Cilt icin vitamin takviyesi

Ayy cevap yazdiginiz icin coook tesekkur ederim.:KK200:

Bu kadar ise yarayan bir sey mi bu ya ?
Peki olusan kirisikliga bi etkisi olur mu yoksa sadece onlemek icin mi ?
Aysenur yazici demisti, spor yapip biraktiginizda vucudunuz nasil olursa yuz yogasi da onun gibi.
Yapmayi cok istiyorum ama daha cok kiristirir,birakinca daha kotu olur vs duymak korkutuyor ama ise yaradigini soylemenize cok sevindim:KK49:

O diyenler botoksla kisa yoldan toparlatirlar da yuzlerini ondan yogaya laf ederler.
Annem hergun yapmiyor bu yogayi, 2 gunde bir yapiyor, her hareketi 2 dk boyunca yapiyor, toplamda 20 dk kadar suruyor.
Tv izlerken eli kolu bos izleyecegime, yuzumu calistiririm der, yani yapilmayacak hic bir yani yok.
Hareketler dogru yapildigi surece neden kirisilsin.
Resmen yuzu yukari dogru utuluyorsun, faydasi olmaz mi hic, cok faydasi var.
Yuzdeki dolasimi hizlandirip kaslari sinirleri calistiriyorsun.

O diyenler botoksla kisa yoldan toparlatirlar da yuzlerini ondan yogaya laf ederler.
Annem hergun yapmiyor bu yogayi, 2 gunde bir yapiyor, her hareketi 2 dk boyunca yapiyor, toplamda 20 dk kadar suruyor.
Tv izlerken eli kolu bos izleyecegime, yuzumu calistiririm der, yani yapilmayacak hic bir yani yok.
Hareketler dogru yapildigi surece neden kirisilsin.
Resmen yuzu yukari dogru utuluyorsun, faydasi olmaz mi hic, cok faydasi var.
Yuzdeki dolasimi hizlandirip kaslari sinirleri calistiriyorsun.

Cok tesekkurler :KK200::KK200:

aynı markanın bi de göz kremi var. Ucu bilyalı hem masaj yapıyor hem kırışıklık hem de morluklara iyi gelen bi ürün. Onu da kullanıyorum ve memnunum. Flavo cyi kaz ayaklarının olduğu bölgeye süryosunuz ama göz altına uygulanmıyor. B BanaBirMasalAnlat
Çok teşekkür ederim deneyiminizi bizimle paylaştığınız için. İnşallah aynı etkiyi görürüz.

Cilt bakımı 3 temel adımdan oluşur, her biri bir sonrakini tamamlar ve eksiksiz yapıldığında sağlıklı bir cilt sürer.
Temizleme + nemlendirme + koruma
Sabah ve akşam temizleyip tonikleyip ardından uygun bir nemlendirici sürülür.
Gündüzleri de SPF koruma…
Rutin bu kadardır.

Lakin, ciltte sivilce izleri geçmiyorsa, ilk kırışıklar başlamışsa, lekeler veya ton farkı varsa bu bakıma “bir serum” ilave edilir.
Sorunu deri altından çözecek olan budur.
Retinollü serumlar yağlı veya yağlıya dönük ciltler için en iyi yenileme alternatifidir.
Ton farkından, gözeneğe, sivilce lekelerinden yaşlanmayai duru tene kadar hepsine çözüm.

Serum nemlendirici yerine geçmez. Bu nedenle bakımda yeri kremden öncedir.
Bu yazıdan detay bakabilirsiniz.
http://aysenuryazici.com/serum-ne-zaman-kullanilir/

Retinolü gece kullanın zaten. Hyalüronik asit serumunu da sabah krem altına.
Çoğu retinol de bunu önerir zaten. Gündüzleri mutlaka ama mutlaka SPF 30 (en az) koruma kullanmak şarttır.
Detaylı bilgi burada lütfen göz atın…
https://cyrene.com.tr/blog/retinol.html ( Burada retinolle hyalüronik asit kullanılır mı sorusunun cevabı da var) Beraber kullanılmalıdır zaten

Retinol serumların yüz derisi için konsantrasyonu yapılmıştır göz etrafına sürülmez. Ama göz etrafı için yapılmış düşük retinollü kremler vardır. Roc’un göz kremi gibi.
Size tavsiyem Cyrene’ne bakın: The Ordinary’nin kalitesinde bir markadır ama fiyatlar Ordinary kadar uygun değil. AHA/BHA konusunda ve Retinol +hyalüronik asit konusunda çok iyi içeriklidir.
https://cyrene.com.tr/blog/retinol-ve-cilt-bakimi.html

