Çıldırtan meme reddi

zezeynap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2021
37
1
37
Merhaba hanımlar 2bucuk aylık bir kızım var ilk ay gayet güzel emziriyordum 1kg almıştı fakat bu ay meme reddi başladı 2.ay kontrolümüzde 515 gr almıştı farkındaydım az alacağının çünkü resmen takla atıyorum memeyi vermek için.Her yolu deniyorum yok olmuyor 3 gün düzelir gibi oluyor sonra yine aynı.Doktor mama takviyesi dedi ama ben vermek istemiyorum ki zaten biberon da asla almıyor 2yaşına girecek bir de oğlum var o hala meme diye deliriyor ön sütü ona veriyorum ki dolu memeyi hiç almak istemiyor o da günde 1/2 defa ancak bıraksam komple içer hepsini o derece ama kızım tam tersi.1 ayı geçti artık bu meme reddi acayip sinir yapmaya başladı bende dr da farketmiş eşime eşiniz bir destek alsa demiş ama ben emziremediğim ve 2 çocukla tek başıma olduğum için daha da zorlaşıyor süreç.Oğlum da reddetmişti ama 2 haftada geçmişti o 3 ay 1 kg almıştı hep şimdi bana okdr az gelşyor ki aslında değil ama ben ne yapsam bilemedim artık.Sürekli tartıyorum uyurken kaldırıp emzirmeye çalışıyorum bu seefer uyumayan çocuk da huzursuz oluyor rahatlmak istiyorum artık

Acaba kardeşi emdiği için süt az geliyor diye istemiyor olabilir mi

Oğlunuz tek çocuktu kızınız tek çocul değil bilgileri güncelleyin her şeyin aynı olmasını beklemeyin meme önceliğini kızınıza verin oğlunuz zaten 2 yaşında. Mama vermek istemiyorum diye bir yanlışa düşmüssünüz uykusuz güçsüz aç bebek zaten ememez kızınıza mama desteği, verin bu esnada sütümüzü gerekirse sağıp buzluğa koyup devam eden zamanda tekrar kızınıza sunun duygusal davranmayın kızınızın doymaya ihtiyacı var zorlamayla olacak iş değil

Acaba kardeşi emdiği için süt az geliyor diye istemiyor olabilir mi
Ona 1 dakika belki veriyorum günde 1 veya 2 kere o da kızım emmediği için meme çok fazla şişiyor emmek istese de ememiyor oğlum da sütüm sapsarıydı kızımda bembeyaz yağlı değil ve bu sebeple de kg alımı az oluyor sanırım.

Açık renkli sütün yağsız olduğu fikri yanlışmış bu arada. Kendisinden kanıtlarla anlatıyordu emzirme danışmanı ebe.

Öncelikle bu mesaja istinaden böyle garip mesajlar yzacak olanlar yazmasa çok sevinirim.Gerçekten yazmış olmak için yazmışsınız hangi birini ben bilmiyorum acaba.Evet mama vermek istemiyorum çünkü ona alışırsa hiç emmek istemeyecek bu yanlışa düşmek istemiyorum.Kızım gayet huzurlu ve rahat bir bebek bıraksam sürekli uyur kolik değil ve keyifli bir bebek sadece kilo alımı yavaşladı.Ben de burada benim gibi olan annelerden fikir almaya çalışıyorum.Sizin gibilerden değil.

Sağım yapiyormusunuz.? Acaba tayzik sorunu olabilir mi.? Meme reddinin nedenini bulmak lazım. Genelde meme reddi 3 ay civarı oda etraf ilgisini daha çok çektiğinden oluyor. Erken olması için başka bir etken olması lazım. Dudak yada dil bağına baktırın. Emzik varsa vermeyin.

Neden meme reddi var peki sizce?
2 yaş çocuğum beni çok zorluyor gün içerisinde dibine kadar yaşıyoruz sendromunu.İlk 1 ay annem kardeşim vardı yanımda rahattım ama son 1 aydır hiçbir şeye yetişemiyorum ve sanırım gerçekten stresimi hissediyor kızım.İkisine de çok üzülüyorum hiçbiri gerçek anlamda tatmin olmuyor ilgimden çünkü yetemiyorum.Bu sebeple tamamen psikolojik sanırım.

