Cimrilik mi hastalık mı sizce?

Benim babam da milleti yedirir içirir gezdirir, iş anneme gelince cebinde akrep var. Annem kaş aldırıyor mesela, ayda 30 lira ediyor. Çok kaşı var kadının. Parasını hep ben veririm. Babam vermiyor kaş parası neden çünkü ne gerek varmış. Hep pintilikten. Öyle olsa benim paramla da kaş aldırmasına karışırdı. Annemin üstünü başını hep ben karşılıyorum. Babam işe giderken 5 lira ekmek parası bırakıyor. Bazen diyorum anneme boşa bu adamı gel yanıma diye

Bunun cim
bunun cimrilikle bir ilgisi yok cimri olsanız borç vermezsiniz. Babanızın size yaşattıklarının günlük haytınıza yansımış hali bunlar.

Ama babam anneme ve bize karşı da çok cimriydi. Ben ihtiyacı olana veririm ama eşinizin de sizin de maşallahınız var şimdi. 70.000 çok para değil mi ya
O sorumsuz muş biraz ben çok savurgan olduğum için diğerleri bana cimri geliyor benim esimde sizin gibi onada çok cimrisin diyorum oda paramin kiymeti var nasıl kazaniyorum onu ben diyor bir lirasını kimsede bırakmaz bir lirasinida almaz kimsenin belki bende kendim kazansam bende öyle yaparım kusura bakmayın öyle yazdığım için aksam biraz uykusuzdum ondan olabilir . En güzelini yapiyorsunuz benim elimde hiç birşey kalmıyor verdigimide geri istemiyorum sonra param hemen çarçur olup gidiyo devam edin bence öyle kimse kıymet bilmez zaten

Biz de öyle yapardık. Annem ne istese babamın tek cevabı Ne gerek var olur. Mesela eve yeni tepsi alınması gerek diyelim. 10 lira için kadını üzer, sonra misafir gelince de yeni tepsi Yok mu diye kızar. Bekliyor ki annem ya tepsiyi yoktan var etsin ya da elinde yapsın ama hep cebinden para çıkmasın hem de tepsi olsun. Annem boşadı ama babamı, dayanamadı çünkü. Markette kasiyer 5 kuruş kalmamış demiş. Anneme nasıl bağırıyor niye almadın o parayı diye. Çekip aldık annemi. Şimdi aylardır görüşmüyorum o pinti adamla. Bizde Kardeşlerimle karşılıyoruz masraflarını. Gayet mutlu şu an. Her istediğini de alıyor.

Ben üniversitede babamın eline bakmayım diye hem çalıştım hem okudum. Afedersiniz eşşek gibş çalışıp kazandığım parayı bile isterdi yani. O yüzden Korkuyorum parayı vermeye. Hatta eşim kendi maaşındam verse de sıkıntı değil benim için ama bana diyor bazen işi olunca yollar mısın diye. Giden para benim hesabımdan olunca içim cız ediyor

10000 lirayı ne kadar kolay vermişsiniz, ben kolay kolay veremezdim..

Neden herkes devamli sizden bir birc isteme derdinde.etrafa karsi cok mu zengin gorunuyorsunuz.
Madem bu kadar takintilisiniz borc verince gunleriniz zehir oluyor bence borc vermeyin ne gerek var.
Bir sekilde gecistirin.yada bir yatirama girin onu bahane edin

Güven duygusu bende hiç Yok ne yazık ki. Babam onu yedi bitirdi. Kızım istediğin bir şey varsa alayım derdi, aradan bir saat geçer ben öyle bir şey demedim. Biriktir paranı al derdi. Bunu o kadar çok yaşadık ki. Eşyalarınızı hazırlayın sizi tatile götüreyim derdi. Hazırlanırdık, yarım saat sonralarda gibiyim der, 1 hafta burnumuzdan getirirdi. O yüzden eşime bi şey yapalım dediğim zaman az mırın kırın etse korkuyorum yapmayacak diye. Psikoloğa babamla ilgili gidiyorum ama bu konu başlı başına bir problem benim için

Eşimde ben de çalışıyoruz. Ve eşimin akrabaları arasında karı koca çalışan iki çiftten biriyiz haliyle bunlarda para vardır diye bakıyorlae. Arkadaşları da yumuşak yüzlü buluyor onu. Evlenmeden önce kaç kişiye çok para yedirmiş. Vermiş vermiş geri alamamış. Ben törpülüyorum artık onu

Ben de markette falan uğraşmam bakar alırım. Ama dediğiniz gibi kendi çevremden biri Benden istemiyor zAten. Ama eşimin arkadaş ve akrabaları ister ara ara. Çoğuna ben Yok dedirttim. Diyor ki 2000 tl nin arkasını mı arayım. Dedim iyi arama. O 2000 tl ye annenin istediği benim istediğim bir şeyi alabilirsin ama sen başkasına geri gelemeyeceğini bile bile ver. Böyle diye diye açıldı gözü biraz

10000 lirayı ne kadar kolay vermişsiniz, ben kolay kolay veremezdim..
Eşimin de benim de ortak arkadaş olunca Yok diyemedik. Ama tam dediği günün sabahında yolladı parayı. Ama o arada ben uyuyamadım çünkü benim yaptığım birikimden yollamıştık internet bankacılığım var diye

Helal olsun size. Bizimki de kurtulur inşallah tez zamanda

Çocuklukta yaşananlar çok etkiliyor insanı. Benim babamda bşzş çok zor durumlarda bıraktı, hep yoksullukla geçti çocukluğum hep borç dert yüzünden küçümsenmekle. O yüzden şimdi hep parasız kalmaktan, borçlanmaktan korkuyorum.

Ben de öyleyim. Hep kenarda param olmalı. Çünkü ben hayatımda babamdan her para istediğimde azar işittim. Kendi paramı bile isteyemedim. O yüzden hep kendi ayaklarım üzerinde durdum. Çalıştım uğraştım. Şimdi beş kuruşsuz ortada kalsam kimseden para isteyemem. Öyle büyümedim çünkü.

Alakasız akraba,arkadaş vs benden borç isteyene kadar yakınındaki alternatifleri tükettiğini düşünürüm ve çekirdek ailem dışına 10000 gibi bir meblağı vermem ben.keza eşim de aynı.eşim zamanında bi kazık yemiş o sebeple çok serttir borç hususunda.
Mesela benim paraya ihtiyacım olsa anne baba kv kp abi abla kardeş vs alternatiflerinden sonra bulamazsam bankadır gideceğim yer,arkadaşımdan almak nedir ya anlayamıyorum bunu ben.çok mu ilginciz biz yoksa normal olan önüne gelenin bizden borç isteyecek olması mı?

Cimri değilsin bence ama hastalık gibi olmus cocuklugunda yasadıgın bu sıkıntılı durum kalıcı izler bırakmıs

Güven duygusuyla ilgili benim de problemlerim var. Şu dünyada en çok güvendiğim insan eşimdir, ona bile %100 güvenemem. Bir gün canımı yakacak bir şey yapsa, çok üzülürüm ama şaşırmam ve yıkılmam sanırım. Öyle bir ruh halindeyim. Anne&baba kaynaklı değil benimkiler ama akraba kaynaklı. Neyse... Babanızı anlattıkça, insan daha bir emin oluyor endişelerinizin kaynağından. Annenizle ilişkileri de çok acıymış. İyi ki kurtulmuş o adamdan. Umarım siz de gördüğünüz tedaviyle günden güne hafiflersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…