sefer sokaktan gecen köpek bakıyor bizim bahce hayvan kaynıyor oda gelip katılıyordu ve hepsi uslu hayvanlardı biz tatillere falan giderken cogu evi terketmiş oluyordu biz yokuz diye döndugumzde geri dönüyorlardı hele kediler en azı 5-6 yıl kaldı bir kedimiz vRdı o 12 sene bizle o evde yasadı birde doguruyordu ki Allah var o yoklukta onca hayvanı nasıl besledik ben de bilmiyorum ama yetiyordu hersey bir tane de inegimiz vardı onu satınca ahır gibi biryer Bos kaldı o hayvanların kışın yuvası oldu normalde yıkacaktı babam orayı ama hayvanlar girip uyuyorlardı diye karısmadık kedisi kopegi hepsi bir aradagayet anlasıyorlardı . Zamanla daha da cogaldlar orada evimize kasaplar yakındı gidip 1 liraya 2 cuval dolusu tavuk kırıntısı alırdık doya doya yerlerdi . Birde henüz suriye gocu yoktu kapı pencere acık yatardık mahallemizde olay falan olmazdı tertemzidi sabahın en tatlı saatleri 6-7-8 arası kediler cok oyuncu olur essek kadar kediler tepemizde hoplayıp zıplayıp birbirleriyle oynardı ya bakarım sacıma bir tırnak takılmıs sacımla oynuyor la yuru git yeter her sabah tepemdesin derdim 😂 tabi sonta oralara suriyeliler musaallat olunca o evden tasındık esyaları yükleyip gidnce o arabanın arkasından bakışları hala yüregimi sızlatır mahalledeki herkes severdi onları ama cogu kişi tasındı ordan hayvanlarda kimsesiz kalınca terketmişlrr oraları ziyarete gittigmde hiçbirini göremedim kimisini araba carpmıs eski komsular diyor kimisini birileri gelip yavruyken Almıs ne guzel kocaman aikeydik ya ailece işimiz gucumuz tum ugrasımız onlar olmustu canı sıkılan gidip 2 kedi mıncıklıyordu . Cok komik bişey olmustu babam evin önüne cimento dökmüştü beton yapmak için bizide ozellikle uyardı sakın dısarı cıkmayın bikac saat diye skkdf hepimiz evde TV izliyoruz babam bi cıktıvki ne gorsun heryer kedi patisi minik minik akakkslsf bu kediler cokta zorluk gordu bir cani kuzenim vardı evli 3 cocuklu cocuklarınıda esinide doverdi pskolojik sorunlu adam bigun bize geldignde bu ne ya heryer kedi sizinnevde bişey yenilmez içilmez dedi evi yakındı bize hergun bizdydi hayvanlara işkence edetdi babam kovardı gene gelirdi yuzsuz sonra daha yeni yavrulamıs olan bir anne kediyle 7 yavrusunu cuvala koydu agzınu baglayıp evin önünde sulama kanal geciyor kanala fırlattı hayvanları ben o cuval boyunca kostüm kanalın kenarında en son bir abi vardı ona söyledim o cuvalı alırmısn o baya buyıktu girdi suya cıkarıd hayvanları onları kurtardım ama kuzenim hayvanlara yaptıgı onca işkenceden sonra azab cekmeye basladı yemin ederim kafayı yedi pturdugu yerden zıplıyor sanki suda bogulugorum diyor kendi kendine bagırıp cıglık atıyor heryerde kedi var diyor halbukı kedi medi yok kafayı sıyırdı😂 sadece kedilerimze degıl bir tabanca almıştı onu kopeklerimizin üzerinde denedi neymiş bıkmıs köpeklerden hayvanların dilleri delik desik oldu ölmediler Allah'tan ama lan kucucktuk nasıl korktuk nasıl karsı cıkamadık hala kendimizi sucluyoruz babamda yoktu söfördü bizi hep o hayvanlar korudu bahceye virtane yabancı almazlardı gitti hayvanlar birdaha gelmesin diye ates etti hepsine o gördügümüz sahneler hala gtmiyor gozumuzun önünde ama Allah oyle bir karsılık verdi ki sonra asırı alkolden öldü gitti genc yasta mezarına cenazesine bile gitmedik nasıl sevindik 7 kat yabancının ölümüne uzulurkrn kendi kanım kuzenime asla uzulmedim ailesine de o hayvanlara da yaptıgı işkencelerin cezasını Rabbim cıkardı . Baya konu dısı oldu kusura bakma konu sahibi.ama cins falan farketmiyor bu kediler kucukkn cok oyuncu oluyor büyüyünce zaten dotlerini kaldırmıyorlar😂

