Lekeler, Çiller CİLT İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞALIM

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
arkadaşlarım
lekerim çok eski . ve doktorlar sadece rengii açabilir asla geçmez dedi. ben de inat ettim. mesleğimden dolayı da cesaret ederek DERMAROLLER 1,5 MM KULANDIM . Hafta bir uyguladım.(sADECE KIŞIN) biraz kanadı ve epey acıdı. üzeerine elma sirkesi sürdüm. (maalesef sulandırmamıştım) yüzümde ki lekerim tedavi oldu. ama elma sirkesini sulandırmadığı için biraz yanık yüzle dolaştım.
doktora sordum kimyasal peeilin yapmışsın dedi.
alnımın ortasında kocaman leke vardı. şimdi beyaz bir ten var.
Derma roller mutlaka batı kaynaklı alınız . isviçrede 144 lira . türkiyede orjinal ürünlerde 1,5mm satışı yok. doktor aracı ile pharma lotus marka aldım.
yüksek meblağlar kullanmanıza gerek yok.
dermarooler yaptıktan 1 saat sonra madecassol krem uygulayabilirsiniz. Diğer günde çinkozink krem.
ertesi günü sabah + öğlen güneş koruyucu kullanmayı uutmayın.Kışın bile olsa.

Merhaba hoş geldiniz.Ne kadar güzel başarmışsınız.
Sizin adınıza çok sevindim darısı herkesin başına.
Profilinize de baktım .Mesleğiniz Hemşirelik.
Çok çok güzel ama sabır isteyen ve zor bir meslek.
Gerçekten de leke tedavilerinde istikrar çok önemli.bunu hep yazarım.
Ancak dediğiniz gibi kullanılan üründe çok çok önemli.
İlla pahallı olması şart değil.
Öneriniz çok güzel ve denenmeli diyorum.
Çok şeyler paylaşıyoruz.Birilerine az da olsa faydamız olursa ne mutlu bize.
Bizimle paylaştığınız bilgiler içinde ayrıca teşekkürler...

Merhabalar..
Başlığı okumaya başladım ama daha 88.sayfadayim. sabırla sonuna kadar okuyacağım inşallah ama birşeyler yazmak için bitmesini bekleyemedim.
Öncelikle çok güzel , samimi ve faydali olmuş , emek verenlere teşekkürler.

Malum sorun bende de leke.
ortaokul dönemlerinde çıkmaya başladı ama son 6-7 senedir oldugu kadar belirgin değildi rahatsız etmiyordu.son senelerde yaşanan üzüntü ve stres sizlerinde dediği gibi hem cildi hem vücudu hem ifadeyi duruşu kısacası herşeyi etkiledi..Birde bu süreçte iki hamilelik eklenince yüzümdeki lekeler şimdi hem fazla hemde çok belirgin.
Ayrıca biz iki kız kardeşiz .kardesimin lekeleri küçük yaşta çil olarak çıktı ve hep sorun olarak devam etti.yani onunkiler benimki gibi sonradan değil hep fazla ve belirgindir.annem sağolsun hep onunla ilgilenmiş ve çareler aramıştır.

Ozamanlar Rizeli bir komşumuz bir tanıdığının bunun için krem yaptığını söyledi.Bu krem getirildi ve kardeşim kullandı.gercekten faydası oldu ama yazın bütün ciller geri geldi.
Sonra sedef düğmesini limonla eritin surun dediler yine kardeşim o dönemlerde kullandı ve inanılmaz bir şekilde lekeler çok açıldı ama yazın bütün ciller geri geldi..
Leke açıcı kremlerde kullandı adını bilmiyorum o dönem öyle sorunum olmadığı için çok ilgilenmemiştim.ama sonuç aynı..

Şimdi kardeşim 22 yaşında leke için pukosil tedavisi Hüseyin beye başladı.1seans gitti.daha 3 seans var gideceği.bilgilendirme yaparım inşallah.

