Bu günkü teşekkürüm Ncare firmasından Ekrem Beye.
Leke için kullandığım ilk kremlerdendi.
Teşekkür Nedenine gelince de.Krem çok faydalı ya da faydasız amaçlı diye değil.
Yazıyı okuyunca ne demek istediğimi anlarsınız.
Bir yazıları vardı ve çok güzel anlatım yapmışlardı.
Hem internetten alış verişlerle ilgili,hem de internetten krem almayla ilgili.
Bazı yerleri çıkartıyorum.REKLAM ZANNEDİLMESİN.
Buraya kopyalıyorum.Üşenmeden okursanız memnun olurum....
...........................................
İnternet üzerinden alışveriş; zahmetsiz kolay ve güvenilir olması sebebiyle Amerika gibi gelişmiş ülkelerde çok yaygındır. Amerika'da bir satıcının internet üzerinden birisini dolandırması ticari hayatını sonlandırması demektir. Ancak Türkiye'de durum hiç böyle değil. İnternet üzerinden alışverişte özellikle her yerde bulunan bir ürünü almıyorsanız, yani bir firmaya ait özel bir ürünü alıyorsanız dolandırılmanız an meselesi. Örneğin; saç dökülmesi probleminiz var ve internette gezerken "köseliğin ilacı bulundu" diye bir reklam görüyorsunuz, hemen merakla tıklıyorsunuz. Tek sayfadan oluşan bir site. Ama çok renkli ve çok şey vaadeden bir ürün. Üstelik 3 kutu alırsanız hediyesi de var. Birçok resim koymuşlar, birçok logo. Diyorsunuz ki hemen alayım saçım sakalım artsın. "Sipariş ver"e tıklıyorsunuz; hatta firmayı bilmediğiniz için ödemeyi kapıda yapayım, kart numaramı vermeyim diyorsunuz. Şanslıysanız bir ürün geliyor. Bazı firmaların ürün yerine salatalık, oyuncak vs. gönderdiğini medyadan duyuyoruz. Genelde ilk seçeneği tercih ediyorlar ve size bir ürün gönderiyorlar. Hiçbir etkisi olmayan belki içinde sadece gliserin ve su olan, hatta belki maliyeti 1 TL olan bir ürünü siz indirimli aldım sevinciyle kullanmaya başlıyorsunuz. Bir süre sonra üründen fayda görmüyorsunuz...Bu hikaye tanıdık geldi mi?
...
Bu hikayeyi neden mi anlatıyorum? Az önce bir haber sitesinde böyle bir reklama şahit oldum. Merak ettim, reklama tıkladım. Açılan sayfanın en üst köşesinde binlerce kişinin facebook da bu sayfayı beğendiği yazıyor, hatta beğen düğmesi de koymuşlar ama tabii ki beğen düğmesi çalışmıyor. Tamamen sahte. Sonra incelerken gördüm ki birçok kişinin facebook yorumu var; yorumu beğen, yanıtla yapabiliyorsun gibi duruyor ama tabii ki çalışmıyor. Öyle yorumlar var ki, "arkadaşım kullandı, 20 günde sakalları çıktı" vs. Haliyle siteyi gezen kişinin beğen düğmesine tıklamak aklına gelmiyor. Zaten derdi var, her şeye inanıyor. Yorumlara inanıyor. Her şey tezgah. Ama inandın artık. Ürünü alabileceğin başka bir yer de yok. Basit bir sipariş formu ile ürünü anında internetten sipariş verebiliyorsun. Hatta numaranı bırakırsan hiç uğraşmıyorsun, seni arıyorlar. Siteye profesyonel bir hava için satış sözleşmesini de koymuşlar. Tıklıyorsun, ama satıcı kim yazmıyor. Yazsa da gerçekten böyle bir satıcı var mı araştırmıyorsunuz. Anlayacağınız, her şey uydurma. Bir de satıcı telefonu yazmışlar. Merak edip bu telefonu google'da aratınca görüyorsunuz ki, zayıflama hapından, alkali diyetine kadar mucize diye dönem dönem piyasaya sunulan tüm ürünlerde bu numarayı kullanmışlar. Yani aynı dolandırıcı firma farklı web site adresleri ile farklı ürünleri sürekli mucize sonuçlar vaadederek satıyor.
...
Peki ne mi oluyor? Vatandaş kandırılıyor, çok nadiren tüketici mahkemesine veya bakanlığa şikayet edenler çıkıyor. Tüketici mahkemesi 3 ay sürüyor. İlgili firmayı bulurlarsa ihtarname çekecekler, ama bulamıyorlar. Çünkü adam firmayı kapatıyor, yeni bir firma kuruyor. Telefon ile de ulaşmaya kalktıklarında zaten site kapanmış oluyor, yeni bir ürün ile yeni bir site ile vatandaşı dolandırmaya devam ediyorlar.
Yukarıdaki dolandırıcı firmalar yüzünden, her gün aşağıdaki gibi sorularla muhatap oluyoruz:
"Başka firmadan filanca ürünü aldım, kandırıldım. Para iadesi garantisi de vermişlerdi ama ulaşamadım bir daha. Siz para iade garantisi veriyonuz mu?"
"Daha önce çok ürün kullandım, hiçbirisi işe yaramadı, sizinkinin de öyle olmayacağını garanti ediyor musunuz?"
...
Bu sorulara cevap verirken, insanımızın ne kadar çok kandırıldığını gördük ve üzüldük. Ama daha enteresanı, biz insanımızı kandırmayalım diyerek dürüst cevap verdiğimizde, insanımızın %60 gibi bir kısmının da ürünümüzü net bir şekilde almadığını gördük.
ÖZELLİKLE BU KISIM ÖNEMLİ VE HER KREM İÇİN GEÇERLİ:
Örneğin; kreminizi kullanacağım, garantili mi?" sorusuna "biz sizi görmüyoruz, lekenizi bilmiyoruz, epidermal mi, dermal bir leke mi, ürün içindeki aktifler sizde ne sürede etki yapar bilmiyoruz, bu kadar bilinmeyen varken, biz nasıl garantili diyelim. Deneyebilirsiniz, etkili bir üründür. Ama fayda görmeme ihtimaliniz düşük de olsa tabii ki var. " dediğimizde, gelen cevaplar:
- doğru diyorsunuz, alıp deneyeyim (%20)
- bir cildiye uzmanına gideyim, lekem epidermal derse alayım (%10)
- ben bir düşüneyim, teşekkürler (%10)
- garantili değilse ben almayayım (%60)
Türkiye'de insanları kandıran bu kadar çok firma varken, ticaret yapmak çok zor. Siz siz olun, bir ürün satın alırken satışı yapan firmayı da araştırın. Okuduğunuz yorumlar tek referansınız olmasın.
Saygılarımla,
..................................................
İşte alış verişlerde yaşananlar bu.Ekrem bey de gayet güzel anlatmış.
Bunu yayınladım çünkü komik olan 2 şey var.
Birisi Dr.a gideyim dermal mi epidermal mi diyenlerin yüzdesi Bunlar %10
İkincisi de garantili değilse ben almayayım diyenlerin yüzdesi Bunlar 60
Zaten önce dr.diyoruz ki bu çok önemli.
Yüzdeye bakacak olursak yüzdenin azlığı için yazık diyorum
Garantiye gelince de
%90 ya da %100 garanti veriliyorsa işte orada bir sorun var.
Ama maalesef ki herkesin beklentisi yüzde miktarının fazlalığı.
Bende o nedenle bu yazıyı internetten ürün almak isteyenler için örnek olsun diye yayınladım...