Konu başlığının kötü niyetle yazdığını düşünmüyorum
bence siz bebekle ikisini yapamamışsınız
annelik iç güdünüz daha ağır basmış elinizde ki kediş de biraz fazla hareketli olunca zorlanmışsınız

inşallah iyi bir aile bulup sahiplendirin
Zaten bi hayvan sahipleniyorlar oyalanmak için , bebek olunca ee tüy dokuyor bebege yaklasıyor bakımı zor bilmem ne atmaya bahane arıyorlar genelde.

Bu nasıl bir merhametsizlik.O kedi senin dikkatsizliğin yüzünden öldü.Düşen çocuk olsa bu cümleyi yazabilecek miydin?Bir can gitti dikkatsizliğin yüzünden bu ne rahatlık
O kedi öldüğünde benim karnım burnumda hamileydim, ne çok biliyorsun ne kadar emin konuşuyorsun haddini bil sen benim ne yaşadığımı nerden biliyorsun. Yürü git başka yerde duyar kas çocuğumla kıyaslama yapmayı kes merhametsiz olan sensin. Sabah sabah asabımı bozma.

Merhabalar herkese. Başlıkta da belirttiğim gibi konu kedim. Dert çok ama şu sıralar revaşta olan maalesef bu.
Ben ve eşim çok hayvan sever insanlarız, kendimi bildim bileli hayvan besledim gözüm gibi baktım (kedi, köpek, kuş), sokak hayvanları vs...
Geçen yıl kedimiz terastan düştü ve maalesef öldü, tabi eşim de ben de çok üzüldük çok ağladık uzunca bi süre etkisinden çıkamadık, üstelik hamileydim, kediye sahip çıkamadım çocuğuma nasıl bakacağım gibi duygusal kahrolmalar vs derken atlattık ama unutamadık... Gel gelelim cinli kedimize..
Hayalimiz bebeğimizin kediyle büyümesi hayvan sevgisi bilmesi vs idi, tabi ben kedimiz öldükten sonra hiç bir şekilde istememiştim kedi bir daha, arkadaşımızın kedisi doğum yaptı, sahiplenelim mi alalım mı edelim mi derken ortak kararımızla sahiplendik. Siyam cinsi bir CANAVAR.
Arkadaşlar bunu gerçekten utanarak söylüyorum, bazen kendime kızıyorum böyle düşündüğüm için ama hayatımda ilk defa bir hayvandan nefret ettim. Şuan 4 aylık, okadar yaramaz okadar hiperaktif ki, evde her yerde, asla rahat huzur vermiyor, uyutmuyor, kapatsam biryere deli gibi bağırıyor ve KAPININ KOLUNU AÇABİLİYOR. ayaklarıma yapışıyor sürekli yan yan zıplaya zıplaya sürekli ayağımda ısırıyor oyun yapıyor evet ama okadar bunalıyorum ki artık, kızımı uyuturken onu da oyun sanıp çocuğun saçına başına dalıyor, yatağına yatırıyorum, gidip uyandırıyor, sensörlü gibi her hareketi oyun olarak algılayıp üstümüze atlıyor deli gibi. Ve günün her saati her dakikası böyle. Eşime sahiplendirelim katlanamıyorum diyorum izin vermiyor, bazen vicdan yapıyorum, çünkü çok sinirleniyorum. Sonra kıyamıyorum, ama bu kıyamama hissi 5 dk bile sürmüyor ona bile vakit bırakmıyor. Ben ne yapacağım, eşimi nasıl ikna edeceğim bilmiyorum. Ama bu kediyle ciddi anlamda başım dertte. Benim kedilerim scottishti yıllarca baktım, bilen biler inanılmaz güzel huylulardır. Siyam besleyen var mı, bu hayvan durulur mu???
bizimde kedilerimiz var iki tane sokak kedisi tekir öyle süslü püslü değiller, baya bir hareket ederler sağ olsunlar kışın bile bahçe kapısını açık bırakırız sırf rahat rahat dolaşıp gelsinler diye, kendime masraf yapmıyorum onlarla ilgilendiğim kadar. bu arada 1 ay önce sonradan sahiplenilen tekirim ilk kedimin gözünün kör olmasına sebep oldu o kadar üzüldüm o kadar içim yandı ki o halde sokağa bırakamadık eve alıştı bir kere diye. annemin bizden sakındığı koltuklarını tırnakları ile oynarken mahvettiler. gece uyurken annemle uyumayı sevdikleri için kaç yaşındaki annemle babam yatağın kenarında eğrelti gibi yatmaya alıştılar asıl demek istediğim evin çocuğu gibiler. yaramaz mı evet çok yaramazlar bazen tahammül sınırları zorlanıp ağladığımız oluyor, KAPI KOLU DEMİŞSİNİZ :) bizimki sürmeli panjuru kaydırıp ordan dışarı çıkıyor sonra kapatıyor bide kapı kolları hak getire. yani sizin önceden beslediğiniz hayvan gayet sessiz uslu adeta bir süs gibi olduğu için böyle şaşırmanız normal.

