Cinli kedim

Yok ya ağlarsam cinli minli olurum şimdi, sabah sabah gerek yok.

Ben sizi anlıyorum, yavru kediler zor oluyor özellikle siyam gibi serseri tipler. Bebekli halinizle bunaldığınızı da görüyorum. Ama bu dediğim yere çıkıyor bebeğe niye ağlıyor diyemiyorsak yavru kediye de çok hareketli diyemeyiz doğası bu yaşına uygun olanı bu. Sizin tahammülünüz yok sadece. Yorumları okumadım eşiniz üstlense sorumluluğu rahatlamaz mısınız acaba?
Yahu ben de duyar kasmak istiyorum cinli diyince neden bu kadar ayaklandınız cinlerde başka alemden yaratıklar değil mi onlar da yiyip içip üremiyor mu cinleri mi savunayım bende şimdi oldu olacak pankartlar açıp yürüyüş yapın 😃 eşim de elinden geleni yapıyor bu arada, o bana nazaran daha tahammül lü, ben ha yürüdü ha yürüyecek olan meraklı çocuğum, bu deli kedi ile bayağı bi hengamenin içindeyim 😃

kedi normal sadece hiperaktif ve oyuncu ama kedi için yazdığın canavar sen olabilirsin :KK43:

Yo süs sevmek değil hayvan sevmek, duyar kasmaya gerek yok gayet hayvansever bir insanım, tekrar belirtiyorum kendimi bilbim bileli de hayvan bakıyorum, besliyorum. Kedi hakkındaki bilgilendirmenize de ayrıca teşekkür ederim, zaten biliyorum.
Hayvan sever olmak bunu gerektirir çünkü hayvanların kendilerini koruması mümkün değil

Hayvan yasasınıda gördük yani 😒

Tepkilere açık olun bakamıyorsanız sahiplendirin bebeginizde varmış zorlanmanız normal.

Pardon da ben cinli kedi demenize güldüm ve espri olarak algıladım? Kendi kedim gözümün önüne geldi? Sinirinizi benden çıkmışsınız. Bakamayacaksanız vereceksiniz. Size konu açtıracak kadar bezdirmişse başka bir öneri bekleyemezsiniz. Ne diyelim helal olsun çok haklısın böyle hissetmekte mi? Tabiki de yazık hayvana çünkü başka biri içinden gelerek bakar. Sizin gibi hissetmez bakarken. Belli ki size uymuyor kedi ile bebek bakmak.
Hayır sinir çıkarmadım, lütfen. Gülmenize de Artı sevindim şuan mizah anlayışı olan insan evladı kalmış çok şükür, millet oturmuş siper almış bekliyor BİŞEY OLSUN DUYAR KASALIM AYAKLANALIM VS. Aha da canavar oldum şimdi 🤷‍♀️nasılsın
kedi normal sadece hiperaktif ve oyuncu ama kedi için yazdığın canavar sen olabilirsin :KK43:
Dedi aşırı bir hayvansever daha 😁

Acaba çocuğunuz yaramazlık yapmaya başladığında "cinli çocuğum" diye konu açıp onu da nasıl vereceksiniz diye soracak mısınız?
Hiç kusura bakmayın siz hayvan falan sevmiyorsunuz. Zaten bir cana sahip çıkamamışsınız üstüne cins kedi takıntınız...

Acaba çocuğunuz yaramazlık yapmaya başladığında "cinli çocuğum" diye konu açıp onu da nasıl vereceksiniz diye soracak mısınız?
Hiç kusura bakmayın siz hayvan falan sevmiyorsunuz. Zaten bir cana sahip çıkamamışsınız üstüne cins kedi takıntınız...
Var mı artıran 😁

tekir kedisi olsa bunu dize getirirdi :KK70:

Evde sadece scottish fold beslediyseniz bu kedinin size tuhaf gelmesi normal , maalesef foldlar sağlık sorunlarından dolayı hareket edemeyen kediler , anlattığınız tamamen normal bir kedi yavrusu , 1 yaşından sonra düzelecektir ama bu kadar rahatsizsaniz gerçekten sahiplendirin size de ona da yazık
Siyamlar normalde akıllı ve çok hareketli olmayan kedilerdir ama hepsinin karakteri farklı neticede , size böylesi denk gelmis

tekir kedisi olsa bunu dize getirirdi :KK70:

Valla biri tekir biri sarman kedilerim var. Ablamın beyaz kedisi ile asla yarışamaz. 2 kez acillik oldu (evde atlattıklarımızı saymıyorum bile) kan revan içinde, birgün sahiplendirmek aklımıza gelmedi 🤦🏼‍♀️
Yavru kedinin oyun oynamasından rahatsız olmak apayrı bir boyut

Ahahhaha kusura bakmayın güldüm ama bizde bir sarman var aman Allahım böyle bir enerji olamaz siyamlarda öyle demek ki ama henüz bebek kediniz ve en hareketli dönemi yapmasini istemediğiniz bir şeyde hafifçe burnuna vurup hayır deyin defalarca tekrarlayın he hiç yapmiyor mu o hareketi yine yapıyor ama sizin kizdiginizi biliyor en azından yaşına gelince biraz duruuuyorlar bizimki 2 yaşında eskiye göre çok daha sakin tabi geceleri sabaha kadar geziyor bişeyler karıştırıyor ama yavruyken ki enerjisi yok odaya kapatın kapısını açıyorsa kilitleyin onu oraya koyduğunuzda ne kadar miyavlarsa miyavlasin açmayın öğreniyorlar bir süre sonra bebeğiniz uyanıkken çıkarın gezsin oynasın ama zaman zaman kapalı odada olmasında bir sorun yok ama maması suyu ve tuvaleti o odada olsun

Arkadaşın demek istediği çok hareketli, yerinde durmayan, yaramaz kedi. Benim kendi kedilerime küçük canavar, şeytan çarpmış suratlı, suratsız, huysuz dede vs. diye seslendiğim oluyor. Bu demek değil ki gerçekten şeytanın gelip kedimi çarptığını falan düşünüyorum. Herkes asıl konudan sapmış durumda.

Valla biri tekir biri sarman kedilerim var. Ablamın beyaz kedisi ile asla yarışamaz. 2 kez acillik oldu (evde atlattıklarımızı saymıyorum bile) kan revan içinde, birgün sahiplendirmek aklımıza gelmedi 🤦🏼‍♀️
Yavru kedinin oyun oynamasından rahatsız olmak apayrı bir boyut
benimki dış kapıyı açıp dışarıyı gezip eve gelmişti komşu kapınız açık eve gelin hırsız mı girdi diye bizi aramıştı koşa koşa işten eve geldik hırsız falan girmemiş kedimizin cadı dışarı çıkmak istemiş :KK70:

Sonuncu kedimi bir sokak köpeği felç bırakmıştı. Mavi Rus kedisi diye adlandırılan bir kediydi, sokakta bulmustuk. Bir kabın icinde bakiyorduk, altını biz temizliyorduk cunku saldırıdan sonra belden aşağısı felc kaldı. Ara ara sürünür evin her yerine ufak ufak pislerdi. Elimde kova ve bezlerle akşam ederdim, ederdik. O kedimin bile yaşamasi için herşeyi yaptım ama bir sene yaşadı. Yani hayvansever olmak çok başka bir şey. Canı gibi oluyor insanın ozellikle de daha bebekken elinize gelmişse ya da elinize dogmussa. 15 sene geçmiştir şimdi bile duygulandım. Onun o köpek saldirisindaki çaresiz halı, onu gecenin o saatinde abimle noberci veteriner bulup, kucağımda o kadar yol gitmemiz ve yavrumun o kadar acıya rağmen bana sokulup yol boyunca, gidene kadar beklemesi... Onun o güveni, teslimiyeti... İki çocuk annesi oldum ama unutulacak şeyler degil bunlar. Bence onu daha çok sevecek bir aile bulun ve onlara verin.

