Çıldırtan sözler...

ya arkadaslar iyi ki okudum burayı. Ben de 15 gunluk anneyim. Ara sıra kayınvalidem geliyo bana. buna benzer cumleler cıkıyo agzından. yok goğsum kucukmus sutum azmıs, yok cocugu hep usutuyomusum. e tabi en cok duydugum "bu kız aynı benim oglan, sana benzemiyo" demesi. Demekki herkeste sorun aynı. Allah sabır versin, onlara donuk kulaklarımızı tıkasın

ay sorma arkadaşım bende o kadar sinir oluyorum ki anlatamam kayınvalidem altkatımda iniyorum ağlıyo ay acıkmış bu yok o tok diyorum ay kokuyo yaptı mı değiştir yok diyorum anne gaz çıkardı ağlıyo kucağıma alıyorum ayyy alıştı bu çocuk kucağa sananeee ya alışsın sen mi bakıyon ben bakıyorum durunn en kızdığım şeyy hepsi kendine benzetiyo kızım resimde olan görümcemde onun tam tersi kara kaş kara göz kumrall kayınvalidem ayy bu kız bize benziyo benim kızlarda böyleydi küçükken ayy vucudu bile biz etleri sıkı bizde kilomuzu hiç göstermeyiz (kayınvalidem90kilo) bakşı bile oğlum ayy sanki benm çocuğum değil ödleri kopuyo bana benzeten olucak die gıcıkk oluyorum ya anlatamam :95:ama benziyoo ohhh

bu çok güzel bir konu olmuş arkadaşlar.. yazdıklarınızı okuyunca demekki dedim herkes böyle.sadece bana özgü değilmiş yaşadıklarım..
ağlar hem annem hem kayınvalidem.. kızım aç sanırım bu çocuk bak ağlıyor. yok aç değil deyince de
o da o zaman altına yapmıştır..
bir de ilk zamanlar tabi acemiyim ben ilk çocuğum sonra sonra anladım çocuğumun kıvranmasını..
meğersem benim çocuk kolik miş. daha birhaftalık bile değiliz eve yeni geldik. bebeğim ayaklarını çekiyor. kayınvalidem (ki 5 çocuk büyütmesine rağmen hala öğrenememiş olacak ki) bak kızım ayaklarını üşütmüşsün sütünden çocuğuna geçmiş karnı ağrıyor kıvranıyor diyor.. ya ben daha yeni hastaneden eve gelmişim mayıs olmasına rağmen katkat çorap var ayağımda pencere açmıyoruz deliriyordum anne bu durumda nasıl üşütürüm ben diyordum.
şimdi kayınvalidem bakıyor ben çalıştığım için. akşam eve geldiğimde yok acıktı emzir, yok altına yapmıştır altına bak. hadi uyku saati geldi uyut... sürekli böyle emirler deliriyoruuuummmmmmm

Keşke bunları daha önce okusaymışım...nasıl kaçırmışım..en azından hepsinin aynı olduğunu bilir ona göre takmazdım kafama...
Hakikaten zevk alıyor galiba bu insanlar gelinlerini mutsuz etmekten sıkıntıya sokmaktan..Bebeğim 17 günlük, normal doğum olsun diye elimden geleni yaptım,Hergün yürüdüm, yaz boyunca haftada 4 5 gün yüzdüm, yememe çok dikkat ettim 8 kilo aldım, doğumla ilgili egzersizler kendi çapımda plates...ama olmadı işte..sonuç olarak kordon dolanmıştı ve sezeryan oldum...daha bana sezeryan olmamla ilgili yorum ve eleştiri yapmalarına dayanamıyorum. Hele de 2 gün hastaneden sonra kayınvalidemlerde geçirdiğim 4-5 gün..ızdırap...Zaten canım yanıyor, 3 kilo bebeğe yetemiyorum, herkesin yorumu bir başka...ama en çok patlama noktasına getiren lohusanın mezarı 40 gün açık olur cümlesi...o kadar çok söylüyolardı ki artık gece korkumdan kabuslarla uyanıyodum..
yatakta!! ayaklarımda terlik yok diye eleştirmeleri (çorap olmasına rağmen ) , doktorun gazdan olduğunu söylediği şişkinliğe bakıp ay kocaman göbek kaldı demeleri, emzirirken tepemde dikilmeleri...off daha çookk çokk...
Umarım 40 ımın çıkmadığını, kolik bebeğimin uyku ve ağlama problemleri olduğunu ve benim acılarımın hala geçmediğini eşime en uygun dille anlatabilirim de en azından bayramda sürüklenmeyiz tekrardan...Herkese Allah kolaylık versin Kaynanalara da akıl fikir inşallaahhh