Gelelim bana..Şimdi ikinci hamileligimdeyim ve bu ay sonu doğum yapacağım inşallah..Su son 6-7 seneye dönüp baktığımda çok şeyin mücadelesine girdim sorunlarla uğraştım ve bu esnada çocuk sahibi oldum büyütmeye çalıştım arkasından tekrar hamilelik derken , ben hem görüntü olarak hem davranislarimda bambaşka bir insan olmusum..Hayat ve yaşananlar insanı etkiliyor elbet.

Ve karar aldım Allah in izniyle hem hayata pozitif bakmaya çalışacağım sahip olduklarimla mutlu olmaya çalışacağım hemde birşeyler için değiştirmek cabalayacagim hersey önce Allah in izniyle onun takdirine sonra bizim de elimizde diye dusunuyorum..

Sayfayı takip ediyorum yazılanlara göre bende uygulamaya başlayacağım şimdiden.bu sırada kardesimin tedavisini gozlemleyecegim.eger ben sonuç alamaz o sonuç olursa onunkini yaptıracağım ne yapayım.

Bluegreenblue sorum olacak.demissinizki 88. Sayfaya kadar benim uyguladıklarımin faydası ancak bu yaz sonrasında cillerin gelip gelmemesine bağlı olarak belli olacak.tabiki bütün sayfaları okuyacağım ama merak ettim üzerinde bir yaz gecti hatta kıştayız.cilleriniz geri geldim yoksa hala tedavi aşamasında mısınız.

Teşekkürler.

Tahminen kaç dermaroller uygulamasiyla lekeleriniz gecti acaba...tecrübelerinizi paylaştiginiz icin sagolun ayrıca...

Geçenlerde Ayşenur yazıcı nin sitesine denk geldim.biraz baktım bilgi vermiş pek çok konuda.

Ewg diye bir site var mis ürünleri yazıyoruz sağlıklı olup olmamasına göre puanlarini görüyorsunuz.

Birde güneş koruyucu olarak bioderma spf 50 kullanan bilgisi olan varmı.

Tahminen kaç dermaroller uygulamasiyla lekeleriniz gecti acaba...tecrübelerinizi paylaştiginiz icin sagolun ayrıca...
Size sayı veremem . Ama tahminen düzenli uygulamaya ve uygun mm ile 10-15 senansta lekeler azalmaya başlar. Önemli nokta kanaması. Ve mutlaka ertesi akşam madecassol kullanmanız. Hem beyazlatılır hem de yaralanmış dokunun hızla iyileşmesini sağlar ve iz kalmasını önler

Bir önceki mesajımda sorduğum bioderma sorusunu geri alıyorum 130 ve 140 sayfalarda bundan bahsediliyomus zaten.

Bu arada homemade diye bir siteden kardeşim kecisutu sabunu alıyor 1 senedir.gercekten cildine iyi geldi .Bende alacağım insallh.burada başka ürünlerde var alıp kullanacağım sizi bilgilendiririm.

