çıldırtan hareketler...

hele ki oturma söz konusunda özellikle kayınvalidem olmak üzere herkes hassastı.

bu yüzden kimse oturtmaya çalışmadı.kayınvalidemin uyarıları özellikle çok hoşuma gidiyordu bana hiç bırakmıyordu bu konuları.hele annemle birlikte oldumu tamam.dokunmayın keyfime. :)

bebeğime çok hassas çok narin davranırlardı ki hala da öyleler...

inşllah 10 güne kadar ankaraya gitcez.bütün ailem orda...iple çekiyorum gitmeyi.

Minicik kuzumu ben bile opmeye kiyamazken sapur supur opmelerine uykusunda ufacik ses cikardigi and a uyandi die kucaklanmasina kucuk cocuklarina op kardesi diye opturmelerine daha anlicak halde olmamasina ragmen hoplatip ziplatip aglayincada al annesi al diye sakin sakin yatan yawrumu aglar halde kucagima vermelerine gicikk oluyorumm

Off yaramı deştiniz...
Benim için yatak odası mahrem bi yerdir ve izisiz kesinlikle girilmemelidir..
Geçen akşam kayınvalidemler bizde.. Kızım da bizim odada uyuyo.. Kayınvalidem de yeni banyo yaptım, ağırlık çöktü, şuracıkta uyuycam falan diyo..O sırada kızım ağlamaya başladı.. Baktım kılını kıpırdatmaya hali olmayan kadın, daha ben gitmeden koşa koşa odama daldı!!!!
Bebeği ona göstrmicem , çeyizime saklıycam falan sandı heralde!!!!

kimsenin bebeğine dokunmadım asla da dokunmam, hatta bazen al kucağına v.s diyorlar, hayatta almam. direkt ben bebeklere dokunamam doğru gelmiyor bana diyorum. öpmem de. en güzeli uzaktan sevmek diyorum. bebek görmeye her gittiğimde de aynı şeyleri söylüyorum. daha şimdiden insanlara benim de bebeğim olursa siz de sakın dokunmayın mesajı veriyorum da bakalım onlar alıyor musırnaşık şey. hele dışarda yabancı birinin bi bebeği sevdiğini gördüğüm zaman bile o annenin yerindeymişim gibi sinir oluyorum. herkez uzaktan sevmeli bebişleri. hele sigara içenler bayağı bir uzaktan sevmelilmaz:

sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

daha ilk günden herkese bebek konusunda ne kdr kırıcı olabileceğiğmi gösterdiğim için hiç kimse saçam sapan şeyler yapmaya kalkmadı... valla konu yavrum olunca kim kırılmış kim üzülmüş hiç umrumda olmaz... ama bazı densizler anlamak istemiyorlar işte ne desek anlamıyor kalın kafalılar

bende insallah ağustosta doğurucam bebişimi bu anlattıklarınız benıde cok korkutuyor .....
herhalde sureklı yıkarım oğlumu bu gıbı durumlarda

neyse sınır olduklarım akrabamın kızı var emzık yere dustugunde yıkamak yerıne ağızlarına sokup ole verıyolar sigara içtıklerı halde dısarıdan geldıklerınde ellerını yıkamdan sevmelerı haa bıde en önemlısını unutuyordum diş cıkarmaya baslamıs hıc bısey yemıyooo baska bı erkadas geldı cocuklu cubuk kraker verdı annesı çiğnedı verdı nasıl sınırlendım anlatamam hıç yememesınden ıyıymıs o onun annesıymıs ne alaka ya mıkrop mıkroptur sıgara içiyosun agzın da curuk dısler mademkı onu yedı gıt bıraz sutle yada suyla ıslat ole verrrr

ay ben kendı cocuğumda ne yapcam bılmem vallla

herkes nasıl güzel anlatmış hiç dikkat etmiyorlar benimde 5 aylık kızım var cok zahmetli dünyaya geliyorlar herşeyden esirgiyor insan ben hem kendi aileme hemde kayınvalideme uzak oturuyorum gecen kayınvalideme gittim eltimde onunla beraber oturuyo bi baktım kızımın agzına süt veriyo ya verme dedikce o devam etti bir kızdım ya ne bulursalar cocuga verecekler insan saygılı olur biraz annesi yok diyorsa yoktur yani ben dokunmaya kıyamazken haşatını cıkarıyolar Allahtan kavınvalidemde kıyamıyo benim eşimde cok kızar o varken benim bişe dememe fırsat olmaz bu konuda birazcık anlayış kendi cocuguna istemiyosan başkasınada yapmayacaksın

valla henüz bebeğim doğmadı ama bebeklerin dudaklarından öpülmesine,ısırılmasına bilip bilmeden herşeyi ağzına verilmesine,bebeklerin altlarını açmalarına,erkek bebeklerin şeyine dokunulmasına(yapanlar var emin olun) sinir oluyorum..
bakalım ben nasıl tepkiler vericem...
ama herkes biliyor benim bebeğime nasıl zorluklarla kavuştuğumu.şimdiden de sölüyorum benim oğlum görmemişin oğlu olacak diye...onun için kabalaşacağım sanırım...

