Buyur oynat ozaman ne diyeyimCinlerim tepeme çıktı gece gece.
Nolur bak lütfen rica ediyorum bir an önce başka bir aile bul kediye.
Şuan evde 4 yavru 3yetişkin can var. Hatta şuan yavrular çılgınca parti veriyor salonun ortasında.
Biri hariç diğerlerinin hiç biri sizin o cins diye tabir ettiğiniz canlardan değil.
Ay ben ne anlatıyorum yaa, uslubunuz hiç hoş değil. Yok şu o cinsmiş de bu bu cinsmiş.
Bir de bir tanesi terastan düşmüş,
terastan düşmüş ve ölmüş yaaa aklımı oynatıcam.
Bilmem hep kedilerim scottishdi demişsiniz ee diğer baktıklarınız geçici veya sokakta baktıklarınız olmalı mantıken.Sokakta 10 dk beslediklerimi nerden biliyorsunuz yanımdamıydınız?
Duyar kasmak mı ?Ay tabiki kediyi düşman olarak görmüyorum daha neler, bayılıyosunuz duyar kasmaya. Bunaldığımı belirttim, siyam cinsi besleyen varsa fikir soruyorum, düzelirse ne ala. Tabiki kocama da böyle davranıyor. Cinli dememin sebebi de espiri amaçlı bir başlık.
açıkçası kızım için ben de kedi almayı çok düşündüm. çünkü resmen kefi aşığı. ama küçük çocuk oldu mu hayvan bakmak çok zor oluyor. çünkü hayvan da bir çocuk gibi ilgi bekliyor. bne o kadar becerikli değilim kendimize zor bakıyoruzEvet tahammül edemiyorum sinirleniyorum ama asla kötü davranmam. Bakımı yemeği tuvaleti herşeyiyle ilgilenirim, bugün kakasını halıya yaptı. İlk geldiğinde yataklara koltuğa yapıyordu, kumunu öğretmek için çok uğraştım. Tam öğrendi dedim yine aynı şeyi yaptı. Bebeğim emekliyor üstelik ya ben kakayı halıda görmeseydim
İlgilenirim derken sanki kediye özel iyilik yapıyorsunuz. Kaka içinde yaşamamak için temizliyorsunuz. Evinize aldığınız canlıya da yemek su vermek zaten en normal şey. Lütfen sahiplendirin sizden daha iyi bakacak biri vardırEvet tahammül edemiyorum sinirleniyorum ama asla kötü davranmam. Bakımı yemeği tuvaleti herşeyiyle ilgilenirim, bugün kakasını halıya yaptı. İlk geldiğinde yataklara koltuğa yapıyordu, kumunu öğretmek için çok uğraştım. Tam öğrendi dedim yine aynı şeyi yaptı. Bebeğim emekliyor üstelik ya ben kakayı halıda görmeseydim
Daha az önce kuzu tabiatlı exotic shortharimin böbrekten öldüğünü yerine de deli bı Siyam aldığımı anlattım başka bı başlıkta. Kedime deli dememin nedeni deli olması, aynı sizin ki gibi. Exoticler, scottishler biritishler( hepsine annelik yaptım) hepsi yerinden kalkmaya üşenen tipler, çünkü sağlık sorunları var. Siyamlar çok oyuncu. Bebeğimin küçük olduğu zamanları düşünüyorum, çok zorlanirdim haklisiniz. Çünkü benimki de ota b.ka heyecan yapıp oraya buraya, kafamıza falan atlıyor. Ama ben araştırdım ve biliyorum böyle olacağını. Tek beklentim sağlık sorunları yasamamkti. Keşke sizde bı baksaydiniz huyu suyu nasıldır diye nette. Şimdi size alışmıştır. Gittiği yerde mutlu olur mu bilmem. Benim kızım 9 aylık, hala içine deli girmiş gibi atlayıp zipliyo, Çok sevicek bı yer bulursanız verin, böyle kediye de yazık.Ay tabiki kediyi düşman olarak görmüyorum daha neler, bayılıyosunuz duyar kasmaya. Bunaldığımı belirttim, siyam cinsi besleyen varsa fikir soruyorum, düzelirse ne ala. Tabiki kocama da böyle davranıyor. Cinli dememin sebebi de espiri amaçlı bir başlık.