30’lu yaşlarda zaten serum kullanarak geleceğe çok iyi yatırım yapmış olursunuz.
Burada detay var: http://aysenuryazici.com/kozmetik-ve-guzellik-2/30lu-yaslarda-cilt-bakimi-nasil-olmali/
Yağlı cildin yağını dengelemek için öneriler:

1- Temizleme için AHA’lı köpüklerden kullanın. Yağ salgısını dengeler.
2- AHA%2 tonikle silin. Sonra (gündüzleri) hyalüronik asit serumu sürün.
(gece Retinol serumu sürün)
3- Nemlendiricinizi uygulayın.(Cyrene Oil free moisturiser)
4- SPF korumanızı sürün (gündüz)

Bakım bundan ibaret. Lakin haftada 2 kez peeling + nem maskesi yaparak yenilenen deriye destek olursunuz, alttan serumun yenilediği deri yüzeye sağlıklı gelir ve hızlı yenilenir.
Bu sebeple peeling+maske de önemlidir.
Cyrene AHA/BHA peeling
Yıkama jeli ve Organique markasının toz yenileyici maskeleri süper uygun olur bu tedaviye.
https://www.organiqueturkiye.com/urunler/yuz/alg-yosun-maskeleri/organique-alg-yosun-yuz-maskesi–papaya-solgun-ciltler–30-gr
Ben 1 poşetten 3 kez uygulama çıkartıyorum.
Su yerine yeşil çay demleyin bir kupada onunla karışımı hazırlayın.
Kalan çayı da maskeyi çıkarttıktan sonra yüzü silmek için kullanırsınız.
NOT: Retinollü ürünlere EN DÜŞÜK konsantrasyonla başlanır, gece haftada 2-3 uygulanır.Deri alıştıktan sonra her gece sürülür. Serum bittiğinde bir ÜST %’ye geçilir aman unutmayınız.
Cyrene 0.05 ile başlayıp sonra 0.1’e geçmek gibi…

The Ordinary’den size uygun ürünler:
http://theordinary.com/product/rdn-granactive-retinoid-2pct-in-squalane-30ml?redir=1
Bakın burada uyarı da var:
Granactive Retinoid 2% in Squalane (Moderate Strength, No Irritation)
Granactive Retinoid 5% in Squalane (High Strength, No to Low Irritation)
Retinol 0.2% in Squalane (Low Strength, Moderate Irritation)
Retinol 0.5% in Squalane (Moderate Strength, High Irritation)
Retinol 1% in Squalane (High Strength, Very High Irritation)

Hyalüronik asit:
http://theordinary.com/product/rdn-hyaluronic-acid-2pct-b5-30ml?redir=1

Bittercoffee Bittercoffee siz hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Güneş kremi filan...?

Cilt bakımı 3 temel adımdan oluşur, her biri bir sonrakini tamamlar ve eksiksiz yapıldığında sağlıklı bir cilt sürer.
Temizleme + nemlendirme + koruma
Sabah ve akşam temizleyip tonikleyip ardından uygun bir nemlendirici sürülür.
Gündüzleri de SPF koruma…
Rutin bu kadardır.

Lakin, ciltte sivilce izleri geçmiyorsa, ilk kırışıklar başlamışsa, lekeler veya ton farkı varsa bu bakıma “bir serum” ilave edilir.
Sorunu deri altından çözecek olan budur.
Retinollü serumlar yağlı veya yağlıya dönük ciltler için en iyi yenileme alternatifidir.
Ton farkından, gözeneğe, sivilce lekelerinden yaşlanmayai duru tene kadar hepsine çözüm.

Serum nemlendirici yerine geçmez. Bu nedenle bakımda yeri kremden öncedir.
Bu yazıdan detay bakabilirsiniz.
http://aysenuryazici.com/serum-ne-zaman-kullanilir/

Retinolü gece kullanın zaten. Hyalüronik asit serumunu da sabah krem altına.
Çoğu retinol de bunu önerir zaten. Gündüzleri mutlaka ama mutlaka SPF 30 (en az) koruma kullanmak şarttır.
Detaylı bilgi burada lütfen göz atın…
https://cyrene.com.tr/blog/retinol.html ( Burada retinolle hyalüronik asit kullanılır mı sorusunun cevabı da var) Beraber kullanılmalıdır zaten

Retinol serumların yüz derisi için konsantrasyonu yapılmıştır göz etrafına sürülmez. Ama göz etrafı için yapılmış düşük retinollü kremler vardır. Roc’un göz kremi gibi.
Size tavsiyem Cyrene’ne bakın: The Ordinary’nin kalitesinde bir markadır ama fiyatlar Ordinary kadar uygun değil. AHA/BHA konusunda ve Retinol +hyalüronik asit konusunda çok iyi içeriklidir.
https://cyrene.com.tr/blog/retinol-ve-cilt-bakimi.html