benimde daha bebeğim doğmadan şunu yapıcaz bunu yapıcaz gibi koca karı şeyleri söylemelerine sinirlerim çok bozuluyo tabii ben açık açık diyorum yapamazsınız çocuk benim değil mi izin vermiyorum diyorum sana mı sorucaz diyolar hepten çıldırıyorum kendilerini ne sanıyolar yaa

Bana da hamileyken diyolardı yok eşime babannesi doğunca şekerli su vermiş, yok pirinci sıkıp mama yapmış vermiş...Allaha şükür sütüm var emsin mümkün olduğunca. Böyle bir mucize varken, kime neyse...

Bu arada bebek doğar doğmaz kime benzediği komedileri vardı..hiçbiyeri bana benzemiyodu onlara göre, dudakları kayınvalide, gözleri ayakları orası burası babası...hatta ennnn sinirlendiğim yok artık dediğim, çok afedersiniz popo deliği kayınvalideme benziyomuşmuş...bunu ben altını alırken söyledi yuh dememek için kendimi zor tuttum,. sonuç olarak ömürler yettiğince birbirimize katlanmak zorundayız..Allah sabırlar versin

ayy Allahım yan ben bile okurken sinir oldum yaa.ne saçmabişey popo deliği.. daha neler yaa..iyi siz birşey dememişsiniz ben olsam kesin cevap verip birşey derdim dayanamazdım valla.kimbilir bende aynı şeyleri yaşıcam
dedğin gibi katlanmak zorundayız..

demek herkesde benzer şeyler oluyor bende bir bizde var zannederdim kayınvalideme göre bebek eşime benziyor benim çocuklar geri gelmiş diyor kayınpederim arada gelinede benziyor der kayınvalidemde gelinde bize benziyor zaten diyor.çocuk iki aylıktı kulağını deldirmek istedi saçını iki defa kestirecekmiş gürleşsin diye ben kestirmiycem dedim çocuk yazları onun yanında durcakmış, dışarı çıkarız hemen kendi taşımak ister yada dedesi taşısın der (çocuk ondayken araba çarpıyodu son anda ben çektim artık dışarda vermiyorum ama hala almak ister) ona noluyosa çocuğu ben doğurdum böyle sahiplenmesine sinir oluyorum

Bu çocuk aç mı?
Yarım saat sonra tekrar;
Bu çocuk açmı?

Kötü niyetle sormuyordurlar;yani hem annem hem kayınvalidem;kendi çocuğumu aç bırakırmıyım hiç;diyemiyorum tabi.Herkes aç kalacak diye biberonu dayıyordur ben evde yokken sanırım...

allahım hepsi mi aynı olur fenalık geldi ilk zamanlar özellikle kayınvaldemi göresim gelmiyordu emzir süt yokmu mama mı yapalım doymadı sanki üşüttün sanki demesinden bebeğimi emziresim kalmadı çok şükür evimize gelince kurtuldum hepsinden diyordum görmeye gelenler yetti sütün yetmiyormu bizim bilmem kimin topaç gibi oldu sütün yaramıyor işte ama o şunları da yerdi falan falan...
bayramda napcam bilmiyorum başlıycak yine emzir demeye ya bir de küçücük bebek gece mutlaka kalkar ama yok her sabah sorar duymadım uyanmadı gece mümkünmü bu...

