- 11 Ağustos 2016
- 2.412
- 10.208
-
- Konu Sahibi melankolimm
TeşekkülerEllerine emeğine sağlık başarılar dilerim
Sağol canımın içi rossumEllerine sağlık cNm
Çok teşekkürler sizede başarılar kekinizi gördüm nefistiEllerinize sağlık,başarılar diliyorum .
Sağol canım teşekürler hepimize başarılarEllerine sağlık canım, yarışmada başarılar dilerim.
Teşekkürler size deEllerine sağlık, başarılar dilerim
Ellerine sağlık canım çıtır çıtır çok güzel olur yemesi başarılar dilerimKızlar çok heyecanlıyım. Bir kusurun varsa affola. Başka bir tarif yapacaktım ama oğlum anne ne olur çilekli yap dedi yalnız bu kek birgün önce yapmanız lazım çünkü diğer gün dolaptan çıkardığımızda şahane tadı var oğlumun hatrına neyse ilk olduğu için fazla uzattım.
Malzemeler:
2Yumurta
1 su bardagi toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1Su bardagı yoğurt. isteyen süt de ekleyebilir süt bulunmadığı için yoğurt kullandım farketmez
2 su bardağı un. Süt olursa 2.5 kullanın
1 paket şekerli vanilin
1Paket kabartma tozu. Daha güzel kabarsın diye de
2.5 çay kaşığı kabartma tozu yoksa da siz 1.5 normal kabartma tozda kullanabilirsiniz.
Bir poşet şanti yeterli olacak.
1 çorba kaşığı haşhaş
Eki Görüntüle 2180388
Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı kabın içerisinde alıp çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2180389
sıvıyağ ve yoğurdu döküyoruz tekrar çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2180390
Eki Görüntüle 2180391
Sonra un ilave ediyoruz. Unun üzerine kabartma tozu karbonat ve vanilin ekleyip karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2180392
Kek hamuru kıvamı alıyor resimde de gördüğünüz gibi
Eki Görüntüle 2180393
haşhaşlari da ekleyip tekrardan karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2180394
Ben borcam tercih ediyorum çünkü ölçülerim tam ona göre ama varsa kısa kare olan borcamlarda olabilir. Hafif yağlanmış borcama döküp 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 30 35 dakika pişiriyoruz. Tabi fırından fırına değişiyor. Üstü ve altı yeterince pişti ama içinden emin değilseniz bir kürdan size yardımcı olacaktır. Kürdanı kekin ortasına batırıyorsunuz kuru gelse tamamdır yalnız onun püf noktası yarim saat ozellikle fırını açmıyorsunuz çünkü o kabarıklık istediğimiz gibi olmaya bilir.
Eki Görüntüle 2180395
Kekimiz fırında çıktı. Onu soğumaya alıyoruz.
Eki Görüntüle 2180396
Çilek şantiyi hazırlıyoruz. Onun için Bir paketin içinde 2 poşet şanti var sadece birtane kullanıyoruz yeterli olacak süt bulunmadığı için ben 1.5 çay bardağı soğuk su kullandım. Buzluga attim yaklaşık 15 20 dakika
Eki Görüntüle 2180397
sonra soğuyan kekimin üzerine sürdüm. Ve dolaba attım çünkü şanti malum yaz burası 42 derece.
Eki Görüntüle 2180399
Eki Görüntüle 2180401
Ve sunum Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 2180400
Sonradan aklıma geldi evde vişne vardı onunlada süslemek istedim
Çikolata sosu tamamen süs amaçlı. Yeşil nane ne alaka diceksiniz kendi balkonumda saksıda yetistiriyorum. Ondan hoşuma gitti belki sizde begenirsiniz diye düşündüm ama bu tarifi kesinlikle Bir programınız varsa birgün önce yapın çocuklarınıza da sürpriz olur ilk gün yemenizi tavsiye etmem diğer gün bayılacak sınız inşallah begenirsiniz çocuklarınız beğenir. Afiyet olsun.
Yanlışım varsada ilk deneyimim görmezden geleceğinizi diliyorum.
Hashasa bayilirim bol sanssKızlar çok heyecanlıyım. Bir kusurun varsa affola. Başka bir tarif yapacaktım ama oğlum anne ne olur çilekli yap dedi yalnız bu kek birgün önce yapmanız lazım çünkü diğer gün dolaptan çıkardığımızda şahane tadı var oğlumun hatrına neyse ilk olduğu için fazla uzattım.
Malzemeler:
2Yumurta
1 su bardagi toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1Su bardagı yoğurt. isteyen süt de ekleyebilir süt bulunmadığı için yoğurt kullandım farketmez
2 su bardağı un. Süt olursa 2.5 kullanın
1 paket şekerli vanilin
1Paket kabartma tozu. Daha güzel kabarsın diye de
2.5 çay kaşığı kabartma tozu yoksa da siz 1.5 normal kabartma tozda kullanabilirsiniz.
Bir poşet şanti yeterli olacak.
1 çorba kaşığı haşhaş
Eki Görüntüle 2180388
Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı kabın içerisinde alıp çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2180389
sıvıyağ ve yoğurdu döküyoruz tekrar çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2180390
Eki Görüntüle 2180391
Sonra un ilave ediyoruz. Unun üzerine kabartma tozu karbonat ve vanilin ekleyip karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2180392
Kek hamuru kıvamı alıyor resimde de gördüğünüz gibi
Eki Görüntüle 2180393
haşhaşlari da ekleyip tekrardan karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2180394
Ben borcam tercih ediyorum çünkü ölçülerim tam ona göre ama varsa kısa kare olan borcamlarda olabilir. Hafif yağlanmış borcama döküp 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 30 35 dakika pişiriyoruz. Tabi fırından fırına değişiyor. Üstü ve altı yeterince pişti ama içinden emin değilseniz bir kürdan size yardımcı olacaktır. Kürdanı kekin ortasına batırıyorsunuz kuru gelse tamamdır yalnız onun püf noktası yarim saat ozellikle fırını açmıyorsunuz çünkü o kabarıklık istediğimiz gibi olmaya bilir.
Eki Görüntüle 2180395
Kekimiz fırında çıktı. Onu soğumaya alıyoruz.
Eki Görüntüle 2180396
Çilek şantiyi hazırlıyoruz. Onun için Bir paketin içinde 2 poşet şanti var sadece birtane kullanıyoruz yeterli olacak süt bulunmadığı için ben 1.5 çay bardağı soğuk su kullandım. Buzluga attim yaklaşık 15 20 dakika
Eki Görüntüle 2180397
sonra soğuyan kekimin üzerine sürdüm. Ve dolaba attım çünkü şanti malum yaz burası 42 derece.
Eki Görüntüle 2180399
Eki Görüntüle 2180401
Ve sunum Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 2180400
Sonradan aklıma geldi evde vişne vardı onunlada süslemek istedim
Çikolata sosu tamamen süs amaçlı. Yeşil nane ne alaka diceksiniz kendi balkonumda saksıda yetistiriyorum. Ondan hoşuma gitti belki sizde begenirsiniz diye düşündüm ama bu tarifi kesinlikle Bir programınız varsa birgün önce yapın çocuklarınıza da sürpriz olur ilk gün yemenizi tavsiye etmem diğer gün bayılacak sınız inşallah begenirsiniz çocuklarınız beğenir. Afiyet olsun.
Yanlışım varsada ilk deneyimim görmezden geleceğinizi diliyorum.
Teşekkür ederim sağ olunHashasa bayilirim bol sanss