Son düzenleme:
Arkadaşın demek istediği çok hareketli, yerinde durmayan, yaramaz kedi. Benim kendi kedilerime küçük canavar, şeytan çarpmış suratlı, suratsız, huysuz dede vs. diye seslendiğim oluyor. Bu demek değil ki gerçekten şeytanın gelip kedimi çarptığını falan düşünüyorum. Herkes asıl konudan sapmış durumda.
Valla CİİİNLERDE VAAARDIR diye eylem yapıcam az kaldı 😁

Yo süs sevmek değil hayvan sevmek, duyar kasmaya gerek yok gayet hayvansever bir insanım, tekrar belirtiyorum kendimi bilbim bileli de hayvan bakıyorum, besliyorum. Kedi hakkındaki bilgilendirmenize de ayrıca teşekkür ederim, zaten biliyorum.
Siz bence kedileri tanımıyorsunuz. Kediler hareketli av güdüsü olan hayvanlardır.
Doğal olanı yapan kedi.
Siz biblo gibi duran kedi bekliyorsanız sizde sorun var.
Zaten gerçek hayvansever Scottish gibi hayatı ağrıyla geçen bir hayvanı sahiplenmez. Sizin hayvanseverliğiniz cins güzel hayvan almak belli kş
Ayrıca çocuğunuz da büyüyecek koşacak, dur diyince durmayacak. Yapma diyince inadına yapacak. O zaman da sahiplendirecek misiniz? Çocukların da ruhunda hareket vardır zira köşe minderi gibi durmayacak o da

Siz bence kedileri tanımıyorsunuz. Kediler hareketli av güdüsü olan hayvanlardır.
Doğal olanı yapan kedi.
Siz biblo gibi duran kedi bekliyorsanız sizde sorun var.
Zaten gerçek hayvansever Scottish gibi hayatı ağrıyla geçen bir hayvanı sahiplenmez. Sizin hayvanseverliğiniz cins güzel hayvan almak belli kş
Ayrıca çocuğunuz da büyüyecek koşacak, dur diyince durmayacak. Yapma diyince inadına yapacak. O zaman da sahiplendirecek misiniz? Çocukların da ruhunda hareket vardır zira köşe minderi gibi durmayacak o da
Kediler av güdüsü olan hayvanlar mı, siz ciddi misiniz inanamıyorum......

Yavru kedi sahiplenmenin en kötü tarafı karakterini bilemiyorsun. Bugüne kadar hep ortayas kedi sahiplendim, azcok aldığımda neyse sonrasında da o oldu karakteri . Buradan 'ille de yavru olsun' diyenlere not geçmiş olayım.
Konuya gelince , gerçek anlamda deli bir kedi görmeyen insanlar sizi anlamayacaklardir. Ben de mahallenin kedili kadınıyım. Mamalar benzin fiyatını aşmadan önce düzenli besleme yapardım. Girdigi yerden cikamayan,yüksekten düşen,annesi terkeden kedi olunca hemen mahalleli bana getirir. Böyle bir kediseverim. Ama bazı kedilerden ben de illallah ediyorum,ki yaşamayan bilmez onları.
Bir arkadasimin kedisi gördüğü gibi üstüne tırmanıp ısırıyordu,durduk yere. O yüzden beni ranzaya çıkarttılar,kedi rahatsız etmesin diye. Deli kedi ben uyurken önce sandalyeye, oradan perdeye tırmanmış,oradan ranzaya çıkmış. Biri baktım burnumu ısırıyor 😂😂😂
Bir başka arkadaşımın kedisi vardı , resmen terlik gibi girerdi ayağına. Tüm gövdesi ayak tabanında, kolu ayağı da sarılmış halde. Ayak parmaklarını dişlerdi. Ve bunu her an, öyle canı sıkıldikca,muhabbet olsun diye yapardı. Eski erkek arkadaşımın evinde bir kedi vardı. Çay içiyorsun mesela koltukta. Koşar koşar koşar bardak tuttuğun eline dalardi . Ne zaman gitsem ev ahalisinden birinin "ay" diye çığlığı ve yere düşen bardak sesi duyardım.
Ayy daha ne manyak kediler var.
Ama iyi bri şey söyleyeyim, bir iki yaştan sonra o eski enerjileri kalmıyor artik. Az daha normalleşiyorlar.
Bir de sizin durumda şey olmus bence. Normal zamanda kedi eve neşe verir,oyalar. Ama zaten şu an sizin evinizde size neşe veren,sizi oyalayan ve korumak istediğiniz bir bebeginiz var. Şu an en büyük ilgi odaginiz o bebek. Bu yüzden biraz talihsiz bir zaman olmuş. Hamileyken alsaydıniz ya da bebeğiniz biraz daha kendini koruyacak ve dış dünyayla iletişim kuracak çagdayken alsaydıniz böyle bir kediye bile daha ılımlı olacaktiniz belki de.
Konuyla ilgili önerim youtubeda kedilere fısıldayan adam izleyin, belki ehlillestirme yolunda size bazı fikirler verir

