- 8 Ağustos 2022
- 873
- 808
Bu insanlarda cins kedi besleme huyu nedir ya ben özellikle cins alanlara hatta satın alanlara pekte hayvansever gozuyle bakmıyorum. Bizim ev mustakildi evde 6 sokak kopegi 12 sokak kedisi yasıyordu tabi bahceliydi evimiz babam bahceye gelen kopege yemek vereyim derken bu sefer sokaktan gecen köpek bakıyor bizim bahce hayvan kaynıyor oda gelip katılıyordu ve hepsi uslu hayvanlardı biz tatillere falan giderken cogu evi terketmiş oluyordu biz yokuz diye döndugumzde geri dönüyorlardı hele kediler en azı 5-6 yıl kaldı bir kedimiz vRdı o 12 sene bizle o evde yasadı birde doguruyordu ki Allah var o yoklukta onca hayvanı nasıl besledik ben de bilmiyorum ama yetiyordu hersey bir tane de inegimiz vardı onu satınca ahır gibi biryer Bos kaldı o hayvanların kışın yuvası oldu normalde yıkacaktı babam orayı ama hayvanlar girip uyuyorlardı diye karısmadık kedisi kopegi hepsi bir aradagayet anlasıyorlardı . Zamanla daha da cogaldlar orada evimize kasaplar yakındı gidip 1 liraya 2 cuval dolusu tavuk kırıntısı alırdık doya doya yerlerdi . Birde henüz suriye gocu yoktu kapı pencere acık yatardık mahallemizde olay falan olmazdı tertemzidi sabahın en tatlı saatleri 6-7-8 arası kediler cok oyuncu olur essek kadar kediler tepemizde hoplayıp zıplayıp birbirleriyle oynardı ya bakarım sacıma bir tırnak takılmıs sacımla oynuyor la yuru git yeter her sabah tepemdesin derdim tabi sonta oralara suriyeliler musaallat olunca o evden tasındık esyaları yükleyip gidnce o arabanın arkasından bakışları hala yüregimi sızlatır mahalledeki herkes severdi onları ama cogu kişi tasındı ordan hayvanlarda kimsesiz kalınca terketmişlrr oraları ziyarete gittigmde hiçbirini göremedim kimisini araba carpmıs eski komsular diyor kimisini birileri gelip yavruyken Almıs ne guzel kocaman aikeydik ya ailece işimiz gucumuz tum ugrasımız onlar olmustu canı sıkılan gidip 2 kedi mıncıklıyordu . Cok komik bişey olmustu babam evin önüne cimento dökmüştü beton yapmak için bizide ozellikle uyardı sakın dısarı cıkmayın bikac saat diye skkdf hepimiz evde TV izliyoruz babam bi cıktıvki ne gorsun heryer kedi patisi minik minik akakkslsf bu kediler cokta zorluk gordu bir cani kuzenim vardı evli 3 cocuklu cocuklarınıda esinide doverdi pskolojik sorunlu adam bigun bize geldignde bu ne ya heryer kedi sizinnevde bişey yenilmez içilmez dedi evi yakındı bize hergun bizdydi hayvanlara işkence edetdi babam kovardı gene gelirdi yuzsuz sonra daha yeni yavrulamıs olan bir anne kediyle 7 yavrusunu cuvala koydu agzınu baglayıp evin önünde sulama kanal geciyor kanala fırlattı hayvanları ben o cuval boyunca kostüm kanalın kenarında en son bir abi vardı ona söyledim o cuvalı alırmısn o baya buyıktu girdi suya cıkarıd hayvanları onları kurtardım ama kuzenim hayvanlara yaptıgı onca işkenceden sonra azab cekmeye basladı yemin ederim kafayı yedi pturdugu yerden zıplıyor sanki suda bogulugorum diyor kendi kendine bagırıp cıglık atıyor heryerde kedi var diyor halbukı kedi medi yok kafayı sıyırdı sadece kedilerimze degıl bir tabanca almıştı onu kopeklerimizin üzerinde denedi neymiş bıkmıs köpeklerden hayvanların dilleri delik desik oldu ölmediler Allah'tan ama lan kucucktuk nasıl korktuk nasıl karsı cıkamadık hala kendimizi sucluyoruz babamda yoktu söfördü bizi hep o hayvanlar korudu bahceye virtane yabancı almazlardı gitti hayvanlar birdaha gelmesin diye ates etti hepsine o gördügümüz sahneler hala gtmiyor gozumuzun önünde ama Allah oyle bir karsılık verdi ki sonra asırı alkolden öldü gitti genc yasta mezarına cenazesine bile gitmedik nasıl sevindik 7 kat yabancının ölümüne uzulurkrn kendi kanım kuzenime asla uzulmedim ailesine de o hayvanlara da yaptıgı işkencelerin cezasını Rabbim cıkardı . Baya konu dısı oldu kusura bakma konu sahibi.ama cins falan farketmiyor bu kediler kucukkn cok oyuncu oluyor büyüyünce zaten dotlerini kaldırmıyorlar