30’lu yaşlarda zaten serum kullanarak geleceğe çok iyi yatırım yapmış olursunuz.
Burada detay var: http://aysenuryazici.com/kozmetik-ve-guzellik-2/30lu-yaslarda-cilt-bakimi-nasil-olmali/
Yağlı cildin yağını dengelemek için öneriler:

1- Temizleme için AHA’lı köpüklerden kullanın. Yağ salgısını dengeler.
2- AHA%2 tonikle silin. Sonra (gündüzleri) hyalüronik asit serumu sürün.
(gece Retinol serumu sürün)
3- Nemlendiricinizi uygulayın.(Cyrene Oil free moisturiser)
4- SPF korumanızı sürün (gündüz)

Bakım bundan ibaret. Lakin haftada 2 kez peeling + nem maskesi yaparak yenilenen deriye destek olursunuz, alttan serumun yenilediği deri yüzeye sağlıklı gelir ve hızlı yenilenir.
Bu sebeple peeling+maske de önemlidir.
Cyrene AHA/BHA peeling
Yıkama jeli ve Organique markasının toz yenileyici maskeleri süper uygun olur bu tedaviye.
https://www.organiqueturkiye.com/urunler/yuz/alg-yosun-maskeleri/organique-alg-yosun-yuz-maskesi–papaya-solgun-ciltler–30-gr
Ben 1 poşetten 3 kez uygulama çıkartıyorum.
Su yerine yeşil çay demleyin bir kupada onunla karışımı hazırlayın.
Kalan çayı da maskeyi çıkarttıktan sonra yüzü silmek için kullanırsınız.
NOT: Retinollü ürünlere EN DÜŞÜK konsantrasyonla başlanır, gece haftada 2-3 uygulanır.Deri alıştıktan sonra her gece sürülür. Serum bittiğinde bir ÜST %’ye geçilir aman unutmayınız.
Cyrene 0.05 ile başlayıp sonra 0.1’e geçmek gibi…

The Ordinary’den size uygun ürünler:
http://theordinary.com/product/rdn-granactive-retinoid-2pct-in-squalane-30ml?redir=1
Bakın burada uyarı da var:
Granactive Retinoid 2% in Squalane (Moderate Strength, No Irritation)
Granactive Retinoid 5% in Squalane (High Strength, No to Low Irritation)
Retinol 0.2% in Squalane (Low Strength, Moderate Irritation)
Retinol 0.5% in Squalane (Moderate Strength, High Irritation)
Retinol 1% in Squalane (High Strength, Very High Irritation)

Hyalüronik asit:
http://theordinary.com/product/rdn-hyaluronic-acid-2pct-b5-30ml?redir=1

Bittercoffee Bittercoffee siz hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Güneş kremi filan...?

temizleme köpüğüm gözenek sıkılaştırıcı serumum nemlendirici kremim gözaltı kremim ve solantenin güneş koruyucusunu kullanıyorum. Ama ben 15 yaşımdan beri düzenli temizlerim cildimi o yüzden gittiğim bikaç uzman 8 sene falan genç olduğunu söyledi cildimin.

temizleme köpüğüm gözenek sıkılaştırıcı serumum nemlendirici kremim gözaltı kremim ve solantenin güneş koruyucusunu kullanıyorum. Ama ben 15 yaşımdan beri düzenli temizlerim cildimi o yüzden gittiğim bikaç uzman 8 sene falan genç olduğunu söyledi cildimin.
Arkadaşım seni de çok rahatsız ettim ama senden kullandığın ürünlerin ismini rica ediyorum.

Şöyle ki dermokozmetik olsun doğal olsun diye uğraşıyorum ama bir türlü karar veremiyorum

8 yaş gerçekten iyi bir sonuç. :KK52::KK9:

Arkadaşım seni de çok rahatsız ettim ama senden kullandığın ürünlerin ismini rica ediyorum.

Şöyle ki dermokozmetik olsun doğal olsun diye uğraşıyorum ama bir türlü karar veremiyorum

8 yaş gerçekten iyi bir sonuç. :KK52::KK9:
Ben eczane tercih ediyorum genelde. Orda satılan markalar daha güvenilir geliyo bana. Temizleme köpüğüm değişik markaları tercih ediyorum o sabit kalmıyo pek :) gözeneklerim için tonik kullanıyodum onu bıraktım watsonstan target pro pore caring serum aldım. Ve o serinin göz altı kremi. Roc un nemlendiricisini kullanıyorum. Ve solante güneş kremim yaz kış mutlaka kullanıyorum. Geceleri gül suyuyla temizliyorum cildimi mutlaka köpüğü sabah kalktığımda kullanıyorum. Nem maskesi yapıyorum haftada bir veya 2.. Bu şekilde :) bi de genlerim de iyi çok şükür bu konuda hem anne hem baba tarafımdan. İncelemeden ürün almayın size tavsiyem. Ucuzuna kaçmayın ki pişman olmayasınız..

