Sabahları ben ayrıca kullanmıyorum yıkama jeli falan genelde, bazen göz solüsyonun kalanını dağıtıyorum sadece yabancı ve ünlü bir dermatolog andrea suarez di yanılmıyorsam eğer, sabahları jellerle yıkamayın yüzünüzü hiç gerek yok sadece suyla temizleyin diyordu. O zamandan beri bıraktım sabahları köpük jel falan kullanmayı normalde kışın çok gerilen pul pul olan cildim bu sene daha iyi
Yağ bazlı temizleyici derken çift aşamalı temizliğin ilk adımında kullanılan yağları kast ediyorsan sanırım onu arkadan köpük ya da jel temizleyici ile arındırmak gerekiyordur tek aşamada bırakmak gözeneklerin tıkanmasına sebebiyet verebilir gibi geldi.
Dermatologla görüşüp en azından akşam için cildinin şimdiki durumuna uygun bir temizleyici seçmen ve sabahları da temizleme adımını atlaman daha iyi olabilir bir de arkadaşlar da demiş zaten cildin bu dönemdeyken rutinin çok sade çok baz olmalı ama mutlaka bir uzman kontrolü ile ilerle bazen doğru yapmaya çalışırken cildin daha çok tepki vermesine neden oluyoruz maalesef