Çıldırtan sözler...

bende 2 ayında memlekete gittigimizde kayınvalidemin aa hiç büyümemiş demesine gıcık olmuştum ikinci ada kilo daha ne olsun bee

çok güldüm yaa bende sadece bunları ben yaşıyorum sanıyordum

bak ayağına bişiyler giy sütünden alır bebek soğuğu
bebeğin kilosunu kimseye deme sanki kasavba et borcum var
sen gazlısın sütünde gazlı
ayağını öpme yürümez
aynaya bakıtma konuşmaz :84:
kırkı çıkmayan bebek karanlıkta yatmaz sırf bu yüzden kızım geceyle gündüzü birbirine girdi
kırkı çıkmayan bebeğin kıyafetleri akşam ezanından önce toplanmalı
kırklı kadın dışarı çıkmaz
hiç yemek yemiyosunki sütün olsun bol bol yee
bebeği kundak yap dimdik çivi gibi dursun benim bebeğim gazlı bir bebek ayakları sürekli karnında
allahım daha buna benzer birsürü şeyler çıldırıyorum resmen

kırkı içinde yemek sularından tattırıcan bebeğe.tattırırsan eğer büyüyünce yemek seçmez herşeyi yer bak eltin kırkında herşeyi tattırdı (ama iki çocuğu var patese kızatması ve köfte dışında sevdikleri yemek yok)
çocuk ağlar.aaaa sütün doyurmuyor galiba çocuk açlıktan ağlıyor.
ek gıdalarda da : bizim zamanımızda ne olurs verirdik.tuzlu şekerli ne varsa yedirilir.şimdiler de internet , dr. ne derse onun derdinde.ben bilmem kaçtane büyüttüm hiç tuzsuz yedirmedim valla..
ben karnı burdunda iş yaparken sancılandım da doğuma gittim.sezeryan mı varmış ıkına ıkına doğurdum.şimdi çocuk doğurmaya ne var.ayıl bayıl çocuk kucağında.hemşimdi çocuk bakmaya ne var.mama hazır bez hazır çamaşır mak.var.biz elimizde çitilerdik bezleri...
ayyy daha bir sürü..ne dertliymişim ya , yazınca farkettim.ama bunları takan var mı?? yok valla.cevap standart.sizin zamanınızda hormonlu gıda yoktu herşey doğaldı.şimdi herşey hormonlu.bir de sizin zamanınızda başta kanser , bu kadar çok hastalık yoktu.devir değişti yanii:)))

bu çocuk aç,ondan durmuyor(5 dakika önce emzirdim)
aç bu çocuk
bide elini ağzına değdirdiğinde bizimki ağzına almaya çalışıyordu,her bebekte var emme refleksi,yada oyuncağı ağzına götürdüğü için bak aç bu çocuk
aç olduğu için uyumuyor.
sütün yetmiyor.
tatlı ye sütün olsun(tatlı süt yapmıyor diye 10 defa demişimdir.)
oğlumu her sevdiğimde maşallah de maşallah de annesi nazarın değmesin.
çocuk durmadığında senin nazarın değmiştir
emdi mi,emmedi mi?
vs.

sadece anne sütü vermeme rağmen
her gördüklerinde su ver,su veriyon mu

Son düzenleme:
Çocuk sahibi değilim.
Dış kapının dış mandalı olmama rağmen beni çıldırtabiliyor bu sözler.

_Annesi süt istiyor bu.
_Annesi birşey yedirmiyor musun buna?Zayıf.(Çocukluğumun kabusu.)
_Ne zaman çıkacak bu bez ?
_Kitapla çocuk mu büyütülürmüş ?
_Bizim zamanımızda...
_Ne zaman yürüyecek?
_Konuşmadı mı daha?

benımde cocugum yok ama etrafımda dudyuklarım;
bu cocuk cok kılolu az yedırın bıraz
bu şimdi bu kılodaysa ilerde obez olur
eğitime şimdiden önem verın
kım ögretıyor bunları bu cocuga

asenin oğlan nekadar zayıf
hiç bişey yemiyosa kemik suyu ver(he kemik suyunuda içe içe bi kalır zaten yemiyo)
yinemi kolu çıktı ne yapıyosunuz bu çocuğa ( zevk alıyoruz kolu çıkınca sanki çocuk işte yer yapmış çıkıyo )
sen bunu doktora değil çıkıkçıya götür bidaha çıkmaz doktor anlamıyo heralde(he doktor anlamıyo gel sen alçıya al)
bunun yaşı kaç ay bendaha küçük sandım hiç büyümemiş bu (yanındaki çocuğu görsen seninkide fare kadar onu napcaz)
a hala altına mı yapıyo benimkisi küçücüktü tbezini çıkardığımızda (sanki her çocuk aynı allah allah onunda zamanı gelince bizde çıkartırız)

burası çok sıcak çocuk çatlayacak aç şu camları deyip sonrasında huysuzlanan bebeğim için sen bunu üşütüyosun kızım diye beni fırçalamaları aynı şeyi binlerce kez tekrarlamaları

