Cinli kedim

O kedi öldüğünde benim karnım burnumda hamileydim, ne çok biliyorsun ne kadar emin konuşuyorsun haddini bil sen benim ne yaşadığımı nerden biliyorsun. Yürü git başka yerde duyar kas çocuğumla kıyaslama yapmayı kes merhametsiz olan sensin. Sabah sabah asabımı bozma.
Ne bu asabımı bozma falan hayrola ya??

Ne yaşadığını kendin anlatmışsın işte scottish sahiplenmişsin dikkat etmemişsin terastan düşmüş ölmüş ben mi uydurdum??

Konuna verilen cevapları beğenmeyip yürü git falan diyemezsin eleştiriye tahammülün yoksa burda konu açmayacaksın.

Siz biraz şekilcisiniz sanirim.
Scotish uslu siyam hareketli diye bir şey yok.
Hatta siyam bana hep çok asil gelmiştir mağrur bir duruşu oluyor o kedilerin. Scotishler de tabiat itibarıyla biraz tembeller.
Siz instaya foto atacak kedi istiyorsunuz ama gerçekten bir canlının sorumluluğunu almak istemiyorsunuz yoksa bu kadar sızlanmazdınız.
İleride kendi çocuğunuz da hareketli olabilir napacaksiniz ona da mı aynı yakinmada bulunacaksiniz??

Gerçek bir hayvansever olsaydınız balkonunuza kedi teli taktirirdiniz.
Ayrıca 4 aylık yavru kediniden sakin sakin oturmasını bekleyemezsiniz. Genetik hastalığı olan kediyi sahiplenip hayatı boyunca hareketsiz (çünkü ağrıları oluyor) sessiz sakin kalmasınıda yine bir hayvansever olarak bilmeniz gerekir ve bu tür kedilerin üretiminin devam etmemesi icin sahiplenmemeniz gerekirdi.
Kedi yaşının gereğini yapıyor, atlar zıplar kapı acar çünkü o bir sağlıklı yavru. Bir kedi icin cinli demenizi yine sözde hayvansever kimliğinize yakıştıramadım.

Ben bir anneyim ve anne olmak için de çok mücadele verdim lafını bil konuş bu önyargıyı kes. Kapıyı bacayı açmadım kedi düşüp ölsün diye. Hiç tanımadığın biri hakkında böyle konuşmazsın. Benim gibisini bilmem ama senin gibi fikri zikri bozuk boş yapan insanlarla uğraşamam.
Kapıyı açsaydın kedi düşsün diye katil olurdun zaten.Ben sana sorumsuzsun dikkatsizsin dedim çünkü öylesin.Ben enayi ya da salak oldugum için mi hem camlarıma hem balkonuma kedi filesi yaptırdım?Ha sen çok biliyorsun ben para harcamayı sevdiğim için yaptırdım heralde???
Verdiğin cevaplardan anlaşılıyor sen de gayet suçunun farkındasın üste çıkmaya çalışıyorsun saçma sapan.
Söylediğiniz kötü sözleri size aynen iade ediyorum sorumsuz bencil dikkatsiz olmanın yanı sıra kötü kalplisiniz

Kedi cinli değil gayet normal bir yavru kedi, konunuzu okurken hayatinizda yerinden kipirdamayan cins kedilerden başka bir kedi gormediginizi (bakmadiginizi) anlamiştim. Kirik kulakli kedilerin cogu zaten saglikli kedi degil eklem rahatsizliklari oluyor az veya cok bu yuzden az hareket ediyorlar.

Sizdeki kedi normal bir kedi, oyuncak gibi kenarda duran hayvan bekliyorsaniz geri verin. Bu hayvan sevmek degil zaten süs sevmek
👏🏻👏🏻👏🏻 Bu insanlar nasıl hayvanseverim diyor anlamıyorum egolarını tatmin edecek başka bir şey bulsalar keşke 😡

Kedi neden cinli olsun ayol? Sadece bebek ve oyun istiyor garibim.
Bakamayacaksanız elbette sahiplendirin ama kediler genelde böyle manyak oluyor bence. Hiç evimde bakmadım,tüyüne alerjim var ama 8 yıldır karşı komşumun kedisine bakarım tatillerde,her sene memleketine gider. Günde 3 defa oyun oynamaya giderim hayvancıkla. Beni görünce çok mutlu olur,atlar zıplar. Bazen pusuya yatıp ben kapıyı açar açmaz kafama atladığını bilirim yüksekten 😁kedilerin genel hali böyle yani.