Onlar da can ve evet farkındayım ve burdan size durum nasıl geçmiş onun da farkındayım :) espiri amaçlı açtığım bir başlık nefret kusmanıza sebep oluyor sıkıntı yok, tamam en çok hayvan sever sizsiniz :) evde emekleyen bir bebeğim var, halıda gördüğüm kedi kakaları da son noktamdı. Hayvana eziyet etmiyorum asla etmem, çözüm yolu arıyorum soruyorum soruşturuyorum, neyse ki anlayanlar var, sizin gibi sığ ve ön yargılı bi insan da diyeceklerim bu kadar.Cinli kedi nasıl bir tanımlamadır? Umarım "cinli kedinizin" içindeki cini çıkarmaya karar verip canını çıkarmazsınız hayvanın! Bu konuda çok sakin yorum yapamıyorum. Birilerinin size gerçek bir hayvansever olmadığınızı söylemesi gerek. Bebek kedi bu, atlar da zıplar da, kırar da. Çocuktan bir farkı yok ki. Nasıl ki çocuğunuzdan nefret edip evden göndermenin yollarını aramıyorsanız, aynısı patili çocuklar için de geçerli olmalı. Onlar da can ve (sanıyorum farkında değilsiniz ama) onların da duyguları var! Çok üzgünüm ama bir hayvan sahiplenirken huyu iyiyse bizimle kalır, gözüm gibi bakarım diye bir mantık yok! Keşke en başından sahiplenmeseydiniz. Umarım bundan sonra da sahiplenmezsiniz. Uslu kediyi bulana kadar hepsinden bıktığınızı söyleyerek evden göndermeye mi çalışacaksınız?
Aynen umarım vardır ve eşimi ikna edebilirim tam olarak derdim bu :)İlgilenirim derken sanki kediye özel iyilik yapıyorsunuz. Kaka içinde yaşamamak için temizliyorsunuz. Evinize aldığınız canlıya da yemek su vermek zaten en normal şey. Lütfen sahiplendirin sizden daha iyi bakacak biri vardır
Kedi halıya kaka yapmaz, yapıyorsa ya kumu çok pistir, ya sorunu vardır.Onlar da can ve evet farkındayım ve burdan size durum nasıl geçmiş onun da farkındayım :) espiri amaçlı açtığım bir başlık nefret kusmanıza sebep oluyor sıkıntı yok, tamam en çok hayvan sever sizsiniz :) evde emekleyen bir bebeğim var, halıda gördüğüm kedi kakaları da son noktamdı. Hayvana eziyet etmiyorum asla etmem, çözüm yolu arıyorum soruyorum soruşturuyorum, neyse ki anlayanlar var, sizin gibi sığ ve ön yargılı bi insan da diyeceklerim bu kadar.
Yahu zaten öyle vereyim de evden gitsin noluyosa olsun modunda değilim, öyle bir yazıyorlar ki sanki hayvana Çin işkencesi çektiriyorum, eşim sahiplendirmeme izin verirse tabi ki gözü gibi bakacağından emin olduğum birine veririm, ben de bayılmıyorum bu duruma, ama kedi ciddi anlamda deli, ve bebeğim var. Her gördüğünü ağzına atmak istiyor anlatmama gerek yok yani, bugün halıda kakasını farketmesem çoktan olan olmuştu ay düşünmek istemiyorumDaha az önce kuzu tabiatlı exotic shortharimin böbrekten öldüğünü yerine de deli bı Siyam aldığımı anlattım başka bı başlıkta. Kedime deli dememin nedeni deli olması, aynı sizin ki gibi. Exoticler, scottishler biritishler( hepsine annelik yaptım) hepsi yerinden kalkmaya üşenen tipler, çünkü sağlık sorunları var. Siyamlar çok oyuncu. Bebeğimin küçük olduğu zamanları düşünüyorum, çok zorlanirdim haklisiniz. Çünkü benimki de ota b.ka heyecan yapıp oraya buraya, kafamıza falan atlıyor. Ama ben araştırdım ve biliyorum böyle olacağını. Tek beklentim sağlık sorunları yasamamkti. Keşke sizde bı baksaydiniz huyu suyu nasıldır diye nette. Şimdi size alışmıştır. Gittiği yerde mutlu olur mu bilmem. Benim kızım 9 aylık, hala içine deli girmiş gibi atlayıp zipliyo, Çok sevicek bı yer bulursanız verin, böyle kediye de yazık.
Kız yok valla Siyamlar deliBakamıyorsanız bakmayın başka aile bulun zorla değil ya
Son olarak kedi cinli değil de siz sankim biraz düşük IQ tarafındansınız
Kumu her zaman temiz, sorunu var mı anlayamadım, ilk geldiğinde her yere yapıyordu, kumunu öğrettik güç bela, bugün yine aynı....Kedi halıya kaka yapmaz, yapıyorsa ya kumu çok pistir, ya sorunu vardır.
