Polyanan arkadaşım, sizler hamilesiniz, karnınızda bebişleriniz var, onlar ordayken hiç bir kimyasal ürün kullanmayın, örneğin ben hamileyken hiç bir makyaj ürünü kullanmadım, şampuan bile kullanmadım, düşün el kremi bile kullanmadım, Hep bitkisel ürünlere yöneldim. Mesela saçlarımı kayısı sabunuyla yıkadım, cildimi nemlendirmek için badem yağı kullandım, 7 aylık hamileyken inanılmaz bir diş ağrısı çektim, hamileler için zararsız olan ağrı kesicileri bile içemedim. Doğumda doktorum epudral önerdi ama ben onu bile yaptırmadım. Kesin güvenli bir metoddur ama ben yaptırmadım. Bu kimyasal ürünler konusunda çok ama çoook hassasım.
Umarım beni anlamışsındır. ihtiyatlı davranmak adına kullanmayın diyorum. Yoksa kesin ve kati olarak bildiğim bir şey yok, eczacı değilim ki içeriğindeki malzemeleri belirleyip, bir zararının olup olmadığını bileyim. Dediğin gibi sinoptaki eczacı bey bir zararı dokunmaz diyor, ama yinede tedbirli olmakta fayda, var, sadece bir söylemle hareket etmenizde doğru değil, en güzeli siz bebişlerinizi doğurun güzelcene emzirin, sütünüzü kesmeye çalıştığınız zamanlarda uzun aralıklarla kullanın.. Gönlünüzde rahat etsin. Zaten şu an hamilesiniz, duygusal olarakta hassassınız, yüzünüzdeki lekeleri dert ederek aynalara küsmeyin, lekelere odaklanmayın, karnınızda atan minik kalbi duymaya çalışın, onun güzelliğini hayal edin, ona kavuşacağınız anı düşünün, onlar için her şeye ama her şeye değer. Hayırlı ve rahat doğumlar diliyorum.
Ayrıca mytwins arkadaşım,
Bu ilaç expigmentten daha etkili cildine sürdükten bir kaç gün sonra kızarma ve soyulma başlıyor, eğer cildin hassassa iş yerinde aaa yüzüne ne oldu niye kızarmış cümlelerini duyabilirsin. Bende kullandığımda emzirdiğim için ayrıca hassas cilde sahip olduğum için biraz ihtiyatlı davranıyordum, haftada en fazla iki kere çok çok az sürüyordum.
Bende çalıştığım için Cuma günü ve çarşamba günü akşamdan sürüyordum, onu sürdüğüm gün sabaha kadar çocuğu emzirmiyordum, sabahında yüzümü yıkıyordum. Bir kere cuma akşamında sanırım biraz fazla sürmüşüm, cumartesi ve pazar günü çok kızarmış bir ciltden dolayı evden dışarı çıkamamıştım. Bence ilk denemeni izinden önceki gece yaparak çok çok az kullanarak yapabilirsin, her gece yerine bir kaç güne yayabilirsin arkadaşım. Umarım lekelerinden kurtulursun. :)