ben bunları duymamak için ne annemi nede kayın validemi yanımda istiyorum annemde gelmesi bi telefonun ucunda bişey olursa eşimde ewde yardım eder beraber yaptık beraber bakıcaz şimdiden ikisiylede konuşucam valla ister darılsınlar ister gücensinler hatalarımıda doğrularımıda kendim yapmak istiyorum we kimseden eleştiri duymak istemiyorum bunları okuduktan sonra bide lohusa psikolojisiyle ben sinirimden orta yerimden çatlarım

''sütün indi mi?'' lafına uyuz olmuştum,kayınpeder tarafından soylenınce daha bı tuhaf oluyo...''Heryeri sana benziyor ama huyu oğluma benzemiş''kayınvalide tarafından soylenıyo...kız olması ve bana benzemesı hazmedılemıyo cunku...2,5 aylık bebegın huyu nasıl anlasılıyosa (!)

Son düzenleme:
ufacık bebege mamamı verıyorsun anne sutu daha saglıklı ama sankı bız bılmıyoz kım ıster bebegıne mama vermek ama sutun azsa ne yapcan cocuk aclıktan olcekmı sankı keyfımızden vermıyoz

ufacık bebege mamamı verıyorsun anne sutu daha saglıklı ama sankı bız bılmıyoz kım ıster bebegıne mama vermek ama sutun azsa ne yapcan cocuk aclıktan olcekmı sankı keyfımızden vermıyoz

seni sonuna kadra destekliyorrum yetmiyo işte süt aç mı kalsın çocuk 2.5 aylık kızım var ve 2 günde bir bu lafı duymaktan bıktım bide bugün kaç defa emzirdin kaç defa mama verdin kaç cc yedi çok sinir oluyorum çokkkk

işte çıldırdığım sözler..
süt yok damla akmıyor..
aç bu çocuk mama verelim
bu bebek açlıktan uykuya vermıs kendını..hemen kaldırıp mama verelim..
oooof gazı var..anne sütünden geçmiştir..
hiçbişi yemiosun ki..yeseydın sütün olurdu..
ye ye ye ye ye ki sütün olsun...(sankı bız aç bırakıyoruz kendımızı )
sağalım bakalım süt var mı..
oo o kadar cc mama ıcıomu ? verme verme obez olur..
nıye aglıo kı acaba ? (muneccımım sankı ne bıleyım yaf )
kızlarımın sütü coktu..bunun hıc gelmıo..

öff logusa depresyonu hep bu yuzden :)

geçen hafta kayınvalideme yemeğe gittik,görümcem masayı hazırlarken
bende oğlana yemeğini yedireyim sonra ben yiyeyim rahat rahat dedim
içli köfteyi bilirsiniz dimi ,kocaman 1 tane,yanında salata,turşu,biraz ekmek,ayran
oğluma bunları yedirdim,(evden gelmeden öncede çok sevdiği bir yemek yapmıştım ondan biraz yemişti)
neyse oğlum yedi oyuncaklarıyla oynuyor bizde masaya geçtik
yemekte eşimin dayısıda var
oğlumda geldi yine masaya oturdu biraz dah köfte ayran turşu yedi,sonra kalktı
dayımız hemen atladı yaa bu çocuk hiç yemek yemiyor niye böyle dedi,bunu kreşe felan gönderin faydası olur belki dedi
ama bu cümleyi her fırsatta yineler duru
en son geçen akşam bir sinirlendimki içimden allaha dua ettim
kendinin kızıda hamile oğlu olacak ay sonra
'' ey allahım bu adamın torunu olunca görecek çocukların nasıl yediğini ona bu sözlerini hatırlat dedim''
yani genelde kadınlardan böyle şeyler duyardım ama bu defa koca adam yaa
bu çocuk bişey yemiyor diyor
offf offfff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…