Eki Görüntüle 3129742 Eki Görüntüle 3129743 Eki Görüntüle 3129744
vetoya giderken aşı için ne kadar korktu arabada dil dışarda miyaaav miyaaav
o kadar masumlar korunmasızlar ki ne hissetti acaba
bırakacağımızı mı sanıyor nedir kendi bildikleri ortamda uzaklaşınca çok üzülüyorlar
tabii en son mutlu eve dönüş
oğluma da bi maşallahınızı alırım
Maşallah 😍

Benim kedimin uzun bi veteriner süreci oldu. 1 aya yakın orada kaldı. 24 saat açık veterinerdi sabah 7 gece 2 demeden hep gidip bakıyordum ama terk edilmiş hissetme ona da geçti. Odadan çıksam peşime gelir. Tuvalete gitsem kapının önünde bağrınır. Kapılar asla kapanmıyor evde artık. Hiç yalnız kalamıyor bu olaydan sonra. :KK43:

Benim scottish fold kedim var, tam tarif ettiğiniz gibi aşırı hareketli ve oyuncu. Kayınvalidem in siyam kedisi var, aksine sabahtan akşama kadar uyur yerinden kalkmaz. Cinslerin kendine özgü özellikleri olsa da kedilerin de karakterleri olduğuna inanıyorum. Sakin ırk diye aldığınız bir kedi tam tersi hareketli olabilir.

Öte yandan ben o kediye sağlıklı bakabileceğinizi ve ilgilenip seveceğiniz düşünmüyorum şu yazdıklarınızdan yola çıkarak. Kediye gıcık olup kin gütmüşsünüz resmen. O bir kedi ve oyuncu olması, bence bu dediklerinizi yapması doğası gereği gayet doğal. Bu saydıklarımız ve daha fazlasını benim scottish oğlum da yapıyor ama hiç böyle düşünmedim, hissetmedim. Bence de kediyi ona iyi bakacak birine sahiplendirmeniz en doğrusu olur. Belli ki siz o kediyi sahiplenmişsiniz ama kendinizi sahibi gibi hissetmiyorsunuz.

Yo süs sevmek değil hayvan sevmek, duyar kasmaya gerek yok gayet hayvansever bir insanım, tekrar belirtiyorum kendimi bilbim bileli de hayvan bakıyorum, besliyorum. Kedi hakkındaki bilgilendirmenize de ayrıca teşekkür ederim, zaten biliyorum.
bir hayvansever insan kedisine cinli diyemez.

Maşallah 😍

Benim kedimin uzun bi veteriner süreci oldu. 1 aya yakın orada kaldı. 24 saat açık veterinerdi sabah 7 gece 2 demeden hep gidip bakıyordum ama terk edilmiş hissetme ona da geçti. Odadan çıksam peşime gelir. Tuvalete gitsem kapının önünde bağrınır. Kapılar asla kapanmıyor evde artık. Hiç yalnız kalamıyor bu olaydan sonra. :KK43:
Yazık yaa onlarında duyguları var

Kedi cinli değil gayet normal bir yavru kedi, konunuzu okurken hayatinizda yerinden kipirdamayan cins kedilerden başka bir kedi gormediginizi (bakmadiginizi) anlamiştim. Kirik kulakli kedilerin cogu zaten saglikli kedi degil eklem rahatsizliklari oluyor az veya cok bu yuzden az hareket ediyorlar.

Sizdeki kedi normal bir kedi, oyuncak gibi kenarda duran hayvan bekliyorsaniz geri verin. Bu hayvan sevmek degil zaten süs sevmek
O kadar doğru ki. Normal tekir kedi falan baktıktan sonra diğer sakin kediler bana aşırı garip gelmişti. Asla yerinden kımıldamıyor falan. Çok üzülmüştüm. Ben çok severim kedilerle oynamayı ve şaşırtmıştı o durum beni

Konu sahibini ne kadar çok elestirmissiniz ya...bende hayvanseverim hem de çok...ama evde emekleyen bebek varken bu denli hareketli kedi çok zor...benimde bebeğim emekliyor şu süreçte kedi alipta onunla uğraşamam çünkü vaktim yok bı kere..konu sahibi orda hata yapmis
Cinli derken sadece olumsuz anlamda bir sıfat kullanmış. Ne var bu kadar büyütecek.