Merhaba hoş geldiniz
Yeni doğacak bebeğiniz için hayırlı doğumlar
Evlatlarınız için de sağlıklı analı babalı şanslı büyüyüp yaşasınlar.
Ne kadar güzel uzun ve ayrıntılı yazmışsınız.Ben emek verilen her şeyi çok severim.
Hem verdiğiniz bilgiler için hem de yazılarınız için biz size teşekkür ederiz.
Şimdi sırasıyla cevaplar vermeye çalışayım.
Leke zaten başlı başına çok zor bir şey.Hele de üzüntü tetikleyince renkte olan koyulaşmalar,ciltte olan kırışıklar ve inanın göz renginde değişimler oluyor.
Biri söylese inanmazdım ama bu gerçek.
Kardeşinizde olan lekelere sanırım o çok daha takıntılı olduğu için aileniz önem vermiş.
Ama sizin dediğiniz gibi maalesef geri gelmiş.
Pico sure evet etkili olabiliyor.Seanslar oldukça pahallı ve bir kaç seans gerektiriyor.
Kardeşinizin seans ücreti ortalama nedir.seansları bitince de ne kadar tuttu ve lekesi ne oldu diye siz bize gereken bilgiyi verirseniz çok memnun oluruz.
Yaptıranlar var duydum ama bazılarında tam geçme olmamış çok çok az da olsa belli oluyor denildi.Bazıları da bana özelden yazıp tekrar geri geldi dedi.
Ama inanın ne kadar doğru bilemiyorum.Yakından tanımıyorum yazanları.
Sadece dediklerini paylaşıyorum.O nedenle sizin bize vereceğiniz bilgiler çok önemli.
Ben öncelikle başaracağıma o kadar inandım ki anlatamam.
Leke öyle zor ki yaşayan bilir.İlk sayfada da yazdığım gibi saati saatine yaptım.Atlamadım.
O kadar çok şey kullandım ki anlatamam.
Nasıl o kadar uğraşmışım şaşırıyorum.
Şimdi düşünüyorum da kendimi tebrik ediyorum inanın.
Şu anda öyle bilgiye sahibim ki bu beni çok sevindiriyor
Daha sonra yazacaktım ama yeri gelmişken yazayım.
Ben lekelerimi %90 zaten açmıştım.
Sonra koruma sürmeyi unutunca da geri gelmişti zaten yazmıştım.
Tekrar % 90 a geri getirdim Ve orada takılı kaldı.
Yaklaşık bir ay kadar evvel üşütmüştüm ve burun akıntım vardı.
Ben de nefes alamıyorum diye vicks sürdüm burun kenarına.
Sonra unutup dışarı çıkınca oralarda burun delikleri altında leke oluştu.
(şarlonun bıyığı gibi)Çok şaşırdım.daha detaylı ama kısacası böyle .
O zamandan beri de bununla uğraşıyorum.Rengi açtım ama henüz tam geçmedi.
Diğer lekeler ise yani alında saç altında kalan ve göz altımda olan ile hatta çil olarak yanaklarımda olanlar koyu kahve renktekiler şu an sütlü kahve rengi .
Yazında asla koyulaşmadılar.
Yaşadıklarınızı az çok tahmin ediyorum.Bir daha yaşamayın diyorum.
Kesinlikle hayata çok pozitif bakmalıyız.
Bu sayfayı açtığımda salya sümük ağlayan biri olarak
Sayfa sonlarına doğru ne kadar değiştiğimi ve yazılarımdaki farkı sanırım fark etmişsinizdir.
Ya da okumaya devam ederseniz fark edeceksiniz diyeyim.
Şaşırtıcı olarak burada bir hayatın nasıl değiştiğini göreceksiniz.
Piyangodan bana büyük ikramiye çıktı.
Aslında olan sadece gerçekleri görmek ve pozitif bakmak.
İşte en büyük ikramiye en büyük servet nefes alabilmek ÇOK ŞÜKÜR.
Bu mesajdan sonra başka yerde yazdığım hayata pozitif bakma ile ilgili bir kaç mesaj ekleyeceğim İnşALLAH faydası olur.
Şükretmek çok önemli.
Şükredeceğimiz çok şey var.
RABBİME VERDİĞİ HER ŞEY İÇİN ŞÜKÜRLER OLSUN