Mesele kimin daha hayvansever olduğu değil hanımefendi. Mesele, bir canın sorumluluğunu almış gibi görünüp yarı yolda bırakmanız! Bu durum mu beni sığ ve önyargılı yapıyor? Paragraf paragraf nasıl bıktığınızı, vicdan bile yapamadığınızı ve kedinizden bazen nefret ettiğinizi yazmışsınız. İyi ki sizi anlamıyorum, çünkü bakış açınıza bir milim dahi yaklaşmak istemem!Onlar da can ve evet farkındayım ve burdan size durum nasıl geçmiş onun da farkındayım :) espiri amaçlı açtığım bir başlık nefret kusmanıza sebep oluyor sıkıntı yok, tamam en çok hayvan sever sizsiniz :) evde emekleyen bir bebeğim var, halıda gördüğüm kedi kakaları da son noktamdı. Hayvana eziyet etmiyorum asla etmem, çözüm yolu arıyorum soruyorum soruşturuyorum, neyse ki anlayanlar var, sizin gibi sığ ve ön yargılı bi insan da diyeceklerim bu kadar.
Bı veterinere danışın, muhtelemen tepki veriyo biseylereKumu her zaman temiz, sorunu var mı anlayamadım, ilk geldiğinde her yere yapıyordu, kumunu öğrettik güç bela, bugün yine aynı....
Evet bence de yaklaşma isabet olur :)Mesele kimin daha hayvansever olduğu değil hanımefendi. Mesele, bir canın sorumluluğunu almış gibi görünüp yarı yolda bırakmanız! Bu durum mu beni sığ ve önyargılı yapıyor? Paragraf paragraf nasıl bıktığınızı, vicdan bile yapamadığınızı ve kedinizden bazen nefret ettiğinizi yazmışsınız. İyi ki sizi anlıyorum, çünkü bakış açınıza bir milim dahi yaklaşmak istemem!
Siyamlar ehlilesmezYavru kedi sahiplenmenin en kötü tarafı karakterini bilemiyorsun. Bugüne kadar hep ortayas kedi sahiplendim, azcok aldığımda neyse sonrasında da o oldu karakteri . Buradan 'ille de yavru olsun' diyenlere not geçmiş olayım.
Konuya gelince , gerçek anlamda deli bir kedi görmeyen insanlar sizi anlamayacaklardir. Ben de mahallenin kedili kadınıyım. Mamalar benzin fiyatını aşmadan önce düzenli besleme yapardım. Girdigi yerden cikamayan,yüksekten düşen,annesi terkeden kedi olunca hemen mahalleli bana getirir. Böyle bir kediseverim. Ama bazı kedilerden ben de illallah ediyorum,ki yaşamayan bilmez onları.
Bir arkadasimin kedisi gördüğü gibi üstüne tırmanıp ısırıyordu,durduk yere. O yüzden beni ranzaya çıkarttılar,kedi rahatsız etmesin diye. Deli kedi ben uyurken önce sandalyeye, oradan perdeye tırmanmış,oradan ranzaya çıkmış. Biri baktım burnumu ısırıyor
Bir başka arkadaşımın kedisi vardı , resmen terlik gibi girerdi ayağına. Tüm gövdesi ayak tabanında, kolu ayağı da sarılmış halde. Ayak parmaklarını dişlerdi. Ve bunu her an, öyle canı sıkıldikca,muhabbet olsun diye yapardı. Eski erkek arkadaşımın evinde bir kedi vardı. Çay içiyorsun mesela koltukta. Koşar koşar koşar bardak tuttuğun eline dalardi . Ne zaman gitsem ev ahalisinden birinin "ay" diye çığlığı ve yere düşen bardak sesi duyardım.
Ayy daha ne manyak kediler var.
Ama iyi bri şey söyleyeyim, bir iki yaştan sonra o eski enerjileri kalmıyor artik. Az daha normalleşiyorlar.
Bir de sizin durumda şey olmus bence. Normal zamanda kedi eve neşe verir,oyalar. Ama zaten şu an sizin evinizde size neşe veren,sizi oyalayan ve korumak istediğiniz bir bebeginiz var. Şu an en büyük ilgi odaginiz o bebek. Bu yüzden biraz talihsiz bir zaman olmuş. Hamileyken alsaydıniz ya da bebeğiniz biraz daha kendini koruyacak ve dış dünyayla iletişim kuracak çagdayken alsaydıniz böyle bir kediye bile daha ılımlı olacaktiniz belki de.
Konuyla ilgili önerim youtubeda kedilere fısıldayan adam izleyin, belki ehlillestirme yolunda size bazı fikirler verir