Zaten bi hayvan sahipleniyorlar oyalanmak için , bebek olunca ee tüy dokuyor bebege yaklasıyor bakımı zor bilmem ne atmaya bahane arıyorlar genelde.
benim de evimde kedim var inanın 2 kızım var
ama o oğluş var ya o oğluş bana huzur veriyor geliyor mırlıyor bana yumuş yumuş yapıyor oynuyor günümün yorgunluğunu alıyor o kadar masum ve bize mahkum geliyor ki

Ya arkadaşlar biraz sakin olsanız mi cinli mıdır nedir diye söylenir yani deyim olarak hayvana zarar vermemiş konu sahibi şu an bir süreçten geçiyor çocuğu koruma iç güdüsü bir taraftan kediyle ilgili çelişki de kalmış bu şekilde hayvanseverlik yapıp kediye yardımcı olmuyorsunuz ki .
Konu sahibi sizde genellikle linclenen yorumlara cevap vermişsiniz belki gormemissinizdir mesajı diye tekrar yorum yapmak istiyorum .

Eve mama saklayin mamaları arayıp bulsun avlanma gudusu azalır.
Günde yarım saat oyun oynatın ki enerjisini artsın zamanla sakinlesecek
Karton kutular saklanabilecegi yerler olsun
Sizi av olarak oyun arkadaşı olarak görüyor ellerinizle oynatmayin oyuncaklarla oynatın
Benim kedim kapaklara bayılır küçük kapakları atın top mesrla peşinden koşsun
Ben kuru mamasını firlatiyorum peşinden koşuyor böyle böyle nefes nefese kalıp yoruluyor
Size saldırdığındw asla bagirmayin anlamaz dikkatini çekecek bir şeyler fırlatın

Hayvanseverlik demek binbir sağlık sorunları olan hayatları eklem rahatsızlıklaeı yüzünden acılar içinde geçen scottish alıp onu da camdan düşürmek değil hanımefendi.Süs gibi kenarda dursun canım isteyince gidip başını okşayayım hayvanseverlik değil.Dünyanın en normal yavru kedisini anlatıyorsunuz tabiki hareketli olacak.

