Çim suyu aslında oldukça etkili bir detoks içeceğidir. Küçük bir bardak çim suyu içerisindeki vitamin, mineral ve protein miktarı, 1 kilo luk sebze suyunun barındırdığından daha fazladır. Çim suyu buğday çiminden elde edilmekte olup bahçe çimi vb çimlerle kesinlikle denenmemesi gerekir. bırakılan buğday tohumları yaklaşık olarak 12 saat suda bekletilir ve bundan sonra da 1 günlüğüne Çimlendirilmek üzere uygun bir ortama yani tohumları üzeri delikli bir kapakla kavanozda filizlendirilmek üzere bekletilir.
Buğday tohumları 8 er saat arayla günde üç defa ıslatılır ve durulayın. Tohumu toprağa, küçük bir kuyruk göründüğünde ekin. Ekimi tepsinin yansım dolduracak şekilde ve tohumlar sık sık olacak şekilde yapın. Tepsiyi sulayın ve ilk üç gün kurumamalan için tohumları toprak ile örtün. İlk üç günkü büyüme sürecinde toprağı günde bir kere sabahlan bolca sulayın.Akşamlan da hafifçe spreyle tohumlan nemlendirin. Dördüncü günden itibaren günde bir defa sulamak yeterli. Tepsiyi gölgede tutun, doğrudan güneş ışığı almamalı. Küf ve çürüme problemlerine karşı, ortamının 21-26 derece olmasını sağlayın. Çimeni, kenarından ikinci bir uzantı çıktığında kesebilirsiniz. Normalde 7-12 gün arasmda yetişir, ancak havaya göre bu süre değişebilir. Dolayısıyla çimeni kesmek için mutlaka bu uzantının çıkıp çıkmadığını takip etmelisiniz. Sadece bir defa biçebilirsiniz. Kesilmiş çimen buzdolabında yedi güne kadar saklanabilir. Günde iki çay bardağını geçmeyecek şekilde sabah ve öğleden sonra içilebilir. Daha fazla içmemeye özen gösterin.
ÇİMEN SUYU
İçinde 100'den fazla vitamin ve enzim barındıran ve özel yetiştirilmiş çimlerden elde edilen 'çimen suyu', kanı yenileme özelliğiyle dikkat çekiyor. Tadı pek de hoş olmadığı için genelde tek yudumda içilen ve ağız tadını düzeltmek için peşinden bir dilim portakal yenen bu ilginç içecek hakkında 10'dan fazla kitap yazıldı. Özel tohumları olan bu çimen, yine özel olarak yetiştiriliyor. 1 hafta içinde büyüyen çimenin besleyici unsurlarından tam olarak faydalanabilmek için mutlaka suyunun içilmesi gerekiyor; çünkü örneğin salataya karıştırarak yendiğinde herhangi bir faydası görülmüyor.
YÜZDE 70 ORANINDA KLOROFİL İÇERİYOR.
E, C, A, B, B12, B9, B8, B6, B3, B2 ve B1 gibi vitaminler içeren 'çimen suyu'nun içindeki mineraller de bir o kadar fazla: Bakır, demir, magnezyum, potasyum, manganez, iyot, kalsiyum, fosfor, selenyum, sülfür, bakır, çinko sodyum, bor, krom, kobalt ve molibden. Çimen suyu yüzde 70 oranında klorofilden oluşuyor. Klorofil ise ışığın 'ilk ürünü' olduğu için diğer bütün elementlerden daha fazla ışık enerjisi içeriyor.
FAYDALARI
- Kanı temizleyip kan dolaşımını düzenler
- Hemoglobin üretimini artırır
- Diş çürümelerini önler
- Ağızda 5 dakika tutulursa diş ağrılarını keser, dişetlerini temizler
- Yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
- Toksik ve kanserojen maddeleri nötralize eder
- Karaciğeri temizler
- Zayıflamaya yardımcı olur
- Kan şekerini düzenler
- Saçların aklaşmasını engeller
- Sindirim sistemini düzenler
- Vücuttaki ilaç artıklarını temizler- Kötü bakteri oluşumunu engeller
- Vücuttan ağır metalleri temizler
- Cildi yeniler
(alıntı)