How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cimriler mi ballı oluyor?

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Arkadaşlar normalde yardımsever ve cömert biriyim eşim pek değildi aileden görmemiş sonradan benim sayemde daha da eli bollaştı.Çocukları severim hediyelerle mutlu etmek isterim bu sene görümcemin iki cocugu geldi takım olmıştım ,ikisine de ama görümce yegenlerine bir çöp almadı( karşılık degil anlatacagım )bu kişinin evi var arabası var hatta kocasıyla memur diye evlendi, ben tanıştırmıştım.Bizim hiçbir elimizi alttıgımız olmuyor, eşim memurdu aileden yardım yok borç harç hatamız hep krediyi krediyle kapatmamız oldu, altın desen hiçbiri kalmadı.En son eşim 5 milyar kadar borcu vardı ,çok değil aileden yardım istedik borç olarak 1 sene içinde ödeyecektik ,babasının arabası vardı bnm ailem destek çıktı beraber gel kurtaralım çocuk senin cocugun dedi ama yok ,arabayı sat o zaman dedi satamazmış da kv hastaymış (öyle agır hastalıgı yok sadece tansiyon çıkar biraz)babamın destekleri yetmedi derken eşim işten ayrılmak zorunda kaldı.Yaşadıgımız yerde lojman çıkmadı.Bekledik 10 sene havuzda adın var dediler yurtdısı çıkmadı bekledik baya.Sonuç olarak işten ayrıldı geldi borcları ödedik ama iş yoktu boş gezdi yeri geldi günübirlik işe gitti.Arabayı satmayan babası yalan dolanla diğer gelinine kredi borcu gelmiş diye sattı :( Kv ,kaynım,eltim,görümce hepsi cimriler gerçekten bir çöplerini görmedik en kötü zamanlarımızda evsiz kaldık bir tekme de onlar attı.Şimdi bakıyorum kaynım ev yaptırdı,karısının altınları hala durur (kv ile birlikte yaşıyorlar)Görümce ev araba aldı Allah daha çok versin ama bizim yıllardır beklediğimiz lojman ve yurtdışı çıkmış hem de adam daha yeni görevde.İhtiyaçları yok onlar anneden babadan da yardım aldılar ,eşi de acayip cimri int almaz eve başkalarının şifresiyle girer nete o derece.Hani derler çömertin eli bol rıskı bol olur diye ama ben hep çevremde de cimrilerin hep işi yoluna giriyor bir şekilde anlayamıyorum.Cimrilik diyorum tutumluluk değil yanlış anlaşılmasın.Hata bizim hatamız kesinlikle kimsenin malında gözüm yok Allah daha çok versin.Arkadaşım var ev yaptırdı araba da aldı hala ağlıyor fakirim diye sorsanız benden daha fakir, halbuki benim ne evim ne de eşimin işi dahi yoktu. hiç eli boş gitmiyordum hep dogumgunşerine vs beni çagırıdı ama kendisi evinin önünde meyve agacı var meyveleri satar ve bana satın almak istermisin diye sorardı.Sorsalar hiçbirinde para yok hepsi fakir.Ben zengin miyim acaba onu da anlamadım asgeri ücretle çalışan bir eşim var ve evimiz kira 2 de çocuk çok şükür en büyük zenginliğim onlar.Kusura bakmayın uzun oldu sadece içimi dökmek istedim ben hayatımdan memnunum asla gözüm yükseklerde değil ama bazen de çocukların gelecegi için üzülüyorum sadece.

Herkesin parayla ilişkisi farklıdır. Siz harcarken, onlar biriktirirken mutlu oluyordur. Kıyaslamaktan vaz geçmenizi öneririm.
Ben de cimri ve ileri derecede tutumlu insanlardan pek hoşlanmam fakat sanırım siz de kötü gün parası diye tabir ettiğimiz zorunlu birikimi, o dünyanın bin türlü halini pek hesaplamamışsınız.

Herkesin parayla ilişkisi farklıdır. Siz harcarken, onlar biriktirirken mutlu oluyordur. Kıyaslamaktan vaz geçmenizi öneririm.
Ben de cimri ve ileri derecede tutumlu insanlardan pek hoşlanmam fakat sanırım siz de kötü gün parası diye tabir ettiğimiz zorunlu birikimi, o dünyanın bin türlü halini pek hesaplamamışsınız.

Aslında tam da bunu hesapladım ondan canım sıkıldı.Yanlış anlamayın kıyaslama değil de acaba hani derler ya elimi attıgım kuruyor diye öyle bir şey mi var yoksa cimri olmak mı daha iyi anlayamadım.Bu insanları örnek vermemdeki amaç durumları iyi oldugu halde paramız yok diyerek ağlamaları.

Aslında tam da bunu hesapladım ondan canım sıkıldı.Yanlış anlamayın kıyaslama değil de acaba hani derler ya elimi attıgım kuruyor diye öyle bir şey mi var yoksa cimri olmak mı daha iyi anlayamadım.Bu insanları örnek vermemdeki amaç durumları iyi oldugu halde paramız yok diyerek ağlamaları.

Hayır, cimri olmak iyi bir şey değil. Aksine hayatı çekilmez kılar. Ama bonkörlüğümüz de kazancımıza göre olmalı. Dengeyi kuramazsak zor günümüzde "cimri" diye tabir ettiğimiz o insanlardan borç istemek durumunda kalabiliriz.

Ne çok cimri olacaksın ne çok cömert. Orta yol en iyisi. İnsanlar artık cömertliği suistimal edip karşısındakini enayi yerine koyuyor çünkü.

Back