Herkes gibi bende aynı seyleri yasadım ama komik olanlarını yazacam çarşıdan gelmisim bı gün bebegi emzircem demezmi sütun sicaktir az dur öyle emzir bebe yanacak sanki bide saclarına taktı bı donem bebe daha 3aylik sacları azaliyo ya saclarını tıraş ettirelim gurlesir deyip durdu yok dedik bu sefer ensesini aldıralım az ozaman orda sac cokmuş ensesi yanarmış mış ta mış mış

benim de bi arkadaşımın kızının dişleri 6 aylıkken çıktı bizimde 11 aylık hala yeni yeni yeri belli oldu neyse ozaman arkadaşım diyo ki bana sen bu çocuğu hiç güneşe çıkarmıyon ondan dişi geç çıkıyo iyi bakmıyon sen bu çocuğa hep hasta daha bi kere hasta oldu kızım şükür kendisi ağustos sıcağında yün hırka giydirdiği için çocuğuna ne diyebilirim bilmem kayınvalidem desen hep aynı sizinkiler gibi aç bu aç aç da ondan mız mız bu çocuk yemiyo hiç yedirmiyon öle bir iki lokmayla olmaz ki ben 8 aylıkken doktora götürdüm yemiyo bişey bu çocuk diye doktorda zorlama demekki sütten doyuyo ki ne güzel mutlu ol bu ayda sadece sütünle çocuğu doyurabiliyosun demekki demişti ama benim kaynanam göğüslerim küçücük olduklarından işe yaramadıkları konusunda hep iddalıdır.

ayyy benim çocuğum yok ama okurken bana cinnet geldi vallahiii
of
benim çocuğum yok ama kuzenlerim maşallahh senede 2 tane muhakkak birileri doğurur elimiz bebeksiz durmaz
onlar kadar bende bilgiliyim nası bakılır ne yapılır edilir bilirim ve ilerde bunların bana da söylenecek olması şimdiden canımı sıkıyor :95:

ilk zamanlar cok fenaydı yaa

yok ısıgı kapatma bişiye rastlar
besmelesiz alma bişiye rastlar

aynı babası sana hiç benzemiyor bu süreklii abartılı derecede soylenıyor ya eşim tabiki benzesin ama 100000 kere soyledınız yeter bee

ben kaç çocuk büyüttüm siz cahilsiniz

offf uyuz oldum yine aklıma geldikçe

ya bu kaynanaların ortak özelliimi acaba bi şeyi bin kez söylemeleri.
benim oğlum 2 yaşında ama hala aynı şeyleri söylerde söyler kendi yakınım olsa azarlarım susaar ama eşimin yakınlarına bişey dyememke çıldırtıypr beni.

oğlum gayet güzel yemek yiyor ama ne hikmetse onun evinde yemiyor o da sürekli hiçbişye yemiyo diyip duruyor bıktım artık.....
süt içse kavun yese onla adam mı olunur, cılk cılk süt neye yarari kavundan ne yehdide sanki......... bilmem ne........

kayınvalidemin dakka başı ''dt!! gel em em yapıcaz'' demesi beni çileden çıkarıyo..sanki ben çocuğumu aç bırakıyorum. bi de çocuğu uyandırıp ağlatıp, sonra da ağlayana kadar bizim ağlayınca annesinin demesi.

bi de şimdi çocuk büyütmek çok kolay, siz çok rahatsıznız biz neler çektik demelerinden gına geldi.

hani doğumdan sonra çıldırdığımız cümleler varya
sanırım o öbür boyu devam edecek kızlar

oğlum 2 yaşında gelişimi çok iyi,kilosu normal,boyu normalin üstünde,konuşması çok çok iyi..
bulunduğumuz yerdeki en iyi çocuk uzmanına gelişim kontrolüne gidiyoruz,adam dünya çapında ün yapmış birisi.
ama kayınvalidem bir türlü memnun değil,illaki buluyor bişeyler

kayınvalideme göre çocuğum hep zayıf hep iştahsız hiçbişey yemiyor
çocuk bir tabak yemek yiyor ama kayınvalidem hala ay bişey yemedi diyor
oğlum sütü çok seviyor maşallah ee kayınvalidem baaşlıyor sütle adammı olur
anam bu çocuk ne yese seni memnun edemiyorz napalım yaa off

ben çalışan bir anneyim
mesela kaynanamgildeyken bişey oluyor oğlum hemen arkama koşturuyor kaynanam hemen başlıyor yanındakilere ;
ee annesi çalışıyor ya napsın çocuk özlüyor ay yazıııık diyor birde varya çıldırıyorum
sanki ben onu sokağa atıyom

çocuğum geç yürüdü kayınvalidem sürekli;
ay güneş görmüyormu bu çocuk ay kemikleri zayıf kalmış
ay beslenememiş derdi.

nedense kayınvalideler çocukların iyi yanlarını görmezler hep eksik bulurlar eksik olmasada onlar buluyor nedense
sanırım bizi yani gelinlerini sevmedikleri için bu durum buna yansıyor diye düşünüyorum ben

bi de kayınvalidem bnim oğlumu gizli emzirmeme takmıştı. her gelen misafire hayatta burda emzirmez, çekilir böyle odalara falan diyodu. ben memelerimi halka arz etmek zorunda mıyım canım. bi de kayınpderim için de, o da senin baban sayılır diyip duruyodu. ben de en sonunda babam sayılır tabi de bn kendi babama da açıp göstermiyorum dedim.

evet yaaa sanki kendileri öyle yapmışlarda
bende kayınvalidemgile gitttiğimde emzirmek için kalkıyorum diğer odaya mesela
hemen beni dururup derdi aman nolacak şurda arkanı dönüver derdi
hay allahım yaa nasıl kadınlar bunlar böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…