- 14 Mart 2015
- 18
- 12
- 3
Arkadaşlar sorunum garip gelebilir size ama bir türlü yenemediğim özgüvenimi yerle bir eden bir sorun. Neredeyse 7 yıl oldu, cildimle günde saatlerce uğraşıp sıkıp, yolup zarar veriyorum. En çok da kol ve göğüs bölgeme. Cilt yapım aşırı kurudur, sivilce vs olmaz, aslında rahat bıraksam öyle çirkin bir görüntüsü de yok ama kendime mani olamıyorum. Günde 3 4 saat bunu yaptığım zamanlar bile oldu. Cildime zarar vermek bana o anda inanılmaz bi haz veriyor ama zaman geçip de canım acıyınca ancak o zaman bırakabiliyorum. Sonra cildimi ne hale getirdiğime baktığımdaysa hep aynı şey, büyük bir pişmanlık, kendime kızma, ağlama krizleri… Bazen bu yüzden kolumu saklamak zorunda kalıyorum, artık cildimde lekeler var. İrademe asla hakim olamıyorum kendimi durduramıyorum. Daha önce bu sorunumun aşırı arttığı bir dönemde kendime çok kızıp, sabredip, 2 hafta kadar hiç dokunmadığım oldu ama o kadar…
Doktora da gittim, hem ilaç kullandım hem de terapiye gittim ama bir faydasını göremedim. Belki ben iyileşmeye hazır değildim bilemiyorum ama aylarca sonu gelmeyen terapiler, üstelik de çok pahalı. İlaçların da yan etkileri olmuştu zaten. İnsanın böyle bir sorunu olabilir mi ya, herşeyime engel gibi görüyorum artık. Hiçbir zararı olmasa bile sebep olduğu pişmanlık… Hatta onu da geçtim cildimle uğraştığım sürede kitap filan okusaydım şimdiye kütüphaneler doldururdum.
Hiç aranızda bununla ilgili bilgisi veya böyle bir sorunu olan var mı? Sadece iradeyle mi çözülür böyle bir sorun? Doktora gitme fikrinden artık çok soğudum, çok uzun zaman gittim ve inancım da kalmadı açıkçası. Neyse zahmet edip okuyanlara bile teşekkür ederim, buraya yazmak bile insanı rahatlatıyor.
Doktora da gittim, hem ilaç kullandım hem de terapiye gittim ama bir faydasını göremedim. Belki ben iyileşmeye hazır değildim bilemiyorum ama aylarca sonu gelmeyen terapiler, üstelik de çok pahalı. İlaçların da yan etkileri olmuştu zaten. İnsanın böyle bir sorunu olabilir mi ya, herşeyime engel gibi görüyorum artık. Hiçbir zararı olmasa bile sebep olduğu pişmanlık… Hatta onu da geçtim cildimle uğraştığım sürede kitap filan okusaydım şimdiye kütüphaneler doldururdum.
Hiç aranızda bununla ilgili bilgisi veya böyle bir sorunu olan var mı? Sadece iradeyle mi çözülür böyle bir sorun? Doktora gitme fikrinden artık çok soğudum, çok uzun zaman gittim ve inancım da kalmadı açıkçası. Neyse zahmet edip okuyanlara bile teşekkür ederim, buraya yazmak bile insanı rahatlatıyor.