Çocuğunuz yaramazlık yapsa evlatlık mı vermeyi düşünecektiniz?Bu çocuk hiperaktif cinli alsın bunu kim alıyosa mı diyeceksiniz?

Gerçekten çok sinirleniyorum sizin gibi insanlara.Kedi hiç büyümeyen bir bebek gibi nasıl olurda dikkat etmezsiniz terastan düşürürsünüz?O kedi sizin beceriksizliğiniz dikkatsizliğiniz yüzünden öldü.Siz öldürdünüz onu,almadığınız önlemler öldürdü.Şimdi bir de bebeğiniz olmuş bu defa dikkat edersiniz umarım.Sorumsuz bencil insanlar ne kedi annesi ne insan yavrusu annesi olmayı hak etmiyor

Hayvanseverlik demek binbir sağlık sorunları olan hayatları eklem rahatsızlıklaeı yüzünden acılar içinde geçen scottish alıp onu da camdan düşürmek değil hanımefendi.Süs gibi kenarda dursun canım isteyince gidip başını okşayayım hayvanseverlik değil.Dünyanın en normal yavru kedisini anlatıyorsunuz tabiki hareketli olacak.

Çocuğunuz yaramazlık yapsa evlatlık mı vermeyi düşünecektiniz?Bu çocuk hiperaktif cinli alsın bunu kim alıyosa mı diyeceksiniz?

Gerçekten çok sinirleniyorum sizin gibi insanlara.Kedi hiç büyümeyen bir bebek gibi nasıl olurda dikkat etmezsiniz terastan düşürürsünüz?O kedi sizin beceriksizliğiniz dikkatsizliğiniz yüzünden öldü.Siz öldürdünüz onu,almadığınız önlemler öldürdü.Şimdi bir de bebeğiniz olmuş bu defa dikkat edersiniz umarım.Sorumsuz bencil insanlar ne kedi annesi ne insan yavrusu annesi olmayı hak etmiyor
Ben bir anneyim ve anne olmak için de çok mücadele verdim lafını bil konuş bu önyargıyı kes. Kapıyı bacayı açmadım kedi düşüp ölsün diye. Hiç tanımadığın biri hakkında böyle konuşmazsın. Benim gibisini bilmem ama senin gibi fikri zikri bozuk boş yapan insanlarla uğraşamam.

Ya arkadaşlar biraz sakin olsanız mi cinli mıdır nedir diye söylenir yani deyim olarak hayvana zarar vermemiş konu sahibi şu an bir süreçten geçiyor çocuğu koruma iç güdüsü bir taraftan kediyle ilgili çelişki de kalmış bu şekilde hayvanseverlik yapıp kediye yardımcı olmuyorsunuz ki .
Konu sahibi sizde genellikle linclenen yorumlara cevap vermişsiniz belki gormemissinizdir mesajı diye tekrar yorum yapmak istiyorum .

Eve mama saklayin mamaları arayıp bulsun avlanma gudusu azalır.
Günde yarım saat oyun oynatın ki enerjisini artsın zamanla sakinlesecek
Karton kutular saklanabilecegi yerler olsun
Sizi av olarak oyun arkadaşı olarak görüyor ellerinizle oynatmayin oyuncaklarla oynatın
Benim kedim kapaklara bayılır küçük kapakları atın top mesrla peşinden koşsun
Ben kuru mamasını firlatiyorum peşinden koşuyor böyle böyle nefes nefese kalıp yoruluyor
Size saldırdığındw asla bagirmayin anlamaz dikkatini çekecek bir şeyler fırlatın
Bir Dünya oyuncağı var evin her yerinde gezdiriyor, kızımın bir tavşanı var peluş onu şamar manyağı yaptı 😁 kediye tabiki bağırmıyorum, öyle bir tepki veriyorlar ki konu senin gibisi anne olmasına kadar geldi valla, zihniyetlere bak ya yazık