Bu arada zahmet falan olmadı rica ederim :)

Son düzenleme:
Ben eczane tercih ediyorum genelde. Orda satılan markalar daha güvenilir geliyo bana. Temizleme köpüğüm değişik markaları tercih ediyorum o sabit kalmıyo pek :) gözeneklerim için tonik kullanıyodum onu bıraktım watsonstan target pro pore caring serum aldım. Ve o serinin göz altı kremi. Roc un nemlendiricisini kullanıyorum. Ve solante güneş kremim yaz kış mutlaka kullanıyorum. Geceleri gül suyuyla temizliyorum cildimi mutlaka köpüğü sabah kalktığımda kullanıyorum. Nem maskesi yapıyorum haftada bir veya 2.. Bu şekilde :) bi de genlerim de iyi çok şükür bu konuda hem anne hem baba tarafımdan. İncelemeden ürün almayın size tavsiyem. Ucuzuna kaçmayın ki pişman olmayasınız..

Bu arada zahmet falan olmadı rica ederim :)
:KK200: Denediğimiz ürünleri paylaşalım sizle. Bulmuşum böyle Bilgi alacağım birini kolay kolay bırakırmıyım

Ben de küçük karışıklar başladı retinol ve hyrolik asitmiydi neydi işte ondan kullanmalıymışım.

Siz bu ürünlere başlamayı düşünüyor kusunuz?

:KK200: Denediğimiz ürünleri paylaşalım sizle. Bulmuşum böyle Bilgi alacağım birini kolay kolay bırakırmıyım

Ben de küçük karışıklar başladı retinol ve hyrolik asitmiydi neydi işte ondan kullanmalıymışım.

Siz bu ürünlere başlamayı düşünüyor kusunuz?
:)) evet hyaluronik asite başlamayı düşünüyorum. Onun için de serumu vardı bu target pro serisinin. Serumlar kremlerden çok daha etkili. Bi de size şu pilli yüz temizleyici fırçalı aparatlar var ya onlardan tavsiye ederim. Cildi derinlemesine temizliyo ve serumun kremin daha güzel etki etmesini sağlıyo.

:)) evet hyaluronik asite başlamayı düşünüyorum. Onun için de serumu vardı bu target pro serisinin. Serumlar kremlerden çok daha etkili. Bi de size şu pilli yüz temizleyici fırçalı aparatlar var ya onlardan tavsiye ederim. Cildi derinlemesine temizliyo ve serumun kremin daha güzel etki etmesini sağlıyo.
O fırçalar gözenekleri daha çok açar diye cesaret edemiyorum. Siz evli misiniz? Ben çocuktan kendime çok vakit ayıramıyorum hep bir koşturmaca oluyor.

O fırçalar gözenekleri daha çok açar diye cesaret edemiyorum. Siz evli misiniz? Ben çocuktan kendime çok vakit ayıramıyorum hep bir koşturmaca oluyor.
evliyim bi oğlum var 2. Oğlum geliyo ama kremlerimi hiç bırakmadım :)) eşim takılır bazen hastalık mastalık dinlemiyon hiç ne hırsmış cenaze falan çıkarsak du bi kremletimi sürüp geleyim diyceksin der :)) tövbe yarabbim :KK70:

O fırça aksine gözenekleri küçültüyo öyle güzel bi etkisi var. Hatta netten kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.

evliyim bi oğlum var 2. Oğlum geliyo ama kremlerimi hiç bırakmadım :)) eşim takılır bazen hastalık mastalık dinlemiyon hiç ne hırsmış cenaze falan çıkarsak du bi kremletimi sürüp geleyim diyceksin der :)) tövbe yarabbim :KK70:

O fırça aksine gözenekleri küçültüyo öyle güzel bi etkisi var. Hatta netten kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.
Böylelerine de hep imrenirim. Açıkçası bekar zannetmiştim sizi :). Eliniz çabuk ve çok azimlisinin o zaman. Biraz kendime örnek alıyım sizi.

Ben de haftasonları ara ara yumurta kırmışsam yumurta akı, patates soymuşsam bira patates, salatalık.. yüzüme sürüyorum. Doğala takıyprum biraz.
Yaş mayanın da yüzde çok etkisi varmış.

