Kekler - Pastalar Çilek Şantili Haşhaşlı Kek -Armis Sponsorluğunda

melankolimm

💕Iki uğur böceğinin nisan annesi 💕🐞🐞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2016
2.412
10.208
Kızlar çok heyecanlıyım. Bir kusurun varsa affola. Başka bir tarif yapacaktım ama oğlum anne ne olur çilekli yap dedi yalnız bu kek birgün önce yapmanız lazım çünkü diğer gün dolaptan çıkardığımızda şahane tadı var oğlumun hatrına neyse ilk olduğu için fazla uzattım.
Malzemeler:
2Yumurta
1 su bardagi toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1Su bardagı yoğurt. isteyen süt de ekleyebilir süt bulunmadığı için yoğurt kullandım farketmez
2 su bardağı un. Süt olursa 2.5 kullanın
1 paket şekerli vanilin
1Paket kabartma tozu. Daha güzel kabarsın diye de
2.5 çay kaşığı kabartma tozu yoksa da siz 1.5 normal kabartma tozda kullanabilirsiniz.
Bir poşet şanti yeterli olacak.
1 çorba kaşığı haşhaş

Yapılışı:

Şeker ve yumurtayı kabın içerisinde alıp çırpıyoruz.

sıvıyağ ve yoğurdu döküyoruz tekrar çırpıyoruz.

Sonra un ilave ediyoruz. Unun üzerine kabartma tozu karbonat ve vanilin ekleyip karıştırıyoruz.

Kek hamuru kıvamı alıyor resimde de gördüğünüz gibi

haşhaşlari da ekleyip tekrardan karıştırıyoruz.

Ben borcam tercih ediyorum çünkü ölçülerim tam ona göre ama varsa kısa kare olan borcamlarda olabilir. Hafif yağlanmış borcama döküp 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 30 35 dakika pişiriyoruz. Tabi fırından fırına değişiyor. Üstü ve altı yeterince pişti ama içinden emin değilseniz bir kürdan size yardımcı olacaktır. Kürdanı kekin ortasına batırıyorsunuz kuru gelse tamamdır yalnız onun püf noktası yarim saat ozellikle fırını açmıyorsunuz çünkü o kabarıklık istediğimiz gibi olmaya bilir.

Kekimiz fırında çıktı. Onu soğumaya alıyoruz.

Çilek şantiyi hazırlıyoruz. Onun için Bir paketin içinde 2 poşet şanti var sadece birtane kullanıyoruz yeterli olacak süt bulunmadığı için ben 1.5 çay bardağı soğuk su kullandım. Buzluga attim yaklaşık 15 20 dakika

sonra soğuyan kekimin üzerine sürdüm. Ve dolaba attım çünkü şanti malum yaz burası 42 derece.

Ve sunum Afiyet olsun.

Sonradan aklıma geldi evde vişne vardı onunlada süslemek istedim
Çikolata sosu tamamen süs amaçlı. Yeşil nane ne alaka diceksiniz kendi balkonumda saksıda yetistiriyorum. Ondan hoşuma gitti belki sizde begenirsiniz diye düşündüm ama bu tarifi kesinlikle Bir programınız varsa birgün önce yapın çocuklarınıza da sürpriz olur ilk gün yemenizi tavsiye etmem diğer gün bayılacak sınız inşallah begenirsiniz çocuklarınız beğenir. Afiyet olsun.

Yanlışım varsada ilk deneyimim görmezden geleceğinizi diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
En Çok Nevreste ablacım yardımın için çok teşekürler. Sizi baya yordum kusura bakmayın. Çok öpüyorum sizi
Acemiyim diye mi yoksa gerçekten zor mu bilmiyorum sanırım ilk yaptığım için yordu. Herkese başarılar diliyorum. Bu keki oğlum çok sevdiği için onun güzel yüreği hatrına yaptım.

Rica ederim canımEstağfurullah ne yorulması birlikte sohbet etme fırsatımız oldu
Ellerine emeğine sağlık canımYarışmada bol şans diliyorum
Oğlunuzada afiyet şifa olsun.Size uğur getirsin inşaallah

Sağ olun arkadaşlar. Çok tesekkurler. Resimler için de nevreste abla halledecek

Haşhalı kek çok çok çok sevidğim kekler arasındadır . Ellerıne sağlık . Yarışamda başarılar dilerim .
Başlıkla çilek falan görünce kızdıydım neyse kı sunumda çilek yok

Ellerinize sağlık,başarılar diliyorum .

Ellerine emeğine sağlık başarılar dilerim

Eline sağlık canım çok güzel olmuş, artık seni bırakmayız buralardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…