Bence eşinize karşı kararlı olun sahiplenirmek istediğinizle alakalı. Gerçekten hem bebek hem kedi aynı anda yapamadığınızı aslında onun da anlaması zor değil. Bence bir şekilde hemen sahiplendirin. Kim bilir belki eşiniz sizin kadar ilgilenmiyor bile 🤷‍♀️

Bir Dünya oyuncağı var evin her yerinde gezdiriyor, kızımın bir tavşanı var peluş onu şamar manyağı yaptı 😁 kediye tabiki bağırmıyorum, öyle bir tepki veriyorlar ki konu senin gibisi anne olmasına kadar geldi valla, zihniyetlere bak ya yazık
Bıyıkları mama kabına değiyor mu bu onları çok strese sokuyor iki su kabı olursa da güzel olur kaplar dediigim gibi derin olmazsa iyi olur konu sahibi

Bence eşinize karşı kararlı olun sahiplenirmek istediğinizle alakalı. Gerçekten hem bebek hem kedi aynı anda yapamadığınızı aslında onun da anlaması zor değil. Bence bir şekilde hemen sahiplendirin. Kim bilir belki eşiniz sizin kadar ilgilenmiyor bile 🤷‍♀️
Eşim çok seviyor 🥰 ve ilgileniyoruz olması gerektiği gibi, dert yandığım şey kızım, kedinin hiperaktifliği, sürekli saldırı halinde oluşu, her sabah 4 5 gibi kızımı uyandırışı, odaya kapatsam deli gibi bağırıp kapıyı açabiliyor oluşu..... Oy

Eşim çok seviyor 🥰 ve ilgileniyoruz olması gerektiği gibi, dert yandığım şey kızım, kedinin hiperaktifliği, sürekli saldırı halinde oluşu, her sabah 4 5 gibi kızımı uyandırışı, odaya kapatsam deli gibi bağırıp kapıyı açabiliyor oluşu..... Oy
Kıskanıyor olabılır bebişi

Büyüdükçe azalıyor yaramazlıkları
Suyu sevmiyolar ısırdığı zaman su atın bir iki damla

Kapatmak odaya daha hırçın yapabılır hem de yazık hayvana😔

Bu arada bebiş uyanınca sizin de uyanacağınızı bildiği için onu uyandırıyor
Benım kedım de dolabı tırmalar ama sadece eşim uyurken
Çünkü sese duyarlı oldğunu biliyor

Ben tek olayım yapmaz çünkü bilir umursamıyorum

Acayip zekidir siyamlar

Ben kendi kedimi çok sakin bilirdim 3 yaşında british kendisi. Ta ki başka Bi kediyle aynı ortamda karşılaşana kadar. Ondan sonra Bi karakter değişimine uğradı. Cin kaçtı içine diyebiliriz. Yılan gibi tıslayıp bacaklarımıza atılıyordu. Az da değil boydan boya çizip kan içinde kalıyorduk. Evde hareket edemez olmuştuk pusuda bekliyordu sehpaların masaların altına saklanıp. Kuydu köşelerde kıstırouorsu. Çocuklar anneee yetiş kurtar beni diye bağırıyorlardı😂😂😂 o nedenle sizi anlayabiliyorum. Neyse ki kısa sürdü bu hal. Şu an eski haline döndü. Umarım sizinki de durulur bir an önce.

EF957C40-F89B-40E1-96A8-328D4357CD6C.jpeg
BF1AEDF0-F53E-4744-9F78-3E550C9B2465.jpeg
919C9938-FBD5-4E76-8141-887304993D67.jpeg

vetoya giderken aşı için ne kadar korktu arabada dil dışarda miyaaav miyaaav
o kadar masumlar korunmasızlar ki ne hissetti acaba
bırakacağımızı mı sanıyor nedir kendi bildikleri ortamda uzaklaşınca çok üzülüyorlar
tabii en son mutlu eve dönüş
oğluma da bi maşallahınızı alırım

X