Sonuna kadar katılıyorum. Yıllarca evimde sokak hayvanı baktım, hala evde olmasa da sokak hayvanlarına sürekli bakıyorum. Evimde 7 kediyle yaşadığım dönemler oldu. Aşırı yaramaz kedilerle de yaşadım. Ama bir tane kedi tanıdım, kardeşimin kedisi. Ay bunu söylediğime inanamıyorum ama resmen kötülük yapıyordu hayvan 😂 Biz bunu başta kabullenemedik tabi. Bir kere hiç unutmuyorum, göbeğini açtı sevdirecek gibi özellikle kızımın yanına gidip. Çocuk elini uzattığı an daha dokunmadan, eline girişti ama düşmana girer gibi parçaladı çocuğun elini. Mesela kızım ona yaklaşmazdı ne yapacağı belli olmadığı için, kedi gelir uzaktan izlerdi onu, bir oyuncağı sevdiğini anlardı sanki onu özellikle alır saklardı. Kendisi de oynamazdı oynasa feda olsun. Bana o anda istediği kapıyı açtırana kadar kendini sevdirir, sürünür, kapıyı açtığım an saldırırdı. Sanki reenkarne olmuş gibiydi 🥲 Ki bu küçüklüğünden beri çok sevgiyle büyümüş bir kediydi. Evdeki herkesin canına okudu valla. Kardeşimin elleri yara içinde hala izleri durur. Daha bir sürü şey var yaptığı. Veterinere götürdük, hiçbir problem çıkmadı. Çok sonradan hastalandı kaybettik, inanılmaz üzüldük ama o öldükten sonra bile evde tetikte gezdik bir süre. Hiç unutmam o kediyi çok ilginç bir varlıktı. Ne öncesinde ne sonrasında onun gibisini görmedim. Deli kedi cidden deli oluyor.

Şimdi kardeşimin bir tekiri var, inanılmaz yaramaz ama kurban olurummm bir kedi bu kadar akıllı ve tatlı olabilir. Hele kızıma ayrı bir özenle yaklaşıyor, ki kendisi de çok büyük değil. O da mesela konu sahibinin kedisi gibi ortada çılgınca dönüyor, coşuyor, bize zıplıyor sonra bir bakıyorum uyumuş 🥲 Kendini şarj ediyor bir sonraki parti için. Kızım en ufak ağlasın tepemde bitiyor "sen bu çocuğa bir şey mi yaptın" der gibi bir sinirle 🤭 Beraber uyuyorlar. Sevgi bağımlısı birisi. Ufff özledim.

Konu sahibindeki kedi de daha yavru. Benimkilerin hepsi öyleydi. Sonra büyüdüler düzeldi. Yaramazlık ediyor bebiş. Büyüyünce düzene girer, şu an küçük kara bir çocuk o daha 🥰 Bence de şu an bebek ve kedi etkili iletişim kuramadığı için problem yaşıyorlar. Videolar cidden işe yarayabilir, bebek biraz büyüyünce kediyle daha kaliteli vakit geçirilecek ailece. Hem kedi de durulur biraz daha o zamana. Ama tahammülüm bitiyor derseniz cidden güvendiğiniz birine sahiplendirebilirsiniz, her ne kadar hayvanların ev ev gezmesini doğru bulmasam da.

X