en çok ben dertliyimdir bu konuda inanın... eltimle aynı binadayız.. 5 yaşında bi kızı var.. çok yaramaz..s evecem bahanesiyle kucağına almaya çalışıyo, sallamaya çalışıyo kucağında... ama bunların annesinin yanında yapıyo.. kayınvalidem de esirgeme esirgedikce daha çok yapar falan dio sinir oluorum ya.. ben ortadan kaybolduğum zaman, bebek anasının kucağındayken orasını burasını sıkıyomuş seviorum bahanesiyle.. annesi de benim kızım sıkarak sevmek istiyo yapma kızım dio kestirio atıyo...inanın napacamı şaşırdım... mafoldumben:gitme:

öf bak aynı şeye, bende de var.benım de ltimin oğlu var kızımdan 11 ay büyük.çocuk her fırsatta kızıma vuruyo.en son gecen akşam şu emekleme arkadaşı tırtıllar var ya ınu alıp kafasına geçirdi yavrumun.annesinın dediği şu:aaa ama çok kzıdım annecim ben sana.çok da umruydu onun da.ay delirdim.eşim de fırlaıd yerındfen a dedi başlarım artık.abi çocuk onlar dıyo k.biraderim.ikisi de yaşıt olsa tamam dersin oynuyolar o da ona vuruyo falan.
öf itiraf edıyorum benım de ona patlatasım gelıyo valla.k.valıdem de dıyo uzak tutma kuzen onlar.banane dedım ya ben kızımı o dövsün dıye mı doğurdum.kıskanç şey.önce can valla sonra canan kımse kusura bakmasın.

ayy hiç sevmiyorum böyle şeyleri, kendim bekarım da abimlerin bebeğinden biliyorum. yengem az cekmiyo valla. herkes cok eleştiriyo demediklerini bırakmıyo diye bişey de diyemio bizim akrabalara. kendi tarafına daha rahat tabi. o diyemedikçe ben üzülüyorum. çekiyorum alıyorum bebeği ellerinden. minicik 3-5 yaşında cocuklara veriyolar yaa. kendisi bebek daha o ne anlar bebek sevmekten bebek tutmaktan. git içerde oyuncak bebekler var onlardan al dedim geçenlerde birinin cocuguna, başladı ağlamaya, anneside bana kızıyo, kücükmüş o daha bilmezmiş. e ben de kücük, tutamaz bilmez diye almak istyrm bebeği zaten. bide hoplata hoplata sarsa sarsa seviyolar, kusup aglamadan da bırakmıyolar. ağlayınca da gülüp eğleniyolar bununla. bide sora ay bu ağlıyo diye annesine veriolar, ağlattıgın gibi sustur o zaman. sanki elalem oynasın diye dogurdu kızcagız onu. sürekli ay söyle yapma böyle yapma ben 4 cocuk büyüttüm hepsini de böyle büyüttüm sen de böyle yap akıl fikir verme derdinde herkes. doktora sordum böyle önerdi diyo yengem. aman doktor ne bilcek diyolar. boşuna mı 6 yıl tıp okudu bu adam? heralde o bilcek yani. uyuyo bebek, ay uyandrda sevelim diyolar, nesini sevceksin yaa, sen sev diye mi var o, bırak uyusun işte. bana dediler ki cemre senin bebeğin olursa yandık, sen elletmezsin bize onu. elletmem tabi, ellemek istiyosanız kendiniz dogurun onu kepaze edin böyle dedim.
elleyince ellerine ne geciyosa artık, veya öpünce... ben yegenimi öpmedm hic 5 aylık oldu. ne gerek var ki? uzaktan da seviyorum. hem de cok seviyorum. ama eve gelen giden, uzaktan akrabalar falan bile öpüyo ısırıyo bebegi yaa. öldürcem yakında birini o olcak :bbo:

Canım yaa, Allah her anneye senin gibi bir tane akraba versin. Aminnn :Saruboceq: vereliniortak

bende geçen gün pazara çıkmak zorundaydım..kardeşim bebeği tutuyo yanımda bende tezgahta toka beğeniyorum..birde baktım bebeğimin elcikleri tezgahın üzerine atılıverdi.çıkar bunları ,bunlar ne diye birde konuşuyor komşu.arkamı dönmemle fırçayı kaymam bir oldu.ne yapıyorsun herkes kafasına göre ellerse işimiz var dedim ve elciklerini taktım hemen..elcikleri attığı yerde tozlu tozlu..ayy sinir geldi hatırlayınca..ne cesaret yüzsüzlük.. görgüsüzlük..ellerinden öpmeleri de ayrı bi saçmalık zaten..dişetleri kaşınıyor sanırım eli hep ağzında çünkü..ben kimsenin bebğini böyle ellemedim..kardeşlerimin bile.allahtan annem ve kayınvalidem saçma işler yapmıyor..yoksa papaz olurduk..huyumu bildikleri için heralde..

beni en çok sinir eden şey 6 aylık oğlumun güler yüzle her istiyenin kucağına gitmesi ve ağlamaması. ben sadece bana ve babasına gitsin istiyorum.

diğer insanların da her şeye maydonoz olması annelik dersi vermeye çalışması (mesela biz su verirdik su içsin artık diye su içirmeye kalkmaları ) . kayınvalidem ve kayınpederim özellikle neden su vermiyorsun? neden yelek giydirdin terler ? neden tırnaklarını kesmedin ? sanane sananeeeeee !!!! benim oğlum o sanane ! sen kendi oğluna bak.

daha bebeğim hastaneden eve ilk geldiği gün görümcem yarı gülerek bakamazsanız alır giderim dedi. kimi alıp gidiyorsun ? sen kimsin ya ?

pardon çok doluyumda...