Ben de size puresh marka ürünleri öneriyim. Koreliler yapmış ve sertifika almışlar içerinde sağlığa zararlı hiç bir madde Yok diye. Bir arkadaşım fuarda görmüştü 3 4 sene önce o da doğala takıktır. Nemlendirici maddesini test etmiştik güzeldi.

Haccer ürünlerini de inceliyorum. Acilen bu konuyu netleştirmem lazım:halay:

Böylelerine de hep imrenirim. Açıkçası bekar zannetmiştim sizi :). Eliniz çabuk ve çok azimlisinin o zaman. Biraz kendime örnek alıyım sizi.

Ben de haftasonları ara ara yumurta kırmışsam yumurta akı, patates soymuşsam bira patates, salatalık.. yüzüme sürüyorum. Doğala takıyprum biraz.
Yaş mayanın da yüzde çok etkisi varmış.

Ben de size puresh marka ürünleri öneriyim. Koreliler yapmış ve sertifika almışlar içerinde sağlığa zararlı hiç bir madde Yok diye. Bir arkadaşım fuarda görmüştü 3 4 sene önce o da doğala takıktır. Nemlendirici maddesini test etmiştik güzeldi.

Haccer ürünlerini de inceliyorum. Acilen bu konuyu netleştirmem lazım:halay:
doğalları bende çok seviyorum yediğim meyvenin bi kısmı yüzümde olur mutlaka :)) isteseniz siz de yaparsınız. İnsan kendini iyi gördükçe daha iyi bakmaya başlıyo salmıyo. Moralinizi ruh halinizi bile etkiliyo iyi hissediyosunuz. En çok içinize sinen neyse onu kullanın derim ben. Bu arada keten tohumu yağı ve avakado da çok iyidir. Bi dönem de onun maskesini yapıyodum ışıl ışıl oluyodu cildim ve kırışıklıklarda etkili kendileri. Tam net tarifini hatırlamıyorum ama onu da netten bulabilirsiniz..

doğalları bende çok seviyorum yediğim meyvenin bi kısmı yüzümde olur mutlaka :)) isteseniz siz de yaparsınız. İnsan kendini iyi gördükçe daha iyi bakmaya başlıyo salmıyo. Moralinizi ruh halinizi bile etkiliyo iyi hissediyosunuz. En çok içinize sinen neyse onu kullanın derim ben. Bu arada keten tohumu yağı ve avakado da çok iyidir. Bi dönem de onun maskesini yapıyodum ışıl ışıl oluyodu cildim ve kırışıklıklarda etkili kendileri. Tam net tarifini hatırlamıyorum ama onu da netten bulabilirsiniz..
Tavsiyeleriniz için Teşekkür ederim ne çok şey var aslında Gül suyu, çörek otu yağı, zeytinyağı.. azim lazım.
Öncelikle farmasinin cc kremini ( 25 faktör güneş kremi ve anti aging etkili)ve sizin toniğinizi almakla işe başlayacağım.

Aloe Vera bitkisi alacağım. ( çağla Şikel’in bile var. Benim neyim eksik:sus:)

Kırışıklık kremi şimdilik puresh içine sindi hydroelik asit (yazılışı yanlış kesin:) ) içeriyor .

3 . Hedefim ise serumlar . Onlarda önümüzdeki aya. Retinol ve hyalunorik asit aynı anda kullanılmalıymış . Kremi almadan seruma da geçebilirim.

Dur açık daha kafa patlatıyım:)

Sevgiler:KK200:

Ben slogarın hyaluronik asit tabletlerini kullanıyorum
Eczacıbaşı’nın serum şeklinde içelibilir formu çıktı şişelerde onuda aldım ama denemedim daha

Merhaba soygaru ne zamandır kullanıyorsunuz. bende başlamayı düşünüyorum. yorumlarınız nelerdir.

Merhaba. yorumlarınızı okudum.
iki serumu birden kullanabilirmiyiz peki. hem gözeneet sıkılaştırıcı hemde hyaluronik asit..
yüz temizleme fırçası ve nem bombası marka olarak tavsiye ettiğiniz markalar var mı.
Benim cildimde ufak bir kaçta güneş lekesi var. göz altı çukurlarım var morluk değil. bide burnumda siyah noktalar. MAske ve peelingle siyah nokta kalmıyor. ama bir kaç saat sonra yine siyah nokta doluyor. Sıkılaştırıcı serum işimi görür sarım. Retinol serumu ne işe yarıyor. kaçırdım bunu sanırım.

Son düzenleme:
X