Merhabalar herkese. Başlıkta da belirttiğim gibi konu kedim. Dert çok ama şu sıralar revaşta olan maalesef bu.
Ben ve eşim çok hayvan sever insanlarız, kendimi bildim bileli hayvan besledim gözüm gibi baktım (kedi, köpek, kuş), sokak hayvanları vs...
Geçen yıl kedimiz terastan düştü ve maalesef öldü, tabi eşim de ben de çok üzüldük çok ağladık uzunca bi süre etkisinden çıkamadık, üstelik hamileydim, kediye sahip çıkamadım çocuğuma nasıl bakacağım gibi duygusal kahrolmalar vs derken atlattık ama unutamadık... Gel gelelim cinli kedimize..
Hayalimiz bebeğimizin kediyle büyümesi hayvan sevgisi bilmesi vs idi, tabi ben kedimiz öldükten sonra hiç bir şekilde istememiştim kedi bir daha, arkadaşımızın kedisi doğum yaptı, sahiplenelim mi alalım mı edelim mi derken ortak kararımızla sahiplendik. Siyam cinsi bir CANAVAR.
Arkadaşlar bunu gerçekten utanarak söylüyorum, bazen kendime kızıyorum böyle düşündüğüm için ama hayatımda ilk defa bir hayvandan nefret ettim. Şuan 4 aylık, okadar yaramaz okadar hiperaktif ki, evde her yerde, asla rahat huzur vermiyor, uyutmuyor, kapatsam biryere deli gibi bağırıyor ve KAPININ KOLUNU AÇABİLİYOR. ayaklarıma yapışıyor sürekli yan yan zıplaya zıplaya sürekli ayağımda ısırıyor oyun yapıyor evet ama okadar bunalıyorum ki artık, kızımı uyuturken onu da oyun sanıp çocuğun saçına başına dalıyor, yatağına yatırıyorum, gidip uyandırıyor, sensörlü gibi her hareketi oyun olarak algılayıp üstümüze atlıyor deli gibi. Ve günün her saati her dakikası böyle. Eşime sahiplendirelim katlanamıyorum diyorum izin vermiyor, bazen vicdan yapıyorum, çünkü çok sinirleniyorum. Sonra kıyamıyorum, ama bu kıyamama hissi 5 dk bile sürmüyor ona bile vakit bırakmıyor. Ben ne yapacağım, eşimi nasıl ikna edeceğim bilmiyorum. Ama bu kediyle ciddi anlamda başım dertte. Benim kedilerim scottishti yıllarca baktım, bilen biler inanılmaz güzel huylulardır. Siyam besleyen var mı, bu hayvan durulur mu???
Benim birtane Scottish fold kedim ikitanede blue Point kedim Var evet alıştığım normal kediler gibi değiller sizin alıştınız uysalıkta olmaya bilir siyam cinsi bilemiyorum ama yavru bir kedinin neden bu hale geldiği ilginç bir insan yavru bir kediden nasıl cinli diye bahşeder bu kadar nefret eder sorun sizin kediye davranışlarınız sevilmemiş ilgilenilmemiş

Filesiz terasa kedi salmak desen var, hayvan bebekliğini yaşıyor diye bıkıp odalara kapatmak desen var, kedi doğasının gerektirdiği gibi davranıyor diye sinirlenip hayvandan kurtulmaya çalışmak desen var... Çok hayvansevermişsiniz maşallah, gözlerim dolu dolu şu an.

Bence ne yapıp edip eşinizi ikna etmelisiniz sahiplendirme için. Hayvancağız huzur bulsun.

Madem o kadar hayvanseversiniz siyam cinsini çok hareketli olduğunu bilirdiniz veya önceden araştırsaydınız. Tek isteği oyun oynamak isteyen yavrudan nefret etmek cinli demek bana hiç hoş gelmedi. Bence siz hayvan bakamıyorsunuz

Hayvan sevmek, hayvana bakabilmek herkesin yapabildiği bir şey degil.
Her bir şekilde evine kedi/kopek girmiş olan hayvan sevmiş olmuyor.

Bir arkadasim vardi eskiden evinde kedi eksik olmazdi cins kedilerdi hepsi elinden kaç kedi gecti hatirlamiyorum bile degisik cins kedileri heves edip alir sonra birilerine verir kendisi yenisini sahiplenirdi.
Ayni şekilde heves ettigi kopegi alir cocugunu oynatir bir kaç ay gezdirir sonra onu da sahiplendirirdi. Kendisine sorsan o da ben hayvan severim diyor da demeyle olmuyor. Hayvan severim dedikten sonra arkadan siraladiginiz seyler hayvan sever yapmiyor yani.

benimki dış kapıyı açıp dışarıyı gezip eve gelmişti komşu kapınız açık eve gelin hırsız mı girdi diye bizi aramıştı koşa koşa işten eve geldik hırsız falan girmemiş kedimizin cadı dışarı çıkmak istemiş :KK70:
Gorumcemin 2 kedisi panjuru ve cami acip terasa cikip, yan apartmandaki komsunun balkonuna gitmisler. Tatildeyken komsu aradi. Hala panjuru nasil acabildiklerini cozemedik.

Bazı kediler cidden bir tuhaf…Arkadaşımda 3 tane vardı, içlerinden biri gerçekten bir acayipti. Sarı,pofuduk,aşırı tatlı bir şeydi ama durduk yere olay çıkartırdı 😂 onlarda kaldığım bir gece uyurken odadaki dolabın tepesine çıkıp ordan üstüme atlamıştı zıplayarak uyanmıştım 🤣 gelen başka bir misafirin elini ısırmıştı, yardımcı abla halıyı silerken koltuğun altına saklanıp kadının elini tırmalamıştı,sırt çantamdaki anahtarlığımı 4-5 parçaya bölmüştü…Arkadaşım odaya kapatınca cezalandırır gibi odadaki ev terliklerini tırmıklayıp delik deşik etmişti…O kedi sorunlu muydu neydi bilmiyorum artık 🙄

X