Saydıklarınızın hepsine ben de gıcığım. En çok da ellerinden öpmelerine. Bir de ay ben bebekleri yüzünden öpmem diyorlar marifetmiş gibi. 2 yaşında çocuğu olan arkadaş bile çocuğuna "ellerinden öp anneciğim, bebekler yüzünden öpülmez" diyor. Ya senin çocuğun hiç mi ellerini ağzına götürmüyordu diyecektim sustum. Bu arada çocuğun da burnu akıyor, gripli. Ay nasıl sinir oldum anlatamam. Bir de benim bebek çocuğun elini tuttu ağzına götürüverdi. Annesi de ay bak nasıl da elini emiyor diye gülüyo. Ben de "ay o emziğini emsin" deyip çekip aldım. Sinir şeyler. klava:

Yalnız bu topic bende sinir yaptı arkadaşlar

offffff offff kızlar benim bebeğim daha 3 aylık ve ben de
*önüne gelenin kucağına almasından
*belini desteklemeden tutmalarından
*elinden ve yüzünden şap diye öpmelerinden
*kucaklarına aldıklarında oturtmalarından
çok şikayetciğim

demekki herkeste aynı dertler var...herkes ağşadığında ilk larak aç bu çocuk emzir diyorrr.babası bileeeee

bi densiz benim 6 aylık oğlumun ağzından öptü.Resmen dondum kaldım.Ben yanağından öpmüyorum o hıyar ağzını öptü.ö..z

of ya içimi boşaltmazsam çatlayacağım bebeğim 8 aylık bunca zaman yaşamadıım şey kalmadı kaynanam ve görümcemin hergün çat kapı gelmesinden bıkmıştım karşı apartmana oturttular bizi bebek olacakya her neyse kocamla boşanıordum evi terkettim.eşimle hiç sorunum yok ama ailesi yüzünden ondan nefret edior gibi davranıorum bazen halbuki nasıl mutluyuz herneyse ya ay nasıl doluyum az önce kaynanam evinden benim evi aradı açtım kaynanamın eltisi dedi napıosun temizlik yaptım çok yoruldum yattım dinleniorum dedim hadi kızı al gel dedi gelemem yenge çok yorgunum dedim oda o zaman zekiyeyi ( görümcemi) göndereyim kızı ver o getirsin dedi çüşşşşşşşşşşşşşşşş artık yaaaaaaaaaaaaaaaa saat 6 olmuş kızım 7 de yatıor ya nasıl bi mantık bu ya hangi anne gönderir ki bu insanında 2 çocuu var o böyle göndermiş demekki kusura bakmasınlar çocuum varken babamı tanımam ki benim ailem o kadar bilinçli ki anlatamam...hele kaynanam görmemişin çocuu olmuş dior bana.. ve en ağrıma giden şu ki onun yüzünden evi terkettim dedim ya o gün aradı ağlıyor telefonda neymiş kızıma bir şey olsa ben canımı vermezmişim ama o verirmiş sen kimsin ya ben varken sen kimsin anası benim 9 ay kustum altıma isedim hastanelerde yattım 13 saat doum sancısı çektim özürlü dediler dış gebelik dediler herşeye ben katlandım ben ağladım o kim yaaaaaaaaaaaaaaaaa ay bak gene ağlıorum kurtulmak istiyorum ben yaaaaaaaa onların ailesinde bir tane bebeğinin üstüne titreyen anne görmedim ya güne götürüo beni zorla anammmmm orda bi kız bebeğini vermiş bi çocuun eline 9 yaşında bi kızın eline gün boyunca kucağında görmedim nasıl bir anne bu. benim çocuum çok uyuyomuş ben zorla uyutuom sanki dr uma söyledim normalden bile ii dedi dr um çok şanslısınız dedi bebeğim herşei aylar öncesinden yapıor nie çünkü okulumu bıraktım onun için hacettepede mühendislik okuordum son sınıftaydım 1 dönem kalmıştı ama onlara güvenemediim için okulumu bıraktım ben kimse bana bir şey diyemez...yabanimi diolar desinler varmı yabaniyim görmemiişmiyim varmı görmemişim bir tanecik bebeğim var başında hemanjiom var dr kanaması tehlikeli olur dior ama onlar ell,or avuçluor ya ben daha 8 aylık bebeğimin orasına ellemedim yıkarken nasıl korkuorum ay çok kötü oldum offffffffffffffffffffffffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…