Öncelikle piko sure ile bilgi vereyim.ben arastirmamistim haberim yoktu ama kardeşim uzun süredir lazer tedavisi araştırır.suana kadar hiçbirine cesaret edemedi ama bunu yaptırmaya karar verdi ve başladı.bana açıklaması şöyleydi . Abla bu yöntem cildi soymuyormus sadece lekeye atış yapıyor ve leke kabuklanip dokuluyormus dedi.ben yinede eminmisin hem parana hem umuduna hemde yüzüne daha fazla yazık olmasın dediğimde hiç birşey denemezsemde nereden bileceğim dedi.
Neyse çok uzattım yine ..
babamla gidip konuştular fiyatını seansini.
huseyin bey 3 seansta yok denecek kıvama getirirm demiş .
Kardesimin çilleri bayağı fazla ve canlı renklerdedir.
kardesim ya gecmezse deyince 1 seansta ben kendim ücretsiz yaparım demiş.
Ücretine gelince 3 seans 3.5 milyar.
İlk seansı 1 ay önce yaptırdı.dedigi gibi sadece ciller kabuk bağladı ve döküldü.
Eski haline göre ciddi renk açılması var.ama doktor onu uyarmış aynı sizin gibi güneş koruyucu her zaman ve her yerde sürülmesi gerektiğini.yoksa aynen geri geleceğini söylemiş.
2.seansi bu ay sonunda.bakalim sonuçlar nasıl olacak yazarım.sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz.
Bu arada kardesimin elleri ve kollarında çil var 2 elinin üzerinde atış yapmış etkiyi görmek için.oradaki etki yuzdekinden farklı oldu.ellerinde ton uyumsuzluğu oldu.kabuk bağlayıp dökülenler çok açık diğer yerleri kendi tonunda biraz değişik duruyor.ama yüzünde bir sıkıntı yok şimdilik.

Bende gül suyunu ve kecisutu sabunu aldım.birde güneş koruyucu ve aleo Vera jeli alacağım.simdilik bunlarla başlayacağım.Sizin açtığınız bu başlıkta 220 li sayfalardayim.sabirla okuyorum başka sayfalara ve sitelerde bakıyorum.doguma kadar okuyabildigimi okuyacagim ve birşeyler yapacağım.

Sizin bu başlıktaki sadece leke ve cilt ile ilgili bilgileriniz degil bakış açınız yaklasiminizdaki güzellik ve samimiyette burayı ciddiye almamızı sağlıyor.
Tekrar teşekkürler size.

Çok güzel şeyler yazmışsınız faydalı olacak bilgiler gördüm teşekkürler :)
Ama ben bir şey sormak istiyorum benim 2 3 yılda birden bire güneş lekelerim çıktı
Son 1aydır da küçük benler oluştu, 19 yaşındayım çok şey de sürmek istemiyorum
Cildiyeye de gittim farklı farklı kremler verip durdu hiçbir işe yaramadı :/
Bana ne önerirsiniz?

Merhaba canım.Ben çok araştırmıştım hatta konu da açmıştım
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...n-buraya-deneyimleriniz-yazar-misiniz.885602/
Dediğim gibi leke konusunun sonu yok ne öğrensek faydadır bizim için.
En önemli şey bilinçli olmak.Çok bilmek değil ama bilinçle hareket aşırı önemli bence.
Ne güzel açıklamışsınız.Evet aynen öyle oluyor.Yüzde bile ton farkı oluyormuş anlatılanlara göre.Kardeşinizde olmamış bu iyi.Sonucu da eşit açılma olsun.
Arada bilgi verirsiniz.Bu fiyatlar her bütçeye uymuyor ama leke sanki parayı seviyor.Evet hayata bakış açımı bende beğeniyorum.
Bu konudaki beğeniniz beni her şeyden çok memnun etti.
Bu görüp beğenmeniz de sizin de ne kadar hassas olduğunuzun göstergesi.
Hem görüp hem beğendiğiniz ve benimle de hem fikir olduğunuz için
Ben teşekkür ederimSabırla da okumanız çok çok güzel.
Evet güneş koruma üzerinde çok duruyorum çünkü leke oluşumunun en önemli sebebi korumamaktan başlıyor.
Hamileliğiniz süresinde doğal olan her şey kullanabilirsiniz.
Organik olsun.hatta az öz ama gerçekten kimyasal içermeyen ürünler tavsiye ederim.Seçimleriniz güzel.Bunlara halis zeytinyağı kullanımı da ekleyiniz.
Bir ara vaktim olunca da çok yazacaklarım var.