Malesef canım sürekli uyuma isteği normal değil. Sana göre sakinlik ama o kan şekeri düşüklüğü yani açlık. Kimsenin anneliğini sorgulamıyoruz burda. Benim tecrübelerimi küçümseyen mesajınızı önemsemem çünkü ne yaşadığımı görmediniz herneyse mama zehir değildir çocuğu doyurun

2. Ayda rahatlıkla 5 dakikada boşaltabiliyormuş çenesi kuvvetli bebek.
Oğlunuz gerçekten süte ihtiyaç duymadığından ona vermeseniz daha iyi gibi.
Neden meme reddi yaşadığınızı tahmin ediyorsunuz?
Memeler çok dolup sertleşiyorsa mastit mi, tazyik mi var belki onu farkedemeyebiliyor insan. Ben yaşadım onu. Bir anda yavaşladı kilo alımı. Hala zorlanıyorız. Reddetmesin memeyi diye uğraşıyorum. Deneyimlisiniz, biliyorsunuzdur, dil bağı vs. Neden emmediğini bilip ona göre davranmak lazım.
Şimdi yazdınız gördüm. Stres meme reddini bu kadar uzun süre yapar mı bilemiyorum. Daha fizyolojik bakmaya çalışın duruma. İnşallah düzelir. 2 yaş ve bir bebek zor olmalı. Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
Doktora götürdüm her tahlil yapıldı.Rahat ol bebek bu emecek ve uyuyacak dendi.Siz bence benim anneliğimi küçümsemeyin ama her yerde böyle insanlar var.Biri derdime çare olur birileri de daha dert vermeye uğraşır.Mama vermiycem eğer bukadar emmekle doyuyor ve huzurla uyuyorsa onun da iştahı bukadar diyorum.Siz de benim ne yaşadığımızı bilmiyorsunuz oyüzden kalın sağlıcakla

Ben kimseyi küçümsemem hele bu konularda asla. Yardımcı, olmaya çalıştım ama siz faydalanmak istemediniz. Sağlıkla kalın

Tazyik var evet oyüzden sağıyorum ön sütü ya da oğluma veriyordum.Kızım da 5/10 dk arası duruyor 3/4 sa bir almak istiyor.Sonrasında huzurlu bir şekilde uyuyor keyifsiz değil huzursuz değil tüm tahlilleri temiz.Sırf buna rağmen mama vermek istemiyorum sadece.Yani 500 gr normal sınırda kabul edip neden mama verilmek isteniyor ve ben acaba doymuyor mu diye daha strese giriyorum.Evet inanın çok zor hem de çok

Bizim kısa sürdü o. 2 hafta falan. Tazyik yüzündenmiş. Onu anladıktan sonra pozisyon değiştirdim. Üstümde kalıyor bebek ben arkaya yaslanırken. Burda da çok sordum. Anlattı insanlar sağolsun. Videoları izledim, okudum. Tazyik 1 numaralı meme reddi sebebiymiş. Hala çözemedim tam. Ama boğulma hissi yaşamıyoruz artık o üstümde yatarak emince. Yumuşadığında makas yapıyorum bazen.

Tazyik varsa siz yaslanın arkaya mümkün olduğunca öyle emzirin. Yada siz sırt üstü yatın bebeği memeye koyun öyle emzirin. Emme süresini uzatın böyle . Tek memede benimde vardı böyle uzattım emme süresini. Sağım yapiyordum ben o yüzden olduğunu düşünüyorum.

Evet ben de oyüzden pek fazla sağmak istemiyorum çünkü sağınca daha fazla geliyor.Oğluma veriyorum ozaman rahatlıyoruz hep beraber ama memeyi tutturmak mesele işte bir tutsa bir şekilde emziriyorum da okdr inat ki kafasına kolumun altına sokuyor resmen.Yatark bile artık emziremiyorum kafayı çeviriyor.

Boğulma hissi oluyor hala ön sütü alıyorum ama emdikten bir süre sonra mesela 5 dk sonra memeye tekrar süt geliyor işte ozaman tekrar başlıyor eğer uykulu değilse de bırakıyor ozaman maalesef.

Dudak y da dil bağı yok ağzında pamukçuk yok.Hatta idrar kan tahlili yaptırdık her şeyi temiz.Emzik hiç vermedim.Biberon denedim sağdığım süt için onu bile almadı kaşıkla verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…