Merhaba canım.Sakın bilinçsiz bir şey yapmayınız.Zaten yapmazsanız ama olsun.
Siz 19 yaşındasınız ama sanırım çok bilgiye sahipsiniz.2012 den beri üyeymişsiniz.
Ne kadar güzel.Sizde tecrübe ettikleriniz ve faydalı olan her şeyi buradan bizimle paylaşırsanız sevinirim.Öncelikle koruma kullanıp ta mı leke oluştu ya da neler kullanıyorsunuz bize detaylı yazar mısınız

Leke çok zor olduğu için koruma çok çok önemli diye
Güneş koruma ben şöyle yapacağım bu yaz için.
Evde daha düşük faktör olan çok uzun zaman kullandığım Rosense olanı,
Dışarıda kısa işlerim olunca Bioderma photoderm spf 50
Çok uzun kalacaksam Heliocare 90
ve mutlaka da bu sefer
Bioderma Sensibio AR Compact Light ( SPF30 UVA 16 ) 10 g renkli alacağım.
Ama ben önce tüm bunları kullanmadan
Dışarıda ve denizde olacağım günler nemlendirici sürüp bekleyip
hem leke açan hem de koruyan ürünlerden birini nemlendirici üzerine sürüp bekleyip
esas korumamı süreceğim.
Geçen yaz böyle yaptım (renkli olan hariç)leke oluşmadı ve eskiler koyulaşmadı da.
Şunu herkes dikkate alsın güneş giderek daha da etkili oluyor...

Son düzenleme:

:) Evet bayağıdır bu forumdayım burda büyüdüm diyebilirim
Ben güneş kremi 2 3 yıldır düzenli kullanıyorum. Watsons'taki Pure Beauty 50 faktör kullanıyorum hep.
Cildiyeye gittim, güneş lekelerim için. Bana önce krem yazdılar A ile başlayan beyaz mavi adını hatırlamıyorum.
Bir haftaya geçer dedi. Geçmedi, 1 ay sonra tekrar gittim. Yine benzer bir krem yazdılar, bir de iğne oldum leke için.
Yine geçmedi.. Dermoskin güneş kremi önerdiler bir de, akne mat, yağsız 50 faktör
Ama yağsız denmesine rağmen sürdüğüm zaman yüzümden yağ damlayacak nerdeyse..
Çok güneş olmadığı zamanlar kullanmadım onu..
Güneş lekesi hariç cildimde bi problem yok, sırf onun için de fondoten kullanıp yıpratmak istemiyorum
Bi de geçirmek istiyorum eğer bir yolu varsa... öyle okuyorum her şeyi ama bir faydası olmuyor yaptıklarımın

Merhaba canım ne güzel bu siteyi çok seviyorum.Lekeniz için dr.size ne dedi hangi tabakada lekeniz bu önemli...

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Bu siteyi çok seviyorum.
Başka sitelerde de üyeliklerim var ama henüz oralarda yazmadım.
Hatta yurt dışında var ama oraya da arada yazıyorum vaktim yok.
Çok şey paylaşılıyor sitede ama sorun şu paylaşıp ya başkalarına denettiriyorlar,
ya da deneyip faydası olup yazılıyor.Sonradan geçici fayda olduğu ortaya çıkıyor.
Yazmayıp başka üyelik alınıyor.İşte buna karşıyım.Çok rica ediyorum herkes yazsın.
Şunu aldım kullandım evet gerçekten uzun vadede işe yaradı ya da yaramadı.
Sonuçta herkese aynı etki zaten olmaz ama yine de yazılsın.
Ön bilgi olursa en azından ona göre herkes alır ya da almaz ,kullanır ya da kullanmaz...

Lütfen arkadaşlar bakın burada ya da başka yerde bir sürü karışım var.
Hamileler bence her şeyi kullanmasın.Doğal olmayan her şey için geçerli.
Her hangi bir yerinizdeki sorun evet önemli
Ama sağlık her şeyden de önemli hele hamilelikte

dediginiz dogru ama biryerden baslamaliyim.dogal urunlerle cabalayacagim artik bos durmaktansa.sizdende bu konuda onerilerinizi bekliyorum. herkese hayirli gunler. :)

@zeyno111 canım leke ile ilgili bazı işlemler yaptırmışsınız.
Burada da o işlemlerden yaptıran arkadaşlar var.
Rica etsem deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız.Şimdiden teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…